Piyasada altın krizi yaşanırsa geçen sene gibi hiç şaşırmam.Aynı senaryo gibi geldi bana bu olay.Ata torbada 600-700 dolar işçilik yapar sonra.
Printable View
Piyasada altın krizi yaşanırsa geçen sene gibi hiç şaşırmam.Aynı senaryo gibi geldi bana bu olay.Ata torbada 600-700 dolar işçilik yapar sonra.
altında abd açıldıkdan sonra ufak bir düşüş oldu.bakalım 16:00'dan sonra ne olucak.
yorumcu arkadaşlar kayıp nedenki?
Gerek cepten gerek pm ile ilgi gösteren,destek veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.Sabah çok önemli bir konferansım olmasına rağmen hiç üşenmeden Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçemi verdim.Tehdit ve hakaretlerinizin karşılığını ciro edicem sizden Mesut Bey.Orada görüşürüz sizinle artık her kimseniz.
Altına gelince dün konuştuğumuz gibi 1625e kadar yolu var.Al dediğimde alan varsa 90,03ten, satıp karı atsın cebe.%3 kar edeceğini dün söylemiştik.Kafası rahat diğer düşüş dalgasını beklesin.Adrenalin seviyorsa söylediğim seviyeyi beklesin.Herkese bol kazançlar.Asla yatırım tavsiyesi değildir.
ya bu ykb sinir ediyor beni yükseldiği halde 10 dk dır kuru aynı tutuyorlar!!
Deli etti ykb 7 dk dır aynı kur şu anda fırladı altın ama hala aynı
şükür gr/tl 94ü gördü
Evren abi sabah acil çıkmam gerektiğinden çok detaylı bir cevap veremedim ama sağolsunlar herkes açıklamış :)
Altın konusunda sabah dediğim 1589.58 direncinin de üstünde bir kapanış yaptık h4tte şimdi önemli olan D1'de 1589.58in üzerinde kapamaktır.Eğer D1de bir tık atlayıp 1596.65 üstü kapatabilirsek önümüzdeki haftaya umutla bakabiliriz.Günlük işlem yapanlar şu dakikadan sonra pozisyon açmasın kapanışa az kaldı.Bu haftanın bana en ilginç gelen paritesi olan Usd/jpy yi de bir inceleyin derim hoş içinde jpy olan herşey güzel hareketler yaptı ama :)
Yatırım tavsiyesi değildir.Herkese bol kazançlar.
Küresel piyasaları sarsacak haber
http://www.hurriyet.com.tr/_np/4194/16674194.jpg
Ekonomik kriz içindeki Yunanistan'ın Euro'da mı kalacağı yoksa eski milli para birimi Drahmi'ye dönüp dönmeyeceğine dair tartışmalara son noktayı Almanya'nın ciddi gazetelerinden Die Welt koydu.
Die Welt internet sitesinde verdiği haberle dünyanın en büyük özel para basım şirketi "De la Rue"nin Yunan Drahmisi basımı için hazırlıklara başladığını duyurdu. Gazete ayrıca, ilk kez bir AB yetkilisinin de Yunanistan'ın Euro'dan çıkması için olağanüstü durum çalışmaları yapıldığını açıkladığını da yazdı...Bu şok gelişmeler üzerine Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas'ı telefonla aradı. İki liderin görüşmesinde Yunanistan'daki siyasi ve ekonomik belirsizlik nedeniyle ülkenin Euro'dan çıkması durumunda bunun diğer AB ülkelerine ne şekilde yansıyabileceği konusunun görüşüldüğü öne sürüldü.
Bu arada uzmanlar 1 Euro'nun yaklaşık 1500 Drahmi'ye denk gelmesinin beklendiğini söylediler.
Yaklaşık iki yıldır borç kriziyle boğuşan Yunanistan 17 Haziran'da yeni bir seçime hazırlanıyor. Yeni kurulacak hükümetin ise Yunanistan'ın euroda kalıp kalmayacağına yönelik nihai kararı verecek. Hükümetten bu yönde çıkacak kararın küresel piyasalarda büyük bir şok etkisi yaratması bekleniyor.
Diğer yandan Yunanistan'ın eurodan çıkması durumunda yoğun bir drahmi talebi yaşanacak ve Yunanistan'daki darphaneler yoğun talebi tek başlarına karşılayamayacaklar. Bu durumda da De La Rue gibi küresel ticari darphanelerin devreye girmesi gerekecek.
Finansal danışmanlık şirketi Panmure'ün analistlerinden Paul Jones, "Eğer Yunanistan eurodan çıkmaya karar verirse, bunun bir gecede olmayacağına dikkat edilmeli. Bununla birlikte piyasada dolanacak yeni banknotlara ihtiyaç duyulacak" dedi.
AVRUPA BİRLİĞİNDEN İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
Reuters haber ajansı, AB'nin ticari işlerinden sorumlu üyesi Karel de Gucht, Cuma günü yayınlanan bir röportajda Avrupa Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası'nın Yunanistan'ın eurodan çıkma olasılığına yönelik acil durum senaryoları hazırladığını belirtti.
Değerlendirme, bir AB yetkilisinden ilk kez Yunanistan'ın ortak para birliğinden çıkma olasılığı üzerine konuşması açısından çok önem taşıyor.
Bugüne kadar Yunanistan'ın eurodan çıkacağına yönelik bir dizi spekülasyon ortaya çıksa da, bu söylentiler bugüne kadar temellendirilemedi.
yunanistan euro dan çıkarsa altının yönünü ne tarafa etkiler :)
bi de ons 1600 ü aşınca kar satışları gelecek deniliyor
tahminleri alalım :)
Günaydın yatırımcı arkadaşlarım ufak bir yükselmeyle başladık güne umarım 1600 ü geçeriz artık
1.600 gecerse acaba satis gelirmi ? :)
ingiltere boşuna euroyu reddetmedi ingilizler çok akıllı adamlardır 50 sene sonrasının planlarını yaparlar euronun stabilleşmesi çok zor büyük avrupa ülkelerine yarar ufakları ve çevre ülkeleri sömürme açısından zaten neticede ortada yunanistan çökdü ispanya çökdü çökücek portekiz bekleniyor arnavutluk bekleniyor v.b eurodan çıkan kendini kurtarır kullandığın parayı avrupa parası diye yabancının kontrol etmesi var birde senin kendi paranı basıp kendin kontrol etmen var.. yani bir ayağını yorganına göre uzatmak var birde başkasının şeyiyle gerdeğe girmek var..
yorumcu arkadaşlar nerdesiniz bugün varmı önemli veriler
şu anda sabahki açılış seviyesine indi
FED / LOCKHART: UCUNCU NICELIKSEL GEVSEME SECENEGI DISLANAMAZ
Sanırım herşeyi özetliyor.Anlık aşağı,yukarı hareketler yerine büyük resmi görmeyi tavsiye ederim.Altının gramı 120 olunca 3 ay önce 93'e sattım demek acı verecektir.
uzun vadede düşünürsek dolarları bozdurup altına dönmenin zamanı mıdır ?
yine düşüşdeyiz hayırdır işallah?