http://www.cimanet.co.uk/realhondaf1...987RA167E.jpeg
Printable View
tork var mı tork...?
Honda şimdi herkes gibi dusunmez kesin bi bildigi vardir Variable Pal Timing and Electronic boost control mesela :D (VTEC- Variable-valve timing and electronic-lift control)
vardır japonların bi bildiği
Honda işin kolayına kaçmıyor yüksek güç almak için .... Ve de adından böyle söz ettiriyor. Yani N/A isneniyorsa bu tercihi Honda sağlıyor.. Küçük hacimden,büyük hacme kadar.. Tabii büyük hacimde artık NSX yok ama yakında o da gelir... Ben sadece civic'te 1,6 lt dizel motor bekliyorum. Eğer bunu yaparsa yok satar...
bu arada honda nsx ı na olarak gtr a karsı hazırlıyor hatta test turlarında rıngde daha hızlıydı gtrdan...
Geçen bir sitede okuduğum habere göre honda yeni nsx'i üretmekten vazgeçmiş.
bu site yüzünden turbo üretilmio hondalar nası olsa 4 5 seneye turbolarsınız die :D
Honda neden turbo motor yapmıyo dıyosunuz ama alternatıf turbo araclarda mevcut pıyasada cupra-a3-meganeRs- vs. gibi.
o zaman neden illa HONDA? :)
Honda şimdiye kadar atmosferik motordan en yüksek hp leri çıkaran firma oldu. VTI bunun başlıca örneğidir. Örnekler çoğaltılabilir. Şimdiki s2000 e de baktığımızda yine sınıfının en yüksek hp sini veren atmosferik motordur. En verimli motorlardan biridir de ayrıca. Bu konuda hondayı gerçekten çok beğeniyorum. Özellikle bizim gibi tehlikeyi ve macerayı seven bu sebeple de sonradan bu tür arabaları turbolamaya yönelenler için kendi yarış arabanı kendin yap arabaları üretiyor :)
Turbo yapmamasının birçok sebebi olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarım hepsini yazmışlar. Hepsine katılıyorum. Ama başlıca sebebin ben de motor ömründen yememek veya maliyetleri artırmamak olduğunu düşünmekteyim.
Bu arada türkiyede hiç görmedim ama yurt dışında honda civic in dizelleri var. 1.7 dizelleri bulunmakta.
Ayrıca bizde de satılan honda accord 2.2 dizel motor da hondanın dizel ve turboya çok da uzak olmadığının bir göstergesidir.
Gelecek neyi gösterir hepimiz göreceğiz bakalım :)
Dizel araç bakarken, Honda'ile konuşmuştum. Neden dizel getirmedikleri için.
Bana açıklama olarak "Türkiye'deki dizel yakıtlara güvenmiyorlar" demişlerdi. Başlarına çok iş açar mantığıyla.
Onun yerine hybrid var.
Turbo konusuna gelincede bence gene aynı mantıkla başları ağırmasın die üretmiyorlar.
Hoş zaten TR'e getirmezler ;)
ctr 2.0 lt 200hp ile önde :p