Full stock 165 -170 arası benzinine göre 2 tane stock ölçtük zaten huhuahuahua hepsinde gsozt downpipe var:D
Printable View
UK-POLOS.NET • View topic - 6R Polo GTI hybrid WMI project
Burada da iddialı bir polo gti var oda guzel degerler yakaladı
Stok gücü aynı çıkmış
O zmaan sunu diyebilirmiyiz ?
Arac stok ölçülür hangi dyno oldugu önemli degil yazılım sonrası yine ölçülür aradaki fark kazanılan deger olarak görülür ...
Yani evde sürekli kullandığımız tartı gibi eksik te tartsa fazlada tartsa aslında bize en doğru kilo alma ve verme degerini gösterir ???
stock ta Maha dyno 185 hp vermiş ilginç gerçekten biraz bonkörmüş :D
VW POLO GTI 1.4 TSI (180 Hp) 2009 –›, dyno testing, performance auto
doktor bir beni ölçmedin beaa:D
Safa arkadşın revo cuprası var maha dyno da İTG filtresiz 232 hp vermiş
http://i1189.photobucket.com/albums/...ps9109e7a6.jpg
Canını yediğim ben arabayı satalı yıl oldu, döndü dolaştı Ankara'ya tekrar geldi :)
Arabayı ben daha ilk aldığım gibi ecufast'e geçtim ve ben arabamı kendi isteğimle kıstırdım, uzun süre bineceğimi düşünerekten aşırı agresif yazılımlarda yaşanabilcek ateşleme vb problemler ile bile uğraşmak istemediğimden en safe şekilde ayarladık bıraktık, ben Ankara'ya geldiğimde de benim sınıfımda beni geçen bir araba olmadı, revo, evotech dahil, ki İstanbulda'ki hali ile gelseydim zaten çok daha alakasız bir durumdaydı lakin biz bu işlere doyduk ve kısarak döndüm, Ankara'dada o şekilde bindim ve sattım. Puluda bir kere taktık 1 boydan biraz fazla fark ettiğini gözlemledik.
İstanbulda'ki halide Dbs polo gti'a yakındır kullandığımdan ve deneyimlerime dayanarak söylüyorum. Az olsun öz olsun dedik, oda Ankara'ya yetti benim zamanım için söylüyorum :)
Video'yu izleyende sanmasın araba bende falan diye biz rüzgar yapmayız :)
Ayrıca Kuk cupra İzmirdeki 2. sahibindeyken üzerinde forge dv ve egzoz yoktu, arkadaşım tekrardan 70 lik egzoz yaptırdı dump valve durumunu bilmiyorum arkadasım dv almadı yani Ankarada son denemesinde ne durumda
ama forge olmadan pul koyunca da iş yapıyorsa bilemem.
Evet buda aklımdan çıkmış, sattığım arkadaşımız arabayı orjinale çevirdi yazılım kalmıştı bir tek, daha sonra tekrar parçalar alınıp takılmış edilmiş vs.
Bu Kırmızı Jcw'nin en azından Ankara'daki arkadaşlar nasıl yürüdüğünü bilirler.
Bendeyken bir videosu;
Kuk Ibiza Cupra vs Mini Cooper s Jcw 3 - YouTube
Ben hiç bir yerde kıvırmadım, kıvırmam, gayet mantıklı ve makul şeyler söylüyorum siz anlamak istediğiniz gibi yorumluyosunuz. Dyno hakkında örneği mahadan veriyorum dynodynamics e laf ediyorum gibi yazıyosunuz? Böyle şey olur mu, scirocco nun beygiri ile ilgili tek bi laf etmiyorum, o 280 değil yani onu mu iddia ediyosun diyosunuz... Bakın özgün de yazmış;
scirocco olayına gelince tekrar sölüyorum dynoda okey yolda sıkıntılar var yenigeldi pompası yaapabilicek bişiy yok bitince görücez
Bu tarz setuplarda sorun çıkmaması zaten bence anormal, sonuçta uçlar deneniyo. Ve zaten bittiğinde paylaşması en doğal hakkı, emek etmiş, uğraşmış sonucu almış olacak, bitseydi göstermez miydi yani?
