honda bı typer yapıcak 2lıtre turbo :D bı kpro bı egzız yapıcan olcak 400 :D
Printable View
honda bı typer yapıcak 2lıtre turbo :D bı kpro bı egzız yapıcan olcak 400 :D
Neden hala üretmiyor bilmiyorum ama çok yakın bir zamanda üretmek zorunda kalacağı aşikar.EP3'den FN2'ye geçişteki beygirdeki kısırlık kimsenin gözünden kaçmamıştır.Honda atmosferiğin sınırlarını zaten keşfetti.Honda mühendislerinin beygir üretim grafikleri(hacim yükselmedi sürece) azalan bir artışla ilerleyecek;turboya geçene kadar.
Turboya geçtiklerinde vti 160 hp efsanesi gibi ortalığı sallayacaklarına hiç şüphem yok.
Birkaç bilgi vermek isterim,ilk önce Honda litre başına belki ilk olabilir ama en yüksek HP çıkaran firma değil.Nissan ın Pulsar VZ-R N1 i var 1.6 197 HP olarak.Litre başına da 123 hp yaparak S2k nın da önündedir. http://www.carfolio.com/specificatio...car/?car=83666 Ayrıca bu kadar övülen bir motor neden dünyanın marka olarak ve motor olarak bir referans gösterilen yarışlarında (F1) bir derece elde edemiyor.Bu düşünülecek bir durum bence.Hondanın teknolojisini kimse gözardı edemez ama hala 1996 model araçları ilah olarak düşünmek 2009 yılı için bence hondacı olarakta bir handikap.
Dünyanın dört bir yanında firmalar turbo araçlarla görünmeye başladı ama honda hala atmosferikte devam ediyor.Ama birşeyi unutmayın Honda piyasadaki turbo araçlara karşılık olarak bu teknolojiyle cevap veriyor.Atmosferik veya turbo ne olursa olsun bunlar firmaların tercihleri doğrultusunda çıkıyor.Firmaların turbosu varsa honda da buna karşılık VTI teknolojisini kullanıyor ki bu teknolojide gözardı edilecek bir motor değil.
Honda atmosferik motor kullanmasındaki tek sebebin bir satış politikası olarak görüyorum.Arz-talep meselesi bence.Satışlarında bir sorun olmuyorki bir değişikliğe gerek görmüyor.
o motor japan spec.ona bakarsan s2000 de 250 hp ve lt de 125 hp japan speclerle.
ayrıca honda f1in en iyi motor üreticilerindendir.son gelişlerinde bir başarı yakalayamadılar o ayrı ama hem turbo f1 araçarında hemde atmosferik f1 araclarında en iyilerden biriydi
88de 16 yarışın 15ini kazana aracın motoru hondaydı ve turboydu
@erkan;
VTI diye bir teknoloji yok karistiriyorsunuz...
Honda turbo da yapar. Hatta kralını yapar. Kralını yapmadan yapmazlar zaten. Dizel de yapmıyorlardı, 2.2 ile baya bir ilk yaptılar diye biliyorum.
Bu arada pulsar kaç tane var Türkiye de amerikada falan? Satış rakamlarına bakalım.
bizden daha iyisini yapana kadar en iyisi bu mantıgı var hondada daha geçen çıkmadı. turbo olunca araç maliyet artıyor...uzun ömürlülük parça maliyeti motor maliyeti hepsi degişiyor...ne zaman hondanın teknolojisi geçtiler ozaman atasını yaparlar...2.2 motor isuzunun mu?bilen var mı?
hondanın 2,2 motor
bi iki önce ki sayfada bi arkadaş hondanın 1.7 dizel aracı olduğunu söylüyordu varmı öyle bi motor? bulabilen buraya link koyarsa sevinirim..
dizel yakıtı kalitesi konusunda honda doğru düşünüyo,
yazlık komşumuzda c220cdi var fransada yaşıyor..
buranın dizelini hiç beğenmiyor,hem daha geç hızlanıor araba hemde daha fazla yakıyor diyor... fransada çok faklı aracın gidişi diye söylemişti...
honda bu yüzden tr ye dizel araç getirmiyo olabilir gerçekten..
bu arada dip not :
şu acura k23 motorun verileri bence gayet başarılı... sıkıştırmaya dikkat ettiniz mi? 8.8 :)
honda bence de gerek duymuyor turboya, zaten gayet güzel giden, satılan araçlar yapıyorlar! atmosferik tercihinin markanın karizmasını atmosferik olarak yakalamış, turboya gerek duymayan motorlar ürettiğini savunduklarından olduğunu da sanmıyorum, zira öyle prestij peşinde koşsaydı, city üretilmezdi..:)
prestij için araba üreten firmaları biliyoruz hepimiz, gerçekci olalım honda bu otomobilleri halk için yapıyor ve satılması lazım, tek sebep dayanıklılık diyorum..:) turboda dayanıklılığı artırmak daha fazla maliyet demek.. buda hedefledikleri kitleye ulaşamamaları demek..
