seni cok geçer alican abi
Printable View
seni cok geçer alican abi
Kancam maha da 320
Mustang de aşağı yukarı 280hp (:
Bende Dynodynamics 285hp bertone ile (1345kg) manuel 100-200 11saniye yapıyordum -2 eğimde.
Dynodynamics ile Mustang değerleri %1-2 oynuyor aşağı yukarı aynı sayılır yani :)
Diyorum ya ortada bir fail var, Ama açıklanamıyor diye işte öyle birşey :)
Yanılmıyorsam mami_makinen in DS3 ü 365 mustang ve takılı halde 8 li saniyeler koşuyor
İşin özü açıkçası
Ankara mustang ile İstanbul Mustang arasında benim şahsi görüşüm bir fark var
Ama hangisi doğru hangisi eğri bilemiyorum :)
la anti hikmet..gt28 le 1.4 bar basıyodum ben loglarım duruyo hala 400 hp yokmuydu şimdi inanmıyon hiç bişeye 30r lı araba 1.4 basıncla 450 hp olur..
8P S3 1480kg diye bir ara araştırmıştım kancam,
10.4 o şartlarda da iddialı ama eğim -2.8 eğim ile hani benim bertone ile karşılaştırınca eğimin avantajı vs bir ihtimal oladabilir.
Ama 345hp mustang 380-390hp için 10.5 - 11.0 saniye bence çok yavaş kalır
Bence sen güncel bi dbn al -2 derece bir yerde
Denediğin arabalarda ortada dbn bence çok daha iyi çıkacaktır son halinde ;)
Gti lar 10 bin daha degerlenir altını doları bırakın bi gti bulun acil :))
Kancam 1480 70 kg da sürücü 1550 gelir sanırım, ama 10.4 gidiyorsa ve bu aracı 280 yerine 350 ho yaparsan sanırım 8.5 çıkarır, benim dyno sonucu bana göre en fazla 20-25 hp yanılır gibi ama s3 280 hp ile 10.4 çıkarırsa bu çok daha önemli bir durumdur benim için.
Yeni dbn nin de çok değişeceğini sanmıyorum belki 10 en fazla, zaten bunun üzerine dünya geneline bakınca 350
Hp diyen golfleri inceledim 10 sn gibi hemen hemen hepsi.
Bu arada son güncellemeden evvel ıslak yolda evo10 full yapılı ( 400 üzeri arkadaşımzın aracı ) 2. Vites tamamen sarıyorum 4 boy toplamda fark oluyor kapatamıyorum ama açılmıyorda, son verebileceğim örnek bu.
Bu arada bence şuna bakmalıyız iyi firmaların yaptığı 340 hp lik bir araç 1000 metre rakımda 100-200 ne gidiyor, bu herkesi aydınlatır bence.
Abi senin aldığin her araç için öyle aldığını arabaya yatırım yapmak lazim :))
Cok iyi gitmis masallah.. Gucte iyi cikmis baya..
İstanbuldaki mustang'de 345hp çıkan DS3 ki sanırım 1250kg civarında araç pek bilmem ama
dyno konusu: http://www.techturkey.com/forum/dyno_sheets/190265-powerbull_ds3_dynosheet.html
Aynı arabanın DBN de 100-200 ü 7.5 saniye, hadi 345hp nin üstüne 20-30hp si daha olsun DS3 ün
345hp mustang DSG bir arabanın bana 10.5 - 11.0 yürümesi kafadaki soru işareti :D
iyi adamın arabası iyi yürür, işin özü o aslında :)
RED in yürüdüğü arabalar belli zaten, onu sorgulamadığımızı tekrar belirtiyorum özellike :)
1.1 barda K04 ile 345hp mustang dyno ve dbn süresi matematiği zorluyor o kadar.
hoş bir çin atasözü de der ki, en iyi dyno *** dyno su :D:D:D
Neyse,
Maşallah kanca, daha fazla kurcalamayalım bence RED'e 41 kere maşallah diyip çok fazla göz önünde tutmayalım :)
Ilk once net bir cevap rica ediyorum. Sizin araba peak 1.1 mi, continues 1.1 mi yoksa kesiciye girerken 1.1 mi atiyor? Burada arabadan biraz anlayan biri varsa cont veya peak 1.1 atarak e92 m3 gecilemiyecegini bilir. Ama bu kadar kisimin bilmedigi birsey varsada ogrenmek isteriz.
