User Tag List

Sayfa 10/22 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon
413 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: 31 Ağustos İstanbul Park Pist Günleri SA Megane RS 3. Seans

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Supersport kullanmadıgımızı kim soyledi acaba?

Mc stradale, f10, 458 vb. bunları kullanmış insanlar olarak konusuyoruz alper bey. Kusura bakmayın ama giriş hızı neden onemli degil? Ayrica sorun kim iyi kim kotude degil, murat beyin tavri herkesi rahatsiz eden. Herkese 3 sec 4 sec yazan murat bey elestirildi diye gelin yarisalim, daha iyisini koyun falan diyor. Ben karsimda daha olgun cevaplar bekliyordum bu baslikta yazan herkes gibi. Ayrica pilotaj cok merak ediliyorsa 197 ile 2.30 doner mevzu kapanir. Ama mevzu hizli gitmek degil tavir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar süper spor arabayla gazlamak düşündüğünüz kadar kolay değil pistte. Hiç birimiz profesyonel değiliz. Yani o düşündüğünüz 208 den yavaş girmişsin çıkmışsın falan komik olmayın. Tekrar söylüyorum Getz ile Megane ile birbirine yakın süreler yaparsın ama F458 tarzı arabalar ile kolay değil. İkincisi viraja girdiğin hız değil virajda kazandığın hız ve çıkış hızın önemli. Viraja 200 le girdin ee frenle bütün momentum hız gitti. Adam viraja sizden yavaş girmiş ok. Sizden hızlı mı çıkmış e o zaman neyi tartışıosunuz. Superspor kullanmayan arkadaş çıkıpta hatalarla dolu zamanınız diye yorum yapmasın komik oluyor. Ben ilk F458 i kullandığımda devir geldi diye vites büyüttüm. İtalyan kahkaha attı daha ledler yanmadı diye. F430,California, Quatroporte, F355 , F360 Modenayı, GranTurismo ile kaç tur attığımı trafikte kaç saat kullandığımı hatırlamıorum. Aralarında 100 yıl var bence. Cup arabaları ile F458 i kıyaslıosunuz. O arabalar tamamen pist için hazırlanmış arabalar. F458 tamamen road legal. Çok kontrollü ama bir o kadarda pistte hızlı bir araba. Piste çıkıpta ben hatasız kullanırım diyebileceğiniz bir araba değil. Bunları Murat ı tanıdığım ettiğim için değil pisti ve arabayı iyi bildiğim için yazıyorum. İtalyanlar arabanın üzerinde yaşıo neredeyse. Süreleri 2.10- 2.11 civarında hatırladığım. Amatör biri için 2:14 iyi bir süre o araba ile. Düzeltilebilir mi e italyanlar dönüo 2:10 ile tabii ki ama yürek ister zorlamak.
    Of Alper, bizde hic anlamiyoruz. Viraj cikis hizini demeyecektin ya Bende diyorum nerede hata yapiyorum ee butun momentum hizim gitti ben ne yapacagim simdi ?

Abi iyi misin ya ? Viraj giris cikis hizlarina baktik tabiki.... Supersport kullanmak zor olabilir ama bir supersport la 208gti hizinda viraj almakta cok zor degil. Tabiki hata yapilir ama bu hata degilki yavas giriliyor yani

Italyan da tam hiyarmis yani, yaninda ciktin led yanmadi diye kahkaha atiyor he? Hep mi yapti sadece birinde mi yapti ?

Simdi ben supersport kullanmadim diye normal bir volvo dan daha yavas viraja giris cikan F458 e birsey deyince komik mi oluyor , o zaman kullanip geleyim yorumu oyle yapayim komik olmasin hadi ben gittim, supersport bakiyorum.

Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benım kafaya bunu koydugumu nasıl cıkardın,cıdden merak edıyorum?
    Ben daha ıyısını ızlemek ısterım dedım,ısım zıkretmedım.
    Ayrıca benım ıst parkda onlarca vıdeom yayınlandı,onlarıda ızleyın
    Hatta ıslak/kuruda 2:14 u ızleyın,onada yorum yaparsanız sevınrım.
    Kotu oldugum yerler ıyılesır...
    E daha iyisini yapin izleyelim derseniz bu anlasilir. 2:14 Kuru/Islak dediginiz gun bende pistteydim. En iyi 2.zamanimi da orada yaptim, hatta eger duzluge cikarken hidrolik direksyon gidip kopmasaydim bugunku ile ayni zamani yapacaktim ama sartlar izin vermedi. Demem o ki kuru/islak diye vurgulanacak bir kondisyon degildi normal araclar icin. Cok ta etkiledigini dusunmuyorum, yada ben o gun cok modumdaydim..

Linki var mi acaba? Video yu bulamadim ben

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orcun bey o arabaları kullandın peki derecelerin ne tahmini. Murattan hızlı mı. Daha mı iyi. Sürüş eğitimlerinde her zaman söylenir viraja girdiğiniz hız değil virajda ne kadar zaman kazanıp çıktığınız hız önemlidir. Yoksa viraja spin atmadan tabiiki daha hızlı girersin ama hızını ne kadar korursun ya da viraj içerisinde ne kadar zaman kaybedersinde çıkarsın. Şimdi ölçtüm saniye olarak sizin 208 ile 8. viraj giriş çıkışınız 12.9 saniye. Muratın 11.8 saniye aynı noktaları baz aldım.Yani adam virajda 1 saniye kazanmış daha yavaş girdiği halde. Daha hızlı girseydi ne olurdu belki skid olacak ve zaman kaybedecekti. Herkesin pilotajı ve çizgisi ayrıdır. Bazıları defansif çizgi kullanır lastik ve arabayı korur bazısı agresiftir en iyi zamana koşar ama hata çok yapar. örnek top gear. F1 pilotları aynı arabalarla çıktılar hepsinin çizgisi farklıydı.

Muratın tavrına gelince adam tamam ben yavaşım diyor ama siz ne kadar hızlısınız onu da görelim aynı araba ile çıkalım diyor. Bunda ne yanlışlık var. Yani tamam adamı eleştiriosunuz yavaş falan diye ama acaba sizin dereceniz ne onu merak ediyor. Adam hemen hemen bütün arabalarla best time yapmış yavaş dediğiniz adam bu.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Of Alper, bizde hic anlamiyoruz. Viraj cikis hizini demeyecektin ya Bende diyorum nerede hata yapiyorum ee butun momentum hizim gitti ben ne yapacagim simdi ?

Abi iyi misin ya ? Viraj giris cikis hizlarina baktik tabiki.... Supersport kullanmak zor olabilir ama bir supersport la 208gti hizinda viraj almakta cok zor degil. Tabiki hata yapilir ama bu hata degilki yavas giriliyor yani

Italyan da tam hiyarmis yani, yaninda ciktin led yanmadi diye kahkaha atiyor he? Hep mi yapti sadece birinde mi yapti ?

Simdi ben supersport kullanmadim diye normal bir volvo dan daha yavas viraja giris cikan F458 e birsey deyince komik mi oluyor , o zaman kullanip geleyim yorumu oyle yapayim komik olmasin hadi ben gittim, supersport bakiyorum.

E daha iyisini yapin izleyelim derseniz bu anlasilir. 2:14 Kuru/Islak dediginiz gun bende pistteydim. En iyi 2.zamanimi da orada yaptim, hatta eger duzluge cikarken hidrolik direksyon gidip kopmasaydim bugunku ile ayni zamani yapacaktim ama sartlar izin vermedi. Demem o ki kuru/islak diye vurgulanacak bir kondisyon degildi normal araclar icin. Cok ta etkiledigini dusunmuyorum, yada ben o gun cok modumdaydim..

