User Tag List

Sayfa 13/15 İlkİlk ... 31112131415 SonSon
269 sonuçtan 229 ile 247 arası

Konu: 2026 - Trafik cezaları

sekizsilindir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gokhankenar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şunu görünce bile tüylerim dikiliyor

eldiven bile kurtarmazz ..
    group b ___

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar,

yazın TR'ye gelcem ama bu ceza muhabbetleri beni bile korkutmaya başladı,

aracım 5.0 GT, fabrikadan vanalı egzoz var. burada polis biliyor karışmıyor ama TR'de başımızı ağrıtır mı ?
    Ford otosandan belge falan mı almak gerek benzer durumu tecrübe eden var mı hiç?

örnek video:

https://www.youtube.com/watch?v=l2N29NqRMVg

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

yazın TR'ye gelcem ama bu ceza muhabbetleri beni bile korkutmaya başladı,

aracım 5.0 GT, fabrikadan vanalı egzoz var. burada polis biliyor karışmıyor ama TR'de başımızı ağrıtır mı ?
    Ford otosandan belge falan mı almak gerek benzer durumu tecrübe eden var mı hiç?

örnek video:

https://www.youtube.com/watch?v=l2N29NqRMVg
    bence kanıt evrakları taşımalısın. geçmişte beni tüvtürk önünde çevirdiler ve megane rs in arkadaki egzoz uçları için ceza yazmak istedi. bende gel tüvün içindekilere soralım araba %100 orjinal dedim ama yanaşmadı, ceza makbuzunu çıkardıktan sonra renaultun sayfasındaki linkini bulup açtımda. sonra üstelemedi vazgeçti ceza yazmaktan. ancak alttan alsam durup dururken trafikten men vs uğraşacaktım.

sonra da diyor ki vay bee renonun spor arabası da varmış meslek sahibi olduktan sonra kendini mesleğinde güncel tutmaya çalışmayan insanlara çok gıcık oluyorum.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ek bilgi olarak impreza sti aracımda da orjinal kanadı yüzünden 20 dk tartışmışlığım var. bazı arabalar %100 orjinal de olsa hedef. baba olduktan sonra skoda kodiaq togg v.b araçlarla huzur içinde yaşıyorum. gençliğe geçmiş olsun.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cadde güncel.. çevirme gözlemledim.. egzoza sıfır taviz dp katalizör çok ince bakıyorlar.. egzoz ucuna yasak dedi.. cam filmine aşırı koyuydu laf etti ön camı elle kontrol ses sistemi bulundurma şuan bişey denmiyor ama çıkıntı ekrana gene yasak dedi .. bagajı felan açmadı.. 1 mayısa kadar mı dedim bişe demedi.. ama araba biraz yapılıysa boş geçmiyor bişeyden mutlaka yazıyor..

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence kanıt evrakları taşımalısın. geçmişte beni tüvtürk önünde çevirdiler ve megane rs in arkadaki egzoz uçları için ceza yazmak istedi. bende gel tüvün içindekilere soralım araba %100 orjinal dedim ama yanaşmadı, ceza makbuzunu çıkardıktan sonra renaultun sayfasındaki linkini bulup açtımda. sonra üstelemedi vazgeçti ceza yazmaktan. ancak alttan alsam durup dururken trafikten men vs uğraşacaktım.

sonra da diyor ki vay bee renonun spor arabası da varmış meslek sahibi olduktan sonra kendini mesleğinde güncel tutmaya çalışmayan insanlara çok gıcık oluyorum.

sizinki yine iyi..

1.6tdi golfümde görseldeki pod'a defi boost takmıştım. Polis çevirmede bu ne diye sorduğunda turbo basınç saati demiştim vay be arabada turbo mu var demişti...

İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cadde güncel.. çevirme gözlemledim.. egzoza sıfır taviz dp katalizör çok ince bakıyorlar.. egzoz ucuna yasak dedi.. cam filmine aşırı koyuydu laf etti ön camı elle kontrol ses sistemi bulundurma şuan bişey denmiyor ama çıkıntı ekrana gene yasak dedi .. bagajı felan açmadı.. 1 mayısa kadar mı dedim bişe demedi.. ama araba biraz yapılıysa boş geçmiyor bişeyden mutlaka yazıyor..
    Hepsinin mantığı varda egzoz ucu ne alaka

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bizim mini grubunda cadde de ön filminden, downpipe'dan (gerisi full orjinal) ve açık hava filitresi olduğu için bağlananlar oldu. Şu videosu düşen cadde de deliren çocukta yazı yazdı, araba leon du sanırsam full orjinal sadece blow off var çuf sesinden bağlamış.

Yani gözünüzün üstünde kaşınız varsa caddeye inmeyin bende söylemesi. Ota boka çatur çutur bağlıyorlar. Ben sadece bakkala gidip geliyorum aküsü bitmesin diye.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    241 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son 3-4 senedir hiç bir hafta sonu kendi aracım ile caddeye inip turlamadım.
    Gitme mecburiyetinde kaldığımda sadece ara sokaklardan çevirme noktalarını bypass yaparak ilerlerim ve en hızlı şekilde caddeyi terk etmeyi kendime bir görev edindim.
    Çok fazla barzo şahıs caddeye akın ediyor, sosyal medya, abazalık, soytarılık vs zirve boyutta. çevrede yaşayan insanların haklı şikayetleri doğrultusunda emniyet mensubu abiler de yaş kuru ayrımı yapmadan herkesi doğruyor.
    Buna rağmen hala akın akın yabancı insan gelip saatlerce trafik yapıyor caddede.

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önceki günlerde 30 mayıs gece 01.00 de Balıkesir den motosiklet ile hareket ettik Datça ya doğru.

Balıkesir İzmir arası iyi bildiğimiz yol, radar yoktu. Motosiklet ile akıcı 120 km ortalama hız ile gittik.

İzmir den Aydın Otobanına bağlandım mecbur ( normal yol iyi değil ). Aydın otobanında hız koridoru aktifmiş. Adım başı kamera, radar tabelası 100 km yi aşamadan ( 100-110 arası ) otobanda delirerek yolu bitirdik.

Sonrası radarsız güzel yol Datça ya kadar vardık.

Dönüşte Sakar geçidinde vs enerjimizi atıp aynı yolu geri dönmeye başladık.

Aydın otobanına girmedim normal yoldan gideyim dedim, Ama Germencik civarı vazgeçtim ve otobana bağlandım. Normal yolda trafik dur kalk şehir içinden geç vs daha zaman kaybı.

Eskiden olsa radar a da razı olup basa basa giderdik ( moto olunca çevirmesiz radar zaten sorun olmuyor )

Ama artık 50 km hız aşımında ehliyet 1 ay gidiyor. Bu büyük sıkıntı. Endişem bu oldu artık panik durumda gaza basıyoruz.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sakar'da eds aktif değil miydi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sakar'da eds aktif değil miydi?
    Abi Eds var ama motorun arkadan plakasını okumuyor Aktif mi değil mi bilmiyorum.
    umarım okumuyordur

Bu arada bugün öğrendim ki Aydın Otobanında ki kameralar aktif değilmiş

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi Eds var ama motorun arkadan plakasını okumuyor Aktif mi değil mi bilmiyorum.
    umarım okumuyordur

Bu arada bugün öğrendim ki Aydın Otobanında ki kameralar aktif değilmiş
    Geçen ay bende izmir aydın otobanını kullandım büyük panelvanla iveco daily 139 a sabitledim bi 40 dakka gittim galiba ceza falan gelmedi ama bazı yerlerde normal radar vardı hız limiti 140 olduğu için.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KKTC de her köy kavşağında var, haricen Türkiye deki kullanılan radarlardan koyup güncelledirler Allahtan mesafesini kısa tutmuşlarda ceza yemiyoruz. Şehir içerisindeki kavşaklarda radar tabancası kullandıkları için bazı çemberler de 30 km hıza düşüyor herkes yoksa önüne trafik polisi süper men edası ile atlıyor kenara çekip hemen ceza yazıyorlar. En basiti telefon ile konuşmak asgari ücretin tamamı kadar cezası var oda 53 bin lira yapıyor, hız limitini %40 aşar isen asgari ücretin %25 kadar para cezası + 50 ehliyet puanı gidiyor. Buna rağmen maşallah gazlayan gazlayana

oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni nesil mobil radarların tanıtımı vardı...
    Bayramda yola çıkanlara Allah kolaylık versin, Kuvvetle muhtemel büyük gelir beklentisi var.. Dikkat edelim.
    keyfimiz paşada yok halimiz itten beter

