Hükümetime mi?
Bu karaktersizleri ben seçmedim ki benim hükümetim olsun.
Ev almak için borç aldım
Amca senin için iki kişi mesaj atmış
Kanser tedavisi görmüşssün 2 defa
Acımam gerekiyormuş sana dediler
Sana şu kadarını söylüyorum
Ben sana gerçekten acıyorum
Ama geçirdiğin hastalığa filan değil
Sana neden acıyorum biliyormusun
Bizim oraların bir lafıdır kot kafa geldim kot kafa gideceksin ahanda buna amca
Sen bana laf sokuyorsun ya güya sabaha kadar yazdıklarımı beğenmiyorsun hani
Çokta mikimde amca sen bu kot kafada devam et
Külliye ye çağıracak senii![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Ülke ekonomik krizde iken sen nasil ev alabildin , üstüne birde 20.000 dolar borçlandın , bravo vallahi ben bile bu ekonomiye bu kadar güvenmiyorum..
Dr.ECU
Dolar ciddi düşüş yaşadı. Sizlerin görüşleri nedir önümüzdeki iki ay için? Çok kısa süredir dolar hareketlerini takip eden biri olarak kendimce şöyle yorumluyorum ben; doların yükselmesinin ardından kamudaki dövizin TL'ye çevrilmesi ile birlikte bir miktar düşüş yaşandı. Yurtdışından da sıcak para girişi olmuş (nerde okuduğumu hatırlamıyorum). Fakat devlet varını yoğunu tl yapıp 3.39-3.38 seviyelerine çekebildiyse tekrar bir çıkış olacağını düşünüyorum. Sonuçta borçlarımızın hepsi için döviz ihtiyacı olacak ve devlet bu sefer dolar kullanmak zorunda kalacak. Fed'den beklenen faiz arttırımının da doların yükselmesine neden olacağı söyleniyor. Fed ters köşe yapıp faizleri sabit tutar mı acaba?
Ben Fed'in açıklamasına kadar bu seviyeleri koruyup ardından yükselmeye başlayacağını, Trump'ın koltuğu devralmasından sonra şubat ayı ortasına kadar 3.70-3.75tl civarlarını göreceğini düşünüyorum.
Çok amatörce yorumlarım bu yüzden kesinlikle ve kesinlike YTD
Yakından takip eden tecrübeli arkadaşlarımın yorumlarını merak ediyorum. Ufak da olsa küçük yatırımlarla biraz katılma niyetim var
offf amca ne laf soktun ya wala ben aqpli oldum bu lafların çok irdeledi beni duygulandım elim ayağım boşaldı durdum ve kendime ''rebelh kendine çeki düzen ver elbet bi bildiği vardır bu amcanın'' dedim benimde mesela 15 bin limitli kredi kartım var demekki aqp çok iyi gözümü açtın amca 53 seneyi boşa devirmemişsin tecrübe akıyor maşallah büyüklerimizde olmasa demekki..
kolonyayla ovuyorum bileklerimi şu an yiğit nasıl borçlanı nasıl ev alır bu ekonomide ben bu oynanan oyunu nasıl farkedemem diye kafamı duvarlara vurasım geliyor
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Dr.ECU
sen sus yiğit kardeş bundan sonra ben 53 yaşındaki amcamı dinlerim tecrübe kokuyor mis gibi yağlı saçları arasından
o her şeyi bilir
o her şeye sevinir
o her şeyi alkışlar
o her şeyi beğenir
ama sen öyle değilsin bizi burada aqp hükümetine karşı kışkırtıp 20 bin dolar borçlanıyorsun üstüne bide ev alıyorsun ev
sen fakir olsaydın ülke fakir olsaydı amca fakir olsaydı sen o evi 3 milyar sen milyon sen alabilir miydin?
amca senin yaşına hürmet edecek olsam kendi zeka seviyemi, okuduğum okulları aldığım diplomaları falan öperdim en basit tabirle
anasını öptünüz ülkenin hala sizden mutlusu yok yemin ediyorum tertemiz kafalar içerisinde hiç bir bilgi yok ki adam biraz tasalansın gelecek kaygısı düşünsün
eğitimde pisada son sıraları görmüşüz dış ticaret açığı cressi sub palet gibi olmuş adam ev aldın borçlandın hani kriz vardı diyor spor gazetesi
hay ben sizinle aynı döneme denk gelen kaderime tüküreyim cehaletle mücadele ediyoruz şu şeettiğimin dünyasında
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Siyaset parti veya hükümetten bahsetmiyorum.. Ben sizlerin tutumunuzdan bahsediyorum.
