User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
104 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: swap projesinde ruhsata işletme konusu ?

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sheyhzade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben geçenlerde hayabusa motorlu bis ya da tosba projesi için emniyette bu işlere bakan beyfendilerle görüştüm, aracın orjinal motor hacminin %30 fazlası ya da azını aşmamak şartıyla faturalı tüm motorları işletebileceğimi söylediler, marka model farketmiyor yani. bu %30 muhabbetini de emisyon değerlerinden dolayı bu şekilde diye söylediler yani 1000cc araca 1.4 ya da 600cc motor takamıyoruz en kötü şartlarda 700 ya da 1300cc işletilebiliyor. zaten şöyle bir durum var piyasada toplanan amerikanların bazılarını farklı motorlarla yürütüyorlar hepsinin her parçası bulunamıyor diye biliyorm
    1.si Resmi Belgelere göre, hacim yönünden zaten bir sıkıntı yok, güç olarak %30 olduğu belirtilmiş. Yani 600 yada 1300 cc gibi bir sınırlama yok.

2.si diyor ki belge, bu sınırları (üstteki mesajımda yazdım) aşıyorsan,
    - Egzoz emisyonu:70/220/AT veya 88/77/AT,
    - Araç dıĢ gürültüsü: 70/157/AT veya ECE-R 51,
    - Motor gücü: 80/1269/AT,
    - Dizel Egzoz Dumanı: 72/306/AT,
    Yönetmeliklerine göre tip onay belgesi veya teknik servis raporu aranacaktır.
    Bu belgeleri raporlarıda al gel, işlet diyor.

Yine üstte de yazdığım gibi, muameleci kişiler esktradan bu işlerle uğraşmamak için 'olmuyor abi.' diyip geçiyorlar..

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 1.6 VTi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TÜV'deki adamlar da öküz değil yahu, B16 ile K20'yi ayırt edebilecek düzeydeler... O kadar da abartmayın...
    başımıza geldi hondalardan gayet iyi anlıyorlar..
    komançero garage

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bol keseden atanları bilemem de, ben motor değiştirip işleten biriyim 2006 senesinde... Artvin'de işletebildim güzel kardeşim, o da yönergelerin gönderilip henüz işleme alınmadığından dolayıydı... Ankara'da motor işlenmeden gecen o kadar çok araba var ki, kanunen düzenleme yapıldıysa bile (emin değilim 2 tane madde ile bitmez bu işler, diğer maddeleri de iyi okumak lazım) prosedür olarak kolay olsaydı hepsi gider işletirdi...
    son 1 yılda işleten arkadaş var mı? varsa buraya yazarsa ben de sevinirim, en azından uygulamada nasıl oluyor bilelim...
    mevzuatta ki kriterleri sağladıktan sonra olabiliyor miniksler baya uğraşmıştı kendisi de belirtmişti bir msjında paran yoksa zor diye. yine bilal aktepenin civic de işli olduğunu kendisi beyan etmişti, geçen aylarda sanırım 1.8 e30 kasa bmw karbüratörlüydü 1.6 enjeksiyona çevirmişti projesi ile muayene istasyonuna geldi ve geçti işlendi.
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    swapın önündeki bütün engeller kalkıyor o zaman en azından usül yönünden, uygulamada kurumlar saçmalamazsa bundan sonra sıkıntı olmaz...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

aydogdu1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sheyhzade Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben geçenlerde hayabusa motorlu bis ya da tosba projesi için emniyette bu işlere bakan beyfendilerle görüştüm, aracın orjinal motor hacminin %30 fazlası ya da azını aşmamak şartıyla faturalı tüm motorları işletebileceğimi söylediler, marka model farketmiyor yani. bu %30 muhabbetini de emisyon değerlerinden dolayı bu şekilde diye söylediler yani 1000cc araca 1.4 ya da 600cc motor takamıyoruz en kötü şartlarda 700 ya da 1300cc işletilebiliyor. zaten şöyle bir durum var piyasada toplanan amerikanların bazılarını farklı motorlarla yürütüyorlar hepsinin her parçası bulunamıyor diye biliyorm

Hocam bu işte hacim mi yoksa hp-kw mi geçerli.Tamimde güç değerleri için %30 diyor.Ulan ne karmaşık iş arkadaş.Başı ayrı kıçı ayrı.Sizin hacimsel duruma göre ben Şahinime sr20det yada ca18det swap yapamam oluyor.Bu iş adamı çıldırtır.Saygılarımla.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işletemezsin demiyor düzenleme, %30 u geçersen ayrıca emisyon ve desibel vs yönetmeliklerine göre de ayrıca uygunluk alman lazım diyor...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.si Resmi Belgelere göre, hacim yönünden zaten bir sıkıntı yok, güç olarak %30 olduğu belirtilmiş. Yani 600 yada 1300 cc gibi bir sınırlama yok.

