S2k'e binen bir daha vazgeçemiyormuş fiyat sürekli tavan.
Zamanında ev falan alana kadar 60 binden 6 tane s2000 alsaydık şimdi köşeyi dönmüştük![]()
Semih Kurtulmuş
Adventurer Engineer
hahaa![]()
Bak bu temiz hem kırmızı hemde 65000e
Connecting Site...
Buda basılmışı
Connecting Site...
torbaci kelimesi pek hoş olmamis. 2011 12 de tv varken onlarca s2k sahibi ile tanistim hic torbaci gormedim, hepsi de efendi adamlar. hatta ben disardan biraz elit olduklarini dusunmustum ama adamlarla ayni masaya oturunca yanildigimi hissettim. elbette gun gectikce , arabalar el degistirdikce kullananlarin profili degisiyordur ama bireysel "malliklari" genele baglamayalim.
s2k dan daha kupon bir araci ilan vermis biri olarak, satici fiyati belirler. sen a da desen b de desen o belirler. satmak isteyen fiyat kirar , istemeyen kirmaz. burda her allahin gunu cigirtkanlik yapmak bana yersiz geliyor. genel itibariyle s2k degil tum piyasa ucmus durumda. ama is alici da bitiyor. almayin kardesim. bana da onlarca kisi mesaj atiyor fiyatla ilgili. arkadasim, clionun fullu olmus 70 kagit, git ona bin diyorum o halde. bu tarz spor arabalara sahip olmak kolay degil, temizini bulmasi da idamesi de guc. bu yuzden farkli ve yeni modellerle fiyat karsilastirmalari da gereksiz oluyor...
Yeni bi ilan daha dusmus HAYALLERİMİ SATİYORUM diye hahahaha ya bi araba bu kadar mi dert olur
C R M performance
Kimse kimseye saygı göstermek zorunda değil, saygı denilen şey öyle herkese gösterilmez; saygı kazanılır. Söylediklerinle, yaptıklarınla, hayat biçiminle, dünya görüşün ile saygı kazanılır. Bir adama sırf benden önce doğdu diye saygı göstermem.
Ben ilk postumda her S2000'e binen torbacı mı dedim, hayır. Hatta bilinçli sahiplerini ayrı tutuyorum dedim, bilinçli kullanıcı iseniz siz neden üstünüze alındınız? Bugün nasıl ki Opel Tigra çoğu milletin gözünde ne olarak biliniyorsa, benim ve tanıdığım bir çok kişinin gözünde S2000 bu.
İkincisi, arabacı değilim; bu terimden de nefret ederim. Arabalara karşı olan genel eğilimi, sıradan insanlardan daha fazla bir insanım. Ve keşke o arabalardan bir tanesini versen de, verdiğin gibi evsizlerin ısınması için ateşe verip sana ne kadar yanıldığı göstersem. Dünya üzerinde hiç bir maddi değer yok ki, ailemden fazla değer vereyim. Benim gözümde araba sadece arabadır. Bir arabaya, haddinden fazla, taparcasına değer vermek bana her zaman komik gelmiştir. Araba lan bu işte, yeri geldiğinde sokak kenarına bıraktığın büyük bir metal yığını. Sen parana hükmet, paran sana değil. Bir sonraki sahibi için almadın, kendin için aldın arabayı. Bin, gez, dolaş. Ayrıca eklemek isterim ki, içimde apaçilik de yok; ancak siz de varsa onu bilemem.
Yazdığınız tek cümle ile de zihniyetinizi çok kadar güzel ele vermişsiniz, işte siz ve sizin gibi düşünenler, insanlara entellektüel ve kültürel birikimleri, hayat görüşleri, söyledikleri, yaptıklarına değil, bindiği arabalara göre değer verenler yüzünden bu ülkede bu şekilde yaşıyoruz. Çünkü sizin gözünüzde, metrobüse binen adam ya da alt segment araçlara binen elit, adam saygı duyulacak, "prezantabl" ya da herhangi bir birikimi olan adam değildir, olamaz.
Ama çok büyük şekilde yanılıyorsunuz, ben burada 150.000 TL ile S2000 almak yerine Sprinter alıp ekmeğine bakan adam tanıyorum, ben burada 4 yabancı dil bilipte metrobüsle işe giden adam biliyorum, ben yine burada şirket arabası ile Dacia Lodgy ile işinde gücünde adam biliyorum, ki hepsi saygı duyulacak nadide insanlar.
İşi sidik yarışına çevirmeyeceğim, ama emin ol o çok güzel arabalarınızdan bir tane alacak param var ama önceliklerim farklı.
