DaRkNeSs- Nickli Üyeden Alıntı
bu denemedeki crx kadirsa arkadaşımızın adanaya sattığı crx mi?
o crx ise eğer onun motoru baştaş performance da yenilenmişti,
yıllardır dilimizde tüy bitti motoru fabrikasyon olan bi crx iyi gider, vti dan pek bi farkı yoktur diye dinletemedik :) bide üzerinde headers komple egzos cai varsa çok çok iyigider kilosu hafifliğindne dolayı.
şimdi eğer bu crx o crx ise, biliyoruz ki bu aracın motoru orjinal parçalarla yenilendi. kapağında falan bir işlem yok sıkıştırma artmadı, sadece bu speclerle yürüor.
peki cruel kardeşim senin 206 gti 0 km den beri sende mi yada bi yakınının arabası mı?
eğer değilse belki önceki sahibi conta yaktı kapağı da biraz traşladılar sıkıştırma az da olsa arttı o yüzden gücü de arttı olamaz mı?
arabanı küçümsemiyorum.yanlış anlama çok çok iyi gidiyor videodan görünen, bişeyler yapılmış olması da bişey değiştirmez.neticedir önemli olan ve iyi gidiyor :)
neden böyle bişey yazdım
bir arkadaşımda da 206 vardı arabası stock diyordu, sonra kutuiçi filtre egzos ve chip olduğunu öğrendik,kendisi chipin bir işe yaramadığından bahsediyordu,böyle düşünmesinin sebebi de arkadaşının 206 gti ına chip yapmışlar aynı yerden ve deneme yaptıklarında farkın değişmediğini söylediler. ama belki diğer 206 ya yaramayan kendi arabasına yaradı bunu bilemeyiz dyno sonucu olmadan :)
yine başka bi arkadaşımın başka marka bir aracı da bütün tr deki emsallerine göre çok çok iyi gidiyordu sadece chip ve egzosla,hatta yine bu forumda da baya tartışması olmuştu.
sonra bi proje için baktığımızda üst kapağın biraz taşlandığını gördük, demek ki bütün emsallerinden iyi gitmesinin sebebi oydu,kendi de kabul etti..
biraz uzun yazdım ama anlatabilmişimdir umarım.
demem o ki 2. el aldığımız arabalaramızın daha önce ne işlemlerden geçtiğini bilmiyoruz çoğunlukla.farklar burdan çıkabiliyor.
ama dediğim gibi önemli olan netice. forumlarda karşılaştırma yapılırken hep hata içindeyiz
a markası ile b markasını kıyaslarken birer örnek alıp kıyaslıyoruz aama bizler kimiz ki? otomobil karar kurumu falan mı :D
bizim kıyaslamamız gereken markalar değil 34 xyz.45 plakalı araç ile 34yzx 54 plakalı araç olmalı
umarım anlatabilmişimdir :)