Linki var mi acaba? Video yu bulamadim ben
    Onurcan italyanla ben sürekli beraberim. Adamlarla kankayız. F1 zamanlarında pistte bütün gün beraberiz. Trackdaylerde aynı şekilde. Adam gel beraber çıkalım dedi ben ilk kullanırken anlatiim dedi. Daha ledler yanmadan vites büyütünce suratımın şekli değişince otomatik olarak güldü. Herkes aynı tepkiyi veriyor sende verdin diye. Araba gerçekten hızlı diye.Al yazdım tamam yavaş girmiş ama 1 sn önce çıkmış iki videoya bak. Yavaş girmiş vakit mi kaybetmiş zaman mı kazanmış. Daha ileri götürülebilir mi götürülür ama herkes yapamaz. Yaw arkadaş piste murat dışında dünya kadar adam çıktı süper sporla hiç biri mi arabayı kullanmayı bilmiyor murat bilmiyorsa. Jason Tahinci çıkmış adamın arabası ile. Süperspor kullanmak kolay değil. Yani diosunuz ya adam yavaş gidio diye. Tamam yavaş gidio siz haklısınız ne diim.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orcun bey o arabaları kullandın peki derecelerin ne tahmini. Murattan hızlı mı. Daha mı iyi. Sürüş eğitimlerinde her zaman söylenir viraja girdiğiniz hız değil virajda ne kadar zaman kazanıp çıktığınız hız önemlidir. Yoksa viraja spin atmadan tabiiki daha hızlı girersin ama hızını ne kadar korursun ya da viraj içerisinde ne kadar zaman kaybedersinde çıkarsın. Şimdi ölçtüm saniye olarak sizin 208 ile 8. viraj giriş çıkışınız 12.9 saniye. Muratın 11.8 saniye aynı noktaları baz aldım.Yani adam virajda 1 saniye kazanmış daha yavaş girdiği halde. Daha hızlı girseydi ne olurdu belki skid olacak ve zaman kaybedecekti. Herkesin pilotajı ve çizgisi ayrıdır. Bazıları defansif çizgi kullanır lastik ve arabayı korur bazısı agresiftir en iyi zamana koşar ama hata çok yapar. örnek top gear. F1 pilotları aynı arabalarla çıktılar hepsinin çizgisi farklıydı.

Muratın tavrına gelince adam tamam ben yavaşım diyor ama siz ne kadar hızlısınız onu da görelim aynı araba ile çıkalım diyor. Bunda ne yanlışlık var. Yani tamam adamı eleştiriosunuz yavaş falan diye ama acaba sizin dereceniz ne onu merak ediyor. Adam hemen hemen bütün arabalarla best time yapmış yavaş dediğiniz adam bu.
    Tebrik ederim abi, o kamera acilarindan da zaman olctun ya : ) Ayni noktalari baz almak birseyi degistirmiyor ki kamera acilarinin alakasi yok uzaktan yakindan. 8.Viraj o top gear daki virajlardan degil... Top gearda sadece F1 pilotlari farkli ayni cizgiyi kullandilar, hepsi alakasiz ayri cizgi icad etmediler.

Defansif cizgi mi ? Tek basina giderken defansif cizgi yapanida gormedim Alper, Murat abi lastikleri ve arabayi mi kollamak icin degisik cizgi secti?

208 le baktigin video nun icinde Murat abi zaten ilk viraja giris halinden sonra hizi arttiriyor, 208 kendi limitinde girip ciktigi icin pek hizi degismiyor. Ayni sey benim icinde gecerli, bende korkumdan hizlanamiyorum. Anlayamadigin nokta su bizi gecemez demiyoruz ki, daha iyi sure cikartir diyoruz.

Olm yavaş bende kabul ediyorum. Tabii ki normalde sizden hızlı olması gerekiyor. Ona bişey demiyorum ki. Limitin altında gitmiş zaten o videolarda. 8. viraj evet yavaş.
    Bunu diyosun