Unutmadan, inşallah o 150.000 TL'lik kabe örtüsü kıvamında değer verdiğiniz araçlarınızın kasko primini de 150.000'den yatırıyorsunuzdur; çünkü Allah korusun arabanıza birşey olduğu zaman kaskonun elinize vereceği miktar, tam olarak şu.
Şu aile meselesine de bitiyorum, ne kadar da kolay kullanıyorsunuz böyle kelimeleri. Aile dediğin, uğruna herşeyi göze alacağın insanlardan oluşur. Sen o "aile"nde ki kaç kişi herşeyi göze alabilirsin?
Not: TEKRAR SÖYLÜYORUM, kendini bilen, tanısam saygı duyacağım kişiler tenzih dışıdır. "Arabacı" arkadaşlar sonuna kar üstüne alınabilir ama.
Boşversenize beyler ne 150k'ya s2000 i piyasayı yükselten bi iki tane arkadaş var işleri sadece instagram yada facebook hesaplarında arabalarını paylaşmak başka fotografı olmayan +1000 ve üzeri takipçisi olan arkadaşlar (takip edenlerde arabayı takip ediyor) cafede çay içerken aynı kareye arabayıda sığdıran kişiler bu arkadaşlar yüzünden bu aracın piyasaı bukadar arttı beni forumun çoğu kişi tanır bende s2000e bindim 2013 yılında ama bunlar gibi kar amaçlı bakmadım yada reklamını yapıp piyasayı yükseltmedim binip hevesimi alınca,istekli bi arakdaşıma sattım oda bindi hevesini aldı ve sattı
hiç birimiz alalım v3 takalım iki prof foto çekip +30bin karla ilana koyalım demedik
şimdi 2. araç olarak 350z ye biniyorum sosyal medyada fotoları yok piyasa aracı değil her kavşakta yanlamıyorum keyif amaçlı biniyorum sadece semtimden tanıyanlar bilir ve satmaya karar verdiğimdede +30bin kar koyup satmayacağım hakkı neyse o
Şimdi bi iki tip kalkıpta demesin mal onların kardeşim isteyen istediği fiyata satar bunu yapmak ticaret değil simsarlıktır
demek istediğim 150binlere falan inanmayın piyasayı yükseltmek amaçlı yapılan manipülasyonlar bunlar
Kawasaki zx6r
Nissan 350Z
The Beetle
benim 3 satır da anlatmak istediğimi, 20 satır da anlatamadınız galiba ! saygı yaşla,parayla olmaz öncelikle bunu bilin, milletin bindiği arabaları keyif aldığı seyleri o zaman yargılama gibi sorununuz olmalı, bırakın o zaman keyfimizi sürelim, değerinin üzerinde olmasının sebeplerini yazdım, eğer dikkatli okursanız algılarsınız, şuan da bile boş bir muhabbet yapıyorsunuz, sizin hangi konuda sıkıntınız varsa ona yorum yapayım? etik kuralları insanların değer yargılarını ölçen şeylerle yargılamıyoruz zaten. ya siz benim ne anlatmak istediğimi anlamıyorsunuz ya da anlatmak istediğiniz şeyi anlatamıyoruz. bizim para pulla işimiz yok size ben fiyat söledim mi yukarda ki yazımda ? fiyat ı belirleyen insanlara cevap verirseniz daha akılcı bir yorum yapmış olursunuz, umarım istediğiniz araçlarınızı istediğiniz fiyatlara alırsınız...
s2000'ni parası olsada almayacak ama fiyatlarını dert edicek, yorum yapacak ne kadar çok kişi varmış![]()
BaYTaR MURO
zaten iyi arabalara binenler takip ediyorsanız satmıyor araçlarını dikkat ederseniz, fiyatlar şundan kaynaklı diye tahmin ediyorum alt segment (2000 model den, 2005 e kadar olan, aramızda veya forumda olan arkadaşlar yanlış anlamasın) bu modeller daha ucuz olduğu için 150K lık arabalara istinaden, 90-100K doğal olarak, insanlar da diyor ki vsasız 2005 model bu para ediyorsa ben de böle bi para isityorum dan kaynaklı, ben de kendime göre temiz bir araç a biniyorum piyasa daki fiyatlandırmaya göre sanırım 130K eder ama kendi kendi bakıyorum etmez, kendimi kandırmama gerek yok, ama satmaya kalksam herhalde isterim, sizde istersiniz, insan kendini bu konu da aşamaz diye düşünemiyorum, 90K ya aldığım bir araba, şuan ortalama bu fiyatı kim yukseltıyorsa bilmiyorum, yukselmesının sebeplerı bence ulke den kaynaklı.90K ya vermem diye dusunuyorum sanırım sizde vermezsınız,
sanırım apaçi olmak insan çok![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)