ertantamer Nickli 閍eden Al�nt�
F30, TOGG ve MG4 ara蔮ar�mdan sonra, g�nl�k yapt�蹥m kilometrenin de azalmas�yla 105.000 km�de 2020 model 1.5 TSI Passat ald�m.
Arac� ilk ald�蹥mda kalk��ta titreme, 2-3. vites ge蓾�lerinde de hafif bir ses geliyordu. Arabada alt devirlerde de acayip bir isteksizlik vard�. Elektrikli ara蓨an ge蓨ikten sonra bana yava� geliyor olabilece簨ni ve bunun normal oldu繠nu d���n�yordum.
Ta ki 40.000 km�de 1.5 TSI Passat s�rene kadar. Benim arac�ma g顤e titre�imsiz, biraz daha sessiz ve vites ge蓾�leri daha kararl� geldi. Araba her haliyle 蔞k daha yumu�akt�.
琄celikle DSG t�p de簨�imi yap�ld�. T�p baya蹥 gev�ekti ve aradaki conta da y�rt�lm��t�. Vites ge蓾�leri az da olsa d�zeldi. Yakla��k bir ay bu �ekilde kulland�m ve bu arada yaz�l�m yapt�rd�k.
Fakat yaz�l�mla da araban�n performans�nda belirgin bir de簨�iklik olmad�. Hatta yaz�l�ma g�venmeyip iki farkl� firman�n dosyas�n� denedik. 0-120 km/h h�zlanmas� 蔞k k飆�. 120�den sonra 220 km/h�lere kadar normal denebilir.
溳hir i蓾nde gezerken s�rekli gaza fazla basmak zorunda kal�yorum. 溍nz�man da bundan dolay� s�rekli vites k�踙ltmeye 蓷l���yor.
�Kavrama ka踦r�yor, ondan m� gitmiyor?�, �Araban�n sertli簨 lastiklerden mi?� diye d���nerek kavrama, volan, 4 disk balata (ATE Power / ATE seramik) ve 4 lasti簨 de簨�tirdim.
Uzun s�re binmeyi d���nd�蹞m i蓾n pahal� olan i�lemlerden ba�lam�� oldum. Fakat araban�n sertli簨 ve konforsuzlu繠 da ge蔂edi. Alt devirlerdeki isteksizlik ve karars�zl�k da h滎� devam ediyor.
煪 an akl�ma gelen tek �ey kurum temizli簨 yapt�rmak ve buji-bobin de簨�imine gitmek.
Sizce ba�ka nerelere bak�lmal�? Bu ara蓨a 驆ellikle alt devirlerdeki isteksizli簨n ve kalk��taki titre�imin sebebi ne olabilir?