istanbul da bu işi yapabilen yerler illa ki vardır neden izmit e kadar geliyorsunuz ki, ben izmit sanayide bilmediğim ustalara aracımı elletmeye korkuyorum şahsen.
Engin benim demem oki paranız varsa iyi bir marka alın![]()
yoksa senin dükkanda duranlardan alsınlar demedim.
valla engin eger insanları üzersen sen daha çok üzülürsün bunu iyice bilbu lafa göre işçiligini devamlı saglam tut, günde 2 arabaya coil yaparım dersen sallama iş yaparsın, 1 tane yap saglam yap o yaptıgın iş senin en büyük reklamın örnegi fatih var ben varım işte,
pazar günleri yatma evde coil yapılcak en güzel gün pazar günü sanayi kapalı ve senin o sanayii ile işin yok
hayırlı işler olsun
Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan
öncelikle şunu söyleyeyim cantürk coile çok ayıp edilmiş.bunu izmitli olduğum için söylemiyorum.bende coil yaptırdım.şuan gayet memnunum ve haftalardır kullanıyorum hiçç bir problem yaşamadım.custom bir işçilik orjinale benzemez elbette birkaç defa sorun çıkabilir önemli olan sorunu gidermek ve karşı tarafı memnun etmek sağolsun murat usta bunu her zaman yaptı ve halada yapıyor..bu arada çok üzülerek yazmak istiyorum;
arkadaşın biri "cantürk coil maceram 2 ay sürdü 15 gün sıkıntısız kullandım kalan 45 günde 9 defa izmite gittim" demiş şimdi burda duralım ve bu arkadaşa sorumu sorayım.15 gün sorun çıkarmıyorda neden 16 ncı gün sorun yaşıyosun bu elektronik bir devre değil başka bişey değil?Arabayı nasıl kullandığını merak ediyorum diye soracaktım varan 2 devreye girmiş zaten kendi söylemiş>>>>> "bir defasında setten hızlı geçerken arka amortisördeki yay mil kısalmadıgı için yerinden çıkıp lastige saplandı" bu gerçekten bence çok talihsiz bir yazı olmuş.Valla bende setlerden geçiyorum ama hızlı değil sakince geçiyorum hiçbirşey olmadı olmuyor da..yanına ne zaman gitsem para pul onun için hiç önemli olmadı.yada ne zaman il dışından gelseler her arkadaşı ayrı ayrı göz nuru gibi karşılamıştır yedirmiştir içirmiştir. Allah razı olsun kendisinden çünkü şahit olduğum çok kişi oldu..
Burda cantürk'ü olumsuz eleştiren arkadaşlara hatırlatmak istediğim birkaç sözüm var;
Sevgili arkadaşlar cantürk koskoca İstanbul'da sadece size iş yapmadı Türkiyenin her tarafından yüzlerce gelen oldu.Halada bu devam ediyor..En son ben kendi arkadaşımı taaaa hataydan getirtdim.Subaru ile hataydan izmite geldi.Ve aynı gün akşam geri döndü.Tabiri caizse ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler..Kısaca bu adama coil yaptıran herkes bu işte birşeyler aramıyorda konuşmuyordaaa neden sadece iki veya üç kişi ses çıkıyor?? burda çok bravo ki, diğer arkadaşta bu işi iyice araştırmadan soruşturmadan "Amin canturku okuyodum okuyodum sasiriyodum ne kadar iyimis sorun cikmiyor diye defalarca gidiliyomus keske menun olmayanlar daha once yazsaymis bakalim ank nasil olacak.
diyor." canım arkadaşım sen zaten cevabını vermişsin ben de sana soruyorum şimdi daha önce yaptıranlar daha önce nedennnnn kötülememiştir sence?? bunu düşündün mü sen?? hiç aklına cantürkü aramak gelmedi mi murat ustayı arayıp usta sen şunlarla şöyle şöyle sorun yaşamışsın mevzu nedir diye niye sorma ihtiyacı duymadın??
Ha merak edilmesin zamanı gelince Engin ustanın ipinide çekerler şimdi çok övenler..Bu söylediğimi bir kenara kazıyın!!!
bir sürü yazmışsın arkadaşım, laf kalabalıgı yapmaya gerek yok,
adresini yaz sana 4 adet cantürk coilli göndereyim hyundai elantra nın.. 900 tl coil parası, 10 defada tekirdag ve istanbuldan izmite yakıt parası içinde 1000 tl kabulümdür,
yedigim içtigimi sayma, otoban üçretleri içinde 50 tl, birde yayın yerinden çıkarak yardıgı 1 adet kumho lastik 180 tl cik hesap numaramı yazayım yatırın sonrada burda ahkam kesersiniz. bende yazdıklarınıza karışmam,
senin işin olmuştur belki mutlusun . ama benimki olmadı arkadaşım olsa neden yazalım buraya çig insanmıyız,
insanlıklarına hoş sohbetlerine bişey demedik, her seferinde gittim söktü yaptı yani yapmaya çalıştı, olmadı işte, artık gitmeye utandım vazgeçtim olmadımı olmuyor demekki.
