User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
93 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Yüksek Km Tavsiyeler

serkan6606 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla usta bana laf düşermi bilmiyorum ama benim araba 480 bin km de çogu 0 km araç yanına dahi yaklasamaz konfor çekiş motor konusunda benim arabanın 480 bin kmsi tofaşın ve fiatın 5-6 milyon km sine eşit sanırım onu biliyorum 460 binde motor açdım kol yatak segman degişdi bi 450 bin daha gider arabamda 86 model 300 se

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla muhabbetin sonunda iş yine dönüp dolaşıp temiz araba kirli araba olayına geliyor.

Yüksek kmde sorunsuz araç olduğu gibi düşük kmde sorunluda olabliyor.

Demekki tamamen nasıl kullanıcı yada kullanıcılara denk geldiği ile alakalı.

Tabi birde olayın gerçek boyutu var aynı şartlarda kullanılan yüksek kmli araç düşük kmli araca göre sorun çıkarma potansiyeli daha yüksektir.

Bunun sonucu olarak; bizde 300k rakamlara ulaşmış bir aracın satılması çok zor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı focust1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2005 Vtec2 yi ben aldım 417 bindeydi motor saat şanzuman saat gibiydi ne su eksiltme ne yağ yakma vardı doğru kullanım zamanında bakım yaptırmanın önemi satan arkadaşın babası gayet iyi ve düzgün bakmıştı alsat yapan bir arkadaşım gelip gece yarısı aldı benden sonra...
    En iyisini yapmışsın o kmde araç durmamış bile elinde.
    Alıntı serkan6606 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla usta bana laf düşermi bilmiyorum ama benim araba 480 bin km de çogu 0 km araç yanına dahi yaklasamaz konfor çekiş motor konusunda benim arabanın 480 bin kmsi tofaşın ve fiatın 5-6 milyon km sine eşit sanırım onu biliyorum 460 binde motor açdım kol yatak segman degişdi bi 450 bin daha gider arabamda 86 model 300 se
    Hay maşallah.
    Valla kardeşim bizde inşallah görürüz o kmleri.
    Şuan için yağ eksiltme falan yok. Herhalde bir 100k sonra başlar problemler.
    Nette araştırmlarıma göre düzgün kullanılan benzinli atmosferik motor ortalama 350k-500k arası motor yapılıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    250binde yüklemek amacıyla hiçbir sıkıntısı olmayan Civic Si'ın motorunu açtık. Açılana kadar çok az bir yağ eksiltme dışında bir problemi yoktu. Onun dışında konuyu okuyunca taze sayılır ama 160küsür binde vtec2mi sattım motor sanzıman vs en ufak problemi yoktu.
    Bazen ilanlara bakıyorum öyle temiz böyle temiz hiçbir kusuru yok ilk sahibinden vs vs. Araba 150binde ama yeni motor yapılmış. E abi hani araba çok temizdi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Su da bır gercektir ki turkıyede arabasına motor yaptıran fıyatını arttıyor. Bılakıs zannımca fıyatının dusmesı gerekır. Hele hele cok nadır de olsa HONDA lara motor yaptırıldı mı dırek elerım o arabayı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fdoganb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    250binde yüklemek amacıyla hiçbir sıkıntısı olmayan Civic Si'ın motorunu açtık. Açılana kadar çok az bir yağ eksiltme dışında bir problemi yoktu. Onun dışında konuyu okuyunca taze sayılır ama 160küsür binde vtec2mi sattım motor sanzıman vs en ufak problemi yoktu.
    Bazen ilanlara bakıyorum öyle temiz böyle temiz hiçbir kusuru yok ilk sahibinden vs vs. Araba 150binde ama yeni motor yapılmış. E abi hani araba çok temizdi?
    O kmde ya kmsi gerçek değildir ya çok hor kullanılmıştır.
    Alıntı bymurat___61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Su da bır gercektir ki turkıyede arabasına motor yaptıran fıyatını arttıyor. Bılakıs zannımca fıyatının dusmesı gerekır. Hele hele cok nadır de olsa HONDA lara motor yaptırıldı mı dırek elerım o arabayı.
    İlanlarda motor yapıldı ibaresi neden itici gelir?
    Çünkü insan yolunda gitmeyen birşey varki yeni motor yaptırdığı aracı satıyor diye düşünür.
    Yada ucuz yollu yaptırıp satıyor diye ilişkilenir.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde motoru yeni yapılmıştır 2*3 bin km önce diyipte satanlar var. neden adam okadar masraf yapıp arabasını satarki diye düşünüyorsun

Bolkar1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurt dışında komple boyalı arabalara daha cok fiyat istiyorlar bizde komple boyatirim tertemiz olur uğraşır edersin 2 bin para verirsin taklali derler zararına satarsın

serkan6606 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En iyisini yapmışsın o kmde araç durmamış bile elinde.

Hay maşallah.
    Valla kardeşim bizde inşallah görürüz o kmleri.
    Şuan için yağ eksiltme falan yok. Herhalde bir 100k sonra başlar problemler.
    Nette araştırmlarıma göre düzgün kullanılan benzinli atmosferik motor ortalama 350k-500k arası motor yapılıyor.

inşallah bu aracımın 2 yıl önceki haliydi :d 1.5 yılda 50 k yaptık banamısın demedi uzun yol gördü şehir içi günlük 150 160 km yapıyo arabama her binen otomatik km saatine bakıyo benim için arabamın km saati normal ne çekişinde bi sorun var ne gidişinde tek derdim yanlamıyooooo yerler ıslak degilse yada 90 derece sert bi viraja girmezsem

aybarsdnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizde 2005 model E270 cdi var. 500.000 km de. Ne şanzıman, ne turbo vs. daha tık demedi çok şükür. Periyodik bakımı dışında bir masrafı olmadı daha aracın. Sadece ufak ufak titreme vardı vites geçişlerinde, şanzıman yağı değiştirildi ve düzeldi.

emre55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Km işi bencede araca bakmak ile alakalı yada birazda şans diyelim 117.000 de r19 aldım, 3 sene bindim ve çoğu spor aracın gazladığından çok çok fazla gazladım ve 3 yıldır dip basık gezdim, çevremde arabasının orasından burasından ses geliyor vs diye uğraşanlar vardı ben keyifle biniyodum tek değiştirdiğim alt rotil oldu suya girdiğimden ses yapıyordu 155.000 km de sattım. Aynı şekilde sevdiğim bi abimdede r19 var ilk sahibi hatta kendisi, 2 defa motor yaptırdı ki kendi de çok titizdir bakım aksatmaz ve benim kadar sıkıştırmaz bile. 100 130 binde motor yapılan DCİ de gördüm, 650.000 km de DCİ de satmışlığımız var sorunsuz sıkıntısız. Ama çevremde en çok ilgimi çeken Mercedes lerin efsane km leri oluyor, 300.000 400.000 km ler çok iyi gerçekten
    AKKAYA OTOMOTİV KAPORTA&BOYA SERVİSİ
    İstanbul / Kartal

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çok az kullanılan yılda 5.000 km
    Az kullanılan yılda 10.000 km
    Normal kullanılan 20-25000 km kulanılır.
    Bu durumda 10 yaşında bir arabanın 150.000 km civarında olmasında daha normal birşey yoktur.
    Kimse aracını bir sonraki sahibine sevap olsun diye saklamaz 2000-3000 lira içinde araba saklamaya değmez.
    Peki ne yapacağız çoğu kişi yazmış.
    Standart günlük binilen araçlar için boya takıntınız varsa boyaya taktığınız kadar mekanik ve elektrik elektronik kısmını da bakacaksınız.
    Örnek işe gider gelirken kullandığım ford connect var 150.000 kmde günde 200 km yol yapıyorum.
    2013 model arac hiç bir yerinde sorunu yok tıkır tıkır maşallah.
    Aynı model 50.000 de akrabamda var binesin gelmez biri şehir içinde yük taşıyor diğeri sadece beni
    Özet ikinci güvenilir uzmana ustya vs. danışmadan göstermeden almayın boya ve km en son bakılacak konular
    Boya dediğin parça başı 100-150 lira
    Km dediğin 50-100 liraya istersen sıfırlanır bile
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2014 s350 verdik ilk sahibiyiz 104.000deydi , full servis bakimliydi yone 2014 passat sattik beraberinde o da 140.000 civarindaydi servis harici ikisinde de tek ariza olmadi . Duzenli bakim , tek sahis tarafindan kullanim olunca araclarda problem cikmiyor

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşım 2011 model 180.000 km de e220 cdi yi 3 günde sattı alıyorlar valla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Millet cayır cayır km sini düşür çak geç diye akıl veriyor baya alalade yahu.. Pes..

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yüksek km hususunda devreye ilgili aracın Yetkili servislerde periyodik bakımının yapılıp yapılmadığı giriyor.

Bu güne kadar Yetkili servis periyodik bakımlı aldığım 2 araçta da yanılmadım ve üzülmedim.

Tekrar yüksek km'li araç tercih edecek olursam ilk bakacağım kriter, yetkili servis ve periyodik bakım konusu olur.
    Çünkü işi bilen ellerde doğru ekipmanlar kullanılarak bakım yapıldığı sürece rahatlıkla çok yüksek km'lere sorunsuz gidilebiliyor.

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sanırım yanlış anladın beni.
    Kilometreye takılma üzerinde oynama yapılabiliyor demek istedim
    Onunda çaresi basit artık bir mesajda orjinal km geliyor telefona
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım yanlış anladın beni.
    Kilometreye takılma üzerinde oynama yapılabiliyor demek istedim
    Onunda çaresi basit artık bir mesajda orjinal km geliyor telefona
    Aynen dostum kusura bakma ben kadaranları bozuluyor sandım 200 kmden sonra. Suan zaten ortalama ek cıvıcler olsun eg cıvıcler olsun km konusunda en az kullananı bıle 300 devırmeye başladılar bıle.

Hele hele itu denızcılık fakultesı ogrencısıyım hocamda 98 model 6.26 var. 5 ay oldu muhabbet gecelı (Araba hala daha fakultede gorulebılır.) 5 6 ay once 295 km deydı. Sıfır ılk sahıbı zaten hocam. Arabanın a sından anlmazlar. KAputu ac desen bılmezler. O bilgi duzeyındeler. Araac senede bır yetkılıye gıden bır aracmıs.

Diyeceksınız 295 ne kı bır b*k deıl. Ama bu arac hergun Maslak itu - Tuzla itu arasında kopru trafıgınde full sehır ıcı olarak kullanılmıs. Hocam dedım hıc mı uzun yol yapmadınız dedım 1 yada 2 dır dedı. Eşimin aracıylan gıdıoz demısti bana. suan en az 320-330 lara gelmıstır.

Şimdi gercekçı olmak lazım. full sehır ıcı sadece sende bır yetkılıye gıderek 300 lu kılometreleri yapılması cıdden zordur yanı. Şimdi araca bakmak onemlıdır de ,
    İşte burada tasarımda bır tık on plana cıkıyor. KAbul edılesı bır gercek. Aracın sesı cıddı saglıklı. Oyle bır 500 daha yapar yanı.

Jpon araclarının cok elestırdıgım noktaları olsada. İş bu konuya geldı mı cıddı saglıklılar her ne kadar bılıncsız ınsanların elınde olsada. Etrafımda cok araba bılıyorum daha yuz bını yenı gecmıs motordur, sanzımandır ne sorunlar ne sorunlar .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bu konu yeni olduğu için bir güncel çekip sohbete devam edelim dedim.

Şimdi bu tür konularda söylenen birşey daha var. Nedir?
    Önemli olan aracın bakımlarının tam olması, sabah ilk çalıştırmada zorlanmaması, yüksek devirde sürekli gezilmemiş olmaması gibi söylemler.
    İyide kardeşim netten bulduğum 200k devirmiş aracın nerden bileyim geçmişte nasıl kullanıldığını?

Ustaya baktırdık güzel dedi yada kompresyon testi iyi çıktı. Bunlar bize geçmişi hakkında yeterli bilgiyi vermez ki.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)