Unutmamak gerekli yusuf abicigime biseyi begendirmek cok zordursakasi bi yana olayi cok uzatmisiniz olmamasi gerekli bence boyle seylerin 16 ste guZeldir vtide guzeldir williamsta typerda rs de hepsi guzeldir gecen gecer gecemeyen gecemez ama emek sonuc itibari ile ödenemez... Bos verin bunlari hadi toplasip mangal yapalim
![]()
Su an benim araba cai headers egzoz yazilim kapak emme ve kelebek port polish ve bir iki ince detay. pistonu contasi egzantrikleri oem. Cok atar gider taraftari degilim ancak Bursa dan gelme AP Vti vardi İzmit te bundan 1 1.5 sene once. aldigim aksami onunla denedik nzm 106 ile denedik 106 arka koltuklar yoktu. meganede filtre ve son susturucu vardi. komple egzoz bile yoktu ki sonucu onlar yazarsa daha dogru olur.
laguna rs f4r olayina cevap vereyim.
o 2 f4r arasinda degisken zamanli supap sistemi egzantrik gibi farkliliklar var.
Benim burda bahsettigim f7rlerin herseyi birebr ayni. birinda klima yok alternator ve h.d. pompasi emme manifold altinda digerinde alternator emme onunde diger ikisi manifold altinda farkli yerlesimde. yoksa egzantrigi pistonu seani kranki vs herseyi birebir ayni. birinin motor tesisati daha uzun soketleri farkli. digerininki daha kisa soketleri farkli.
Yoksa tabiki rse laguna motoru koyarsan rs olmaz. sanirim f7r ler ile ilgili ben net aciklayamadim.
kirmizi clio yada uzakta olan araclarla ilgili burdan konusmak arkadasinda dedigi gibi bir ise yaramaz. Gun gelir denk gelirsek meraklar giderilir corbalar icilir his muhabbetler edilir.
Arabanin islerini tamami ile halledeyim (mazur gorun maddi anlamda bittim tukendim bu isten) en az 180 hplik dyno sheet ile konuyu acarim![]()
ahaha canın saolosun kardeşim ama 900 950 kg 190 hp ise ztn çok can yakartabi fazla uçmamak lazım demek istediğim yanlış anlaşılmasın 900 kg 190 hp cvk 1030 kg 197 hp misal anladın mı senin filtre egsoz rs le kıyaslamak yanlış olur delersin
herşeyi geçtim içinden gelenleri yapmışsın büyük emek harcadın bittin tükendin Allah kaza bela vermesin ben binip görmek istiorum şu yavru rs'i
![]()
Kaydi yoktur kanka. zaten 2011 ekim gunruk girisli. girer girmez cekme belgeli cikmis ruhsati yurur halde olmadigindan. kasim 2011 basindada ben aldim zaten.
bari arabanı bilseydin ...
valf ölçüleri farklı.
cam farklı, krank farklı, yağ soğutucusu...
şanzımanı daha güçlüdür, 4,1 manifold vardır, süsp daha serttir...
en başımda dediğim gibi işte....
rs'e laguna motorunu takarsan nasıl rs olmuyorsa senin ki de ne yazık ki wilyıms olmuyor benim anladığım...
ha ama atarlıdır giderlidir, RS'e 10 boy atabilir o da sahibini ilgilendirir. yapar onları biz de maşallah deriz. alkışlarız.
kırmızıydı maviydi diye konuşmuyorum, wilyıms ise yukrdaki farklılıklar vardır.
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
Allah razı olsun sayende öğrenmiş olduk.
Bu teze göre pistonla sıkıştırma yükselten emme takan egzantrik headers vs yapan vti larda vti değil artık..
Vti kasalı vs bir araba işte denmeli??
Amaç nedir anlamadım? Blok aynı motor aynı. İşin en can alıcısı şasesine göre bakıldığındada araç Williams...
İşin illegal olan kolay yoluna kaçsaydım ne ruhsatla aylarca uğraşmış nede burda bu muhabbeti yapmış olurdum. Kendi bloğundaki perçinli levhayı söker bu motara perçinlerdim ne motor işletme derdi olurdu nede motor 700dü 714dü derdi olurdu. Ruhsattada 1.4 yazar az vergi verirdim.
Ne change işi benim tarzım nede gizli saklılık.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)