Onurcan italyanla ben sürekli beraberim. Adamlarla kankayız. F1 zamanlarında pistte bütün gün beraberiz. Trackdaylerde aynı şekilde. Adam gel beraber çıkalım dedi ben ilk kullanırken anlatiim dedi. Daha ledler yanmadan vites büyütünce suratımın şekli değişince otomatik olarak güldü. Herkes aynı tepkiyi veriyor sende verdin diye. Araba gerçekten hızlı diye.Al yazdım tamam yavaş girmiş ama 1 sn önce çıkmış iki videoya bak. Yavaş girmiş vakit mi kaybetmiş zaman mı kazanmış. Daha ileri götürülebilir mi götürülür ama herkes yapamaz. Yaw arkadaş piste murat dışında dünya kadar adam çıktı süper sporla hiç biri mi arabayı kullanmayı bilmiyor murat bilmiyorsa. Jason Tahinci çıkmış adamın arabası ile. Süperspor kullanmak kolay değil. Yani diosunuz ya adam yavaş gidio diye. Tamam yavaş gidio siz haklısınız ne diim.
    Bende bunu diyorum, vakiti hiziyla telafi etmis diyorum, daha iyi olur diyorum cok rahat diyorum anlatabiliyor muyum Taktin simdide supersport kullanmak kolay degil. E S2000 kullanmak orada cok mu kolay saniyorsun ? Videolara bir bak, F458 le tek bir kontra tek bir ters reaksyon yok, ben devamli duzeltme, kontra pesindeyim ki araba duz olarak devam edebilsin. Freni dogru yap, cizgi dogru olsun ne zorlugu var bana soyler misin? Ne oluyor yani ? o %30 gaza basinca kopuyor bende %90 gaza basinca kopuyorum ama %85 te tutmam gerekiyor pedali, o da %29 da tutuyor. O gucten dolayi kayiyor ben limitimin sonunda oldugum icin kopuyorum.. Gucten dolayi koparsan toplamak her zaman daha kolaydir. Limitten sonra koparsan rast gele.

Inanilmaz zor birsey gibi soyluyorsun.. Stig gibi kullanmaya kalkarsan evet! Inanilmaz zor olur, 208GTI limitlerinde viraj yaparsan zor olmaz bunu diyorum sana. Ya bir tek araba siz mi kullaniyorsunuz anlamiyorum yani.

Madem bizim arabalari kullanmak basit, vereyim S2000 i sana yap bakalim zamani. O hidrolik direksyonu da yaptirtmayayim hatta, onu da Pro Zorluk derecesi olarak koyalim bakalim nasil oluyor.

Bizim yaptiklarimiz hep kolay Auto Drom a da cok kucuk pist ne varki cok kolay keh keh diyorlardi ayiptir soylemesi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrica F1 pilotlari da ayni cizgiden gidiyor, GT3 pilotlari da.. Burada degisik bir cizgi yok.

ahm_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayrica F1 pilotlari da ayni cizgiden gidiyor, GT3 pilotlari da.. Burada degisik bir cizgi yok.
    Onurcan arabadaki mücadelen mükemmel helal olsun araba kullanırken bir sürü seyle uğraşmıssın supersport kullanmakta ne Zormuş arkadaş ya düzlükte basarken sanırım ayağın ağrıyor viraj lar sahil turu zaten )

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    supersport kullanmakta ne Zormuş arkadaş ya düzlükte basarken sanırım ayağın ağrıyor viraj lar sahil turu zaten )

Hahahaha
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onurcan S2000 i kullanamam sığamıyorum canım. Yoksa çoktan bi tane S2000 sahibi olmuştum şimdiye kadar. S2000 i harbiden severim. F458 e gelince çok farklı bir araba S2000 ile alakası yok. Sen sürekli kontra ile giderken süre kaybediyorsun bunu sende biliosun. F1 pilotlarının videolarını izle acaba ne kadar kontra yapıolar. Italia değişik bir araba. Kullansan anlayacaksın şimdi ne kadar konuşsak boş. İstersen driftte yaparsın ama çizgi gitmeye daha müsait. Onun için üretilmiş zaten.Direksiyon tepkisi çok keskin.
    IN BOOST WE TRUST

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayni aracla cikip sure olcmek benim fikrimmiydi @orcunince?
    Yeter artik arkadaslar,siyah dediginize siyah desem,yok abi fume galiba diyeceksiniz...
    Her turlu teklife acigim ama hala ayni seyler yaziliyor...

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya çıkalım hepberaber eğlenelim bitsin hitsin nedir yani.

Herşey eğlenmek için
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onurcan arabadaki mücadelen mükemmel helal olsun araba kullanırken bir sürü seyle uğraşmıssın supersport kullanmakta ne Zormuş arkadaş ya düzlükte basarken sanırım ayağın ağrıyor viraj lar sahil turu zaten )
    Ahmet senin kullandığın megane ın çok daha hızlısını ben kullanıyorum şu anda. Ve inan bana süper sporu pistte layiki ile kullanmak herkesin harcı değil. Kullanırım diyenlerde sağa sola patlıyorlar. Örneğini inan çok yaşadım. Bizim normalde kullandığımız arabalardan çok farklılar.
    IN BOOST WE TRUST

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizin 458le limit altinda dondugunuz dogrumudur?bu konuda gecen videoda cizgilerin kactigi dogrumudur?Ibrelerle resimlerle hothatch hatta(hatta yazma sebebim sizden cok daha kontrolsuz bir arkadan itisli arac oldugu icindir yanlis anlasilmasin lutfen) s2000den yavas girip viraj icinde yavas dondugunuz dogrumudur?Sizin soforlugunuze tecrubenize kimse birsey demedi surenize hic demedi yazdiklarim dogrumu buna evet demek bu kadar mi zor?Sizden bunlar dogrudur diyebileceginizi bekliyorum ama hep baska yere cekildi konu.Tekrar diyorum hizinizi sormakta ne gibi bir yanlisim vardida buralara kadar geldi konu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahmet senin kullandığın megane ın çok daha hızlısını ben kullanıyorum şu anda. Ve inan bana süper sporu pistte layiki ile kullanmak herkesin harcı değil. Kullanırım diyenlerde sağa sola patlıyorlar. Örneğini inan çok yaşadım. Bizim normalde kullandığımız arabalardan çok farklılar.
    Evet senin aracını duydum benmkisi full stock.doğru olabilir ama şöyle birşey var bizimkisi megane rs diğeri ferrari teknolojisi yol tutuşu amortisor lastik vs vs mükemmel bize göre ama o virajlardaki hemde hepsinde okadar yavaş girmesi kullanımının zor olmasından mı? Bana imkansız geliyorda pistte ferrari kullanmadım ama bizim kadar dönmesi lazım ya

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    ordinaryus doçent profesör avukat kelalper

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahmet anlatamadığım nokta şu adamın sürüş tarzı bu. Senin kullandığın arabayı da kullansa merak etme senden yavaş girer ama senden daha iyi süre yapar. Viraja ne kadar hızlı girdiğin değil viraj dengenin akselerasyona etkisi ile alakalı. Süre geliştirilebilir ama o kadar kolay değil. Dediğim gibi Ferrarinin italyan pilotları araba ile yaşıyorlar adamların süreleri 3-4 sn daha hızlı Murattan. O kadar da fark olması çok normal. Adamlar araba tepki vermeden arabanın vereceği tepkiyi bilip ona göre tedbir alıyorlar direksiyonla. Bizler arabanın verdiği tepkiye göre hareket ediyoruz. Fark o.
    IN BOOST WE TRUST

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahmet anlatamadığım nokta şu adamın sürüş tarzı bu. Senin kullandığın arabayı da kullansa merak etme senden yavaş girer ama senden daha iyi süre yapar. Viraja ne kadar hızlı girdiğin değil viraj dengenin akselerasyona etkisi ile alakalı. Süre geliştirilebilir ama o kadar kolay değil. Dediğim gibi Ferrarinin italyan pilotları araba ile yaşıyorlar adamların süreleri 3-4 sn daha hızlı Murattan. O kadar da fark olması çok normal. Adamlar araba tepki vermeden arabanın vereceği tepkiyi bilip ona göre tedbir alıyorlar direksiyonla. Bizler arabanın verdiği tepkiye göre hareket ediyoruz. Fark o.

Daha yavas girip daha yavas cikip daha iyi sure?Duzde Ittirecekmisin Alper abi sen mi destekleyeceksin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ordinaryus doçent profesör avukat kelalper
    özgür küfür edicem şimdi. Kimsenin avukatlığını yaptığım yok. Milletin bilmediği bir konuda bilgim var ve paylaşıyorum.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Paylaştığım video var izleyebiilirsin ben viraja girişimde hızlı çıkışım daha hızlı düzlükler Zaten rezalet benim gitmiyor araç yani yavaş girip daha az süre kaybedip çıkması imkansız çünkü tüm çizgileri kullanıyorum ve imkanı yok

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)