User Tag List

Sayfa 26/26 İlkİlk ... 16242526
494 sonuçtan 476 ile 494 arası

Konu: Üst Komşu Krizi

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz üstteki çocuk sesini çözdük ama bu sefer de sanırım şu ucunda merdane gibi dönen zımbırtı olan bir elektirk süpürgesi var arkadaşların.

onunla her gün bir süpürme hadisesi var, ya da artık nasıl bir şey bu sese sebep veriyorsa işte günlük bi 30 dk dinliyoruz.

Binanın ses yalıtımı çok kötü, yattığım oda yan dairenin mutfağı, insanlar sahura kalkınca çatal kaşık seslerine kadar duyuyorum.

Neyse idare ediyoruz, 5 yıldır cmt pazar hariç her sabah saç kurutma makinası çalıştırıyorum oldukça da gürültülü bi alet hala gelen olmadı. Gelse de netice değişmez ıslak saçla gidemeyiz işe.

En güzeli yine müstaki ev yahu.
    Farkettiğim bir şey oldu. Geçen halamların erenköydeki evine gittik. Nereden baksan bir 50 yaşı var ama yalıtım olarak felaket iyi. Arka odadayken salondaki sesi duymuyorsun. Bi de bizim 5 yaşındaki yeni eve bakıyorum. Gece üst kattaki herifin nargile fokurtusu geliyor yani bi garip
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pirasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sende çok normalmişsin biraz olay çıkar
    yöneticiye söyledim de oda çok etkisiz kalıyor. direkt olarak sorunu söylemiyor. genel gürültü kurallarına uyalım falan... bizim son demlerimiz heralde artık değiştirme zamanı çoktan geldi geçiyor.

denizhandinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gürültü yapana sesini çıkaramayan da gelip buraya satırlarca yazıp rahatlamaya çalışmış haha. Hala naiflikle iş çözüleceğine inanıyorsanız İskandinav ülkelerine alalım sizi. Türkiyede kaba kuvvet dışında laftan anlamaz kimse. Üst katımdaki eski ev sahibinin sesini kapısına dayanarak kesmiştim, geçen ay taşınan ev sahibinin sesini de böyle kestim. Sitede oturuyorum hesapta yönetim, güvenlik falan var ama 0 yaptırım 0 aksiyon. Kendi işimi kendim görüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı denizhandinc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gürültü yapana sesini çıkaramayan da gelip buraya satırlarca yazıp rahatlamaya çalışmış haha. Hala naiflikle iş çözüleceğine inanıyorsanız İskandinav ülkelerine alalım sizi. Türkiyede kaba kuvvet dışında laftan anlamaz kimse. Üst katımdaki eski ev sahibinin sesini kapısına dayanarak kesmiştim, geçen ay taşınan ev sahibinin sesini de böyle kestim. Sitede oturuyorum hesapta yönetim, güvenlik falan var ama 0 yaptırım 0 aksiyon. Kendi işimi kendim görüyorum.
    Naiflik değil ama nahiflik iyidir.
    Üst ya da alt komşularımın gürültüsünden rahatsız olduğum zamanlar oldu, hiç kapılarına dayanmadım çünkü biri kapıma dayanıp bağırır çağırır, kaba kuvvete başvurursa onu g.tünden vururum. Bunun yerine telefon edip sesten rahatsız olduğumu haber verdim, ses kesildi. Devam etselerdi polis ya da zabıtayı arayıp idari para cezası kesilmesini sağlar, o da işe yaramazsa huzur ve sükunu bozma gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunurdum.
    Kaba kuvvet ve şiddetin ölçüsü, nereye varacağı belli olmaz ; fazlasıyla size dönebilir.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de bu sabah ev sahibiyle tartıştım alt komşuya su damlıyormuş bir haftadır tesisatçı arıyoruz sonunda biri geldi usta birazcık buraya derz çekilmesi lazım dedi . Ev sahibi de kiracım yapar falan dedi ben de ne alaka ben niye yapıyorum ben usta mıyım işçi miyim dedim yapmıyorsan çık gibisinden konuştu aşırı sinirlendim ama hiçbir şey yapmayacağım bana ne cahil insanla ugrasmak gerçekten zor
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim alt komşular sağ olsunlar, günde 4 kavga 4 üde bizde çok eğlenceli, dizi yada film izliyorsak televizyonu kapatıp olaya dahil olup dinliyoruz. Çocukları da var 7 yaşında arada oda olaya dahil oluyor üff, küfürler mi edilmiyor, hakaretler mi söylenmiyor, gecen gece 1 de kavga ettiler kalkıp sesli şekilde '' vurun bir birinizi sizde rahatlayın bizde '' dedim kavga bitti huzur ile uyudum.

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Year One Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hızlı ekleme yapayım. karşı komşum geçen yaz değişti. başka bir aile geldi. gece 03:00-05:00 farketmiyor. çamaşır makinasını açıyorlar. tüm apartman sıkma modunda makinayı dinliyoruz. makinaları da bozuk belliki. şikayet ettik, apartman wp ına yazıldı. neyseki bu aralar yok. birde sabahın 06:00 sında veya gecenin yine 01:00 lerinde genelde cok geç veya çok erken saatte, biri testere ile birşeyler kesiyor. elektrikli değil el testeresi gibi. ama direkt o ses yani. ne olduğuna ne hanım ne ben anlam veremedik. 10-15 saniye geliyor sonra bi daha yok. ahşap oyma sanatı ile ilgilenen de olacağını sanmam. du bakalım o da çıkar...
    Kahve öğütücüdür cok büyük ihtimalle benimkide biraz sesli çalışıyor oradan biliyorum

denizhandinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı livaneli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Naiflik değil ama nahiflik iyidir.
    Üst ya da alt komşularımın gürültüsünden rahatsız olduğum zamanlar oldu, hiç kapılarına dayanmadım çünkü biri kapıma dayanıp bağırır çağırır, kaba kuvvete başvurursa onu g.tünden vururum. Bunun yerine telefon edip sesten rahatsız olduğumu haber verdim, ses kesildi. Devam etselerdi polis ya da zabıtayı arayıp idari para cezası kesilmesini sağlar, o da işe yaramazsa huzur ve sükunu bozma gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunurdum.
    Kaba kuvvet ve şiddetin ölçüsü, nereye varacağı belli olmaz ; fazlasıyla size dönebilir.
    Abicim hepsi öyle bir telefonla kesilmiyor işte. Kesilse biz de daha "nahif" davranırdık

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerektiği kadar herşeye sesimizi çıkarıyoruz da 1 değil 2 değil ki. herkesle tartışamayız ki. bunu dile getirmek dalga konusu olmamalı.

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oradan çok komikmiş gibi gözüken nedir acaba merak ettim ? o '' hesapta site yönetimi ve güvenlik '' dediklerin tutanak tutup evini satılığa çıkardıkları zaman aynı şekilde güle bilir misin bilmem. Millet bir şekilde derdini yazıyor bu seni rahatsız ediyor ise başka konular var onlara göz ata bilirsin.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boşverin tarzı o...

Chemtrail'cilere gülünüyor diye üzülüyor abisi, kendisi de bir şeylere gülüp mutlu olmak istemiş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı livaneli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunun dışında öldürülmeyi hak edecek (!) ne yapıyor?
    8 yasinda ikizlerime laf atti bi kac kez, ( camini penceresini bu yuzden indirmistim) Yasayan bilir, allah herkesi dogru durust insanlarla karsilastirsin.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz yine de sakinliğimizi koruyalım dostlar bir anlık öfkeyle hayatımızı karartmayalım çözüm bulunur elbet
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