@Oz , abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, benide aydınlattın, bende tam olarak hesabı anlamış oldum. Bu şekilde örneğin fabrikasyon 100 hp araç sizde 90-92 civarında çıkıyo değil mi? Mesela maha dyno da bildiğim kadarıyla ambient data yani p-norm ile (sıcaklık nem ve basıncı belli bi oranda baz alıp) karşılaştırmalar yapılıyo, o yüzden zaten corrected power ve engine power dataları mevcut. Peki sizde bu nasıl ölçülüyo yani diğer ülkeler ile nasıl karşılaştırıyosunuz yine aynı mantık ta mı?
Benim arabayı ölçelim görmüş oluruz, bu şekilde dynamicste 350-360 arası birşey çıkması lazım dimi?
cupra var yokmu denemek ısteyen ecufast yazılımlı :)
Konuyu yeni okuyabildim.serdarin adanayida gectik v laflarini birkac yerde daha duydum.buraya geldiklerinde cok emrivaki olmustu.resmen kayserideki arkadasla birlik olunup gelinmisti.biimkide ecufast serdardakide ecufast diye ben agzimi acmadim.attiklari fark max 3-4 boydu hadi diyelim 5 boy.adamlar koltuklarini bile sokmusler depolarinda yakit hazir gelmisler.bi intercooler taktik yazilim guncellenmemisti araba 10.5 afr de gidiyordu kendileride biliyor.ayni marka icinde guruplasmaksa amac bu iste limit sinir yok.o arabanin kirilacaginida bilsem actirir birde oyle deneriz.ankara konusundada ayni olayi gozlemliyorum adanaya gelip illa deneyelim deneyelim bukadar yol geldik vs diye bizde geri ceviremeyecegimizi bildikleri icin deneme yapildi.biim araba full takiliydi bagajindaki ses sisteminden mangal vs piknik malzemelerine kadar vardi.gecilmenin bahanesi olmaz ama olay adanadaki denemeden baslar bide adanayida gectik dersen yanli olur serdar.
Bu sorulara ek olarak bende birşey sormak istiyorum, sanırım mahadaki corrected power - ambient temp 20 iken kaç gücünde çıkacağını belirtiyor. Dynodinamics'te böyle birşey var mı? Bilmediğimden soruyorum, yanlış anlaşılmasın.. Aşağılama küçümseme yada özellik olarak kıyaslama yapmıyorum. dd ne var ne yok bilmiyorum.
Mesela aracım 15 temp de 210 çıktı diyelim, mahada 20ye göre correct edip 205hp diyor. yada 30 derecede 200 çıktı diyelim, 20ye correct edip 205 diyor. DD'de böyle birşey var mı? Eğer varsa güzel birşey olur. Çünkü araçların dynoya çıktığındaki hava değerleri farklılık gösterdiğinde net veriye ulaşılamayabiliyor.
Konuya yazılanlar artık tuhaf anlaşıldığı için ilk olarak sormaya korktum, umarım yanlış anlaşılmaz sorum.
mrtsnr dynamicste söyle her zaman aynısını çıkabilsin die düzgün ölçüyor zaten
yani 30 da ölçtüm ama 210 verior normalde 20 derecede bu demiyor ona göre correctionları var. ondan dolayı 30 da bu çıktı ama 20 de bu çıkar demez genelde yakın çıkar birbirine haaa hava vermesssin çok ısıtırsın bla blabla ozamanda Sheetten anlaşılır zaten o ayrı konu ama corrcted demez hiçbir zaman ozaman neyse onu söler ama zaten 50 derece ölçmek le 10 derece ölçmek değiştirir ama dyno onu sana açıklayarak anlatır ve gösterir değişmez beygir( değişmez derken soğukta 200 sıcakta 150 olmaz yani 3-5 beygir sıcar :)
@levent DD her hava sartını giriyorsun
Ölçümler için bazı belirlenmiş kalıpları var
Shoot4 -6- 8 4f 6f 8f seçebiliyorsun 4 silindir atmosferik 8 silindir afmosferik yada +F forged 4 silindir gibi doal olarak dünyada heryerde aynı çıkıyorlar aynı benzinle aynı çıkarlar yani (3-5 değişir)
ama çok dğeişmez
shootout mode u var hiçbirtürlü moderator elleyemez ve asağıda bütün sartları yazar
Use pre-configured dyno settings and present these settings in the chart. The dyno operator cannot access the “eXtra correction” function (referred to in the thread as CF). In the newer digital dyno software, the ctrl-X shortcut is no longer available.
