Benim de öğrencilerle katılmayı düşündügüm bir proje, ama planladıgımız bir tarih yok, zihinsel tasarı halinde diyelim, ama biz kesinlikle elektrik motoru kullanacagız hatta bazı başka farklılıklarda kullanacagız. Başarılar![]()
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
ben 2006 yılında yapmıstım bu projeyi resimleri evdeki pcmde
biz hondanın polis motorlarından kullanmıstık 600lük.
Abi 'başka farklılıklar' kısmını kurallarla bir karşılaştırırsanız sizin için daha iyi olurŞimdiden yasaklanmış olma ihtimali yüksek çünkü
Elektirik motorlusunu yapmak gerçekten daha az uğraştırıcı
İlk olarak öğrenci olmak ya da en fazla 6-8 ay içinde mezun olmuş olmak. (yarışmaya katılınacak yıl için, genelde 1yıl araba yapılıp ertesi yıl yarışmaya katılıyor Türkiyedeki takımlar)
2.olarak kendi okulunda yada diğer okullardan herhangi birinin takımına katılabilmek.
Takıma katılmak içinde genelde mühendislik fakültesinden olmak gerekiyor..
Bizim farklılıklarımız kafaya oynamak, bizi ileriye götürecek şeyler degil aslında,daha aktivist ekolojik kaygılar diyelim, renk katmayı düşünüyoruz , sıralama kaygımız yok ,teşekkür ederim![]()
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
Uludağ üniversitesi öğrencileri yapmıştı 1 yada 2 sene önce böyle bir şeydi tipi fakat yerinde durmuyordu ağırlık olmadığından![]()
Öğrenciler formula aracı yaptı - Sayfa 6 - Sabah - Galeri - Otomobil - 12 Kasım 2013
Hangi okuldasin?
Basit hesap ile:
75 kw bir servo motor ......... 3000 euro (tahmini)
Sürücü motorun önerdiğini almak zorunda olduğun için en az 1000 euro dur.
bunları kontrol etmek için endüstriyel bir pc 500 euro.
lisanslar 200 euro
kablolar 150 euro
pil gerekecek ve invertör. 1500 euro da bunlar tutsa
gaz mekanizması vs vs (çünkü araç yavaşta gidebilmeli ) filmdeki hep tam gaz
toplam:6350 yaklaşık . bunun üzerine çıkması muhtemel.
sonuç sıfırdan itibaren elde olan 75 kw lik bir güç
4000 dev/dk dönen motor hesaplamıştım. ona göre aktarma ile güzel bir sürat. kokusuz ve patırtısız sürüş.
sponsor varsa bu şekli denemek daha kolay. öbür türlü çok fazla kablo ve boru vs olacak
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
İTÜ de elektrikli J9 vardı. Sürücüsüne acaip bir para vermişlerdi. Bu tür teknolojiler pahalı ama çok daha kullanışlı.
O tür ucuza mal olan araçlarda deviri ayarlayabildiğinizi zannetmiyorum. Akımı verdiğiniz anda tam gaz olması lazım.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
Atladığınız bir konu. Servo motorlar ile içten yanmalı motorlar arası Torkta dağlar kadar fark vardır. 75 kw servonun torku yaklaşık 500NM dir. Gerek varmı?? tabiki yok.
Ayrıca inverter zaten ekleniyorsa; inverter üzerinden istendiği şekilde sürülebilir motor. Hatta siz nekadar geri bildirim elemanı eklerseniz okadarda mükemmel bir araç üretirsiniz.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)