ayrıca dünyanın en büyük motor üreticilerinden biri olsada bu aralar zirvede olanlardan değil bence, son 15 yılda f1 de gerçekten bocalıyorlar! ancak 15-20 yıl önce gerçekten en büyüklerden biri olduğunu kabul ederim.. :) bu durgunluğun üstüne şöyle drift spec, turbolu 400bg üzeri bir canavar yapmaları an meselesi olabilirde..
bu gerçekciliğin ötesinde de, çok severim honda motorları, oda ayrı bir mevzu.. çekiyor H si insanı!
sıkıştırma oranı düşük onu demek istedim...
2.3 motor ve düşük sıkıştırma ile beygiri özellikle de torku yeterli bence...
bence bu motorun biraz sıkıştırma oranı arttırılmış versiyonu spor bi kasaya konabilir .. ;)
9.5 bile olsa sıkıştırması +güç ve + tork olcak.. bence başarılı..
Bu ekonomik kriz varken afedersinizde honda bi b.k turbo araç felan çıkartmaz.adamlar F1 den bile çekildiler ortalıkta hala 4x4 TypeR çıkcak 300hp olcak haberleri dönüp duruyo hikaye :) atmosferik iyi işte
BMW M modellerinde turboya geçiyor;
Alman üretici bu kararı verirken sıkı emisyon normlarını ve güncel M3, M5 ve M6'da kullanılan özel üretim atmosferik motorların yüksek üretim maliyetlerini gerekçe gösteriyor. Uzmanlar aynı zamanda ana rakipler Audi ve Mercedes'in de son yıllarda performans modellerinde arka arkaya yüksek torklu aşırı beslemeli motorlar kullanmalarının da bu kararda payı olduğuna dair fikir yürütüyor (şunu da unutmayın ki sonradan modifiye edilen bir 335i motoru, 3.0-litrelik çift-turbo sıralı-altılı, kolaylıkla M3'ün atmosferik 4.0-litre V8'inin seviyesine gelebiliyor). Turbo motoru ilk taşıyacak model muhtemelen çift-turbo 4.4-litre V8'li (yaklaşık 500 hp / 700 Nm) X6 M olacak. Aynı motorun daha sonra 2010'da gelecek nesil F10 şasili M5'te de kullanılması bekleniyor.
Alıntıdır...
Yanlışın var sanırım nissan ın aracı spec bir araç değil seri üretim bir araç.Yani özellikle üretilmiş bir araç değil.S2000 in 250 HP lik aracının speclerini gördüm ve doğru söylüyorsun litre başına en yüksek HP o araçta mevcut.
F1 de 88 de belki adını duyurmuştur ancak 20 yıldır F1 de adı geçsede sonuçlar itibari ile hangi safhadadır tartışılır.Ama son yıllardaki Ferrari'den sonra Renault motorları da adını duyuruyor ancak yine de Honda kadar takdir gösterilmiyor.
VTI sanırım model adı yanlış yazmış olabilirim kusura bakmayın.VTI değilde VTEC teknolojisi olacaktır sonuçta anlatmak istediğim şey firmaların Turbo araç üretmelerine karşılık Honda da VTEC teknolojisini kullanmaktadır.Bu da atmosferikte olsa kayda değer bir motor yapısıdır.
Yani bu bir değerlendirme olacaksa internette funclub ı ve forumları var nissan pulsar ın oradan yeterli bilgi edinilenebilinir.TR de 1-2 tane vardı ama 197 lik değil sanırsam.Ama dünya genelinde geçerliliği olan seri üretim bir araç.
iyiki turbo üretmiyor şahsen 1.8T arabadan sonra devir çevirmek baya keyifli turbonun torku yabana atılmaz ama hondanın üst devirlerde ısrarlı yürümesi yetiyor heleki vtec açtıktan sonra o gücü hissettiriyor.
tamamen satış politikası :)
Şirketin Prensip meselesi...
hersey beygirde degil turbo dedigin zaman torkda hediyesi.. Rakipleri yapamiyor edemiyorun disinda tork degerleri onemli seyler araba firmalari en dandiginden en iyisine muhendislik ve tasarim bilgisi olarak zaten son noktadalar, bence honda yapiyor yapamiyor o ondan basarili basarisizla alakasi yok her markanin VIZYON u ve araclarindan beklentileri farkli simdi fiat istese wv,honda vs. istese dunyanin en guclu iki litre asiri beslemeli makinasini yapamazmi yani ?? Yapar tabi.. Adamlarin vizyonu farklida ondan yapmiyorlar... Adamin kitlesi bakiyor o kac litre yakiyor o kac litre yakiyor bukadar basit.