Bunu yazmistim gecen hafta,oluyor zaten. Ozellikle kanser ilaclarinda yada tedavilerinde.
Printable View
Bunu yazmistim gecen hafta,oluyor zaten. Ozellikle kanser ilaclarinda yada tedavilerinde.
sabahki durgunluk geçmiş gibi 6,94 blombergte
700 800 puanlık faiz artışı biraz dövizin ateşini alır ama bu sefer reel sektör bayrağı çeker. Kalkıp 200 300 puan arttırsa etkisi daha kötü olur. Minimum ya 500 puan arttıracak yada hiçbir şey yapmayacak.
ben reel sektörün zaten bayrağı çekmeye başladığını düşünüyorum
en azından ödeme ve alım gücümüzü kontrol altına almalılar
saçmalığa bak. bir yükseliyor bir düşüyor. daha doğrusu 1 düşüyor 2 yükseliyor. Dansöz gibi gerçekten. Takip edemiyoruz.
Beraaaaat, ikna et kayın pederi 1 ay sussun lütfen ya :)
Twitter'da bile bu kadar rahat yazan insanlar yok , abi şu misafirlere forumun konularını okumayı kapatın bence :) :)
Çok insan işin goygoyunda, devletler arası kriz bize dokunmaz diye düşünüyor sokakta.
Faizi düşük diye yılbaşında bankalardan dövizle kredi çeken firmalar ufaktan batmaya başlıyor, kuru ciddi aşağı çekemezlerse çok tatsız günler yaklaşıyor.
gece demiştim borsa açılsın bir bakalım diye
92.000 lere geldi
dün müdahale gelmeseydi gece şuan 8 di sanırım.
bu müdahale çokda etkili oldu mu şimdilik yükselişi yavaşlattılar
6.90 lara dayandı yine
Şöylede bir realite var ciddi anlamda operasyon çekiliyor bize bunu kabul etmek gerek. Zaten ekonomide ısınma vardı, küresel konjonkturda fed in politikasıyla ve çin-abd ticaret savaşıyla bozulmuştu, kriz kapıdaydı ama rasyonel önlemlerle minimum hasarla atlatılabilirdi onu yapamadık. Umarım bundan sonra daha ayakları yere basan popülizmden uzak politikalarla işler daha da kötüleşmeden önlemler alınır.
Enpara sapıttı
Enpara.com'un işlem adedi sınırını aştığınız için işleminizi gerçekleştiremiyoruz uyarısı geldi
Koray amca ben Enparadan garantiye aldım paramı haberin olsun :)
Faiz artışı illaki bir gün gelecek ama şu sıralar gelmez. Gelecek olsaydı şimdiye kadar gelirdi. dolar 7 tl yi geçmiş ve attıkları adamların hiç biri doları düşürmek için değil sadece yukarı sert çıkmasını önlemek için atılan adımlar.
Şuan ki fiyatlama siyasi bir kriz sebebiyle oluşan bir fiyatlama. Bu merkez bankasının atacağı adımlarla kontrol altına alınamaz. Sadece zaman kazanılır. Merkez bankası ile yapacağınız müdahale yangına bir kova su atmak olur. Faiz arttırdı diyelim , dolar diyelim düştü 5tlye. Buradaki bir çok insan varını yoğunu satıp dolara basacak gene. Bu sefer yüksek kur yüksek faiz olacak. Bu faizi 2 hafta önce arttıracaktı. O zaman dolar 5 seviyesinde olurdu.
Maalesef bir takım şeyler için geç kalındı. Hasta şuan yoğun bakımda ve yapılacak müdahaleler ne kadar olumlu sonuç verir tartışma konusu
https://www.youtube.com/watch?v=hoASCddScok&t=82s
1:13 - 1:20 arası
Mevduat faizleri 24-25 li seviyelere gelirse ben sanmıyorum dövize talebin şimdiki gibi olacağını. Aksine bankalara mevduat girişinin artabileceğini düşünüyorum. Ama piyasanın psikolojisi de önemli bu noktada yani şunu diyebilmeliyiz evet dibi gördük dip burasıydı.
Düğün yapmama da gerek kalmadı sanırım,şu haldeyken kimse gelmez . Ben de borcumun olduğu kişilere borç takarım mis gibi ,ben ona takıcam o başkasına derken kavgalar ve cinayetler artar
Bir Arjantin örneği var yakın zamanda. Arjantin %40 faiz açıkladı. Ama iş işten geçmişti. Bir işe yaramadı.
Şuan ki ortamda insanların tl ye güvenini arttırıp faize yatırmalarını sağlamak çok zor. İmkansız değil. Piyasa gösterge faizi (2 yıllık tahvil faizi ) şuan %25.51. Bunun üzerinde bir faiz şimdiye kadar verilmedi. He eğer verirsen %30-35 faiz bak nasıl bozuyor millet dövizi.
Erken seçim yapılacağı zaman, insanlar dövizleri bozdu. Yüksek kurla seçime girmeyi göze alamaz denildi. 4.92'ye gitti.
%20 faiz alınıyor hesap yapılınca dolar yıl sonu tl 5,25 olsa gene kafa kafayasınız denildi.
2 hafta önce faiz artışı gelecek diye dövizler bozuldu. şuan 7 tl. Şimdi haliyle insanlarda tl ye karşı bir güven sorunu oluştu. Güvenin yıkılması kolay da, geri kazanılması zor.
Ben bu taktiğe Şükür taktiği diyorum.Doğru beklenen bir kriz vardı.Dışarıdan da etki var ama ortamı gerip tavan çekmek cb nın işi.5,5-6 olması gereken seviyeyken ortamı gerip 6,70-7,00 leri göreceğiz ki 6,00 lara gerilendiğinde yastık altındaki 100 dolarları bozduranlarla ekonomi zaferi kazanalım.halk kahraman rte baş kahraman olsun.çünkü ekonomiye dair hiçbir planları yok!!
En parada işlem limit 15 adetten 5 adete düşürülmüş. Az önce mesaj geldi
Aynısını petrolde de yaşıyoruz ötv ile sabitlendiğini bilmeyip zam gelmiyor diye ŞÜKREDEN çok.
olması gereken zam pompa fiyatlarına yansıdığında reisci Tofaşkcıları merak ediyorum 24 haziran gecesi kutlamalarındaki gibi korna çalarak egsoz patlatarak protesto edebilecekler mi?
Soktuğumun memleketinde en güzel yöntem para harcamak. Gittim Soundbar aldım eve ahzauhzauzhauzha Samsung N650 tavsiye derim bu hafta geldi Tr'ye.
Az önce eski ev sahibim depozitoyu gönderdi boya masrafını kesip. Onu bile acımadım aldım ha gayret sigara parası bırakıp cepte ne varsa dolar almak gerekiyor.
TL durduğun her an eriyoruz
Muhattabın olan bankada kalmak (fiziksel) daha mantıklı şu dönemde.