http://img.photobucket.com/albums/v8...ney/F401-1.jpg
BP Hava basıncı RH Nem oranı At Air(room) temp IT intake temp CF sölediğim yük oranı bunların hepsini yazıyor normalde asağıda hep
@levent
360 büyük rakam stock turboya göre sölemedi deme :)
Kankacığım yazdıklarını okuyunca ne diyeceğimi şaşırdım biz Mersin'e gezmeye geliyorduk hüsnü abi ile mutlaka deneriz düşüncesi ile sanada haber gönderdim burdaki seninle muhabbeti olan kişilerle sende denerim demişsiniz ama öyle ısrar filan hiç olmadı bu kelimelerde yakışıksız aracın uzun yola gittiğimiz için sadece arka sırtlık yoktu geri herşey vardı kaysedeki arkadaşım aracı komple söküktü..Ankara konusunda baskın yapmış gibi yazmışsın ben önce maşşallah yazmanı beklerdim biz Ankara'daki Hakan ile 1 ay öncesinden Bursa'da toplanma planımız vardı olmadı 3 gün öncesinden haberleştik gittik..bizim kimseyi ezdiğimiz şunun arabasını böyle geçtik yazmadım sağa sola video koymadım saol geldik çok misafirperver davrandın yedik içtik döndük...beni biliyordun ara sıra seni arar tecrübelerinden yararlanırız öyle bir yazmışsınki geçemez tarzında ne varsa acarım tarzında ... Kankacığım sen geç ayıpsın sen ne diyorsan ben lafının üzerine laf demem ...
sıcaklıkla ilgili yaşadığım bi örnek vereyim :
dışarısı 35 derece olunca air intake temp. 50-55 olabiliyor (fan olsa bile) sonuç 180 civarı çıkarken sıcaklık 20 derecelerde olduğunda ait 35-40 olduğunda sonuç 210 oluyor.
Dyno arabanın ait'sini bilmediği için sadece room temp.' e göre bi correction yapıyor.
Benim anlatmak istedigim zaten siz buraya geldiniz oylesine denedik ama bunu tum polo camiasi ogrenmis.daha otobandan cikmadan videolar atildi vs.herzaman konusur fikir alisverisi yapariz kanka o sorun deil ama bizde ilk kez at kosturmuyoruz.insanin kulagina boyle seyler gelince hos olmuyor.
Videolar hala bende ama hic yuklemedim, bilip bilmeden sikinti olur diye zaten kendi aramizda dostca denendi sikinti da olmazdi ama gwne de yuklemedim. Harbiden kaburga da guzeldi be:D
Afiyet bal seker olsun,acele geldiniz istedigim gibi agarliyamadim.bidahaki sefer onceden haberleselim daha guzel organizasyon olur.
tenezzül etmekle alakası yok.cvp vermememin sebebi ben yazdıkça sen yazacaksın uzayıp gidecek diye idi. bak şimdi bu postu yazıyorum sen de cvp yazacaksın. biri durana kadar bu devam edip gidecek. ben durdum ama illaki yazmam konusunda zorluyosun.
bana yaptıgın açıklamalar için teşekkür bekliyosan ok teşekkur ederim. ama zaten genel olarak aynı yonde fikre sahibiz ki. ben de onun için cvp yazmadım.
