Ben yeni yatırımcıları ASYA ülkelerine yönlendirmem riskler çok. Asya ülkelerine yatırımcı olmak için güvenilir ortaklar şart. Nedeni çoğu asya ülkesinde yatırımlara devlet yüksek tutar olmadıkca güvence vermiyor malesef.
Printable View
amerika yada canadaya gitmek en doğrusu burda iş falan yapılmaz.
Mikail, çoğu mesajını beğenen birisi olarak bu sefer güldürmedin. Yanlış anlama, kazancın/ız daim olsun ancak hayata herkes senin gibi bir kaç adım önde başlayamıyor, küçük yaşta istediklerine erişemiyor, tecrübe ve kazanç sahibi olamıyor. Sen, o sınırlı şanslı kişilerden birisisin, daha bu yaşında neredeyse kullanmadığın otomobil kalmadı değil mi. Maşallah bir kaç aile şirketine de sahip çıkıyorsun, demekki yaşıtlarından fazla tecrübe ve bilgi sahibisin; yukarıdaki mesaj yerine bir tavsiyede bulunduğun mesajını okumak isterdim.
Yanlis bi yaklasim olduysa kusura bakma abi ozellikle ozur diliyorum benim Takildigim kisim maddi olan bolumunden ziyade memlekete laf edilmesidir surekli iktidarin yuzunden ulke imkanlarina laf ediliyor . Istihdam eksikligi iktidar kaynaklidir bisey diyemem hatta hakli bir bakis acisidir desteklerim ama buna baglayip da ulkede is yok ya da pazar kisitli demek bence biraz da genele haksizlik olur
Mesela konuyu açan arkadaşın sen olduğunu düşünseydik. Biz yine kötüleyen tarafta olalım.
Bir sıkımlık kurşunun var o da ev araba ne varsa satıp 200.000 TL riske edere hayatının kalanını kazanmaya çalışıyor olsaydın.
Sen nasıl bir tavır sergilerdin. Yani forumda "200.000 TL'sı param var ve şu işi kuruyorum diye bir konu açsaydın" o konuda ne yazardın ben merak ediyorum.
Kaybedecek tek bir şeyin var ise onu riske atmak kolay değildir.
Hayat şartları herkes için adil olmuyor, şuan klavye başından sıcacık ofisimden önümde bitirmem gereken bir iş varken,
burada bir şeyler yazıyorum ama gel gelelim bu gün cuma namazı çıkışında gözü yaşlı yarım yamalak Türkçesiyle
"ekmek yok, iş yok, çocuk aç" diyen Suriyeli de olabilirdik. Biraz talihsiz bir yorum olmuş bence.
birde kurumsal firmalarda yan gelip yatarak toplantı set edelim diye konuşan minimum 10-15 bin tl maaş alan tipler var mesela üstelik cumartesi-pazarda çalışmadan yalakalık dereceleri ne kadar çoksa maaşlarıda doğru orantılı artmakta bu tiplerin..
Rızkı veren Allah'tır arkadaşlar bunu hiç bir zaman unutmayın.Evet şuan piyasalar sıkıntılı ama pireye (iktidar) kızıp yorganı yakmanın anlamı yok.Mikail kardeşimizde bence onu demek istemiş iktidara takılmayın bugün var yarın yok yada onun yerine gelecek iktidarın daha iyi olucağının garantiside yok.Soruyu soran arkadaşa gelirsek ben olsam ankaranın işlek bir yerinde iç çamaşırı dükkanı açarım (kadın ağırlıklı) yanında ıvır zıvırda koyardım (parfüm,makyaj malzemesi) vs vs güzel para bırakan bir iş
Her iktidar akımının dönemi zengini olmuştur, olacak da. 90'ların Anap zenginlerinden kimler kaldı piyasada ki? 1-2 kişi... Şuan kiler de öyle olacak. Her ortamda para kazanma ihtimali var ve olacak. Şu bir gerçek, internetten, sağdan soldan duyarak değil de inanarak girişilen, çabalanan işlerin büyük bir kısmı kazandırır. Yapılacak işin içeriğinin önemine inanmıyorum. Önemli olan çalışmak bence...
Bekara karı boşamak ne kolay yahu.. Gerçek dünyadan haberleri yok her konuda fikirleri var. Onlara da helal olsun ne diyeyim.
Az daha zorlayıp üniversite öğrencisinin çok olduğu ve mekan vs. olmadığı bir yer bulup simit sarayı aç derim ben.
Yozgat'ta okudum ben. Üniversitenin ilk dönemi geçiş yapamayınca 1 ay dolandım ne gider ne gider diye sonra babama bu fikirle gittim işin mi yok okuluna bak dedi :D Neyse adam açtı paraya para demedi hala içimde kalmıştır.
Fırsat bulursam yapmayı düşünüyorum ben.
Ticaret evrenseldir, her ülkede yapılabilir. Ülkede yatırımı değerlendirin diyen arkadaş durumu iyi ve aile şirketi varmış. Eminim arkadaşın yatırımlarıda ülke içinde sınırlı değildir. Tüm dünya ile ticari ilişki içinde ve belli konuma gelince, yatırımcıları ülke içinde tutmaya dayalı metin yazılması, nekadar doğru ve inandırıcı bilemedim. Lütfen yanlış anlamayın.
Yahu adam 200,000 TL ile ne iş kurulabileceğini sormuş. Konu nerelere gelmiş.
Politik akıl istemedi arkadaş elinde bir miktar para var ve yardım istiyor.
Türkiye'de her iş kurup az çok para kazanabilenler milyonlarla açmıyorlar iş yerlerini.
En basitinden benim de ortak olacağım ama sonra vazgeçtiğim 2 arkadaşım yaklaşık bu kadar nakit kalanı kredi ile küçük kuytu bir avm de Özsüt açıp şimdi Cevahir, Kozyatağı Carrefour gibi hatırısayılır Avm lerde farklı markalarda gıda üzerine işyerleri açtılar.
İnanın şu an kazandıkları da öyle az buz bir şey değil. Parana göre hayal kurarsan istikrarlı kazanırsın.
200.000 TL ile bir anda 2 katı kazanmak istersen sonucu hüsran olabilir.
Ticari zeka ve kabiliyet biraz da riske edilebilecek (kaybedebilecek) para varsa kazanmak imkansız değil.
Bu konu yerine kaç liraya tam teşekküllü bir garaj açabilirim konusu olsaydı şimdi farklı şeyler konuşuyor olacaktık.
Turbolar, dynolar, ciddi fiyatlı tuning parçaları havada uçuşuyor olacaktı.
Öze gelecek olursak: Benim önerim Türk usulü fast food tarzında (Kızılkayalar veya bambi gibi) gıda sektörü olacaktır
ama gıda piyasasının yabacısıysan senin için çok kolay olmaz.
Ayrıca mekanın yeri, çevredeki işyeri yoğunluğu ve yaya potansiyeli de çok önemli.
Paran olsa ayrı dert, olmasa ayrı dert.
Bir markanın distribütörlüğünü alıp, e-ticaret sitesi üstünden satışa başlardım.
En kötü oturduğun yerden gittigidiyor gibi sitelerde bile satabilirsin.
Yanlış anlaşılmasın da, Bağdat Caddesi Şaşkınbal'da Günaydın'ın yanında her daim milletin kapısında sıraya girip beklediği bir hamburgerci var. (Hangi kabileydi hatırlamıyorum ama Kızılkayalar olabilir :D )
Cam tezgah içinde tepesinde bilmem kaç watt ışık altında selülitli bacağa dönmüş adını da ıslak hamburger koydukları hamburger için yağmur, çamur demeden kapısında kuyruğa girenlere hayret ediyorum. İçeride oturmak için bile doğru düzgün yer yok, millet kucağında bebeği ile içeridekiler çıksada aşırı sağlıksız şu hamburgerden bizde yesek diye bakıyor. Bende her seferinde halk ekmek kuyruğu herhalde esprisini yapıp geçiyorum. (Birgün biri içerleyip tokadı basacak bana ama neyse :D :D)
Bedavamı dağıtılıyor o hamburger, çok mu lezzetli, ya da çekilişle altın mı veriyorlar nedir çözemedim. Hiçbir zamanda beni cezbetmedi.
Dışarıda totom donacak, belirsiz süre bekleyeceğim, içeride oturacak yer de yok, para verip evde yapsam daha sağlıklı olabilecek birşeye de para vereceğim. Bu milleti çözmek hakikaten zor. Gir otur Günaydın'da köfte porsiyon ye 19 TL ver çık.
P.S : Madem adı fastfood, çok acıkınca ne diye belirsiz süre bekleyeceğin kuyruğa girersin; yandaki Günaydın'da daha hızlı servis alıyorum. Günaydın'a girdiğimde Kızılkayalar'da dışarıda bekleyen adam Günaydın'dan çıktığımda halen sıra bekliyordu. Birader sen daha beklemeye devam et diyesim gelmişti.
Hayvancilik merakin varsa samsun bafrada sana guzel bi besi ahiri acalim. Az da kendi merakin varsa kendin de ahir isleriyle ilgilenirim diyosan guzel para kazanirsin. Devletin de guzel destekleri oluyor
200.000 ye 5.000 tl veriyoruz tefe a.ş.
franchising candır :)
ben olsam sanayi de esnaf lokantası açarım. pazarları ve resmi tatillerde sende izin yaparsın akşam 6 oldu mu kapat git. 70-80 e açarsın kalanıyla da bir eve peşinat verip kredi ile tamamlarım. onu da kiraya veririm. veya okul, üniversite yakınlarına börekçi açarsın 1 tane sağlam börekçi ustası çalıştır, 1 garson bu da aynı şekil akşam oldu mu kapat evine git.
Hayat dışarıdan bakıldığında ne kadar da toz pembe..
Hiçbir patron gerizekalı değil. Parayı da sokakta toplamıyor. Kendi harcayabileceği parasını da masraf olarak elemana vermeyi hiçbir tacir istemez.
10-15k maaş alan tiplerin tek yeteneği con con şekilde konuşmaksa, zor değil bunu yapmak. Neden o gerzek con con bir şekilde konuşup patrona ağamsın paşamsın diyor da bir başkası o konumda olamıyor? Demek ki tek yetenekleri bu değil..
O insanların sırtlarındaki tek yük bu değil.. Sınırlı sayıdaki istisna ve torpil / patron yakını olanları bir kenara bıraktığımızda o kadar para kazananların göremediğin başka meziyetleri, şirkete artıları mevcut.. Aksi gerçek olsa, neden o 15 bini o alıyor da başkası alamıyor der insan..
Gecen ay Ist daydim . Hazir gelmisken dolarda yuksekken bir daire alayimda dursun kenarda dedim. Annemler sefakoydeler benimde abd ye tasinmadanki hayatim oradaydi. E6 kenarinda eski oto hurdacilaeinin oldugu yerde, der kenarinda yeni residence ! Projesi var oraya gittim. Konustuk cay kahve fln 1+1 dairelerin ki en kucugu ~50mt fln 400 kusur tl den basladigini soylediler haahahh :D ev fiyatlarida saka gibi herseyde oldugu gibi
Şirket yöneticilerine sadece aldıkları "para" kadar bakanlar o kişileri şirketleri konumları kıskandıkları için böyle konuşuyor olabilirlermi abi?
O yöneticiler gelişim sürecinde gecelerini gündüzlerine katarak kendilerini üstün şekilde donatırken, onları eleştirenler kahve köşelerinde gezinen tipler değilmi?
Kahvehanelerin moder hali cafeler tabi :)
Gunaydin bukadar reklam yapmadi :P abi senden viral reklam bekliyoz ahahah
Ürün yerleştirme yapmayalim beyler :)
ya akşam akşam canım ıslka hamburger çekti :D gelde izmirde şimdi ıslak bul :) ehh be abi
franchising alırken çok dikkatli olunmalı ben kesnlikle önermiyorum. zaten çok karlı noktalara kendileri açıyorlar, risk almak istemedikleri noktalarda franchise veriyorlar. en basit firma 100 bin civarı isim hakkı alıyor. cirodan %8 %13 arası pay alıyorlar. o kadar paydan ne olacak diye düşünülmesin zaten yüzde kaç karla çalışılıyor ki, kazanacağın paranın yarısını markaya veriyorsun. 5 yıl 10 yıl kontrat yapıyorlar, dükkanla kira sözleşmesini kendileri imzalıyorlar. 10 yıl sonra seni çıkartıp mekana çökebilirler, hiç bir hak iddaa edemezsin. olmayan şeyler değil bunlar. en iyi ihtimalle sözleşme bittikten sonra tekrar isim hakkı talep ederler, bunuda en başta sözleşmeyi imzalarken dillendirmezler. sen sözleşme bitince otomatik yenilenecek sanarsın bir bakmışsın mekan elinden gitmiş. 3 5 yılda dekorasyon yeniletiyor bazıları, tam düze çıktım derken tekrar borca giriyorsun. çok ağır cezai şartlar oluyor bazılarında en ufak yanlışta 300 bin 500 bin $ cezai şartları var. yani markayı sana veriyor ama kazancının yarısına ortak oluyor ve canını çıkartıyor.
Kardeşim sıkılmadan 7 sayfayıda okudum. Benden sana nacizane abi tavsiyesi "zararın yoksa yaşında müsayit. Koş ve elindeki işini dsakın bırakma" Farkındaysan kimse kendi yaptığı işi önermiyorda Pokerde rest der gibi aklındaki en riskli işleri öneriryor.
Faiz riskli iş değil ben üzerime alınmıyom bu yazıyı faiz fazla parada gözü olmayanların en mantıklı en garanti gördüğü iş :)
200.000 tl faizle erir diyenler olmuş.
Hayatinizda hic battiniz mi ?
Daha doğrusu isveren oldunuz mu diye sormak isterim.
Forex ve turevi islemler buyuk risk taşır.
Birgun bir bakmissiniz elde avucda hicbirsey kalmamis