O reizzz ondan daha iyi hiç kimse hiç bişiyi bilemez. Padişahtır, gazidir, başkomutandır, halifedir, hatta yarı peygamberdir o, bak iktisatçı, baş hakim, baş yargıç, baş ekonomist, TCMB başı, yürütme, yasama, yargı, herşeydir O!!!
Printable View
O reizzz ondan daha iyi hiç kimse hiç bişiyi bilemez. Padişahtır, gazidir, başkomutandır, halifedir, hatta yarı peygamberdir o, bak iktisatçı, baş hakim, baş yargıç, baş ekonomist, TCMB başı, yürütme, yasama, yargı, herşeydir O!!!
ben yön konusunda 7 hazirana kadar baskılanacağını düşünüyorum
bugün ingiltere ziyareti işe yararsa 4.40-4.30 bandı hedef alınabilir
7 haziranda verilen taahhütler yerine getirilmezse şenlik olur 5leri görürüz
ama seçim öncesi bunu yapabileceklerini sanmıyorum
reiside faiz konusunda ikna etmişler gibi sanki 100-150 bp gelecek yine
sadeleşmeyle mevduat faizlerinin 17-18lere çıkması gerekiyor sanırım
bilgisi olan var mı?
Hani dolar yükseliyordu reis bi konuştu dolar düştü elhamdülillah zafer yakın selamlar konya amcamgillere buradan saygılar
dolar alıyım diyorum ama beklemekten de çekiniyorum. geçen sefer 4.15e fırlayınca geri biraz iner derken bu seviyelere gelmişti. ben alıyım kesin 4.4 filan görür bu kur :D almazsam uçar gider.
sizin için kendimi feda edeyim bari :D
ben de sabahtan beri bekliyorum 4.57'den almadım 4.60'dan aldım şimdi :)
Bist eksi açtı endex yüksek ne tutuyor acaba doları fikriniz varmı ? Euro mu tutuyor acaba eur/usd aralığını korumak için.
Niye mesai saatinde düşmez ki bunlar :)
Parite etkisi....
ingiltere görüşmeleri iyi geçmiş ki bugünde devam edecek
italya da kriz var ab parlamentoya müdahele ediyor euro için kötü
öte yandan abd de haziranda faiz beklentisi %90lardan %75lere düşmüş
buradan ve reelden döviz soran arkadaşlar oluyor akıl vermek zor çünkü veriler anlık değişiyor takip etmek önemli
7 haziranda bence 150 bp söz verildi ingilterede bu beklentiyle 4.30-4.40 bandına yaklaşabiliriz bugün 4.48leri görürmüyüz merak ediyorum
ayrıca yerli küçük yatırımcı(bence ky kesinlikle az parası olanı değil de bir zihniyeti temsil ediyor) 69-72 76 65 59 seviyelerinden "aha düştü alalım"mantığında girmeseydi kur ilk faiz arttırımında 4.55 lerde kalır dün bugünkü hareketler sonucu da 40 bandına inerdi
eğer ky nin panik satışı gelirse 4.20ler bile görülebilir belki
genel olarak bilen abilereme sorum var ekimden itibaren fedin her ay 50 milyar dolar daralmaya gitmesi bekleniyor bunun sonucunda küresel bir kriz doğabilir mi?
Sapkadan tavsan cıkıcak ama karsılıgında neler gıdıcek...
Bugun acıklamalar ustuste gelıcek. Modern kapıtulasyonlar...
Buarada dolar 4.24 e kadar dusebılır eger işler ıyı gıderse ve bunu basarı olarak sunacaklar... tayyıbı kullanmaya devam edıcekler...
ben dolar alırsam düşer demiştim, 4.55 alım yaptım. gerçi mecburiydi. düşcek çıkcak diye bekleyip borç bekletmek ahlaksızlık olur.
eskiden 550 vekilde tek başına 367yi hedef alan adam
şimdi ittifakla 600 vekilde 300ü hedef alıyor
ben meclisin muhalefein eline geçeceğini ama başkanlıkta karşı ittifakın -yavaş yavaş başladı bile- her zamanki gibi aptalca birbirine düşeceğini ve seçimi katılımın düşmesiyle birlikte 2. turda erdoğanın kazanacağını düşünüyorum
bu da yeni belirsizlikler demek bu ekonomiyle erken seçime gitmek demek
daha önce haziran kasım arasında ne yaptıysa aynısını tekrar farklı yollarla yapması demek
4,70 den dolar almıştım. patlatı iyimi. sizce dolar daha düşermi? bozdurmak mantıklımı zararın neresinden dönersek kar. seçime kadar beklemelimi yoksa?_
sormayın alın şuan bu seviye gayet iyi. bu olumlu haberin etkisinin geçmesi çok sürmez
Bugün 15.30 da ABD Tarım dışı istihtam değişikliği verisi acılanıcak. Bu acıklamanın durumuna gore ya sıçrıcak yada 4.40 ı zorlar bugün yarın. Beklemede kalın bence. Günlük al çık yapmak şu süreçte en mantıklı sey.
