maltepe bölgesindede düşen ev fiyatları yok .Tv de konut fiyatları düşüyor düzmecesi var nerede o düşen ve arz fazla olan konutlar esenyurtta mı :) 1+1 eve 250 den aşağı alamıyorsun ,maalesef memleketin durumu
Printable View
maltepe bölgesindede düşen ev fiyatları yok .Tv de konut fiyatları düşüyor düzmecesi var nerede o düşen ve arz fazla olan konutlar esenyurtta mı :) 1+1 eve 250 den aşağı alamıyorsun ,maalesef memleketin durumu
ben anlayabiliyorum. çünkü bugün 2500 tl büyük para diyoruz ama taksitlerin 5nci yılında o para çereze dönüşüyor. En az 5 yıl işsiz kalmayacağının garantisi var ise kira ödemek yerine almak mantıklı. Ben kiracı iken bıkmıştım her ev değiştirmek zorunda kaldığımda eşya uydurmaktan. Bence her insanın 1 adet evi olmalı ama maalesef adaletsiz dünya. kiminin 2.000 adet dairesi var iken kiminin hiç yok.
bizde çiftlikköye geçme niyetindeyiz. Yalova bahçelievlerdeyim, arabistan hudut kapısıdır Yalova'nın. Hiç bir türlü kadını erkeği çoçuğu adam olmayan araba tavizim yok, sabrım da kalmadı. Şuan bizlerden çekiniyorlar ama ilerde bu kırılacak, hatta kırılmaya başladı bile. Bizim mahallede ve özellikle Fatih caddesi boyunca dükkanlar genelde ya onların yada ortaklılar, kiralıkta değil mülk sahibi oldular. Ve senin benim dükkanımdan alışveriş yapmıyor kendilerinden olanları destekliyorlar.
Ayrıca mahallede fuhuş falan filan döndüğünü, nice abuk subuk işlere göz yumulduğununda duyumu geliyor. Yalova bundan 4-5 sene evelki gibi değil artık. İstanbul'dan daha karışık bir hal almaya başladı. Yerlisi olarak üzülüyorum ama bize müstahak içimize soktuk, yer sahibi yaptık ve biz kendi toprağımızda mülteci olduk.
Nkolay bono paraya doymuş artık anlaşılan.
Sürekli faiz düşürüyor. Şimdi baktım max koyabileceğin para da 750binden 500 bine düşmüş.
Paralarla oynayan abiler investaz bono için istihbarat alabiilirmi güvenilirlikleri açısından..
Elimde 50.000€ var bozdurmayı düşünüyorum sizce mantıklı zaman mı? İhtiyaç için bozacağım ama 1 ay civarı daha bekletebilirim tahmin ön görüleri yüksek birileri var mı maalesef bugüne kadar her bozdurduğum da artış gösterdi...
77 lere kadar geri çekilme beklenebilir
eur/usd 1.10un altında seyrediyor 0.99, hatta 0.90 tezleri vardı bir ihtimal gerçekleşebilir
en azından dolara kıyasla euronun daha negatif olduğu kesin
arjantin sermaye kontrolü getirdi gelişen ülkeler için kötü haber ama teknik denen bir şey var
o yüzden biraz daha gevşeme sonrası 6-6.24 bandına hareket gelebilir
ekimde yüklü dış borç ödemesi var özel sektörün
endeks yeni aya/haftaya alışlar ile başladı. 97.500 - 97.600 seviyesinde bulunan ortalamaların üzerinde kaldığı sürece yönümüz yukarı
bugün ve yarınki gün sonu kapanışları çok önemli , aşağıda 95.000 altı kapanışlar görmediğimiz sürece trend değişmiş olmayacak.
94.000 Stoploss seviyesi ile pozisyon taşımaya devam
https://i.ibb.co/dWqCsVT/1.png
pound ne olur kısa vadede sizce ?
77lere geliyoruz
belki bir ihtimal 74
74 altı kapanışta yön aşağı olur..
mesaj açık ve nett :D anlıyorum
ve 5.74..
alınır be ztn 12 eylülde faiz indirimi var 250-300bp
bu riske değer sanki
yok mu hiç dolar yorumcusu yine tek tabanca takılıom hepiniz mi borsacı oldunuz? :D
euro'da daha fazla düşüş oldu .ekim ayında özel sektör dış borç ödemesi var durumlar ne olur. Altın yorumlayan arkadaşımız vardı buralarda ise el kaldırabilir mi
5.83ten girmiştim. benim çupra hamsi oldu @16EC813
Yarın 14k TL gibi bir ödemem var.
