User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
104 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: swap projesinde ruhsata işletme konusu ?

EvrenCan_RS
    Misafir
    Burak Adana da arkadaşın başına gelen seninkine gelir aman vazgeç şu işten.. Filtreyi alan polis sana bakacak Hımm K20 güzelmiş sökelim şunu,yok olmaz dersen change yaptığın için karakol teklifi..

Jerky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki aldım motoru taktım, seri nosunu falan değiştirmedim. Herhangi bir çevirmede falan hiç bakıldığını görmedim, sadece tüv'de ki onlarda motor no okunamadı diye hafif kusur gönderiyolar. Bir sorun oluşturur mu? (Noları change yapmamak kaydıyla tabii)
    alıntıya HAYIR...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla arkadaşım bu biraz vijdan işi bence
    şimdi mesala samimi oldugun arkadaşlarından birisi ile aran bozuldu
    polise tlf açtı ve dediki durum böle böle senin şikayet etti
    polis seni direk içeri atar o işi yapan ustanında tükkanında başı yanar

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jerky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki aldım motoru taktım, seri nosunu falan değiştirmedim. Herhangi bir çevirmede falan hiç bakıldığını görmedim, sadece tüv'de ki onlarda motor no okunamadı diye hafif kusur gönderiyolar. Bir sorun oluşturur mu? (Noları change yapmamak kaydıyla tabii)
    İster numaraları değiştir yakalan ister üstündeki no ile ruhsat uyumasın yakalan. Göreceğin muamele aşağı yukarı Tanju Çolak ve Mercedes davası ile aynı olur.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hortlatıyorum fakat, bulduğum bir bilgiyi paylaşmak istedim. Araştırırken denk geldi;

-------

4.1. Motor değişikliği veya tadilatı:

4.1.1. Tip Onayı Belgesine istinaden uygunluk belgesiyle tescil iĢlemi yapılmış olan
    araçlar üzerinde yapılacak motor değişikliğinde, ülkemizde yürürlükte olan ilgili
    yönetmeliklerin güncel seviyelerini sağlayan motorlar kullanılmalıdır.
    4.1.2. Ġmalat Yeterlilik Belgesine istinaden teknik belgeyle tescili yapılmış araçlar
    üzerinde yapılacak motor değişikliğinde, ilgili yönetmeliklerin en az temel seviyesini
    sağlayan motorlar kullanılmalıdır.
    4.1.3. Motorun gücü vb. genel özelliklerini etkileyecek, parça değişiklikleri, tadilat seti
    kullanımı veya işlemci programlarında değişiklik yapılması durumunda, egzoz emisyon ve
    araç gürültüsünün ilgili yönetmelikler de belirtilen değerler içinde kaldığı tevsik edilmelidir.
    Orijinal tipinin haricindeki motor değişikliğinde;
    -Aracın imal yılı (modeli) esas alınarak aynısı veya daha sonra imal edilen motorlar
    kullanıldığında ve Motor Mukayese Raporunda benzinli araçlarda %30 dan fazla güç farkı,
    dizel araçlarda %50 den fazla güç farkı olmadığında, tadil edilen motor için egzoz emisyonu
    ve araç dış gürültüsünün ilgili yönetmeliklere göre tip onay belgesi veya teknik servis raporu
    aranmayacaktır.
    -Güç farkının yukarıda belirtilen değerlerden daha fazla olması veya aracın imal yılından
    (modeli) daha önce imal edilen motor kullanılması durumunda ya da yakıt sisteminin benzinli
    motordan dizel motora, dizel motordan benzinli motora tadil edildiğinde, tadil edilen motor
    için;
    - Egzoz emisyonu:70/220/AT veya 88/77/AT,
    - Araç dıĢ gürültüsü: 70/157/AT veya ECE-R 51,
    - Motor gücü: 80/1269/AT,
    - Dizel Egzoz Dumanı: 72/306/AT,
    Yönetmeliklerine göre tip onay belgesi veya teknik servis raporu aranacaktır.
    Proje ekleri: Mukayese raporu, aranıyorsa tip onay belgesi veya teknik servis raporu,
    Ruhsat aslı veya noter tasdikli sureti, motor faturası (marka, tip, yakıt türü bilgileri olacak)
    4.1.4. Aracın orijinal tipindeki motor, yenileme işlemi yapılmış olanlar dâhil,
    kullanıldığı takdirde, bu Ekin madde 4.1.1 ve madde 4.1.2 hükümleri uygulanmaz. Sınırlı
    tadilat bildirimiyle, proje gerektirmeden değişiklik yapılır.
    Aracın orijinal tipindeki motor (yeni, çıkma veya yenileme yapılmıĢ olanlar dâhil)
    kullanıldığı takdirde, sadece Sınırlı Tadilat Bildirimi onaylanır.

Sınırlı Tadilat Bildirimi ekleri: Ruhsat aslı veya noter tasdikli sureti, motor faturası (marka,
    tip, yakıt türü bilgileri olacak), gerektiğinde orijinal motora ait bilgileri içeren kayıt (uygunluk
    belgesi, broĢür, katalog, vb.)

Model yılı eski ancak özellikleri aynı (en az aracın imal yılının güncel seviyesinde), çıkma
    veya hiç kullanılmamış motorların tadilatında mukayese raporu ile proje düzenlenecektir.
    M. The most powerful letter in the world.