ben piyasaları anlık takip etmeyen ve belli başlı dinamikleri bilmeyen arkadaşların en kısa zamanda dövizden çıkması ve güncel mevduat faizine yatırımyapması taraftarıyım
en kısa zamandan kastım zararsız çıkmanız
tr gibi belirsiz piyasalarda beklentiler sürekli değişir ve çok fazla koreleasyon var
mevduat fazileri güzel seviyelerde daha da güzel seviyelere denk gelecek
2. olarak panik satışı yapmayın traderlar çuğu zaman para değil zaman kaybederler sizde zaman kaybetmişsiniz gibi düşünün ilk fırsatta mevduata geçin
bende 10-20bin usd gibi alım satım yapanların küsmeyip devam etmesi taraftarıyım. sonuçta bu işi öğrenmek için sürekli risk almak lazım. küçük rakamlar işi öğrenmek için süper görünüyor bana. bence bu işlerde risk milyona yaklaşan bütçelerde.
ben bu kadar düşük bütçelerle örneğin bir yılda %24 civarı kâr etmişim. aslında daha yüksekti de son rüzgarda saçma sapan hareketler yaptım v.s
he benim geleceğime en ufak katkısı olacak bir rakam değil. ancak işi bilmeden büyük oynamak deli cesareti. örneğin kullandığım bütçeden ayrı denemek için 60bin tl kredi çekip aldığım dolar ile faiz dahil tl yi krediyi kapatıp üstünede 6bin tl kâr ettim.
kimse karısının kızının takısını filan bozup bu işlere girmesin tabi ki, bu iş çiftlik bank tayfasına göre değil.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. kendi aldığım aptalca risklerdir!
7 haziranda bir faiz arttırımı daha gelecek gibi
1 ay once bu dolar 3,76ydi birden yukselince yandaslar kaybolmuslardi simdi azicik dustu yine ortaya cikmaya basladilar ahahah
4,47 de fena direniyor
Bu seviyelerden kıme yada neye dayanarak dolar aldınız?
7 hazıran da faız artısı neden?
Trend devam edıcek ama karsılıgını yıllarca odeyecegız....
Tarım dısında onemlı hareket yok,sadece hafıf tepkı verdı parıte....
Tl faızı dıye yırttım bır tarafımı,16.25 den bagladım parayı dun. Doların 5.25 i gecıcegını ınanıyorsanız dolar alın.
16.25 çok iyi, tabi muhakkak 400k ve uzeridir. Ben bugun 100k civarina 15.25 teklif aldım. Garantiden
Odeabank ve denizbank. 500k tl ustu.
Her hangi miktar birakmadan.
Bugün itibarı ile Dolar alımına başladık biz..
Seçim sonrası ortalığın karışacağını, aşırı yükselen faizler sebebi piyasanın tamamen duracağınıı ve malesef çok fazla iflasların yaşanacağını bu sebeple yabancının kaçacağını düşünerek.. Çok az işletme %20 ve üzeri olan faize dayanabilir ki %30 la kredi saran Bankalar var ki Banka demek bile yersiz bunlar için..
Bıraz erken baslamıssınız,bız beklıyoruz....
Ben suan %40 vade %50 doviz ve %10 borsadayim. Hangi taraf isik yakarsa o tarafa yuklenicem. Biraz bireysel dusunmek lazim bu devirde. Tamamen kumara dondu son durum.
Abi kademeli olarak alıyoruz, yarın da devam edeceğiz.. 4.9'ları görmese idi sabır gösterirdik ama şu an pekçok şirketin döviz alımıma yöneleceğini düşünüyorum.. Halkta alır fırsatı kaçırmaz.. Bu arada Mevduata karşıyım ben ancak Tl mevduat 17-18 olsa bile dolar mevduat da %4 4.5 aralığında.. Hesap yaparken düz mantık gitmemek gerek... Ben şahsi olarak yine Altın tarafında olacağım / İsteyen Euro ve Altın sepeti yapabilir.. Euro büyük ihtimalle Dolardan daha fazla getirir
Euro ıcın bıraz erken.
Tl mutlaka tasımak zorundayız,bazı hareketler ıcın gereklı.
Dolar ıcın bır kac haberı beklıyoruz,sonra net alıslar baslar.
Hele 2.tur olursa....
Aynen katılıyorum. Var olan duruma Şimşek in İngiltereden getirdim dediği iyi haber ve üzerine üstlük Dolara TCMB nin yaptık dediği müdahalenin etkisi ancak ve ancak 4.45 leri getirdi. Bu nokta güzel bir alım seviyesi gibi duruyor. Buradan başka olumlu hareketler ile belki çok az daha aşağıda sarkabilir ama artık bu noktaların destek olduğu belli oldu. Kendi kişisel görüşüm bu ay bilemedik önümüzdeki ay çok rahat yine 4.8-4.9 lar gelecek
Garanti Bankası'nda vadesiz döviz hesabı açarsam anlık olarak alım-satım yapabilir miyim, bilginiz var mıdır ?
Takip ettiğime göre bu sitede bazı kullanıcıları takip edenin vay haline :) Longcu değilseniz çok saç yolarsınız aman dikkat :)
ve dolar 4.63. bu bandı yakalaması haftaya durumlara gore 4.70 i tekrar test ediceğinin gostergesi. seçime kadar ancak ufak tefek düşüşleri saglayabilir tcmb ama durduramıcaklar.