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KKTC de her köy kavşağında var, haricen Türkiye deki kullanılan radarlardan koyup güncelledirler Allahtan mesafesini kısa tutmuşlarda ceza yemiyoruz. Şehir içerisindeki kavşaklarda radar tabancası kullandıkları için bazı çemberler de 30 km hıza düşüyor herkes yoksa önüne trafik polisi süper men edası ile atlıyor kenara çekip hemen ceza yazıyorlar. En basiti telefon ile konuşmak asgari ücretin tamamı kadar cezası var oda 53 bin lira yapıyor, hız limitini %40 aşar isen asgari ücretin %25 kadar para cezası + 50 ehliyet puanı gidiyor. Buna rağmen maşallah gazlayan gazlayana
    KKTC de 2014 te araç kiralamıştım, radar levhaları vardı Yunanistandaki gibi radardan önce görüp yavaşlıyordum. Değişmiş demekki.

Silah gibi eski tip radarlardan makedonya da, fransa da görmüştüm. Baya şaşırmıştım ulen ne eski teknoloji diye

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KKTC de 2014 te araç kiralamıştım, radar levhaları vardı Yunanistandaki gibi radardan önce görüp yavaşlıyordum. Değişmiş demekki.

Silah gibi eski tip radarlardan makedonya da, fransa da görmüştüm. Baya şaşırmıştım ulen ne eski teknoloji diye
    Onları halen kullanıyorlar, Türkiye'den gelen yeni tip radarların eskiye göre ayarlayıp dediğin gibi ortalama 150 Mt de ceza yazması sağlandı. Türkiye'deki versiyonda ortalama 2.5 km den ceza yaza biliyor, örnek olarak Kuzey Marmara YSS köprüsüne gelirken Uskumru köy kavşağına yaklaşmadan bir sağda bir tır garajı vardır. Sabit bir radar noktasıdır, o kesime yaklaşır iken bir viraj dönülür battı çıktı tarzındadır. O yokuşu daha inmeye başlamadan eğer hız limiti üstündeyseniz yavaşlamanıza gerek yok çok ceza yazılmış oluyor. Tek bir kötü noktası var aşırı sıcaklar da cihazın tableti saçmalayıp hızı fazla gösteriyor

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 ocak 2026 da istanbula kayıtlı bir fahri müfettiş konya da sağdan yavaş gidiyorum diye telefonla oynuyormuş muamelesi yaptı ve ceza yazdı kesinlikle elimde telefon yoktu hatta yanımdan geçerken saçma sapan atarlandı çok net hatırlıyorum. Yola yeni çıktım motor soğuk diye sakin sakin sağdan kimseye engel olmadan gidiyordum halbuki.

Neyse ceza teslim edilsin mahkemeye itiraz edeceğim diye bir süre bekledim. Edevletten ceza görünüyor ancak emniyette görünmedi bir süre. Belli aralıklarla muhtara uğradım teslim edilen ceza yok. Sitede oturuyorum güvenliğe bırakılan tebligat yok. 4 ay bekledim. Sonunda sinir harbini kaybedip lanet olsun diyerekten beyanla ödedim. Bu arada ödediğim tarihte teslim tarihi görünmüyor hala 4 ay geçmiş olmasına rağmen.

Sonuca geleyim temmuz başında sisteme 30 ocak 2026 da ceza teslim edildi görünüyor ve cezayı ödememişim gibi faiz işletilmiş. Mahkemeye itiraz süresi vs herşey kaçmış durumda.

Vergi dairesine gidip ödenmiş makbuzla başvurdum ancak eksik ödemiş olarak muamele göreceğim eksik kısmı da ödeyip Allaha havale edebilecek durumdayım. Çünkü Allah'a havale etme dışında bu ülkede başka seçenek kalmadı gibi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler