memetim sana bi tlf kadar yakınız :) ne zaman istersen çıtırdan oynarız :D
Printable View
Valla hızla düşüyor. Çevremde arabasını evini satan altin alan kisiler biliyorum. İnşallah 90 lardaki korfez krizindeki borsa faciasi gibi sonuclanmaz. Birçok kisi kendi hayatına son vermisti o zamanlar.
Şimdi altın düşüşte mi?
Kusura bakmayın kafam pek basmaz bu konulara yani şu anda elimizdeki parayla altın almak karlı-doğru bir yatırım mı olur?
Altın çok kısa sürede çok hızlı değerlendi. Parabolic bir artış oldu. Bu bir realizasyon gerektirir. Bu realizasyon bugün ons fiyatında 50-100 dolar kadar olur. 1900 doları gören ons fiyatı şu anda 1850 dolara indi. Gece uluslararası piyasalarda 1825 dolara inmişti. Bu yeterli bir realizasyon sayılır. Ama ikinci ve çok sert bir realizasyon daha olsa bile göreceği değer 1750 doların üstünde kalacaktır. Sonrasında hedef 2000 dolardır. Halihazırda altın almış olanlar için bu ortalama maliyeti düşürmek için iyi bir fırsattır.
Altın petrol krizinde nominalde 2400 dolar seviyesini görmüştü. Şimdi o kadar olmasa da daha çok yolu var.
Biraz daha düşecek sanırım.Ama ne zaman yükselmeye başlayacak ?
Su saatten sonra ben olsam altin almam varsa elimdekileri altin yukseklerde gezerken bozdururum. Her çıkışın bir inişi vardir derler
düşeceği kadar düştü daha fazla düşecenı sanmıyorum.bundan sonra bı yere oturur bı kac hafta sonra tekrar yukselır.hep bole oluor :D
bankacı ablalar abiler yalan
benim eşim bankacı arabamı sattım 2 hafta önce altın alalım dedi geçen hafta şimdi zarardayız :) bankacılarda o kadar cok parametreyi bir araya getirirken yanılıyor olabilirler
2 haftada altından kar beklemek kumar oynamak kadar riskli bir kaç gündür en yüksek seviyelerde seyrederken satsaydınız baya kar elde ederdiniz ben 52,8 ken aldım yükseldi sattım düştü aldım al sat yapıyorum elimden geldiğince takip ediyorum çok şükür zararımda yok.
bence, Altın bugün kapanış rakamından bile alınır..
bugün yatırım günüdür arkadaşlar, temiz vteclerinizi bana satın altın alın:)
şu an tam alma vakti altın 5 ileri gidiyor 1 geri geliyor
ben 86 dan aldım bozdurmayada niyetim yok :)
ben yarını bekleyeceğim. durumlar ise şu finansbank sanal altın veriyor gram hesabı. citibank ise ak altının altın fonlarını önerdi. ama yarın duruma bakacağız. yarın olmadı cuma olmadı bu ara ı ıh.
yaw arkadaş, amerikan yatırım şirketlerinin yorumlarını okuyorum, yerli basını okuyorum. yazan şey altın fiyatında bir düzeltme olacağı yönünde. ama yine de bunun %10 gibi büyük bir düzeltme olmayacağını söylüyorlar. Düzeltmenin kaynağı da fed başkanı. Ama danışmanlık şirketlerine ne kadar güvenilir belli olmaz 2011 ocak tahminlerine göre, çoğu şirket altın ons fiyatını 2011 yılı için max. 1600 usd olarak tahmin etmişti, şu anki durumu ortada. :)
altın fiyatı milyar tane sebepten etkileniyor. japon borsasında hisse senedi satışından tutun da, bolivyadaki altın talebine kadar. ancak uzun vadede değer kazanacağı kesin. benim tahminim filan yok ama artması lazım, yoksa sakatlardayız. :) eğer fiyatı artarsa birazcık, zararımı kapatmayı düşünüyorum, sonrada altını satıcam. ve bu düzeltme operasyonunu beklicem. 1700 gibi seviyelere inerse, tekrar altına hücum. :icon_tup:
Altıncılar dikkat.
EDIT; altında şatışlar geliyor şu an.
Kaçırdım, alamadım diyen arkadaşlar için altında dampingli fiyatlarrrr. Şimdi buradan yukarı döner ve 2000 ler görülürse herkes; "-tüh be 1800 den almadım, alsaydım .........." diyecektir. :) :)
Neyse şaka bir yana 1800 lere çok yaklaştı ve 1800 bir çok açıdan önemli bir seviye. Bakalım tutunabilecek mi? Tutunamaz ise satıcılara açıkçılar ve panikleyenler eklenebilir. http://b1108.hizliresim.com/11/8/24/13752.png
bu 1800 geriye dogru kırılırsa nerede durur ?
altından koseyı donmek ısteyenler dugun yapsın:) bak ben yaptım sımdı 654 tane ceyrek altını ne yapıcam bılemıyorum.? allahım herkesın derdı kendıne ıste:)
dün 108,36 aldım bugunku gelinen sevıyeye bak,beklıcez artık semsıye acık !!!!!!
panik yok, eylül'de hindistan'da düğün mevsimi başlıyor :) şaka bir yana panik satışları başladı. şu anda 1790, kesinlikle artacak
altınla ilgilenenler durum kötü baya, bence yaklaşmayın.
http://b1108.hizliresim.com/11/8/24/14124.png
altın almanın tam zamanı diyelim bence...
asmalarda uzummmm :) su an gerıne gerıne ızlıyorum dusuusunu :) daha cumayı bekleyın :)
103ten 3gr 110dan 2gr var elimde su anlik zarardayiz dogal olarak ama ne diyorsunuz cikar mi iner mi simdi bozdursak uzulur muyuz?
Çok iyi bir karar şuan ki duruma göre. Rüzgar bugün kuzeyden esiyor, yarın ne olacağı bilinmez :)
EDIT; Alıcılar gelmeye başladı dampingli fiyatlardan ve düşüş duruldu. Bir miktar da tepki geldi. Durulmada kısa vadede ciddi kar eden açıkçıların karlarını realize etmek için alım yapmalarının da etkisi büyük. Bakalım alıcılar ne kadar istekli olacaklar. 1800 üstüne atabilecekler mi??
http://a1108.hizliresim.com/11/8/24/15074.png
ee ben dün 108,5 den aldım ufak bir miktar tadımlık :D allahtan 52,8 den aldığım paşalar gibi duruyor çok şükür :)
................
ben halde sebzecıyım cok kafam basmaz onun ıcın kusura bakma...
Kafanmı guzel sneın az once yorumunu okuyunca guldum gectım sacma sapan yazına bıde benden alıntı yapmıssın edıtleyıp oyle ınternetten yazılar bulup copy paste ıle olmuyor bu işler necısın cok merak ettım neyle ugrasıyorsun..
Ben kuyumcuyum hem kapalıcarsıda hem kuyumcuknette ımalathane ve satısımız var hergun rafınerıden parçaçılardan dunyaca alışbverısımız oluyor bır suru seyın farkındayken bıle bole boru boru yazmıyoruzda sen neyı nerdne bılıp yazıyosun acaba???