dedigim gibi madem murat ustanın arkasındasın verim hesap numaramı yap bir erkeklik yatır paramı hemen göndereyim coilleri geri.
ayrıca bu konuda bnde nam deneyimimi anlatayım ilk önce nam sadece pres ile aracımı bastı birde amortisörleri sertleştirdik arka 5 - ön 8-9 cm basık , yol tutuş gayet düzgün , sekme sıfır sadece normal olarak vurma vardı bu haliyle gayet memnundum...
ne zaman ki coil-over'a geçtim aşağıdaki sorunlar baş gösterdi...
-sekme
-sert hareketlerde dışta kalan tekerin yerden kesilmesi
-rampa inerken frene bastığımda stop edip bloke olma (sekme kaynaklı)
-yolla temasın sürekli kesilmesi vs....
bunlar kullanırken yaşadığım problemler
teknik sıkıntı olarak 3 yada 4 aylıkken sadece 2 kez ayarladım ve ayar yaparken üstteki r9 bilyası (bute) dağıldı bilyalar yerlere döküldüneyse hemen nama gittim giderken direksiyon kırt kırt ediyordu . şakir'e sordum bilyayı garantiden değişcen mi die onlar garantiye girmiyor dedi . acaba yay mı kırılınca garantiye giriyordu yada zaten bnm olan amortisöre mi garanti veriyodu onu deneme şansım olmadı neyse yinede severim şakir'i
son olarak bu coil-over denilen araba düşmanı şey sayesinde bi kaza geçirdim . bildiğiniz üzere amortisörün mili kısaltılıyor ("bir defasında setten hızlı geçerken arka amortisördeki yay mil kısalmadıgı için yerinden çıkıp lastige saplandı") ki böyle bir şey olmasın , o zamanda aracınız yoldaki bi dalmaya denk geldiğinde yoldan ayrılıyor ... bn bi gün hava limanına doğru rampa inerken soldan sağa bir makasa girdim ortada bir panelvan vardı , sağda başka bir araç olduğunu farkedince frene dokundum ve bir anda bir dalmaya denk geldim araba stop etti , tekrar debriyaja basıp aracı kontrole alana kadar bariyerleri öptüm yaklaşık 130-140 gibi bir süratle ... canınızı yolda bulduysanız istediğinizi yapın arkadaşlar .... bn kesinlikle karşıyım keşke pahalı oem coil-over kullananlardan şöyle objektif yorum alabilsem ama bu dakkadan sonra kullanmadan kimseye inanmam ...
siz yine 450 vermişsiniz bana 600lira + 4 parça boya kaçtı![]()
tabiki kardeşim ama bu ürün orjinal değil Türkiye'de yapılan bir ürün millet boşunamı yüzlerce dolar verip Amerika'dan ordan burdan getirtiyor.O zaman arabası kıymetli olan cantürk yaptırmayacak orjinal alacak çünkü cantürk yaptırıldığı zaman arasırada olsa süprizlere açık olmak gerekiyor.Adam elinden geleni yapıyor olay buuu...
ben para talep etmedim azizcim nedeninide yazdımama olursa ararım seni
her seferinde söktü parçaladı yapmaya çalıştı olmadı. ben utandım yaparım hallederiz diyor. her seferinde hüsran amortisör vuruyor biraz yürü üzerinde alışır diyor
bu arada 2 defada kargoyla gönderdi saolsun, bana sökme takma ücreti için 150 tl 50 tl de kargo üçretinide eklermisin lütfen
15 gün sıkıntı yok 16 cı gün niye oluyor diye soru yöneltmiş arkadaş,
bu sorunun cevabı için 10 defa gittim izmite diyorum yazdıklarıma bakma lütfen oku![]()
özr dileyecek durum yok sevgili kardeşim tabiki hayati sonuna kadar haklısın ama şimdi şöyle bir durum var cantürk senin işini yaptı aracı sana teslim etti.sen orda baktın ettin gezdin dolaştın usta iyi olmuş eline sağlık dedin çektin geldin evine..
sonra aradan bir müddet zaman geçince sorun yaşamaya başladın.Tamam olabilir kul yapısı ve Türk icadı bir ürün..Sen tekrar arayıp sorunun gerçek kaynağını söylediğinde sana nasıl yaklaştı?
birinin arkasına geçersen ya saplayacaksın, yada saplayacak olanın önüne geçip arkasında durdugun adam için kendini feda ediceksin![]()
paramı ödemeyeceksen boşuna ahkam kesme burda,
varsa yaptırcak araban git yaptır cantürke sana burda iş ögretcek degiliz.
erbabısın zaten sen bu işin.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)