Hem şikayet ediyorsunuz hem mali götürüyorsunuz eh ne diyeyim yiyin efendiler afiyet olsun beyler oksurunceye kadar tiksirincaya kadar yiyin migde sizin , bu arada etrafiniza soylemeyinki onlar yemeye ortak olmasın siz hep durumu kotuleyin..
Allah beyin vermiş dayı bana
O kadar şükrediyorum ki ona
Keşke sanada bu güzel organı hak görseydi
Senin gibiler yüzünden ben ve benim gibiler götürür
Ama sizin sayı çoğaldığı için bizim memleket sevdamız yüzünden bağırıp çağırıyoruz
20.000 doların vadesi açık karşılığıda var çok şükür
Ama senin bir karşılığın yok
Ben senin cennete gideceğini düşünüyorum
Nedeni akli dengen yerinde değil çünkü
Yaptıkların yazdıkların bir günahı yok
Bu dünyaya boşuna o2 tüketimi yapmaya gelmişsin
Keşke bir mikroorganizma kadar bu dünyaya bir değer bırakabilseydin
Allah seni bizim sabrımızı test etmek için gönderdiğini düşünüyorum
İsyan ettiysem affetsin Allahım beni
Valla yaZacak birşey kalmadı gibi![]()
Dr.ECU
Kamboz tc mi yazayım da şikayet et beni rahat batıyor bana hiç hapse girmedim bir arkadasa bakıp çıkarım belki.
Dr.ECU
Amca
Herkesin bi geçim kaynağı var. Yiğit'in de geçim kaynağı bu adam yatırım yapıyor meyvesini sonra topluyor
senin mantığa göre para kazanıyorsa sussun kazanmıyorsa konuşsun doğru mu?
Eğer öyleyse sana vestel örneğini vericem. Vestel baskı yaparak yurtdışından giren telefonlardan daha fazla vergi alınmasını sağladı haksız rekabet oluyor diye. Vestel para kazanıyor ama yine sistemi şikayet etmesin mi?
Yiğit te buna benzer adama karacaahmette yatırımlık mezar var al 2 ay sonra 10 kazan desen alır adam para ile para kazanıyor ne yapsın. 20 bin borcu var diye oturup ağlasın mı adam trump başkan seçilince 5.000 koyduk diye sevindi çünki para kazandı ama sorsan trumpın gelmesini istemiyordu.
Neyse yiğit bir miktar döviz var elimde dolar olarak kur aşağılara gidiypr ne dersin yt versene pm den
Amcanın yatırım ne anlama geldiğini bilmediği kesin
Bu konuyu mındar etmeyelim
Benim öngörüm fed iki ay aralık ocak toplantılarından faiz arttıracak
Trump oturunca koltuğa bakacaklar duruma
Fed şahin görüşü hakim gibi
Türkiye dolara ve euro endeksli tüketen bir toplum olduğundan
Tüm emtialarda kurdan dolayı artış olacağını bu da 2017 nin daha sıkıntılı geçeceğini gösteriyor
Kemal Derviş kemer sıkma politikası ile 2008 2009 a kadar o kredileri güzel yediler
Özelleştirmelerden geleni betona gömdüler
Şimdi vergi dışında bir kaynak kalmadı
Vergi ödemek için kredi çeken halk bankalara borçlandı
Bu krediler şuan risk taşımıyor gözüksede uzun vadede sıkıntılar çıkaracaktır
Dolar ve euro 677 milyon euro giriş yapıldığı için sıcak para ile biraz ateşi alındığı söyleniyor
Borsa bence hacimsiz çıktı ki bu iyiye işaret değil
Ayın 13-14 ün de faiz attırılırsa ki öyle gözüküyor
Dolar öngörüm 3.50 ile 3.60 aralığına gelecek gibi
Abd noelde olduğu için pek birşey çıkmaz trump söylemleri abd için şuan tehlike teşkil etmiyor
Keşke bu söylediklerim tersi olsa ama ben tabloyu böyle görüyorum
Allah yardımcınız olsun
YTD
Dr.ECU
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)