Bu abinin şuanki durumuda yorumlamasını isterdim ...
https://i.hizliresim.com/Vrjzpr.jpg
Printable View
Bu abinin şuanki durumuda yorumlamasını isterdim ...
https://i.hizliresim.com/Vrjzpr.jpg
Pazartesiye kadar sular durulur.
Ben cok buyuk bir hareket beklemiyorum
Ytd.
4 beklıyorum....
Bende aynı fikirdeyim .. Hemen olmasa bile 4'ün de altına ineceğine ve bir süre sonrada (sene sonuna doğru) kalıcı olarak 4 üstüne çıkacağını düşünüyorum .. Hep aynı hatayı yapıyoruz düşerken değilde çıkarken panikle alıyoruz .. Şu anda Tl tarihinin en düşük seviyelerinde yani 2001 Krizindeki değerinin bile altında.. Dolara bakmayın sadece , diğer para birimlerine bakarsanız daha net anlaşılır .. Bulgar parası ile karşılaştırın mesela
200 Tl'leri de görücek elbet ama ne zaman bunu söylemek zor.. Altın yorumu daha zor çünki Hem Ons fiyatı ne olacak onu bilmek lazım hemde Dolar ne kadar olacak onu bilmek lazım.. Ama birşey söylemek gerekirse artık ne Dolar ne Euro alma zamanı , Altının zamanı geliyor .. Bir sürü sebebi var, Abd borsası çok şişkin 2008-2009 krizinden sonra 4 kat arttı ve artık doyum noktasına yakın, Abd ekonomisi göründüğü gibi değil devasa cari açık veriyor ve bunu önlemek için her yolu deniyor önce Çin'i tehdit etti dediki Yuan'ın değerini artır ve Çin Abd'nin söylediğini yaptı ama Abd tatmin olmadı, sonra Trump güçlü olarak istemiyorum dedi ve bir şekilde Doların değerini düşürdüler ama yine işe yaramadı ve bunun da ters etkileri var çünki güçsüz Dolar emtia fiyatlarının Globalde artması demek yani herkesin yanlış bildiği dolar endeksi yükselirse dolar yükselir yanlıştır .. Dolar endeksi yükselirse Dolar küresel kabul görmüş Euro-jpy-frank-sterlin gibi paralara karşı değeri artar ancak bu seferde emti fiyatları düşeceği için Türkiye gibi ülkelerin hayrına olur .. Son olarak Trump Rusya'nın ilerlemesinden rahatsız oldu ve İngiltere Fransa gibi ülkeleri yanına alarak Suriye'ye saldırdı ki 2 amacı vardı , Birincisi Rus tekelini kırmak ve oyuna yeniden dahil olmak ve S-400'leri test etmekti .. Şimdi bu kadar gerginliğin olduğu ortamda Altın düşmez merak etmeyin zaten çıkarma maliyeti 1100 Usd ons .. Diğer konu Çin boş durmaz mutlaka Abd'ye cevap vericektir ki Çin'in elinde trilyon dolar Abd tahvili var .. Yarın Ruslara karşı yeni yaptırım açıklayacak Abd kısaca Altına bir destekte burdan gelir ama asıl olarak Altın alıp kenara koyan sabredebilen kişilerin 200 Tl'lerin çok çok üzerine çıkacağını düşünüyorum..
163 ve 169'dan girdiğim bir miktar altınım var
177-178'den çıkmalı mıyım?
Uzun vadeli düşünür isek; 177-178'den çık / düşerse yine al yapmalı mıyım yoksa kenarda kalmalı mı?
Alım yapacağım zaman kaç para olduğuna bakmaksızın almalı mıyım?
Piyasa da belli bir donem bahar ruzgari esmeye baslar,sahsi kanatim. Ytd
Geçen yılı hatırlayın, Ağustos sonu 3,49 dibi yaptıktan sonra yıl sonu 3,97 ile 50 kuruşluk atak yapmıştı USD. 2018 tüm makro göstergeler daha bozuk, dış konjektür daha kötü ve her şey aleyhimize. Yaz ayları savaş filan olmazsa ve tansiyon daha da gerilmezse bence de sakin geçer, ancak sonbahar ile birlikte hele ki seçim muhabbeti de olursa yepyeni bir müthiş yerlere ufuk açabilir tüm kurlar.
Zaten hepimizin söylediği Ramazan-Kurban bayramı arası Tl'den çıkıp beklemek, sene sonuna kıyamet kopar %90 üzeri ihtimal ile..
Kur eskisi gibi rahat geri gelemiyor ve aşırı oynaklaştı, dünkü açıklanan Mart ayı 20 Milyar Tl Bütçe açığı ne demek yahu , bütçe açığı bu aylarda böyle olmaz aslında
Ben 4.15 ve 4.11 den bıraz daha verdım.
Alım ıcın beklıyorum...
@997TT abi alım uzun vadelimi olacak sonbaharı bulurmu ?
4.15 uzakmı artık ?
