User Tag List

Sayfa 15/25 İlkİlk ... 51314151617 ... SonSon
463 sonuçtan 267 ile 285 arası

Konu: Ecufast DBS Polo GTI & RSA Hybrid turbo Rur Golf

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RCkid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk cumlede elestirdiginiz kisiyle ayni duruma dusuyorsunuz bu yazdiklarinizla(o kisinin fanatik olup olmadigini bilmiyorum o da sizin dusunceniz)
    bak orada powershopta yazıyor. Powershopla 2 alışverişim oldu birinde filtre ve aem wideband diğerinde de intercooler ve yay aldım. Bunlar dışında tek alışverişim yok. Ama yaptıkları işleri takdir edip yazıyorum çünkü kaliteli çalışıyorlar. Soru sorduğum zaman gayet düzgün cevap veriyorlar. Ama sürekli takıldığım bi yer değil. Özgünle dostluğum başka bişey işi başka bişey. Benim kadar çeken yoktur heralde. Bak arabamın dyno konusu Aralık ayına ait. Orada enjektörler elimizde yılbaşından sonra kalibrasyon yapıp takıcaz yazıo. 8. aya geldik. doğum günü hediyesi olarak yapacak heralde diye bekliyorum.

RSA nın yaptığı hybrid turbolu golf normal dyno üzerinde taş çatlasın 240hp ya verir ya vermez. Özgün kendi dynosu üzerinde hybrid turbodan 280 hp çıkardı. Motor aynı motor.
    IN BOOST WE TRUST

mrtsnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    RSA nın yaptığı hybrid turbolu golf normal dyno üzerinde taş çatlasın 240hp ya verir ya vermez. Özgün kendi dynosu üzerinde hybrid turbodan 280 hp çıkardı. Motor aynı motor.
    Turbo aynı turbo mu? Amaç aynı amaç mı? Bunu tunerlara sormak lazım.

Ayrıca 240hp yapılmışının yol videoları, roll videoları, dbn'leri var. 280'liğin henüz dışarıda bir görüntüsü yok. Bunu söylemeye çalışıyorlar, 280 yapıp, 12-13 lü belki daha aşağı dbn koyulursa, bu işi herkes takdir eder. Ancak henüz yapılmış mı yapılmış dyno sheet var. Birçok kişi merakla yol videolarını bekliyordur. Ve o videolar gelsin tekrar söylüyorum, dostundan düşmanına, ecufastlisinden revolusuna rsalisine herkes bu işi tebrik eder.

Bu arada hafifletmeyi sormuştu Oz.

ön koltuk 20 kg
    arka çiftli 15 kg
    arka tek 5 kg
    malzeme çantaları 5 kg
    malzeme gözleri 5 kg
    lastik sökme seti (stepne ortası) 4 kg
    Stepne 15 kg.

Dolu halde kantarda 1380 kg. Araştırmalarım sonucu böyle birşey çıktı ortaya.
    [VW GOLF 1.4TSI 160HP Highline Manuel]
    CNK62

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dun yazmistim sanirim gitmemis, buyuk turbolu muhtemel daha guclu aracin yuksek hizda geri dusmesini cozemedim. aeroda o kadar fark olmamali, bir yerde gariplik var ama.
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

penguinhakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dun yazmistim sanirim gitmemis, buyuk turbolu muhtemel daha guclu aracin yuksek hizda geri dusmesini cozemedim. aeroda o kadar fark olmamali, bir yerde gariplik var ama.
    Ben de onu çözmeye çalışıyorum , çözünce zaten herkes görecek inşallah.
    1.4 TSI GTX28 Loading...

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ecufast yazılım varken de geri düşüyor diyordun Hakan, başka bir sorun olmasın?