benim iddiam çok basit. ben o aracın 280 ps olduguna ina-nı-yo-rum. bunda sıkıntı yok. ben konuyu ilk okudugumda aracı direk manueldir kesin diye düşünmüştüm ama ondan sonra sen kendin dsg oldugunu açıklamışsın ki ondan sonra benim gözümde o aracın 280 ps ile yola çıkma ihtimalini sıfıra yakın oldu.(dsg yi upgrade etmedikten sonra). açık soyleyeyim tebrikleri okudukça şaşırmadım değil. araç dynoda 280 ps verince bi anda en hızlı tsi oldu. gerçi sonlara doğru bazı sıkıntılar oldugunu soylemişsin ama her neyse..sen pompa bekliyorsun ok ama pompa gelsede ve dsg de şu an için bi sıkıntı olmadıgını düşünsende roll esnasında ansızın ortada kalma ihtimaliniz olacak. bu ihtimali ortadan kaldırmak için de ya aracı makul bi güce çekeceksiniz ya da dsg upgrade yapacaksınız.
ha bu konuya neden girdiydim dersen hakanın 280 ps araçla denemek istiyorum derken kastettiği şeyin tam olarak bu olması idi. ha bakıyorum genci yaşlısı hakana laf sokmak için yarışa girmiş.
semih,
inan senle tartışmak istemiyorum artık. tamam benim cumlelerim seni çileden çıkarıyor ama kardeşim sen de bana yazıyosun belki ben de çıkıyorum çileden, bunu da bi düşün.
sen kendin bana go pro çekim yapıcam sana izleticem kapak yapıcam demiyor muydun.? ben yanlış mı hatırlıyorum.? geçseydin neler yazılacaktı bu forumda?
yaw burda yazmıyım diorum, başka yerde yazıyorum oraya geliorsun burda yazmayın tech e gelin diyosun. bak ilhan abi seni geçti seni rahatsız ettim mi? bişi soyledim mi?
ayrıca senden video vs istemiyorum ki? konu da açmanı beklemiyorum. bunları neden düşündüm anlamış değilim doğrusu..
alper aslında dikkat ettiysen burda rsa vs tartışılmıyor. kimsenin teknik olarak yazılımları ele aldıgı karşılaştırdıgı vs yok. konu o onu dedi bu bunu dedi, o oyle oldu bu boyle oldudan başka bişi değil. tartışılan olaylar ve insanlar sadece. ha hakana gelince adamı tanımasam sıkıntı yok da adamı biliyorum zararsız bi adam. 7den 70 e herkes laf soyleyince ister istemez giresim gelior lafa. sen bile bi sıkıntın olmamasına rağmen bir sürü laf soktun adama..
abi hakanın aracı 97 oktanla 240 ps civarı. bunu en baştan beri soyluyor zaten. ayrıca yaptıgı denemeleri dikkatli izleyen biri bunu anlayabilir .
ama bu demek değilki o araç dynoda 240 da kalır. uzerindeki turbo ve pompa zaten limitin çok altında çalışıyor. hakan da dynoda tek viteste 240 dan çok daha fazla güç alabilir. buna emin olabilirsin.
100-200 u 16.4 diyor ama inan bana bu değerlerin çok altında değerler de aldı.(yapılan farklı ayarlarla). ama bunlarda aracın vites geçişlerinde stabilite olmayabiliyor. yani ansızın sürpriz yapabiliyor dsg. bundan dolayı aracı limitin altında bir ayarla kullanıyor.