RTE böyle konuşmaya devam ederse
Yakında 4.50 yi görürürüz :)
maşa koca ayıya erken seçim çağrısı yapmış
muhtemelen kasımda seçim olur
26 Ağustos erken seçim tarihi dillendirmiş Bahçeli, hayırlı olsun.
Manidar elbette, tarihi iyi belirliyor bu AKP her zaman. Gerekirse kendi adamlarını otobüslerle taşırlar.
ittifak olarak her türlü alırlar
kimse hdp ile ittifak yapmaz
iş 2. turageldimi kürtler ne iyi partiye ne chpye oy vermez
yine gider eski sevgililerine oy verir başkanı seçerler
işin içine kürt illeri hiç girmeseydi kazanamayabilirdi
Piyasalar erken seçimi olumlu karşıdı :D ... Yakında ekonomi bakanı vs. dolar düştükçe yabancı seçimi fiyatladı istikrarı fiyatladı tarzında cümleler kuracak aslında olan ise
Seçim tarihi Haziran 25 olduğu için Meral Abla seçime giremeyecek haliyle İstikrar sürecek bu sebeple bir rahatlama olucak kısa vade
2) Seçim tarihi ramazan bayram tatili sonrasına geliyor kuvvetle muhtemel pek çok Vatan sever sol görüşlü abiler ablalar tatilde olucak
Kısaca istediğiniz kısa süreli Bayram havası geliyor ama vakit kısıtlı , doldurun ceplerinizi ki seçim sonrası dayanma gücünüz olsun
Dolar almak için Mb PPK beklenilmeli (Benim fikrim) , Çünki Faiz artışı yapacağı spekülasyonu var.. Ve yapabilirde seçimi bahane ederler ve derler seçim sonrası piyasa uçacak vs. vs.
Altından hiçbirşekilde korkmuyorum ben, ancak her koyun kendi bacağından asılır... Seçime daha vakit var, fırsatları değerlendirmek lazım ancak bazı şeyler ortaya çıktıkça yazar paylaşırız...
Onun ne söylediğinin malesef bir önemi yok. Yasaların da bir önemi yok, tepedeki "girmesin" derse giremezler. Abdllah Gul A.k.p genel başkanlığına aday olamasın diye kurultayı 1 gün öne çektiler, hatırlayın. mühürsüz oyları seçim devam ederken "geçerli" sayan Y.S.K dan bahsediyoruz, Y.S.K, I.Y.I Parti seçime giremez derse, ki diyecekler, ne olacak? Kimi kime şikayet edecekler?
Üniversite sınavı ile aynı güne denk geliyor diye 10 dk içinde sınavların tarihi değişti. İşte size ileri demokrasi, işte başkanlık.
Adam "ol" diyor, oluyor.
Panayırda yaşıyoruz valla.
Adam kendi besteliyor, kendi çalıyor, kendi söylüyor. hisseli harikalar kumpanyası....
pekı bu erime mesai bitince devam edermi sizce ?
Normal de erken seçim doları 4.50 yapmasi lazım degilmiydi
Piyasadaki gelişmeleri yorumlayabilecek arkadaşlara bir sorum var.
Dün Bahçeli erken seçimden bahsetti ve dolar hemen yukarı çıktı. Ekonomistler de erken seçim kararı alınırsa dolar daha da çıkar dediler.
Bugün ne oldu da dolar aşağı düşmeye başladı?
Erken seçim ile belirsizlik kısa süre sonra son bulacak diyorlar. Bu sebeple dolar düştü deniyor. Fakat dün dolar çıkar diyenler şimdi doların düşmesi normal diyorlar.
Olması gereken doların çıkması değil mi?
Acaba başımızdakiler oy kaybetmemek adına dövizi kasıtlı mı düşürüyorlar. Seçime kadar " bakın piyasalarda başkanlığı istiyor bu sebeple döviz aşağı yönde ve tl güçlendi " diyerek oy toplamaya mı çalışacaklar?
1) Mb önümüzdeki hafta faiz artıracak beklentisi var
2) Dolar daha fazla yukarıya gidemeyince satış için fırsat oldu yabancıya çünki Doları elde tutmanın bir maliyeti var
3) Cb erken seçim ilan ettiği anda Devletin diğer organları tarafından da desteklenir ki bak İstikrar gelicek Dolar Borsa olumlu tepki verdi denilir.
4) Meral ablayı seçime sokmayacaklar ise mevcut durumdan nemalananlar için istikrar sürecektir.. Yabancı da dahil buna
Şimdi derler ya piyasa şu adamı çok sevdi o yüzden dolar düştü borsa kalktı va. Vs.. Aslında o adamın sevilme sebebi yabancıya zarar ettirmemesi ve büyük paralar kazandırması..
Sadece yazık....
Etrafımızda o kadar cokk donek var ki,dun sıyah dedıgı seylere bugun beyaz dıyorlar. Daha 24 saat olmadan...
Ve bu donekler sadece 1 kısıye hızmet edıyor.
Bılmem tehlıkenın farkındamısınız?
Dolar hakkında ön görüsü olan var mı peki seçime kadar ? Evet, tuhaf ama piyasa gevşiyor herhalde seçime kadar böyle mi devam edecek gibi , piyasaya mutlaka müdahale gelecektir diye düşünüyorum (kayıtsız kuyutsuz para vs. gibi) çünkü seçime kadar herhangi bir artış & zam vırt zırt olumsuz etkileyecektir. Bence, önümüzde ki günler alım fırsatı yaratabilir , şahsen seçime kadar kendimce uygun gördüğüm yerlerde alım yapacağım seçimden sonrası felaket diye bekliyorum. Var mı düşüncesi olan , katılan ? veya karşı yorumu ona göre bir yol izleyelim :)
Yazıklar olsun. Sülalede dahi tonla şu döneklige onay veren var. Siyaset böyle birşey, ülkenin çıkarı için 1 günde değişebilir diyorlar. Kilictarin ağzı sürçse 10 sene unutmayan adamlar bunlar.
Ne dinmis arkadaş. Lailaheillallah Muhammedin resulullah cümlesinin tercümesini bilmeyen akrabam bile sırf ağzından Allahı düşürmüyor diye oy veriyormuş.
Daha beter olucaz farkına varamiyorlar.