bende dyno isterem.. şöyle 220 çıksa yiter bana![]()
usta bana şöyle dürüm arası 220 ps yaparmısın bol yağlı olsun..
![]()
![]()
bende dyno isterem.. şöyle 220 çıksa yiter bana![]()
usta bana şöyle dürüm arası 220 ps yaparmısın bol yağlı olsun..
![]()
![]()
çıksın napalım ölüm yok ya sonunda, ben girmiyom ya dyno'ya![]()
![]()
![]()
ben mi?
denemişte olabilirim, denememişte olabilirim.![]()
![]()
![]()
hp cizgisinin gosterdigine gore bir sorun var,
6400 devirde dalgalanip tekrar piklemis..
Experience is what you get when you don't get what you want.
peki birşey soracam
mesela araca yazılım yapıldı
hp arttı yüzde 10... buna paralel mi torkun artması gerekir? yoksa bağımsız mı tork ve hp nin artış oranları modifiyeyle?
evet torkun da artması lazım...
http://en.wikipedia.org/wiki/Torque
Güç (kW) = Tork (Nm) x 2pi x dönel hız (rpm) / 60000
yukarıdaki formüle göre bizim ep3 tayyarların max torkunu verdiği 5900 rpm deki gücü 121 kW, kabaca 165 PS...
kadir şimdi farkettim dyno çıktısına baktım. senin arabanın tekerlek gücü çok düşük, benim VTi bile tekerde 126 beygir (urazda) çıkmıştı, bence erkaya doğru ölçümü hala yapamıyor. bir de senin Clionun son dişli oranı 3.92 değil mi? Çıktı'da 4.0 yazmışlar seni kısalı seni![]()
![]()
![]()
3.92, arabam.com daki Clio RS test verilerinde yazıyor. Sen 3.86 yı nerden duydun?
Vites oranları doğru girilmezse tabiki sonuç farklı çıkar. Yılların modifiyecisi Da-Moto sportun sahibi Mert arkadaşımız bile Dyno sonuçlarına güvenilmeyeceğini söyledi bu forumda. En iyi dyno otobandır![]()
![]()
![]()
sadece aynı ortamda ölçümler sonucu öncesi ve sonrası arasındaki farka belki güvenilebilir...
ben yazın gittiğimde engine den rule çevirirken kullandıkları katsayı 1.16 değilde 1.207.. bence böyle sonuçlar daha mantıklı çıkıyor en azından benim araç için, son gittiğimde ise 1.16 ile çarpmışlar bu şekilde benimde tork düşük çıkıyor tabi. Önceden kullanılan katsayı daha mantıklı.
Final reduction son dişli değil, son dişli ile ölçülen vitesin çarpımı. Eğer vites oranları değişmiş ise onları bildirip ölçmek daha doğru sonuç verir.
Ya benim bilgilerimde mi bir yanlışlık var yoksa araba mı farklı... Clio RS 2.0'lar 172hp değil miydi stock ?
Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)