User Tag List

Sayfa 7/12 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
226 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: 07 VAP 48 CTR Dyno Sheet

Serhat Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabanin iyi olup olmadigini 2.viteste sardi 3.viteste sarma tesebbusu gosterdi gibi kriterlerle degerlendirmek komik olmus, birde dbs ayni hp leri verdiginde neden bu tavir gosterilmedi dendide onuda DBS nin 260hp.lik BK typer ile ayni gittiginden olabilirmi acaba diye cevaplamak istiyorum, hadi orda yedik ama tekrar ayni seneryoya ne gerek varki. Birakalim bu manevi inanislari gucleri falan, oyle bir setup ta o hp.ler helede tr.pompa benzini ile hayal.
    TeamPASAOGLU

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Setup olrak dbs den eksigi yok fazlasi var suan vap in kanka. Custom drag carteller bpr stg2 den ustun, fazla emis gerektiginden 74mm kelebek kullanildi bu yuzden. Cr olarak bakarsak dbs de 11.7 piston var, vapta ince conta flat supap ve kapaktan sildigimiz ile beraber suan 12 uzerinde bir cr var. Dbs ne cikardiysa ondan ustun cikarmasini yanlis bulmuyorum ben. İkisi ayni dynoda ayni sartlarda ayni mapperla yapilsa vap ustun cikar ha 284 cikmaz onda bende hemfikirim

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı edo typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En yakin zmnda bir video cekeyim araba kac derece gosteriyor log kac derece olucak die

@ gunes vtec pointi sorma sebebin buyuk ihtimalle egrideki bozukluktur o arada avans vurdugu soylendi vtec ile alakasi yoktu.
    Alakasiz...

Su vtec actigi deviri yazsalar ben size anlatacagim neyin ne oldugunu adam gibi ama cevap veren yok :/
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    252 teker veren varsa ben tasagini operim acik yazayim tasagini!!!

Aadamin teker gucu cok iyu degil dbs nin ben onada soyledj. Debriyala alakali brn 280 beyvgir cikamaz dedim dyno dynamics te
    250 beygir dbs kondugunda buyrun gelin olcelim ben bisiy demddk. Dbs dunyanin en hizli typer i degil ki neden dewamli dbs dbs diyorsunuz ben egrisini duzeltttim avansini bile ellemedim sadece vtec actigi yeri birazda afr toparladm okadar dewamli yaraniz var gibi dbs dbs die gezjnmeyinn bence hDi hepiniz typer alinda yapin gorek )))
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

orcuns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bs type-r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabanin iyi olup olmadigini 2.viteste sardi 3.viteste sarma tesebbusu gosterdi gibi kriterlerle degerlendirmek komik olmus, birde dbs ayni hp leri verdiginde neden bu tavir gosterilmedi dendide onuda DBS nin 260hp.lik BK typer ile ayni gittiginden olabilirmi acaba diye cevaplamak istiyorum, hadi orda yedik ama tekrar ayni seneryoya ne gerek varki. Birakalim bu manevi inanislari gucleri falan, oyle bir setup ta o hp.ler helede tr.pompa benzini ile hayal.
    neyin peşindesin bir çözebilsem cevap vericem ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Setup olrak dbs den eksigi yok fazlasi var suan vap in kanka. Custom drag carteller bpr stg2 den ustun, fazla emis gerektiginden 74mm kelebek kullanildi bu yuzden. Cr olarak bakarsak dbs de 11.7 piston var, vapta ince conta flat supap ve kapaktan sildigimiz ile beraber suan 12 uzerinde bir cr var. Dbs ne cikardiysa ondan ustun cikarmasini yanlis bulmuyorum ben. İkisi ayni dynoda ayni sartlarda ayni mapperla yapilsa vap ustun cikar ha 284 cikmaz onda bende hemfikirim
    Yani tamamda dbs de sadece pistondan 11.7cr var, e ondada ince conta subap yada nebiliyim polishlenmis kapak yokmu ekstra olarakki? Ben sunu demek istiyorum k20 nin potansiyeli belli tr.sartlarinda saglikli 260-265 hp.ler. Sonrasindaki farklari kg/hp belirliyor yol sartlarinda e tabi birazda kullanicinin tecrubesi. Dyno guclerindeki farkliliklar yaniltir cok fazla parametre var etki eden. Bence sadece oncesi-sonrasi guc alinmismi kayip varmi gibi degerlere bakmak lazim dynoda, Selcuk kanka
    TeamPASAOGLU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orcuns Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neyin peşindesin bir çözebilsem cevap vericem ??
    Neyin pesindemiyim? Hiic. Yani istiyosunuzki her soylediginiz baskalari tarafindan deteklensin tasdik edilsin, ben biseyin pesinde degilim fikrimi beyan ettim okadar forum ortami boyle bisey.
    TeamPASAOGLU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    252 teker veren varsa ben tasagini operim acik yazayim tasagini!!!