2.si diyor ki belge, bu sınırları (üstteki mesajımda yazdım) aşıyorsan,

Bu belgeleri raporlarıda al gel, işlet diyor.

Yine üstte de yazdığım gibi, muameleci kişiler esktradan bu işlerle uğraşmamak için 'olmuyor abi.' diyip geçiyorlar..

Bilğiler gayet açık ama şu raporları nerden nasıl alacaz.Hacimsel durumu aştık.

2 ay önce bir mühendislik firması ile görüştük.Arkadaşın Şahinin blok çatladı.Blok değiştirmek istemedi neyse firmaya yazıyı yazdım.Aracınız 1800 cc üzeri motor işletemezsiniz dendi.Arkadaş bulusa sr20det swap istiyor.Araç dede yadiğarı.Hurdayada çıkarmak da istemiyor.Bu testler nasıl yaptıracağımıza dair bilğileri bilen arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum.EGM ve MMO'dan bu testler için bilği edinemedim malesef.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işletemezsin demiyor düzenleme, %30 u geçersen ayrıca emisyon ve desibel vs yönetmeliklerine göre de ayrıca uygunluk alman lazım diyor...
    Emisyon ve desibel'i geçtik diyelim.Uygunluk belgesi de neyin nesi.Yeni araç üretip şasiyemi oturtacaz ki bu uygunluk belgesini istiyorlar.Bu belgeyi nerden alacaz kii .

Vay be ne sorunlu bi işmiş yasal swap.Her yerinden şer akıyor bu işin.Milletin neden illegale kaçtığı daha iyi anlaşılıyor. Saygılarımla.

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl baktıgına baglı

2 arac da benim 2 aracıda anlımın teriyle kazandıgım parayla aldım calmadım cırpmadım birinin kasası guzel motoru sornlu diğerinin motoru guzel kasası bozuk değistirmek istiyorum buda benim en dogal hakkım nerde sahtecilik
    ee resmı olarak yapın

bunu yaptırdınız yakalandınız o yaptırdıgınız yerede cokerler

İlker G.

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hortlatayım.

Merakımdan soruyorum şimdi mesela 1.6 şahine 3000cc bmw motoru takılıyor mu? peki bunun işlemleri ne kadar sürüyor? asıl konu işletme maliyeti ne kadar herşey dahil?

Şöyle Şahin 3.0i olsa kötü mü olur
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yav şu işi tam bilen biri ufaktan makale hesabı bi yazı yazsada forumda sticky olsa güncellemeler geldikçe düzenlense

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mesajım bulunsun ...

iyi çalışmalar
    Rıdvan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar d16 motoru b16 ile degistirsek ruhsata isletebiliyormuyuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu hortlatacağım ama... baya bi mevzuatı araştırdım, okudum ama bulamadığım tek bilgi;
    yurt dışından alınan motorda istenılen belgeler nedir ? yurt ıcınde alınanla aynımı? yani satıs sozleşmesi ki bu alım durumunda irsaliyeli fatura olur (ahsamı veya servis adınamı onu bılmıyorum), ve motorun çıktıgı arabanın hurda belgesi. yine yurt ıcınde ıstenılen bu belgelerse. yabancı olan belgeleri yeminli tercümanlarla halledip sanırım, makıne muhendıslerı odasına mı gıdecegız? aklımda deli sorular

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bildiğimce cevaplayayım, yurt dışından ikinci el motor getiremiyorsunuz. Daha doğrusu getirirsiniz ama burada araca takıp yürütüp işletemezsiniz. Trafiğe kapalı alanda kullanılacak araçlar için uygundur ama. İkinci el motor ancak hurda statüsünde gelir. Diğer metaller gibi metal hurdası olarak gösteriliyor olmalı. Sıfır olduğu taktirde üreticinin yollayacağı belgeler.. vs ile gerekli işlemler yapılabiliyor. Tabi sırf buna özel işlerle uğraşan birinden daha detaylı bilgi almak gerekir.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkercakmak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu hortlatacağım ama... baya bi mevzuatı araştırdım, okudum ama bulamadığım tek bilgi;
    yurt dışından alınan motorda istenılen belgeler nedir ? yurt ıcınde alınanla aynımı? yani satıs sozleşmesi ki bu alım durumunda irsaliyeli fatura olur (ahsamı veya servis adınamı onu bılmıyorum), ve motorun çıktıgı arabanın hurda belgesi. yine yurt ıcınde ıstenılen bu belgelerse. yabancı olan belgeleri yeminli tercümanlarla halledip sanırım, makıne muhendıslerı odasına mı gıdecegız? aklımda deli sorular
    yurtdışından hiçbir şekilde kullanılmış motor getirttemessiniz velefki getirdiniz bunu işletemezsiniz ,tabi illegan hariç
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaww herseneki hort konuymuş bakmadan atladım hortt vol3
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işleten nasıl işletiyor pekı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkercakmak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işleten nasıl işletiyor pekı ?
    big balls

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)