User Tag List

Sonuçlar: Türkiye de ekonomik kriz varmı ?

Katılımcı sayısı
594. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Tabi ki var kura piyasaya bak

491 82.66%
  • 50 TL lik yakıt ve döviz alabiliyorum

103 17.34%
Sayfa 9/39 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
737 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Anket: Türkiye ekonomik krizde mi?

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkes milliyetçi olmalı zaten.

Konuşmanın dozu olur sen gittin ona laf o sana laf attı vs. vs. Sonu yok bence yani. Bir yere varılmıyor anca batıyoruz olduğumuz yere. Senin düşüncelerin başkalarının düşüncelerin değiştirmeyeceği gibi başkalarının düşüncesi de seninkileri değiştiremez .

Siyaset bana göre biraz daha yetişme tarzı örn annen baban sağcı ise akp sağcı milliyetçi ise mhp solcu ise chp görüşlü olunuyor
    Benimkiler tapıyor Tayyipe, yatacak yerleri yok gözümde. Tek savunmaları alnı secde görüyormuş. Bende tam tersi solcuyum. Hatta bana gavur bile derler Tayyibe laf söylediğimde çünkü onlar gibi düşünmeden müslüman olabileceğime inanmazlar.

Ancak yinede ailemdir birbirimizi severiz. Hatta hoşuma gidiyor onlarla böyle olmamız. Hep tartışacağımız zevk aldığım şeylerimiz var
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece ilaç konusuna değinmek istiyorum;
    Her evde buzdolabı vardır bilirsiniz,
    lütfen gidin açın ve kapak kısmında en üstte yumurtaların olması gereken yerde birçok kutu ilaç olduğunu görün.
    Türkiye'de ilaç israfı çok üst seviyelerde. Üstelik evlerdeki kutu kutu stoklanan ilaçların çoğunun da son kullanma tarihi geçmiş durumda.
    Bu durumda siz ilacı tamamen ücretsiz yaparsanız(ki çalışmalarına başlandı ve bana göre yanlış bir iş) bu israfı kat kat yukarı taşımış olursunuz.

Yurt dışından gelen akrabalarım(Almanya,Belçika,İngiltere) eczaneden neredeyse bedava aldığım ilaçları görüdüğünde şaşırıyorlar.
    Oralarda bir kutu ilaca çok yüksek rakamlar ödendiğine dair. Neredeyse buradan %40daha pahalı ilaçlar.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evo34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lütfen gidin açın ve kapak kısmında en üstte yumurtaların olması gereken yerde birçok kutu ilaç olduğunu görün.
    Türkiye'de ilaç israfı çok üst seviyelerde. Üstelik evlerdeki kutu kutu stoklanan ilaçların çoğunun da son kullanma tarihi geçmiş durumda.
    Bu durumda siz ilacı tamamen ücretsiz yaparsanız(ki çalışmalarına başlandı ve bana göre yanlış bir iş) bu israfı kat kat yukarı taşımış olursunuz.

Yurt dışından gelen akrabalarım(Almanya,Belçika,İngiltere) eczaneden neredeyse bedava aldığım ilaçları görüdüğünde şaşırıyorlar.
    Oralarda bir kutu ilaca çok yüksek rakamlar ödendiğine dair. Neredeyse buradan %40daha pahalı ilaçlar.
    Geçmişte şuan tr de adı hızla yükselen bir ilaç firmasında çalıştım.

Faturalarını ben kesiyordum TR deki en büyük ecza depolarına (Selçuk, hedef vb.)

Kesilen adetleri verilen mal fazlalarını ( mf= 1000 adet alırsan 100 adet bedava veririm gibi.) görsen aklın dururdu.

Misal bir ilaç için 55.000 Adet MF verildi. Yazıyla ellibeşbin adet.

Dr'lara ilaç yazmaları için reprezantların ne yalakalıklar yaptıklarını, ne promosyonlar verdiklerini, ne taklalar attıklarını, ne pazarlıklar yaptıklarını bilseniz şaşırırsınız.

Sadece 1 örnek vereyim aylık xx kutu ilaç yazma karşılığında tatil isteyen dr da var çocuğunu her gün okuldan aldıran dr da.

