geldi
yeni hedeflere yelken açıcaz artık
7,38 tespiti bence gayet gerçekçi
ülkenin elinde kura karşı silah yok
mb nin sadece 28 milyar usd net rezervi var
öle şakkadanak satabilecek bir paramız yok
Printable View
Abi altın 2010 - 2011 yılında yanlışım olmasın çin sebebi ile fırlamıştı tam hatırlamıyorum ama ondan sonra düşüşe geçti.
Bir ülkenin ekonomisi inişli çıkışlı olucaktır bu benim görüşüm.Abd çokmu iyi derseniz bence değil.Çünkü saldırıyor heryere ondan alma benden al bana vergi fazla ver açıkları çok onlarında trump ordada bu sene değil ama bir kaç sene sonra bir kriz yaşatacak.ABD tmm ekonomisi büyük ama bir avrupa ve asya'ya kafa tutamaz.Avrupa asya birleşip bizde senden hiç birşey almıyoruz satmıyoruz dese karışır ortalık.
Benim görüşüm.
Bu arada ons ile ilgili bir grafik paylaşım senin yazının üstüne gelicek bigin olsun abi ons değeri ile ilgili :)
https://i.hizliresim.com/DDOvGv.jpg
https://i.hizliresim.com/moX9R0.jpg
https://i.hizliresim.com/j6q7Am.jpg
https://i.hizliresim.com/2aO0PA.jpg
Gördüğünüz gibi ons ağustos 2011'de 1800dolar üstüydü ordan sonra bir düştü pir düştü.
onsu düşüren şey parasal genişlemenin sona ermesi beklentisi
Benim dün beklediğim TL, perşembe gelecek.
Haftaya da TL faizdeki TL açılıyor.
Önümüzdeki hafta da bir miktar somut altın gelecek
Perşembe gelecek olandan ihtiyacım olanı ayırıp altına giricem
Haftaya TL faizden açılacak olanın faiz gelirini altına koyup ana parayı TL faize ( 18-19 neyse artık ) yatırıcam
Altın gelen de altın olarak kalmaya devam edecek, bankada grama dönüştürücem
Böyle bir çıkarım yaptım okuduklarımdan
bankaların verdiği mevduat faizlerinde %15 vergi kesintisi var
yani %18 anlaştıysanız elinize net %15.3 geçer
döviz mevduatında ise faiz %3.60lardan başlıyor 4.20lere kadar veren var
vergisi %10 olmalı
yıl sonu beklentilerinizi kıyaslayıp hangisi daha iyi kar getirir hesaplamanızda fayda var
mesela merkez bankasına bakarsak yıl sonu kur beklentisi 4.81 olmalı
Gecen hafta bos duran dairemi sattim faizmi dolarmi derken baktim dolar gidiyo gittikce gidicek komple dolar aldim 3-4 ayda alacagim faizi 3-4 gunde dolardan elde ettim dolarin yolu cok kolay sekilde 6 TL 7 TL ise hayal degil..
ABD Doları kaldırıyorum molar yapıyorum derse ne olacak
Çin Rusya ya neler olur bir düşünün
ABD yi muz cumhuriyeti sanmayın
Her an herşey olabilir
Bir sürü hamle hesaplanmıştır yataktan ülkeyi yönetmiyorlar orda
100 yıllık planları var adamların
Biz kendimize bakalım dışa bağımlılık artan bir ülkede dövizin düşmesini beklemenin mantığı yok
Faiz ve kar satışları dışında yatırımcı gelmediği taktirde dövizin düşmesi imkansız
Forex hakkında detaylı bilgiye sahip olan ve bilgi verebilecek var mı ?
22 lere geriledi şuanda sanki duruluyor gibi gece patlar mı acaba yine
acayip bi oynaklık var, bi 19'a iniyor bi 32'ye çıkıyor bi daha iniyor vs vs. gün içinde % 2-2.5 kazançlar kayıplar yaşanabiliyor, hem de bi kaç kere. ben böyle bi şey görmedim.
giden heyetden çıkacak haberlere göre düşer yada çıkar.
şuan olumsuz bir durum yok gidişler ve abd olumlu geri dönüş yapmış.
ordan haberlerde iyi gelirse iner doviz.
ytd
Bu memleketi batırmazlar, yani venezuela ya da yunan örnegi bize çok uzak, bizim batmamız ve toplumsal olayların yaşanması demek avrupanın rahatının kaçması, amerikanın orta dogu planlarının çöpe gitmesi demek.. 80 milyonluk pazarı kimse kaybetmek istemez.. Doların yukarıya dogru gidecegi gün gibi aşikar, çünkü çok basit mantıkla olmayan şey pahalıdır.
Sadece lale devri bitti duraklama devri başladı; üzülmüyorum da... Görgüsüzce götüne kadar borçlanan , olmayan parayı harcayanlar düşünsün.
Devir tasarruf devri.. Gereksiz harcamaları minimuma indirme devri.
Amerika ne istedi? Neye "hayır" dedik? Neye "hayır" dediğimiz için bize cephe aldılar da dolar bu hale geldi?
Uzlaşma komisyonu yarın ABD'ye gidip ne diyecek? Hayır'lar evet mi olacak?
Toplantıda görüşülenler, verilen sözler halka açıklanacak mı yoksa gizli kapaklı mı yapılacak?
Biz amerikanin tassagini nasil tuttuk?
Asil tassagi tutan biziz,tl suan polonya parasina bile son 3 ayda müthiş deger kaybetmis.
Ubs in zurich yatirim muduru sahis ilk kez para cikarma vaktidir dedi...
Ayri tiya girme sansim yok ama tassaklara geldigimiz dogru...
Turkiye nin suan yalilan yatırım lardan dolayi odedigi ceza miktarini birbilseniz....
Amerika istedigi hiç kimseyi geride bırakmaz. Bırakması demek iç siyasette Trump'ın oy kaybetmesi demek. Ne kadarlık etki edecegine dair bir fikrim yok. Ama geçen ay Amerikada prime time haberlerde bu adam vardı. Bırakılmazsa gelecek yaptırımlardan konuşuluyordu.
Geride kimseyi bırakmaz anlayışı filmlere dahi konu olmuştur, bırakmazlar doğru.
Oy kaybettirir mi? Belki evet..
Bu oy kaybı Trumpın taşşağını tutmamıza yetecek bir oy mu?
Bence hayır.. Hele Trump tüm gücü ile alenen saldırırken..
Aksi olsa ABD'den bir heyet yola çıkmıştı, ama durum tam tersi
Papaz için onların gelmesi demek bazı şeyleri kabul ettiklerini gösterir, biz mecburen gidecegiz çünkü onların eli çoook daha kuvvetli. Ne olduysa eksen değiştirmemizle başladı. Bu inatlaşma iki tarafada hiç yaramaz, bu bilindigi için it dalaşı yapılıyor. Çıkar olmasa dügmelere çoktan basılmıştı.
ABD vatandaşları ile bazen denk geliyorum uber de
Trump gerçek abd li ve milliyetçi bir adam diyorlar
Ama biz sevmiyoruz diyor vatandaşları
Bugün sohbet ettik garipsedim
Ben abd vatandaşı olsam sevinçten ağlarım
1 tweetle ekonomi nükleer bombası atan reyisleri var beğenmiyorlar
Dolar temsili video
Video türkiye çekilmiş
Konuya renk katacağına inanıyorum ince mesaj içerir
SAYKO on Instagram: “Birşeyleri duzene sokmaya calışırken ben xjsjxnsndmd”
Az gevşeyin abiler..
https://m.youtube.com/watch?v=4X0F9mk4LAs
Canı sıkılanlar
Muz Cumhuriyeti haberlerine beklerim
Eski gazete haberleri - HTHayat
Özellikle yastık altındaki dolarlari bozun diyor reiz amacı nedir ??
bi amacı olduğundan değil elindeki tek silah o
kaldıki kur her düştüğünde yerliden acayip bir talep geliyor
dolar borcu olan irili ufaklı herkes her geri çekilmede dolar alıp zararı realize etmeye çalışıyorlar
merkez bankasının yastığının altında 28 milyar usd kalmış reis napsın gözü halkın yastık altlarına dikti
banka hesaplarına şakkadanak konabilir zaten.
yastık altındakılerıde cıkaralımda mıllette 5 kuruş kalmasın.
Yastik altindan cikarin demesi sadece mesaj, yani bakin biz savastayiz havasi vermek,bilerek soyluyor bunu. Yoksa yastik altindan bozulacak dovizin miktari tayyaibin hesap artiklari kadar olur...
Inan papazin burda oldugunu bilen Amerikalı sayısı ciddi azdır ve kaale alan sayisi ise eminim 100bin yoktur.
Simdi kim kaybediyor bu savasta? Yada mim me kadar yara aliyor? Adamlarda cizik bile yok ama birde bize bak,her millete karsi paramiz inanilmaz değer kaybetti...
Yani biz kimsenin tassaklarinintutmadik,adam papazi alamadi,ne kaybedicek? Ama ya biz?
Abi iyi söylüyorsun ama İstanbul'da bir tane Amerikalı gezgin kız öldürüldü, bizim tüm emniyet harekete geçti 1 hafta çekmeden zanlıyı buldular.. Bunlar bir tane vatandaşına bile böyle önem veriyor.. Trump seçim malzemesi yapıyor papazı...