yani sizler şunu mu demek istiyorsunuz dogru mu anlamışım teyit amaçlı soruyom , dolara bastıgım paralar leylaya gitmiycek demi :D
Printable View
Halkbank eski genel müdürü tahliye oldu yine bi işler dönüyor bakalım etkisi ne olacak.
Bu tip haberlerin olumsuz yansimasi icin,piyasa yapicisinin isine gelmesi gerek.
Yoksa yaprak kipirdamaz.
Ayrica borsa cok cikti denemez,***** 2 kez dusup buraya geldi.
400 olursa 5.84 olur...
Ilk yukseliste cikalim ozaman dolardan. Suda var 6 dan tl alan bi yabanci 5 den dolara donse kar %20 dimi? Adamlarin faizi %2 zaten.tl ye yuklenicekler heralde
6.3350den eur satan birisi var ve benim de pazartesi gunu ithalat icin eur transferim olacak.
Sizce 6.3350den cevireyim mi euroya, yoksa pazartesi asagi dogru bit inis olur mu?
piyasada TL varlıklar için olumlu hava devam ediyor. Cuma öğlende sonra BİST te kar satışları izlense de momentum halen yüksek.
TCMB faiz indirimi tarafında fiyatlamalar daha yüksek faize doğru evrilmeye başladı. daha önce 250-300bps olan swap point fiyatlamaları 350bps ye kadar geldi.
TCMB den 350-400bps faiz indirimi gelmesi fiyatlamayı değiştirmeyecektir. 300 altı TL yi güçlendirir, çılgınlık yapıp 400 bps üzerine çıkmadığı sürece TL de kalmayı tercih ederim.
Enpara günlük faiz 20.5 ten 19.5 e düştü 0.5 2 kademe halinde. KRedileri de 2.00 altına düşmüş.
dolara geçişler başladı ufak ufak yükseliyor :D
Yukselme falan yok. 0.30 yukari yada asagi olmasi hic birsey ifade etmez. 5.85 e kadar sorun yok...
taş yiyoruz taş
evde çoluk .ocuk ekmek bekliyor kur ne düşüyor ne çıkıyor uyuz uyuz hareketler deli ediyor beni..
walla niyetleniyorum da hala "simple is the best" doktirininden çıkmaya cesaretim yok
şimdi baştan hisse seç takibe al her gün araştırma yap forumlarda dedikodulara bak telegram gruplarına dala falan yorucu geliyor
şu faiz geçsin piyasanın bi tepkisine bakalım eğer her şey oturdu artık düşüncesine girersem borsaya dönerim artık
1e beş almak eğil de al gülüm-ver gülüm benim olayım her çiçekten bal topliim ama çiçeğin dertleriyle ilgilenmiyim :D
thy ggeçen ay 12.80lere düşünce dedim bi alayım kalsın daha ne olacak? sonra 14lere doğru verdim şimdi yine 12.80
mal taşımak sağlıklı gelmiyor bana ama egeene hastayım uzaylılar bassa yine yükeselecek heralde :D
Usd eur paritesi coh hos duruyo
yön tayini verebilecek bir veri olmadığından alım veya satım yeri pek değil gibi
YTD
dolar geçen hafta perşembe 5.62 görmüştü, yaklaşık 12 kuruş bir değerlenme var 4 işlem gününde. sanki mb'nın sert bir faiz indirimi yapacağı beklentisi satın alınıyor gibi geliyor bana. ne dersiniz? sanki yarına 5.85'lere doğru gidicekmiş gibi...
Yanliz dolar eur a karsida degerleniyo. Onada dikkat edin.
Faiz ve yaptirimlarla ilgili cok farkli yerlerede gidebilir
o zaman kraliçeyi alsın gelsin aileler tekrardan bir tanışsın. gelirken de boş gelmesin bizim ingilterede olan altınları getirsin.
Valla fikir verebilecek kadar bu isi takip eden biri degilim ve tersteyim dolarda :) beklentim yukselmesi yarinki faiz ksrarina gore yuksele bilir. Ama onemli.olan abd yaptirimlari gecen seneki brunson olayi.gibi olursa kuru ziplatabilir. Suda var swap vs dolayi.londra piyasasi tl ye yuklenmiyor oyuzden hareketler gecen seneki.gibi keskin.opmuyo
Ziplarsa ben olsam satardım...
Daha önce de yazmıştım tekrar etmekte fayda var. Hem AB hem de ABD parasal gevşemeye geri dönüyor ve bu döngü 3-5 ayda değişmez. En az 18 ay gevşek para politası bekliyorum. Bu da en çok bizim gibi borcu yüksel ülkelere yarayacak.
geçen sene 24 temmuzda 100-150 bp faiz arttırımına gitmediler krizin başlangıç adımlarından birine sebep oldular
bu sene 25 temmuzda piyasa 250 bp civarına hazır 400 bekleyen çoğunlukta fiyatlamalar 600-800 bpye göre fiyatlanıyor
yıl sonu enflasyon hedefi 15 cds 360 seviyelerinde em'lerde ortalama 300 bp faiz farkı olduğunu düşünürsek 250-300 bp iyi bir tercih olur
ha tabi yıl sonu 15 ne kadar gerçekçi bu da ayrı bir konu
neyse biraz hareket olsun da artık gerisini izleyip görürüz
editt : nolcakk ?? yukarı mı aşşa mı
bu arada mbnin faiz indirmesi demek piyasa faizlerinin ineceği anlamına gelmiyor
mevduat inecektir ama kredi faizlerinde bence beklediklerini alamayacaklar ve bu seferde bankalarla sıkıntı başlayacak
mevduat inip dolar hareketlenince haliyle döviz pozisyonlarında da artış olacaktır..
hele şu rakamı bi görelimde..