Yanıldığın nokta ilacın ucuz olması değil , dr'ların hastalara gereksiz ve ilaç firmasından beklenti karşılığı fazla ilaç yazması ayrıyeten toplumsal olarak ilaç kullanmayı bilmiyor olmamız.

Devlet daha doğrusu SGK vatandaşın sağlık alanında hizmet almasını sağlamak durumunda buna ilaç ta dahil.

İlaç eczacılık gen müd. sürekli liste yayınlar hangi ilaçların ödeme kapsamına alındığına dair açın bir inceleyin.

Ayrıca ilaç sektöründeki promosyon ve kar marjını araştırırsanız firmaların derdinin insanları sağlığa ulaştırmak olmadığını görürsünüz.

Link:http://www.titck.gov.tr/ReferansBazliFiyatListesi

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İlaç orda daha pahalı veya şu bu daha pahalı örneğine oldum olası karşıyım. Bahsettiğiniz avrupada da kısada olsa yaşadım. Maaşlar türkiyeye göre ciddi yüksek. Örneğin akpli biri birkeresinde dediki sigara zammına niye laf ediyorsunuz burda 10 tl ise avrupada 30 tl dedi.

Doğru avrupada 10 euroya sigara alırsın. Ama asgari ücrette 1300 euro. Baktığın zaman orana bizden pahalı değiller. Hani sigara zammına hatta ilacın paralı olmasınada lafım yok.

Ancak o ücretli veya ücretsiz muhabbeti kesinlikle bilinçsiz ilaç alımına engel değildir. Eğer reçetesiz ilaç satılamaz hale getirirsen ve doktorlarıda ağır bir şekilde uyarırsan gereksiz ilaç yazımında anında soruşturma açılacağını anlatmayı başarırsan bence o şekilde düzelir.

Yoksa ilacı bırak bedava, sen ağrı kesiciyi 100 tl de yapsan bilinçsiz adam çocuğunun rıskından kısar gene o ilacı alır. Çünkü kafa öyle basıyor. 1 hap içince tüm derler o an geçicek sanıyor insanlar.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

erdalss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

birsürü konu açılıyor siyaset ekonomi vs,

Her konuda yorumun var, tabiki olabilir tartışma forumu. Her yorumun çürütülüyor farkındaysan. Ama yeni yeni illa birşeyler ekliyorsun ve gidiyorsun abicim. Abi kaç yaşında insanlarsınız neden Kabul etmiyorsunuz ? GSMH diye birşey var hesaplamasıda kolay. eliniz kalem kağıt tutuyordur illa neden birşeyleri hesaplayarak sonuca ulaşmayı denemiyorsunuz ? Bizimde yurt dışında akrabalarımız var ve hiç ağlandıklarını görmedim ya ilacıdır osu busu alınıyor abi alınıyor , adamlar hasret çekiyorlar gelin diyoruz aslaaaaa. He öyle doctor mühendis falanda değiller sıradan işçiler. Karşılaştırırken kriterleri göz önünde bulunun.
    masalla masalla

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Adamlar orada euro kazanıp euro harcıyor bir türlü idrak edilemiyor

Sen türksün kazandığın para tl euro ile alakan yok kaç yıl bu saçmalıkla uyutuldu bu ülke

Yeter be kardeşim valla akıl tutulmasından çıkın artık
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmişte şuan tr de adı hızla yükselen bir ilaç firmasında çalıştım.

Faturalarını ben kesiyordum TR deki en büyük ecza depolarına (Selçuk, hedef vb.)

Kesilen adetleri verilen mal fazlalarını ( mf= 1000 adet alırsan 100 adet bedava veririm gibi.) görsen aklın dururdu.

Misal bir ilaç için 55.000 Adet MF verildi. Yazıyla ellibeşbin adet.

Dr'lara ilaç yazmaları için reprezantların ne yalakalıklar yaptıklarını, ne promosyonlar verdiklerini, ne taklalar attıklarını, ne pazarlıklar yaptıklarını bilseniz şaşırırsınız.

Sadece 1 örnek vereyim aylık xx kutu ilaç yazma karşılığında tatil isteyen dr da var çocuğunu her gün okuldan aldıran dr da.

Yanıldığın nokta ilacın ucuz olması değil , dr'ların hastalara gereksiz ve ilaç firmasından beklenti karşılığı fazla ilaç yazması ayrıyeten toplumsal olarak ilaç kullanmayı bilmiyor olmamız.

Devlet daha doğrusu SGK vatandaşın sağlık alanında hizmet almasını sağlamak durumunda buna ilaç ta dahil.

İlaç eczacılık gen müd. sürekli liste yayınlar hangi ilaçların ödeme kapsamına alındığına dair açın bir inceleyin.

Ayrıca ilaç sektöründeki promosyon ve kar marjını araştırırsanız firmaların derdinin insanları sağlığa ulaştırmak olmadığını görürsünüz.

Link:http://www.titck.gov.tr/ReferansBazliFiyatListesi
    Bahsettiğin durumlara hakimim, referans için Boeh..r'de yaptığım çalışma sonucu yazdığım tezi gösterebilirim.
    Bahsettiğiniz dr konusu da tabiki israf kousunda büyük etkendir.
    Ama son yıllardaki kadar hastaları sömürmemeleri konusunda hekimlerle karşı karşıya gelen başka bir hükümet yoktur sanıyorum.
    Birçok ilacı alabilmeniz için Araştırma Hastanelerinde heyet raporu almanız gerekiyor.
    Yine Aile Hekimleri de her ilacı yazamıyor, örneğin göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı kategorisindeki ilaçları yazamazlar...
    Tabi bu konu hassas bir konu, yakında kanser ilaçları dahi ücretsiz verilecek. Umarım her hamlede israf düşünülür.

Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlaç orda daha pahalı veya şu bu daha pahalı örneğine oldum olası karşıyım. Bahsettiğiniz avrupada da kısada olsa yaşadım. Maaşlar türkiyeye göre ciddi yüksek. Örneğin akpli biri birkeresinde dediki sigara zammına niye laf ediyorsunuz burda 10 tl ise avrupada 30 tl dedi.

Doğru avrupada 10 euroya sigara alırsın. Ama asgari ücrette 1300 euro. Baktığın zaman orana bizden pahalı değiller. Hani sigara zammına hatta ilacın paralı olmasınada lafım yok.

Ancak o ücretli veya ücretsiz muhabbeti kesinlikle bilinçsiz ilaç alımına engel değildir. Eğer reçetesiz ilaç satılamaz hale getirirsen ve doktorlarıda ağır bir şekilde uyarırsan gereksiz ilaç yazımında anında soruşturma açılacağını anlatmayı başarırsan bence o şekilde düzelir.

Yoksa ilacı bırak bedava, sen ağrı kesiciyi 100 tl de yapsan bilinçsiz adam çocuğunun rıskından kısar gene o ilacı alır. Çünkü kafa öyle basıyor. 1 hap içince tüm derler o an geçicek sanıyor insanlar.
    Benim bu örneği vermedeki amacım ekonomik alınabilirlikten ziyade, orada israf konusunun bu şekilde dizginlendiği anlamındaydı.
    Yoksa Avrupa ve Ülkemiz insanının alım gücü karşılaştırması anlamında birşey yazmak istemedim.

Alıntı erdalss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birsürü konu açılıyor siyaset ekonomi vs,