ES353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilmiyorum sizede oluyor mu ama başkasının evine kalmaya yada ziyarete (ailemin) gittiğimde onların komşularının yaptığı gürültü beni sinirlendirmiyor yada gidip uyarma durumuna gelmiyorum. Hatta umursamıyorum bile. Gayet uyuyabiliyorum, dikkatimi başka birşeye verebiliyorum(çalışmak, tv izlemek gibi). Ama bu gürültü kendi evimde olunca ciddi derecede sinirleniyorum, uyuyamıyorum yada dikkatimi başka birşeye veremiyorum ve herşeyi yakıp gidip kavga edesim geliyor. Bu sizede oluyor mu hiç dikkat ettiniz mi?

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ES353 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilmiyorum sizede oluyor mu ama başkasının evine kalmaya yada ziyarete (ailemin) gittiğimde onların komşularının yaptığı gürültü beni sinirlendirmiyor yada gidip uyarma durumuna gelmiyorum. Hatta umursamıyorum bile. Gayet uyuyabiliyorum, dikkatimi başka birşeye verebiliyorum(çalışmak, tv izlemek gibi). Ama bu gürültü kendi evimde olunca ciddi derecede sinirleniyorum, uyuyamıyorum yada dikkatimi başka birşeye veremiyorum ve herşeyi yakıp gidip kavga edesim geliyor. Bu sizede oluyor mu hiç dikkat ettiniz mi?
    Babamlarla aynı sitede oturan kuzenin evine gidiyorum, üst katında bir çocuk var çocuk sanki evin içinde koşuyor. 10 yaşında vardır çocuk ve çocuk yürümeye başladığından beri bu ses var. 20 yılı aşkın süredir aynı sitedeler, üst kattaki adamda çok naif güleryüzlü biri ve sürekli özür diliyomuş ama diyorum ben görsem ben söylüyecem o radde geliyorum. Hani çocuk küçük olsa laf anlamasa bi nebze anlarım ama 10 yaşında artık, bir dur de artık.

Bizimkiler çok iyimser yanaşıyo olaya, çocuk işte koşsun diyolar ama ben aşırı rahatsız oluyorum ve kuruluyorum. Hatta ettiğimiz muhabbete konsantre olamıyorum. Geçen yengem tekti evde epey azıttı, biraz daha devam etse çıkcaktım dedi ama heralde o zaman binayı yıkacak gibi ses yapmıştır kesin

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Babamlarla aynı sitede oturan kuzenin evine gidiyorum, üst katında bir çocuk var çocuk sanki evin içinde koşuyor. 10 yaşında vardır çocuk ve çocuk yürümeye başladığından beri bu ses var. 20 yılı aşkın süredir aynı sitedeler, üst kattaki adamda çok naif güleryüzlü biri ve sürekli özür diliyomuş ama diyorum ben görsem ben söylüyecem o radde geliyorum. Hani çocuk küçük olsa laf anlamasa bi nebze anlarım ama 10 yaşında artık, bir dur de artık.

Bizimkiler çok iyimser yanaşıyo olaya, çocuk işte koşsun diyolar ama ben aşırı rahatsız oluyorum ve kuruluyorum. Hatta ettiğimiz muhabbete konsantre olamıyorum. Geçen yengem tekti evde epey azıttı, biraz daha devam etse çıkcaktım dedi ama heralde o zaman binayı yıkacak gibi ses yapmıştır kesin
    bu konuda sakinliği korumak önemli. moskovada yaşadığım dönem yan komşumuz üst komşuyu şikayet etti. gelen polis şikayetin çocuktan kaynaklandığını anlayınca inip gürültüye maruz kalan komşuma tutanak tuttu. bir daha çocuk kaynaklı gürültüde polisi aramayın diye kızdılar.

bizde de çocuk gürültüsüne karşın kanunların pek birşey yapabileceğini sanmıyorum. galiba mecburuz gibi komşularla doğru iletişim yolunu bulup sakince halletmeye (en azından kanunen).
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konuda sakinliği korumak önemli. moskovada yaşadığım dönem yan komşumuz üst komşuyu şikayet etti. gelen polis şikayetin çocuktan kaynaklandığını anlayınca inip gürültüye maruz kalan komşuma tutanak tuttu. bir daha çocuk kaynaklı gürültüde polisi aramayın diye kızdılar.

bizde de çocuk gürültüsüne karşın kanunların pek birşey yapabileceğini sanmıyorum. galiba mecburuz gibi komşularla doğru iletişim yolunu bulup sakince halletmeye (en azından kanunen).
    Bir yere kadar okey diyorum bende abi ama bazen harbiden azıtıyolar ve bence bunda ebeveynlerin payı çok büyük. Ben hatırlıyorum babam kızmasın diye biz dikkat ederek yürürdük. Sonra idrak etmeye başlayınca babamın neden kızdığını anladık. Bu bizde psikolojik veya herhangi bir eksikliğe de neden olmadı yani

Şimdi çocuklar kısıtlamayayım, kızmayayım diye diye çocuklara iyilik yaptıklarını zannediyorlar ama nezaketten yoksun bir nesil yetişiyor. Sonuçta kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Hatstası olan var, çocuk büyüten var. 10 yaşında çocuk artık bir çok şeyin bilincine girmiş olmalı ve alt kattaki komşuya rahatsızlık verebileceğini düşünmeli diye düşünüyorum.

Aynı sitede babam oturuyor, üst katında kız çocuğu büyüdü aynı yaşlarda, bir kere ses gelmedi. He kız çocukla erkek çocuk aynı değil, her çocukta aynı değil ama bence yetiştirmek de çok önemli etken.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir yere kadar okey diyorum bende abi ama bazen harbiden azıtıyolar ve bence bunda ebeveynlerin payı çok büyük. Ben hatırlıyorum babam kızmasın diye biz dikkat ederek yürürdük. Sonra idrak etmeye başlayınca babamın neden kızdığını anladık. Bu bizde psikolojik veya herhangi bir eksikliğe de neden olmadı yani

Şimdi çocuklar kısıtlamayayım, kızmayayım diye diye çocuklara iyilik yaptıklarını zannediyorlar ama nezaketten yoksun bir nesil yetişiyor. Sonuçta kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Hatstası olan var, çocuk büyüten var. 10 yaşında çocuk artık bir çok şeyin bilincine girmiş olmalı ve alt kattaki komşuya rahatsızlık verebileceğini düşünmeli diye düşünüyorum.

Aynı sitede babam oturuyor, üst katında kız çocuğu büyüdü aynı yaşlarda, bir kere ses gelmedi. He kız çocukla erkek çocuk aynı değil, her çocukta aynı değil ama bence yetiştirmek de çok önemli etken.
    aslında %100 haklısın ama kavga sonucunda mahkemenin gözünde çocuk sesi yüzünden haklı çıkamazsın bence. o yüzden mümkün olduğunca kavga çıkarmayacak şekilde sık sık uyarmak lazım. bi yerden sonra utanacaklardır diye umuyorum. he olmuyorsa bu sefer karşı gürültüyle savaşılabilir gürültü savaşları
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ülkedeki en büyük sıkıntı medeniyeti enayilik olarak gören fırsatçı cahiller ve maalesef sayıları ışık hızıyla artıyor.

Nispeten bilinçli, kendince topluma ve kurallara saygılı olanlar ise kabuğuna çekilmiş durumda, mümkün olduğunca karşı bir aksiyon almaktan kaçınıyorlar.

Neden? Çünkü bahsettiğim gibi cahilliği water- methanol kitiyle besleyen bir yapı var

Bu ülkenin AFR bozulalı çok oldu, düzeltecek kimse de yok bence. Daha önce yine bu konuda bahsettiğim vatandaşlar tam gaz gürültü yapmaya devam ediyorlar mesela saldım artık, napayım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)