öte yandan araçda yakıt kullandı ama kusura bakmasın ama bu onun mallıgı. tuneri çeşmede plajda yatıyor ama o 97 oktanlık yazılımla iken araca yakıt attı ve bastı. aracın yuksek süratte 200 den sonra bu kadar geri düşmesi yakıtttan kaynaklı egt yüksekliği olabilir diye düşünüyorum. tabi bu benim şahsi fikrim. tartışılabilir...
gereksiz yazıları kaldırdım konuyu değiştirmeyin... sus bizi bağlamaz sus geçilmiş
dbs geçmiş .... konuyu değiştirmeyin aras beye cvp vericem aksam :) gereksizleri sildim ...
peki hakanın araba RSA yazılımlı olmasaydı bu konuda yazacak mıydın? Hayır. Benim tilt olduğum nokta geçildiği halde arabasında arıza cart curt olmadığı halde kendisini Zagor ilan etmesi. 24 saniyeden 16 saniye ye indirdim polo bilmem kaçtan kaça indi benim arabam şu kadar saniye daha fazla indi ben daha başarılıyım. Yaptığı ne var arabaya hybrid turbo dışında. Sanki taktığı parçaları kendisi bu araba için üretti imal etti. Çıkıp bana ve millete ahkam kesio TSI hakkında ne kadar bilgin var diye. Ulan benim arabamdaki bütün parçalar custom kendi planım ben böyle laf etmiyorum. Dsseki emme manfoldu şöyle yapıodu onu custom olarak yeniden döktük. Egzost manifoldundan dolayı egt çok yükseliyordu headers a döndük ateşlemede şöyle problemler yaşadık milletin kullandığı x bobin yerine biz y bobin kullandık daha başarılı olduk. SC nin kasnaği şu kadar devir dönüyordu gittik kendimiz daha küçük kasnak imal edip taktık. Tamam diicem. Adam olayı bitirmiş OK e dönüo tebrik ederim diicem.
Oraya fastest TSI in Turkey yazması ayrı komedi.
3 vıdeo da farklı 1.vıdeo ıle dıger vıdeolar arasında daglar fark var. Arkadas 1 vıdeoda arıza var demıs. Nıe koydunuz ? Tek vıdeo ızleyıp dıger vıdeoları ızlemeyen bırı yorum yapsa yuh araya dırek sokmus derler. Arada kı fark atla deve degıl. Ikı arac sahıbıne de tebrıkler. Guzel denemeler olmus. Ikısıne de masallah. Gecene tebrıkler.
Ahmet
Konu ne uzamış yav :) Herkesi başarısından ötürü tebrik ederim. Bence daha fazla uzatmanın kalpleri kırmanın bir anlamı yok. Rsa grubunuda ecufast grubunu da başarılarından ötürü tebrik ederim. 1.4 TSI'da yeni buluşlar çıkıncaya kadar limitler ve ortaya çıkabilecek güçler belli oldu. :)
2. videoda sanirim 5 e erken atilmis. bilerek mi erken atildi.
bide erken attigi halde hic kesilmemis araba yurumeye devam etmis.
serdarım tebrik ederim dbs 16 beni hiç şaşırtmadı tebrik ederim maşşallah aracımıza :))
alper neden bu konuda gereksiz yere hırçınsın anlamış değilim. bak gereksiz yere insanları iğneleyici konuşuyosun, sinirlerine oynuyosun sonra da en ufak bi karşı sozde iyice coşuyorsun.
sürekli bi aşağılama modundasın. bu şekilde ne elde edeceksin merak ediyorum.
adam açıkça tebrik ediyor, oraya fastest yazsa ne olur yazmasa ne olur.
sürekli olarak boşa çalışmışsın muhabbeti yapılınca adamda açıklama yapıyor buna bile tahammül yok. nedir abi bu. nedir bu nefret anlamıyorum. ?
özellikle gıcık etmek için yazıyor bi halin var. hayır tanımasam ben de ssenin sinirlerini bozacak şekilde yazacam ama arada bırakıyorsun beni. adam tek kelime cvp yazmıyor ama dönüp dönüp lafı bi şekilde ona getirip aklına ne geliyorsa soyluyosun.
özgür boşver abi. Buradan olaylara yanlı baktığın için o adam sana şeker ben karabiber gibi geliyorum. Benim yapımı karakterimi az çok biliosun. Emeğine bişey demiyorum hızlandırmış arabasını ama TSI o yaratmamış. Ben ahkam kesilmesine gıcık oluyorum. Daha önce yüzyüze de görüştük telefonlada çok konuştuk beni tanımış olman lazım.