Her konuda yorumun var, tabiki olabilir tartışma forumu. Her yorumun çürütülüyor farkındaysan. Ama yeni yeni illa birşeyler ekliyorsun ve gidiyorsun abicim. Abi kaç yaşında insanlarsınız neden Kabul etmiyorsunuz ? GSMH diye birşey var hesaplamasıda kolay. eliniz kalem kağıt tutuyordur illa neden birşeyleri hesaplayarak sonuca ulaşmayı denemiyorsunuz ? Bizimde yurt dışında akrabalarımız var ve hiç ağlandıklarını görmedim ya ilacıdır osu busu alınıyor abi alınıyor , adamlar hasret çekiyorlar gelin diyoruz aslaaaaa. He öyle doctor mühendis falanda değiller sıradan işçiler. Karşılaştırırken kriterleri göz önünde bulunun.
    Öncelikle, yorumum olmasına olabilir şeklinde yaklaştığın için Teşekkür ederim.
    Gökhan'a yazdığım mesaj senin için de geçerli.
    Değinmek istediğim konu gereksiz ilaç alımı ile bahsettiğin GSMH'da yer alan tüketici harcamaları kalemlerinden (yemek, kira, ilaç gibi kişisel harcamalar) kaleminin etkisidir.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı evo34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bahsettiğin durumlara hakimim, referans için boeh..r'de yaptığım çalışma sonucu yazdığım tezi gösterebilirim.
    Bahsettiğiniz dr konusu da tabiki israf kousunda büyük etkendir.
    Ama son yıllardaki kadar hastaları sömürmemeleri konusunda hekimlerle karşı karşıya gelen başka bir hükümet yoktur sanıyorum.
    Birçok ilacı alabilmeniz için araştırma hastanelerinde heyet raporu almanız gerekiyor.
    Yine aile hekimleri de her ilacı yazamıyor, örneğin göz hastalıkları uzmanı, cildiye uzmanı, psikiyatri uzmanı kategorisindeki ilaçları yazamazlar...
    Tabi bu konu hassas bir konu, yakında kanser ilaçları dahi ücretsiz verilecek. Umarım her hamlede israf düşünülür.
    Bold yaptığım kısımda haklı olduğunu düşünüyorum. Ama bu fazladan ilaç yazma kısmı toplumsal bir durum maalesef toplumun büyük çoğunluğu kendi faydasına olacak bir şeyi diğer kişilerin zararına da olsa yapabiliyor. Sistem de zaten bizi buna itiyor karakter açısından zayıf olanlar eğitimli de olsa çıkarı için "amaca giden yolda her şey mubahtır" diyerek devam ediyor.

Kanser ilaçları zaten ücretsiz verilmeli devlet bireyin yaşama ve hayatını devam ettirmesini sağlayacak sağlık önlemlerini almak ZORUNDA.

Ama hatırlayanlar olur kanser hastası bir bayan arkadaşın cebine para sıkıştıran bir sağlık bakanını da gördü bu gözler. Bunu münferit bir olay diyip geçmek isterdim ama adının önünde sağlık bakanı yazan birisi bunu yapmamalıydı.

Göz hekiminin gidipte ülser ilacı yazması zaten saçmaydı bunun önüne geçilmesi güzel.

Sadece (sedatif olanları hariç tutuyorum) bazı ilaçların heyet ile verilmesi bazen kişileri mağdur edebiliyor bunun için ara çözümler bulsalar keşke.

Kanser ilaçları satış fiyatının belki 10 da 1 ine üretiliyor bunu hem devlet karşılamıyor hem de hasta alamıyorsa o toplumda birileri zarar görüyordur. Buna müdahale edilmeli. Umarım gün olur daha yaşanılabilir bir ülkede uyanırız.

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MetalliHead Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asýl parayý götüren aradaki komisyoncular
    Üreticiden 3-4 kat kar yapmak nedir.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üreticiden 3-4 kat kar yapmak nedir.
    Bu konuda katılıyorum . Bi ürün 10 liraysa üreten 2 ,aracı 5 satıcı da 3 lira kazanıyor. En çok kazanması gereken asla kazanmıyor .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimkiler tapıyor Tayyipe, yatacak yerleri yok gözümde. Tek savunmaları alnı secde görüyormuş. Bende tam tersi solcuyum. Hatta bana gavur bile derler Tayyibe laf söylediğimde çünkü onlar gibi düşünmeden müslüman olabileceğime inanmazlar.

Ancak yinede ailemdir birbirimizi severiz. Hatta hoşuma gidiyor onlarla böyle olmamız. Hep tartışacağımız zevk aldığım şeylerimiz var
    İstisnalar kaideyi bozmaz ,

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Bir dahaki gelişlerinde sorarmısın, yurt dışında da aynı burada olduğu gibi eczaneleri vezne niyetine mi kullanıyorlar? Randevu alıp haftalarca aylarca evde mi bekliyorlar sonra da sıra olayı kalktı mı diyorlar? Başlarına bir hal geldiğinde devlet hastanesine gittiklerinde üzgünüz ama protez takılması gerek ve o portez içinde ihaleye çıkmamız mı gerek diyorlar?
    Oralarda askeri hataneler var ise askeri hastanelerde harp çıktığında ne halt edeceğinden bir haber sivil doktorlar mı çalışıyor?
    Bir sorsana akrabalarına onlar işsiz kaldıklarında devlet onlara kucak mı açıyor yoksa özel sağlık sigortasından daha pahallıya gelen gss gibi birşey mi talep ediyorlar?

