Asıl batma eski kurdan alınma malların satılıp
Yeni kurla alınması imal edilmesiyle
Piyasanın almaması ile hissedilecek yani 1 ay sonra
Eylül bir sürü kötü haber daha gelecek ki
Rakamların nerelere gideceğini bilmek imkansız
Printable View
Asıl batma eski kurdan alınma malların satılıp
Yeni kurla alınması imal edilmesiyle
Piyasanın almaması ile hissedilecek yani 1 ay sonra
Eylül bir sürü kötü haber daha gelecek ki
Rakamların nerelere gideceğini bilmek imkansız
net dania da şuan kur
dolar satış 7.09
euro satış 8.26
Ben de o süreyi 2 ay gibi tahayyül ediyorum kendimce. Bakalım 1 mi olacak 2 mi.
Karne ile ekmek almaya başlarız yakında.
Yapı kredi mobil uygulamasından görünen rakamlar.
https://i.hizliresim.com/oVNjZq.jpg
Damat techturkey okuyormuş hemen cevap yazdı size gençler. Birde rica etti banımı kaldırsınlar aracıyla zor oluyor diye.
Alıntı:
DÖVİZ HESAPLARINI TL’YE ÇEVİRMEK VEYA EL KOYMAK ASLA OLAMAZ
SON dönemlerde sıkça karşılaştığım soru şu oldu:
- Döviz hesaplarına el konulması ya da TL’ye çevrilmesi söz konusu mu?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, da bu konuyu açtı:
- Sürekli kamuoyunun gündemine bazı iddialar geliyor. Mevduatların TL’ye döndürülmesi yada el konulması gibi çok ileri iddialar. “Bakın çok net söylüyorum” diyerek sürdürdü:
- Mevduatlara el konulmayacak. Hesaplardaki dövizler TL’ye döndürülmeyecek. Ama bu dedikoduları ve yalanları ortaya atanlarla hukuki mücadele sonuna kadar yürütülecek. Yasal işlem başlatılacak.
https://youtu.be/rGwKNKHxHzI
Geceye ben de bir şarkı bırakayım.
Aşırı fanatik iki arkadaşla tartıştım geçenlerde.
Biriyle olan muhabbetim;
Memleket o kadar kötü halde ki MB bile 2013den bu yana para basıyormuş
Gelen cevap; Eee basacak tabi işi ne.
FTW oldum bu cevaba. Olum muhasebe okudum ben, bu işler öyle para basmakla olmaz. Para bastıkça değersizleşir dedim.
Ben 2013te de ekmeği 1tl den alıyordum şimdide aynı rakama alıyorum, çok takılma bişey olacagı yok dedi. Eyv fazla tartışmam deyip kapadım mevzuyu. Bakış açısı bu.
Bir digeriyle de seçim öncesi öyle muhabbet ediyorduk. Ona da dolar yükseldi hep daha da durmaz filan dedim. Yükselsin nolacak, sen dolarla iş yapmıyorsun ki dedi. Bunu dedigi günlerde dolar alıp hesabına koydu. Dedim alma dolar, paramın değerini koruyorum tarzı bi cevap almıştım.
Yani bunlara lafta geçmiyor. Adamların gözü ölümüne kör olmuş. İlginçlikler ötesi insanlar var ülkede. Var olan durumu kabullenmiyor, sen hala ekmegi 1tl den alıyorsan sorun yok diyor.
Move b*ch get out da way...
Halkbankası 6.50 den veriyor :o benmi yanlış gördüm?
6.50 şuan için görüntü. Bankaların alayı ya çok yüksek makas yada sistemde yaşanan geçici arıza yalanı var şuan. Yarın alım satım başlar. Bankacılar yarın normal mesaiden 1-2 saat önce gidecekler işe, yani büyük bir kısmı.
Damat napacak bakalım. Yazık lan cidden üzülüyorum damada da. İnsan damadını cehennem ateşinin ortasına atar mı yahu. Ne kulakları çınlar bu saatten sonra. Gerçi onun umru değildir. Doların kralı onlarda.
Ziraat 6.7 den aliyor
Evet Halk Bankası 7.30 oldu
,
Beyler sıkıntı var dolar 7.11 oldu
Garanti 7.50 ye sabitledi kımıldatmıyor yarım saatten fazladır..