1.6 VTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TÜV'deki adamlar da öküz değil yahu, B16 ile K20'yi ayırt edebilecek düzeydeler... O kadar da abartmayın...
    Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son msjları okumadan yazmamak lazım, yıllarca olmaz edilmez bol keseden bilip bilmeden sallandı duruldu,

olmaz diye bir şey yok yeter ki gerekli yöntemi kullan #62 işin özeti
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Tech Turkey forumlarında kanun dışı işlemlerle ilgili bilgi paylaşımı yasaktır.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    son msjları okumadan yazmamak lazım, yıllarca olmaz edilmez bol keseden bilip bilmeden sallandı duruldu,

olmaz diye bir şey yok yeter ki gerekli yöntemi kullan #62 işin özeti
    bol keseden atanları bilemem de, ben motor değiştirip işleten biriyim 2006 senesinde... Artvin'de işletebildim güzel kardeşim, o da yönergelerin gönderilip henüz işleme alınmadığından dolayıydı... Ankara'da motor işlenmeden gecen o kadar çok araba var ki, kanunen düzenleme yapıldıysa bile (emin değilim 2 tane madde ile bitmez bu işler, diğer maddeleri de iyi okumak lazım) prosedür olarak kolay olsaydı hepsi gider işletirdi...
    son 1 yılda işleten arkadaş var mı? varsa buraya yazarsa ben de sevinirim, en azından uygulamada nasıl oluyor bilelim...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TSE'nin kendi sitesinden güncel mevzuat ;http://www.tse.org.tr/docs/aitm-form...m.pdf?sfvrsn=7

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2011 de çıkmış bu, benim anladığım proje çizdirebileceğimiz faturası olan her motoru istediğimiz araca takabiliyoruz...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

01ayk01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayni marka olmak zorunda.. yani tutup hondaya toyota makinasi takamiyoruz diye biliyorum ben

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2011 de çıkmış bu, benim anladığım proje çizdirebileceğimiz faturası olan her motoru istediğimiz araca takabiliyoruz...
    Benim bulabildiğim en güncel mevzuat bu, 2011de çıkmış. Bundan daha sonra çıkmış bi mevzuat/düzenleme yok ise, aynen öyle bu mevzuata göre her motoru her araca dizel/benzin sıkıntısı olmadan işletebiliyoruz. Ancak, %30dan fazla güç artışı durumu,yakıt türü değişikliği ve takılacak motorun çıkan motordan eski olması durumlarında, hazırlanması geçilmesi gereken testler artıyor. Muameleciler fazladan işle uğraşmak istemediklerinden olmaz diye kestirip atıyorlar

Alıntı 01ayk01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayni marka olmak zorunda.. yani tutup hondaya toyota makinasi takamiyoruz diye biliyorum ben
    Tse'nin yayınlamış olduğu belgelerde motor ile şasinin aynı marka olması gerektiğine dair herhangi birşey yazmıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben Camaronun motoru için gerekli tüm dökümanları hazırlattım muameleciye, gidip tüvtürkte onaylatmam gerekiyormuş, ondan sonra ruhsata işlenecekmiş. Gerçi benim yeni motor da GM...
    🌟-Elektron Motors-🌟

Elektron Quasar - 2.400 Hp, 3.000 Nm

www.elektronmotors.com

01ayk01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Tse'nin yayınlamış olduğu belgelerde motor ile şasinin aynı marka olması gerektiğine dair herhangi birşey yazmıyor.
    dogru olabilir ancak sitede daha once boyle anlatmislardi ordan kalms aklmda

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bol keseden atanları bilemem de, ben motor değiştirip işleten biriyim 2006 senesinde... Artvin'de işletebildim güzel kardeşim, o da yönergelerin gönderilip henüz işleme alınmadığından dolayıydı... Ankara'da motor işlenmeden gecen o kadar çok araba var ki, kanunen düzenleme yapıldıysa bile (emin değilim 2 tane madde ile bitmez bu işler, diğer maddeleri de iyi okumak lazım) prosedür olarak kolay olsaydı hepsi gider işletirdi...
    son 1 yılda işleten arkadaş var mı? varsa buraya yazarsa ben de sevinirim, en azından uygulamada nasıl oluyor bilelim...

bilal aktepenin civic işli idi sanırım konusunda aradım ama bulamadım oyle kalmış aklımda

1.4 den 2.0 olarak

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

onurars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TSE nin teknik hususlarına göre bu durumda;dizel araca benzinli,benzinli araca dizel motorda takılabiliyor.
    - AOS-

Sheyhzade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben geçenlerde hayabusa motorlu bis ya da tosba projesi için emniyette bu işlere bakan beyfendilerle görüştüm, aracın orjinal motor hacminin %30 fazlası ya da azını aşmamak şartıyla faturalı tüm motorları işletebileceğimi söylediler, marka model farketmiyor yani. bu %30 muhabbetini de emisyon değerlerinden dolayı bu şekilde diye söylediler yani 1000cc araca 1.4 ya da 600cc motor takamıyoruz en kötü şartlarda 700 ya da 1300cc işletilebiliyor. zaten şöyle bir durum var piyasada toplanan amerikanların bazılarını farklı motorlarla yürütüyorlar hepsinin her parçası bulunamıyor diye biliyorm
    Atlas Motorlu Araçlar

Denizli

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarıdaki maddelerde hacimden bahsetmiyor, güç farkı diyor, o da kw yada hp cinsinden olur.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)