Orda ilaç 30 euro sende 30 TL ise kur farkı ile çarpıp bölüp onlar bizden daha pahallı demek yanlış olur. Adam euro kazanıyor euro harcıyor, sen TL kazanıp TL harcıyorsun. Böyle birşeyleri bölüp çarpıp çıkartıp kendinizi de avutmaktan vazgeçin.

Bizim buzdolabında ilaç yok ama möllers balık yağı var; bak tadı çok güzel değil ama birçok şeye faydası olduğu kesin, deutschland'da 12 euro, Turkei'da 74 TL. Kuru kaçtan alsamda fiyatları eşitlesem acaba.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir dahaki gelişlerinde sorarmısın, yurt dışında da aynı burada olduğu gibi eczaneleri vezne niyetine mi kullanıyorlar? Randevu alıp haftalarca aylarca evde mi bekliyorlar sonra da sıra olayı kalktı mı diyorlar? Başlarına bir hal geldiğinde devlet hastanesine gittiklerinde üzgünüz ama protez takılması gerek ve o portez içinde ihaleye çıkmamız mı gerek diyorlar?
    Oralarda askeri hataneler var ise askeri hastanelerde harp çıktığında ne halt edeceğinden bir haber sivil doktorlar mı çalışıyor?
    Bir sorsana akrabalarına onlar işsiz kaldıklarında devlet onlara kucak mı açıyor yoksa özel sağlık sigortasından daha pahallıya gelen gss gibi birşey mi talep ediyorlar?

Orda ilaç 30 euro sende 30 TL ise kur farkı ile çarpıp bölüp onlar bizden daha pahallı demek yanlış olur. Adam euro kazanıyor euro harcıyor, sen TL kazanıp TL harcıyorsun. Böyle birşeyleri bölüp çarpıp çıkartıp kendinizi de avutmaktan vazgeçin.

Bizim buzdolabında ilaç yok ama möllers balık yağı var; bak tadı çok güzel değil ama birçok şeye faydası olduğu kesin, deutschland'da 12 euro, Turkei'da 74 TL. Kuru kaçtan alsamda fiyatları eşitlesem acaba.
    Dostum konu bu değil, yukarıda da yazdım.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Eczaneden tahsili yapıyor ki

Heppop bu fetöcü eczanelerrr diyip sıyrılmak için

Ya valla karadeniz fıkrasından beteriz
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kuru 6.16'dan alırsan eşitlenmiş oluyor abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eczaneden tahsili yapıyor ki

Heppop bu fetöcü eczanelerrr diyip sıyrılmak için

Ya valla karadeniz fıkrasından beteriz
    Yiğit, hastanelerin durumu zaten ***** yoğun, bir de oralara tahsilat için para kasaları mı kurulsun istiyorsun?
    Bunun yerine tedavin bittiğinde ilaçlarını alırken topluca ödeme yapmak daha konforlu değil mi?

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yiğit, hastanelerin durumu zaten ***** yoğun, bir de oralara tahsilat için para kasaları mı kurulsun istiyorsun?
    Bunun yerine tedavin bittiğinde ilaçlarını alırken topluca ödeme yapmak daha konforlu değil mi?
    Sigorta kapsamında muayene ol ama ilaç alma, seneye bir daha, bir daha... sonra birgün ilaç alman gerekince biriken ücretleride eczane yolu ile senden tahsil etsinler sen ödeme esnasında oraya bayıl kal. Sen devletin hastanesinde muayene ol, sonra git özel sektöre muayene parasını bayıl. Özel sektörü niye kendi tahsildarın yapıyorsun?

Ayrıca, hani hastanelerde sıra yoktu, hani sağlık sistemi düzelmişti, hastanelerin durumu m-a-l-u-m demek ne demek ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne büyük konfor ne büyük lütuf valla. Daha ne kadar konforlu olabilir diye düşünüyorum .

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne büyük konfor ne büyük lütuf valla. Daha ne kadar konforlu olabilir diye düşünüyorum .
    1 tl ile çalışan masaj koltukları misali konfor .
    imzasız..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler