nissan pulsar?sanırım 1.6 hacme en yüksek hp ye sahipti.yanlış mı hatırlıyorum?
1.6-204hp di galiba
Printable View
nissan pulsar?sanırım 1.6 hacme en yüksek hp ye sahipti.yanlış mı hatırlıyorum?
1.6-204hp di galiba
honda accord 2.2 cdtigtivti :=)ların motoru isuzu diye biliyorum yanış mı biliyorum?
s2000 le aynı hacme sahip daha yüksek hp çıkaran makina var mı?
Bence bütün modellerinin sınıfında olan diğer araçlar turboya geçtiği için heralde farklı olmak istiyor sanırım.Honda hem atmo. hemde yüsek performanslı bazı araçları sınıfının üstündeki araçlara bile meydan okuyor :)
prensipleri bi kere yüksek devir vtec bunn dısında her türlü sey sayabilrz formulada yarısmıs bi firma cok gelismis motorlar yapabilrler ancak maliyet ne kadar olur vti dedigmz araba ne kadar kac milyon adet satıyor aküleri bile kücücük adamlarn bana göre yapamadıklarından acizliklernden degl setuplar farklı atmosferkden 30-50 hp almak zaten zor olay oluyo 50+ baya bi masraf oluyo demişsinz adam akıllı bi turbo sistem daha fazlaya mal oluyor
bi yem atalım dedik hemen yüzümüze vurdunuz:p tork kac ctr de:D
gercekten hot hatch de clio rs3 ve fn2 den başka arac kalmadı.
bence ıkısıde bırbırıne denk araclar oyle ahım sahım bı ustunluk yok performasnta ama konfor farkı cok buda satıs fıyatlarınada yansıyor halıye.
bence tum buyuk otomotıv fırmaları danısıkı dovusuyorlar.teknolojı olsa bıle yavas yavas suruyorlar pıyasaya.cep telefonlarında oldugu gıbı.ıster atmosferık olsun ıster asırı besleme olsun aynı segment arabalar gelenlde hep yakın performansı verıyor.markaya gorede aksesuar ve kalıte degısıyor.
N/A yı iyi yaptıklarından dolayı turbo ile işimiz olmaz diyor olabilirler.
butun yazılanlara katılıyorum ama bır tanesı harıc.dayanıklılık&uzun omurluluk olarak turbo yapmayacaklarını sanmıyorum.sonucta turbo olupta sorunsuz ,uzun omurlu motorlarda var.
bmwde turbo yapmıyodu uzun zamandır, son zamanlarda turboya dondu.. hondada donmuycek dıye bısıy yok.. atmosferıkten guc cıkarmak zorlaşmaya başlayınca cıta yukselınce gecebılırler gercı buda ekstra baya bı malıyet demek..
Hacim artmadıkça günlük kullanımda atmosferikten çıkartıcakları güç belli , artık sınıra geldi bence na motorlar
K23A1• Turbocharged
• Found in:
o 2007 Acura RDX
• Displacement: 2300 cc (acura.com)
• Compression: 8.8:1 (acura.com)
• Power: 238 hp @ 6000 rpm (SAE net)
• Torque: 360 ft•lbf @ 4500 rpm (SAE net)
• Redline: 6800 (acura.com)
• Bore: 86 mm
• Stroke: 99 mm
yapıp yapmaması degil yapabiliyor ama neden daha çok N/A üretiyor Sorusuna cevap aramak lazım..
Geçenlerde arkadaşım arabamı kullanıyordu yanlış vites attı, eger turbo bir araç olsaydı sanırım orda kalmıştık.. :D
ayrıca, yurt dışında turbo örnekleri oldugu gibi, ve dizel örnekleride var, hatta bi DİZEL TYPER bile var hatta bir kaç gün önce görmüştüm int. de..
haklısın sınırda;)..hacımle beraber atmosferık zevkı guzel oluyo aslında f430 m3 csl fılan gıbı..
gt3 rs misal..
honda atmosferik motorda artık zirvede gibi bişey zaten ..ayrıca uzun km yapmalarıyla ünlü motorlardır honda motorları benim aracım 150 binde daha tek bi anahtar değmedi servis zamanları dışında ..honda motorlarını motorsiklet mantığıyla çalışıyor yüksek devir çeviriyor ve tork değerlerini yüksek devirde max veriyolar ..bence honda turbo yaparak bu ününü kirletmek istemiyor olabilir...bmw mesela m3 efsanesini illa atmosferik yapcaz diye adamlar hacimi artırdı kaldı ki bence bu hacimle m3 benim gözümdeki değerini kaybetti..çünkü twin turbo motoru kıstılar m3'ü geçmesin diye ve almanyada herkes twin turbo alıp biraz basınçla oynayıp m3 lere şaka yapıyolar ...tabi ne kadar km şaka yapabilirler orası ayrı bi olay..
bir sonraki civic typer sizce nasıl olacak, şuankinin bile gidişi eskisinden kötü olarak değerlendiriyoruz yine atmosferik bir makina kullanırlarsa ne düşünürsünüz?
Biz burda konuşuyoruz ama honda mühendisleri belki de bir sonraki type r da kullanmak üzere bir turbo motor geliştiriyorlar,belli olmaz :)
soylede bı olay var hondanın guncel ve kuvvetlı olan na motorları k20 ve f20 zaten stok ınternaller ıle 400+ whp lerı kaldırabılıyor...adam demıskı ben bu akdar yaptım ama sen manyaksan tak turbonu gec benı uhrastırma...:) omur meselesıne soyle bır yorum getırıyım yurtdısında 100k km turbo s2k kullananlar var daha da kullanılır...bence fayda malıyette cok basarılı...