Aadamin teker gucu cok iyu degil dbs nin ben onada soyledj. Debriyala alakali brn 280 beyvgir cikamaz dedim dyno dynamics te
    250 beygir dbs kondugunda buyrun gelin olcelim ben bisiy demddk. Dbs dunyanin en hizli typer i degil ki neden dewamli dbs dbs diyorsunuz ben egrisini duzeltttim avansini bile ellemedim sadece vtec actigi yeri birazda afr toparladm okadar dewamli yaraniz var gibi dbs dbs die gezjnmeyinn bence hDi hepiniz typer alinda yapin gorek )))
    taşşak öpmeye gerek yok özgün ben o hp leri inşallah çıkarıcam ama sadece birbirimizin elinden tutucaz kimseyle sidik yarıştırdıgım yok dbs su anda n/a katogorısınde kıstas alınıcak bır araba ben o yuzden dbs dedım yoksa benım ıcın dbs,ahmet,mehmet fark etmez dbs de guzel bır araba guzel gucler cıkardı kımse yapamazken yapıldı fılan falan benım amacım dogru setup dogru guc ben sana solıyım bu dynosu olan araba sendekı dynıda 240 max 245 hp cıkartır su anda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bs type-r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neyin pesindemiyim? Hiic. Yani istiyosunuzki her soylediginiz baskalari tarafindan deteklensin tasdik edilsin, ben biseyin pesinde degilim fikrimi beyan ettim okadar forum ortami boyle bisey.
    kusura bakma bıraz sert yazdım galıba amacım o degıldı'de kımse kımseye bır sey ispatlama zorunda degıl bır takım ısler yaptık bu yaptıklarımızıda paylasmak ıstedık durum bu ınanıp ınanmamak sana kalmıs 284 hp tabıkıde ınandırıcı degıl boyle bır setupta ama aynı dyno uzerınde olculmus ıkı aractan bahsetmeye calıstım yanlıs anlasıldıysam kusura bakma 2 ve 3 te guclu bır araba sarar benım bıldıgım sunuda soylıyım lastıklere kadar baktım acaba lastıkler bıtıkmı dıye bılemıyorum ılerleyen gunlerde gorecegız hep beraber ama ozgur harıcı bırının kullanması lazım o arabayı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alakasiz...

Su vtec actigi deviri yazsalar ben size anlatacagim neyin ne oldugunu adam gibi ama cevap veren yok :/
    Yuroya sordum 4000 dedi ,simdi yazabilirsin ne istiyosan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yuroya sordum 4000 dedi ,simdi yazabilirsin ne istiyosan
    Bir de rev limiti sorar misin?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gunes g. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir de rev limiti sorar misin?
    ............9200

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ............9200
    Kadrandan mi baktin?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadrandan mi baktin?
    abı kpro 9200 kadran 9000 vtc 50 den baslıyor gerı kalanın soylemem merakla beklıyorum

evt ters yazmısım pardon..

ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selcuk o gece jap la senin denemen için gelmiştik enes
    Full takili ve arabada ben vardım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selcuk o gece jap la senin denemen için gelmiştik enes
    Full takili ve arabada ben vardım
    Onu hatirlamiyorum kanka, japla yanyanydik sonuc olarak yalan dolan birsey yok ortada, benimde arka sirtlarim yoktu stepne dahil vardi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abı kpro 9200 kadran 9000
    Yanlis hatirliyor olabilir misin? Normalda Type R da kadran 9200 gosterirken log 9000 gosterir. 200 devir kadran her type r da fazla gosterir, sizin aracinizin bir istisna oldugunu sanmiyorum.

Ki Serenceden aldim bilgiye de gore kadran 9200 gosteriyormus. Bu da gercekte 9000 devir eder, yukarida da belirttigim gibi.

Simdi 9000 rev limit ise, dynoda 9495 rev limit gibi gozukuyor. Serence'ninde dedigi gibi kalibrasyonu obd'den alamadigi icin 500 devir gibi bir sapma soz konusu anladigim kadariyla.

Oyleyse, grafigin dogru oldugunu var saydigimizda ki dogrudur zaten, aracin max gucu verdigi nokta 9450rpm*, bu noktadaki tork'a grafikten baktigimiz zaman 211Nm gibi bir rakam goruyoruz. *(esasinda bu nokta 8950rpm)

Simdi, bu degeri lbft'e cevirdigimizde 155.63 lb/ft tork eder. Buna gore de hp = 155.63 * 8950(500 devir calibrasyon hatasindan dolayi) / 5252 = 265.21 beygir gibi bir sonuc elde ederiz.

Su da bilinsin ki burada kimseye b.k atmaya calismiyorum, sadece grafikte gordugum hatayi belirtiyorum, gayet guzel bir guc almissiniz, tebrikler.

yasin_R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı edo typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yasin kpro su boy verir die birsey soyleyemem benim diger araclari gectigim yer 6. Vitesi ustuydu ara hzlanma deil. O mugen beyin var dienede bayram bayram icten sovmeyeyim simdi ben hayatimda elimde mugen beyin tutmadim ALLAH sahit.. onu soyleyen cikip aynisini demezse ALLAHiNdan bulsun sende kimin soyledigini yazmazsan sende bul.. mugen beyinde kesici 8800 civari olmasi lazim o kdr cahil birisi soylemis iste sizde her seye inaniyorsunuz
    varsın sizin sözlerinizle allahumdan buliym dost aralarını açmam ben sizin mübarek diliniz le allahımdan bulucaksam bulurum bu konu kapansın herkezin bildiği kendine...

artı sen neden stp nin avukatlığını yapıyorsun ki ben senin araba sendeki haliyle 1 dakika sı ile bile işim yok. seninle bi hukuksuzluğum yok, geldim izmire masanızda çayınızı içtim, az cok adam kendini belli eder dimi.
    PowerTune

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yasin_R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    varsın sizin sözlerinizle allahumdan buliym dost aralarını açmam ben sizin mübarek diliniz le allahımdan bulucaksam bulurum bu konu kapansın herkezin bildiği kendine...

artı sen neden stp nin avukatlığını yapıyorsun ki ben senin araba sendeki haliyle 1 dakika sı ile bile işim yok. seninle bi hukuksuzluğum yok, geldim izmire masanızda çayınızı içtim, az cok adam kendini belli eder dimi.
    Bendeki halindemi varmis mugen ecu? Jdm Cam? Bi adam gibi soylesene sen sunu? Eger oyle birsey varsa en buyuk ****** evladiyim bnm icim rahat. Hadi sen typerini hizlandirmaya calis fesat arkadas...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)