Gece 12 den önce gelen açıklama sakin artış getirdi
7.11 gibi şuan
Yarın milletimiz dolarını bankadan çekerse eğer açıklamalar fayda etmeyecek
Bddk swap siniri getirmis suan
Borsada çıkışları unuttuk ki
Ordaki hareketlilikte önemli
Sabah endeks açılınca bakmak gerek sabah 10 da tam görürüz tabloyu
O değilde bes e güvenip tonla para yaptıranlar, o parayla döviz altın alsalardı şimdi 5-6 kat kadar değerliydi paraları. İnsanların kendini kandırılmış hissetmesine sebep oldu.
İyiki girmemisim.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) SWAP işlemlerine sınırlama getirdi. Döviz cinsi varlıkları değiştirme işlemlerine sınırlama getirilmiş oldu. Buna göre, yapılacak yeni işlemler, yasal öz kaynakların yüzde 50'sini geçemeyecek.
Bu ne demek biri açıklayabilir mi?
Yani şöyle düşün, senin 100 milyonun var, 50 milyonun üstünde işlem yapamazsın. Çakallık ile bir gecede paranın biseyine koyamazsın. Bence doğru bir karar, hatta hemen gevsetti bile kuru ama kaç saat sürer bilinmez. Türkiye ekonomisi şuan çooook bilinmeyenli zor bir denklem halini aldı. Tek bilineni sattığından çok alırsan, eline alırsın ekonomiyi böyle.
Sanırım Y.Zelanda ve uzakdoğu borsalarında ki TL hacmi düşük olduğundan 7,30 civarı açıldı şu an 6,8 civarı na düştü.. Düştü dediğim fiyata bak 6,8 ! En bomba açıklamaları yapsalar katiyen 5 altına inmeyecek köpük möpük bile olsa..
Müdahale geldi demek 6.87 lere geldi
”Bankaların yurtdışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz diğer bacağı TL olan para swaplarından, işlemin başlangıç tarihinde spotta yurtiçi bankaların TL verip döviz aldıkları swap işlemleri ile yine bu mahiyetteki swap benzeri (spot + vadeli döviz işlemi) işlemler toplamı bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının %50’sini geçemeyecek olup, bu minvalde mevcut aşımlar giderilinceye kadar yeni bir işlem yapılamayacak ve bu mahiyetteki vadesi gelen işlemler yenilenemeyecektir. Söz konusu oran günlük olarak solo ve konsolide bazda hesaplanacaktır.”
[QUOTE=GokhanRS;8499670]Yani şöyle düşün, senin 100 milyonun var, 50 milyonun üstünde işlem yapamazsın. Çakallık ile bir gecede paranın biseyine koyamazsın. Bence doğru bir karar, hatta hemen gevsetti bile kuru ama kaç saat sürer bilinmez. Türkiye ekonomisi şuan çooook bilinmeyenli zor bir denklem halini aldı. Tek bilineni sattığından çok alırsan, eline alırsın ekonomiyi böyle.[/QUOTE
Milletin ödemesi var çeki var ben bir şey anlamadım icralık olunur
Alış satışlara kısıtlama getiriyorlar. Bu doları düşürecek bir adım değil. Sadece doların ani çıkışını önler.
Ben yatar sabah borcada yahudi çıkışı olursa eğer
heyecanlı bir gün bizi bekliyor
Buna bonus yatırımcılar döviz mevduatlarını bankadan çekerse daha bombastik bir gün olacak
Bu arada kısıtlama bankalar arası. Türk bankaları ve yabancı bankların dolar tl takası kısıtlaması. Bize sirayet eder mi onu yarın görürüz
Tabiki yazı resmi olarak yazıldığı an geçerli olur. Swap çok anladığım birşey değil, bildiğin döviz alım satiminin çetrefilli ismi, örneğin yüksek faizli TL satıp düşük faizli usd alıyorsun negatif maliyet yansıyor sana, yada tam tersini yapıyorsun pozitif maliyet yansıyor vs, neye göre bu günlük swap ihtiyaçları vs çok bilmiyorum, iyi anlasam zaten santiyelerde projecilik yapmam :)
Tek bildiğim finansal al sat çevir çarp taktikleri ile yüksek kar kaldirabilen insanlar kurumlar var. Sen ülke olarak tüm kapılarını gevşek bırakırsan bu finans sektörü savaşmadan ülke batirabilen bir güçte.
Şuanda sadece Sidney borsası mı açık ?