Vallaha Alican bey sizi nasıl ikna ederim bilemiyorum kesiciye kadar 1.1 bar, peak istemiyoruz ama yinede 1.5 atıyor hemen ardından dv devreye giriyor bir fısırtı eşliğinde basıncı 0.9 a kadar bazen 1.0 a kadar düşürüyor sonra kesiciye kadar 1.1 devamlı.
Ve ben eski yazılımım ile 1.0 ile çok rahatlıkla e92 m3'ü ( egzozlu idi sanırım ) geçebiliyorum.
Basınç saati takmak isterseniz bana bir boost tap lazım yanımada biri otursun, az basınç ile nasıl gidiyor bence gözünüzle görün, sanırım yoksa inanmayacaklar.
Abi log var mı kufatec yanlış ölçüyor olabilir.
basınç da gariplik olabilir.
az önce yazdımda wi-fi gitti ipad yuttu mesajımı :)
şimdi ben arabayı ilk aldığımda denemiştim 2 kişi 11.4 çıkarmıştık a dan z ye takılı ama 4.vites 80 de basmıştık 5 e atıp 200 yapmıştık
daha sonra tek kişi ve sadece stepne sökük denedim 10.4 çıkardı ama 3.vites 80 gibi bastım 4 te basınca 120 gibi boost geliyordu yanlış hatırlamıyorsam
bu arada araba sunroof vs dahil full bir s3 fakat 320 hp olayına şöyle açıklık getireyim ben aracı hazır aldım ve aracı yapan firma 320 hp olduğunu söyledi eski sahibi takmış bütün parçaları ve yazılım revo
http://i.imgur.com/X0byxJ9.jpg
hakan abinin son boost logu..
Mustang dyno da çıkan araçların krank gücünü net olarak bilmiyoruz. Biz teker gücünü hesaplayarak gidiyoruz. Zaten her aracın kaybının aynı olmadığı bir gerçek bu yüzden krank gücünü hesaplayabilen dynolar her araçta farklı aktarım kaybı olmasına rağmen nasıl hesaplıyorlar gücü inanın aklım almıyor. Beniö aracımda Golf GTI ve methanol pompa ile 1.5 bar peak 1.1-1.0 bar cont ile 215 whp çıkıyorum ki bu da sonucun gayet tatminkar derece doğruluğunu kanıtlıyor. Dynodaki denemelerimizde stock araçları da çıkardık ve km-yıpranma paylarını göz önünde alarak denemeler yaptık. Araçlar mantıklı güçler çıkardı. Diyeceğim o ki Halan abinin krank gücüne kefil değilim (sonuç olarak kendi düşüncemize göre bir çarpanla hesaplıyoruz) fakat WHP si kesinlikle sheet de yazdığı gibi.
Hah bir de unutmadan söyleyeyim siz leon cupralarınızda s3 lerinizle karşılaştırıyorsunuz fakat bu tfsi başka tfsi :) piston sıkıştırma oranlarımız aynı değil BWA motorların sıkıştırması Cupra S3 motorlardan daha yüksek. Yanlış hatırlamıyorsam BWA 10.3:1 s3 cupra 9.8:1. Daha düşük basınçta daha yüksek güç illaki olacaktır anlayacağınız gibi
maşallah hakan abiii
cupra 10.5 bwa 9.8 yani tersi
250 de 6ya mı attı ben mi yanlş görüyorum
Cupra s3 golf R sikistirmasi 10.5:1
dynoların çarpanlarını neye göre belirliyorsunuz istanbulda DD sonucunu 1.12 yle çarpıyolar siz 1.22 yle çarpmışsınız
Bunu biz değil dyno üreticisi belirliyor, zaten asıl olan tekerlek gücü. Her aracın aktarım kaybı farklıdır ve kimse gerçekte bilemez motor gücünü. O yüzden estimated hp yani hesaplanmış güç diyorlar.
Ama aktarmada %12 kayıp olan bir araç bildiğim kadarıyla daha üretilemedi.
ön çeker araçlar %15-%22 arası
arka çeker araçlar %17 - %25 arası
4 çeker araçlar %22 - %30 arasıdır genelde. istisnalar vardır.
