Türkiye'deki tüm şahıslar ellerindeki fiziksel altınları aynı gün satsalar bile 1900 dolar olan altının ons fiyatı 10 dolar ya düşer ya düşmez. Türkiye'de şahıslar elinde dünya altın piyasasını oynatacak kadar altın yok.
Printable View
çin ve hindistan piyasası altın bakımından cok buyuk rezerve sahıp.
Güne başlamadan günlük altın yorumumuzu da yapalım;
Sydney piyasasında şu sıralarda altının ons fiyatı 1910 dolar civarında. Dünkü TR kapanışı 1850 dolardı. Hong Kong piyasası bir saate kadar açılacak. Muhtemelen oradan da kuvvetli alımlar gelecektir. Bu da ons fiyatını 1910'un üstüne taşır.
Kaddafi sonrası Obama açıklamalarının etkisiyle muhtemelen sabah saatlerinden itibaren dolarda da bir miktar artış olacaktır. Altının dolar bazındaki ons fiyatı artarken dolar kurunun da birlikte artmasıyla sabah TR altın piyasası güne turbo etkisiyle başlayarak gün içinde 110tl/gram civarını kendine alt direnç seviyesi yapar.
saklıcak yeriniz varsa gidip kapalıçarşıdan direk para karşılığı verilen altınlar var gram olarak. yani çeyrek ata vs tarzı deil saf altın.gramı kadar kesilip verilir. onlardan alıp saklamak ve bozarken yine çarşıdan bozmak en karlısıdır. bahsettiim yerler kuyumcu değil tl karşılığı dolar euro altın vs hertürlü dövizi değiştiren yerler birinin adı sanırım erzurumluydu..
sanırım typer46 da onun gibi birsey demek istedi veya ben öyle anladım veya ben öyle anlayamadım :)
arkadaşlar dün 10.000 tlyi altına yatırsaydınız, bugün 10.150 TL niz olacaktı. Bu kadar korkunç bir hızla artıyor, fazla düşünmeye gerek yok, ev tarla araba eşşek ne varsa satıp girmek zamanı. ;)
ilk aldığım bakiye 52,8 :D
şimdi 108,5'den de Bir miktar aldım :D
Daha evvel 103tlden 3gr almıştım bu sabah 110tlden 2 gram daha aldım 106 alış 107 satışa düştü sabahtan beri istikrarlı biçimde düşüyor artmasını bekliyoruz :D
Bende altın aldım , ama düşüyor bu.Korkutucu :) Ama yükseleceğine eminim.
gecen sene ramazan ayında clio mu satıp altın aldım 57 tl idi gr. 218 gr. altın aldım. 15 gun sonra bozdurdum 350 tl kar yaptım gıttım focusu aldım , uzan vade dusunmedıgım ıcın kayıp olarak görmuyorum.
bazen 109-110u göruyor ya işte o fena koyuyor ;:)
Shanghai Altın Borsası'nın altın zorunlu teminat tutarlarını artırması sonucu bugün bir miktar düşüş yaşandı. Ama o düşüş bile alım için fırsat olarak görüldü ve alımlarla şimdi tekrar toparlanıyor.
benden almaları için söylemedim sadece bankadan alacagınız euro dolar altın daha uyguna gelir kapalıçarşıda tabi bunu an ve an takip etmeniz gerekiyo kapalıçarıdan alıp gene bankada hesap açtırıp koya bilirsiniz tam emin degilim ama altın hesabı olması lagzım bankalarda ama bazende bankalar da fiyatlar kapalıçarşıya göre degişe biliyo en saglıksı hem bankalar hemde kapalıçarşı borsasını sormakda fayda var.
alın alın ne varsa satıp alın yakında boğaz koprusunde cok ınsna goruruz :) bu oynayış pek sağlıklı oynayış değil valla ben roccoyu cuma sattım ama donmedım mesela tlde beklıyorum işin bu kadar içindeyken :)
gramı 70 lerdeyken çevremdeki herkese söyledim altına girin diye kimse oralı olmadı.
altında kimse kısa vade düşünmesin. bugün alıp 1 ay sonra satıp para kazanırım diyenler zarar edebilir ama uzun vadede kaybettirme durumu yok.
2000 yılında altının gramı sanırım 5 liraydı şimdi 108 lira. yüzde 2000 i aştı 10 senelik kazancı.
kısa vadede ihtiyaç duymayacağınız paranızı altına yapıştırın gitsin :)
Altını sadece yatırım için tutan ülkelerin dışında trade amaçlı alsat yapan ya da açığa sat-al yapan bir çok büyük spakülatör, fon, banka vb var.
Şu sıralar çok agresif hareketler sözkonusu olmaya başladı. Boşta paranız varsa olabilir ama ev satıp, dükkan satıp bu işe girmek riskli geliyor bana.