Levent Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oncelikle denemenin bahanesi olmaz polo gti gecmis tebrik etmek gerekir, tebrik ederim. Uzerinde daha az parca olmasina ragmen, polo hafifligini de kullanarak bence denemeleri onde tamamlamis. Hybrid turbo ya kibrit denirse, alayci yorumlarin arkasi gelmezse, yandaslar isin dozunu kacirirsa, yas farklari goz ardi edilirse, boyle sonuclar kacinilmaz oluyo her defasinda oldugu gibi...
    Anladigim kadariyla golf de ki turbo yu custom sekilde bazi olculerini buyutuyosunuz hakan abi, peki bu haliyle ustlerde daha verimli mi olcumler yapmissinizdir illaki merak ettim. Ornek vereyim loba firmasinin k04 den devsirme yaptigi LO4XX diye bi turbosu var, bu turbo oem den buyuk olmasina ragmen ustlerde cok geberiyo. Burdada durum benzer gibi geldi ondan meraktan sordum...
    Ayrica su dyno olayinida anlamis degilim. Diger dynolar nasil yanlis, eksik ve ya fazla olcuyo orasini hic anlamis degilim. Ornek vereyim Powershop un dynosu stock 211 hp lik mini cooper jcw i, onurun arabasini hatta , 210,8 beygir olctu. Bu yanlista digerleri mi dogru ? Nem, sicaklik, yogunluk ve benzeri degerler de goz onunde bulundurularak corrected power li sonuclar bunlar... Yani bu sonuclar yanlis da digerleri nasil dogru oluyo anlamiyorum.
    Su da bi gercek ki dynoda oynamalar yapmak cok da zor degil sonuclar cok kolay sekilde degisebiliyo... O yuzden ben sahsen dyno verilerini pek onemsemiyorum. Ama yinede benim sahsi fikrim powershopun maha dynosunun makul veriler ortaya koydugudur.
    Muratin da dedigi gibi scirocco nun verileri ortaya konunali aylar oldu. Ama araba ortada yok.. Sonuclar cok basarili olsa heralde dbn ve ya videolari paylasilirdi diye dusunuyorum... Tekrardan araclari tebrik ederim, konular buralara kadar gelmese de keske herkesin bir daha denemeye yuzu olsa...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yük tipi olmayan Maha dyno ile çift retarderli DynoDynamics dyno'yu da kıyasladınız ya , helal olsun ne diyeyim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dump pipe Custom Düz Boru HKS son
    Forge Dumpvalve
    %15 yakıt

serdar a birazdaha iyi tutunup yürürsünüz
    Dr.Ecu AntaLya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben o dd ile mahayi kiyaslamadim. Dynodynamics yanlis olcuyo da demedim. Sadece maha dyno nun sonuclari bana gore makul degerler dedim ve oyle dusunuyorum dedigim gibi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Levent Y. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oncelikle denemenin bahanesi olmaz polo gti gecmis tebrik etmek gerekir, tebrik ederim. Uzerinde daha az parca olmasina ragmen, polo hafifligini de kullanarak bence denemeleri onde tamamlamis. Hybrid turbo ya kibrit denirse, alayci yorumlarin arkasi gelmezse, yandaslar isin dozunu kacirirsa, yas farklari goz ardi edilirse, boyle sonuclar kacinilmaz oluyo her defasinda oldugu gibi...
    Anladigim kadariyla golf de ki turbo yu custom sekilde bazi olculerini buyutuyosunuz hakan abi, peki bu haliyle ustlerde daha verimli mi olcumler yapmissinizdir illaki merak ettim. Ornek vereyim loba firmasinin k04 den devsirme yaptigi LO4XX diye bi turbosu var, bu turbo oem den buyuk olmasina ragmen ustlerde cok geberiyo. Burdada durum benzer gibi geldi ondan meraktan sordum...
    Ayrica su dyno olayinida anlamis degilim. Diger dynolar nasil yanlis, eksik ve ya fazla olcuyo orasini hic anlamis degilim. Ornek vereyim Powershop un dynosu stock 211 hp lik mini cooper jcw i, onurun arabasini hatta , 210,8 beygir olctu. Bu yanlista digerleri mi dogru ? Nem, sicaklik, yogunluk ve benzeri degerler de goz onunde bulundurularak corrected power li sonuclar bunlar... Yani bu sonuclar yanlis da digerleri nasil dogru oluyo anlamiyorum.
    Su da bi gercek ki dynoda oynamalar yapmak cok da zor degil sonuclar cok kolay sekilde degisebiliyo... O yuzden ben sahsen dyno verilerini pek onemsemiyorum. Ama yinede benim sahsi fikrim powershopun maha dynosunun makul veriler ortaya koydugudur.
    Muratin da dedigi gibi scirocco nun verileri ortaya konunali aylar oldu. Ama araba ortada yok.. Sonuclar cok basarili olsa heralde dbn ve ya videolari paylasilirdi diye dusunuyorum... Tekrardan araclari tebrik ederim, konular buralara kadar gelmese de keske herkesin bir daha denemeye yuzu olsa...
    Yukarıda işaretlediğim kısımdan ne anlayalım peki?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani hem kısaca Özgün'ün aldığı 280 HP'ye çaktırmadan laf et , hem dyno'da ayarlar değiştirilir güç alınır de... Biz de "he" mi diyelim?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet ona da bi ornek vereyim adanadaki golf r istanbula geldiginde olcumler sirasinda selenoidler ters baglandigindan, fazla basinc sonucunda tork 750 cikmisti aslinda arac 500 civari torklar uretiyo... Yani ben onu dynodynamics hakkinda bile demedim. Genel olarak dyno verileri uzerinde oynamak mumkun dedim. Tum dynolar icin... Fazla basinc basarsin dynoda cok cikar ama aslinda arac yolda o gucleri uretemez ona istinaden ornek verdim. Ayrica ben caktirmadan laf etmem, bisey olsa direk soylerim, fikirlerimi paylasiyorum burda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Levent kardeşim , lafı dolaştırma lütfen. Hem dyno sonucu değiştirilebilir de , hem scirocco kenarda kösede , ortaya çıkmadı , gerçekten o güç çıksaydı ortaya çıkardı de , sonra da genel olarak de. Bu konu başlığında hangi dinamo'dan bahsedildiği belli , sana söylüyorum kızım , gelinim sen anla der gibisin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu dolastirmiyorum. Ozetleyeyim bi daha, tum dynolarda sonuclarda oynama yapmak mumkun diye dusunuyorum. Ama deminde dedigim gibi powershoptaki maha dyno bana gore makul degerler ortaya koyuyo. Ve evet scirocco da sonuc beklendigi gibi olsa bence paylasilirdi. 280 beygir cikarabilir, cikaramaz ben ona hic takilmiyorum, zaten dikkat ettiysen o araba o gucleri uretemez falan da demedim, ama aracin sonuclari yok ortada... ilk postumu dyno konusu icin yAzdim..

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki arkadaşlar ben bununla ilgili bir konu açmıştım ama çok bir cevap bulamadık.Burdan biraz açıklığa kavuşur sanırım.

1.4 TSI 160HP
    1.4 TSI 180HP

Bu iki motor arasında ne fark var 20BG çıkıyor sadece yazılımsal değil.Bazı arkadaşlar aynı motor diye çok savunmuşlardı ama demekki farklı baksanıza golf'de turbo bile değişik ama 180HP motorlu olan daha iyi yürüyor.

Edit: 150 HP üstü turbo ve supercharge ama bu beygir farkları nasıl oluşuyor.

1.4 TSI 150
    1.4 TSI 160
    1.4 TSI 170
    1.4 TSI 180
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Wallahi ben anlamadım şimdi özgün dyno sahte ölçümlermi yapıyor?
    Yada böyle bir rocco varmı demek istiyorsunuz?
    Yada var biz niye yolda yürürken götmedik 280 hp olsada yola bu beygiri veremezmi demek istiyorsunuz
    Normalde golf büyük Turbo üstlerde geçmese bile yaklaşması lazım değilmi poloya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oh cok yanlis anlamissiniz ben diger dynolar yanlis olcuyo bu dogru lafina istinaden bunu yazdim. Hepsinde oynama yapmak mumkun dedim, ama o halini aslinda yola yansitamazsiniz manasinda bunu soyledim. 750 torkun ciktigi veriyo paylasirsin araba 750 tork uretiyo dersin aslinda 500 lerdedir bunu anlatmaya calistim... Scirocco nun 280 beygiri ile ilgili tek bi lafim olmadi, ama kac ay gecti bu aracin sonuclari ortada yok dedim. Ozetle genelleme yaptim, sciroccoyu baz almadim dyno konusuna ayri yazdim scirocco hakkinda ayri yazdim ikisini baglamadim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Scirocco ile ilgili tek bir lafım olmadı diyorsun... Güzel... Peki bu ne , Ateistler bunu da açıklasın :

Alıntı Levent Y. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muratin da dedigi gibi scirocco nun verileri ortaya konunali aylar oldu. Ama araba ortada yok.. Sonuclar cok basarili olsa heralde dbn ve ya videolari paylasilirdi diye dusunuyorum.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cumlelerimi carptiyosunuz, scirocco nun 280 beygiri ile ilgili tek bi lafim olmadi diyorum, bi ustte yaziyo yapmayin nolur

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)