Altın mı bozayım euro mu?
Euro birkaç günde çok düştü, altın nispeten sabit gibi.
Euro kazançlarını toparlar mı altının muhtemel/potansiyel getirisine göre?
Faiz indirimi olarak şahsen 250-300 bps değil de daha güvenli, ileri de tekrar düşürme imkanı veren 100-150 bps gibi bir değer veya başka değişle 250-300 puan düşerse tekrar arttırımın zor olacağı düşüncesine sahibim.
Altın 1560 doları kıramıyor bir kaç denemedir
Usdtl için ise buralardan geri dönmesini bekliyorum
Euro ve poundda brexitten dolayı işler karışık
Ben her şekilde her işin dolara yarayacağını düşüniyorum
Bizde ise bu seyenin altında kapanış lar yönü değiştirir daha aşağılara bir kırılma yaşanır yarını izlemek lazım
@Focus4171 Abi senide iyi ki altın ile zengin edicez dedik. Altın çıktığından beri yoksun ortalıkta.
20 Ağustosdan beri yoksun. Şakası bi yana umarım sağlığın sıhhatin yerindedir. Özlendin abi.
Sana buradan bi mention bırakayim geldiğinde detaylı konuşuruz tekrar. :D
ISFIN geri dönüşümünü geçen haftaki volume leri ile onaylıyor. bu haftada fena sayılmaz bi volume var. Sence girsek mi ne yapsak ya. ucundan bi çıt alsak mı ?
Pazartesı bıraz altın bozdum... sebebı tl ıdı.
Dolar kendı yagında kavruluyor. 3 hafta oncekı yazılarım gecerlı. 6.04 tepe 5.60 dıp
5,7406 dolar aldım hadi hayırlısı , çuprayı balina yapma çalışmaları sürüüyo :D
olabilir
şu an tüm pariteler öyle yerlerde ki yönü kimin belirleyeceğini kestirmek güç
dün ben onu yazdıktan sonra haberi gördüm muhafazakar partiden muhalefete geçen vekil olmuş muhafazakar parti meclis üstünlüğünü kaybetmiş bu durumda da büyük ihtimal brexit ertelenecek
dün düşen euro ve pound bugün dolara karşı daha primli
bir yandan da tl yükseliş trendini kırdı 5.64lere doğru bir hareket olabiir
zarf atıyor da olabilirler :)
Gümüş teki hareket hızlandı, Altın yatırımcısı portföyüne gümüşü de ekleyebilir. Kısa vadeli düzeltme gelir ise 18,50 USD/ons gibi alım düşünüyorum
5.67 geldi nereye kadar böyle gidecek !!!
Yahu dolar aynı bantta ılerlıyor. Nedır bu panık yada merak?
500k dolar ve ustu oynuyorsunuzdur,anlaırım ama %2 asagı yukarı her an hatta her dakıka olabılır Türkiye de....
5.50 gorsekde sorun yok,6.0 da.
450k$ var bende panik yapmayayim ozaman.
Nereye kadar gideceği belirsiz. Günlükte destek mestek kalmadı kırdı geçti heryeri.
https://i.hizliresim.com/9Yr6XO.png
Haftalıkta 5.44 yolculuğu yapıp geri dönebilir belki.
Ağustos ayındaki 6.40 a giden spekülasyonlu hareket herkesin grafiğini mahvetti. Kimse neyin ne olacağını bilmiyor şuan ^^
uzun vadede değişen bir durum yok trend yukarı ancak kv de en son ki yükselişin düzeltme hareketini yapıyor
en son yaşanan 5,45-5,85 yükselişin yaklaşık Fibo seviyeleri
%38,20 5,70
%50 5,65
%61,8 5,60
5,65 ten tepki gelmesi beklenebilir, gelirse hareket tekrar fazla zaman geçmeden yukarı sarar
bunun altında 5,60 son kale oradan da alımlar gelmez ise formasyon kv yükseliş trendinin düzeltmesinden çıkar ve düşüşe geçer
bu durumda da en uv hareketli ortalamalara gelir. 5,49 da güzel bir EMA desteği buraya gelirse ben tekrar alıcı olurum.
Altın onsu 1480-1520 desteklerini de dikkate alıp TL den dolar alımı yerine altın almak daha iyi karlar bırakabilir.
MGROS tarafında kanal direncini kırıyoruz, bu haftaya bu seviyelerde kapatırsak yeni kanal hareketi teyit edilir.
ilk güçlü direnç 21,60 sonrasında 22,50 gündeme gelecektir.
https://i.ibb.co/qptFZ8f/Ekran-Al-nt-s.png