%17 loss 0.85 motorda 1.20 yapar.
100/0.83 = 120,48
100 * 1.20 = 120
1.20 * whp = crank hp yüzde 17 kayıp olan araç için kullanılır.
dünya üzerinden hiç bir chassis dynamometer asla motor gücünü bilemez. sadece kayıp tahimin yaparak ulaşılır.
hiç bir dyno sheet te yazan crank hp doğru bir tahmin yapılmadı ise asla doğru veri değildir.
chasis dynolar size net whp ve wtq verir.
engine dyno olamadan cranktaki net %100 doğru güç asla bilinemez.
chassis dynoda whp si aynı olan aynı iki aracın 300 olsun diğer aracın da 300 olsun bunların motor güçleri aynı olmaya bilir. birisinin motor yagı, sanzuman yagı farklıdır değişir. lastik kalitesi farklıdır değişir bir petlas ile michelin aynı olamaz.
dynoda ki aynı aracın yazınki ve kışınki ölçümleri aynı olmaz.
istanbul ankara net sıcaklık yükseklik farkı asla aynı olmaz. istanbulda hava 10 dereceyken ankarada hava -5 olabilir gece 3 te.
sözde 300 400 500 ölçülmüş almanyadaki turbo kiti firmasının aracı ne koşullarda test ettiği bilinmemektedir. genel olarak SAE stnadartları doğrultusunda 85 nem, 25 celcius ve 29. 25 -75 in hg atmosfer basıncıda doğrulanır.
sonuç olarak bu firma bunlarla 320 alıyor sen nasıl 340 aldın sorusu hiç bu işten anlamayanları yapacagı turden dir. aynı firma 320 95 oktan mı almış hava soguyunca ne oluyor acaba 0 derece ölçülüncedeme 320 veriyor bu araba.
320 veriyor diye 320 ye mi sınırlı hayır tabikide değil.
dünya üzerindeki bütün dynolar normal şartlarda birbirlerinde hiç bir zaman aşırı farklı güç ölçemezler matematiksel olarak mümkün olamaz.
yük tip dyno olmayan inertia tip dynoların ölçümleri ne yazikki doğru değildir. aracın yol yükü, yola aracın basma yükü, etc. bunlar doğru hesaplanarak dyno hazırlanır. loading olmadan gerçek güç çıkmaz.
yüklü ölçüm ile yüksüz ölçüm yüklüde her zaman gerçek araç gücüdür.
yük tipi dynolarda araçlar yoldaki gördügü yükün bile çok daha fazlasını alabilir.
kimin arabasının dyno da ne güç çıkarttıgı dan önemlisi yolda kimin kimden daha hızlı oldugu daha önemlidir. Bu bir yarıştır herkes herkesler yarışmaktan başka bir şeyde yapmamaktadır. daha da önemlisi kimin nasıl araba yaptıgı, kopya çekmeden başkalarının başarılarından kendilerine pay çıkartmadan ne yaptıgıdır.
konuşulan golf 300 hp lik bir motor değildir. tekeder 280 veren hiç bir araç 300 olamaz.
300 hp lik golf gti konuşulan araçlarla ki denemelerinde onları geçemez.
dbn karşılaştırmaları net değildir. bir dbn 9 olan araba sökmeden vey modlamadan ölçmüştür böylelikle diğer rakiplerini kandırmıştır. bir gece deneme olur 7.7 8.0 olan araba 9 lük arabayla aynı gitmektedir.
kimsenin kimseyi kandırmasına gerek yok zaten kimlerin neler peşinde oldugu herkes çok iyi biliyor. kimse bu yarış ortamında kimseye arabası hakkında doğruları söylemez hep saklar.
doğruları konuşan insanlarda karalanır. ama kim karalar tartışılır.
geneldede deneme var denince kaçılır.
fact or fiction ? şimdi nerde arkadaşlar.
Maşallah Hakan Abi. Allah nazardan saklasın. K04ün housing çok küçük olduğu için ister istemez alttan basınca 1.4-1.5peak atıyor, polar fıstan ve loglardan da görüldüğü üzere hemen akabinde 1.1e hatta anlık 1.0a bile düşmüş ve kesiciye 1.1le giriyor