User Tag List

Sayfa 279/969 İlkİlk ... 179229269277278279280281289329379779 ... SonSon
18400 sonuçtan 5.283 ile 5.301 arası

Konu: VTi Sorgulamaları

TEQUILA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanunen hiçbir yaptırımın yok, noterde imzalanan kağıt üzerinde araç üzerindeki tüm olanı biteni kabul ettiğine dair ibareler var. Zamanında 2003 model Vtec2 aldım galeriden, arabanın değişeni yoktu, 1 parça boya vardı. Alttan ıvır zıvır hiçbir yerinden de kazası veya hasarı yoktu.
    Arabayı ustalarımıza gösterdik onay geldi arabayı aldık, kasko yaptırırken pert kayıtlı çıktı.

O dönem kanunen çok yol araştırdım , açılan davaların sonuçlarını takip ettim fakat bir sonuç alınamayacağına emin olduktan sonra arabayı galeriye 1000 Tl eksik fiyattan geri sattım.
    Onuda kendime ceza yazdım.

yani o işler yazıldığı kadar kolay olmuyor maalesef, hakim mahkemede soruyor, neden baktırmadın arabaya kardeşim, bak noterden de olduğu gibi almayı taahhüt etmişsin bana neden geliyorsun diyor Burası türkiye, dosya kapansın işler azalsın.
    '05 Honda CBF 600 SA
    '16 Qashqai

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sakhee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kayıt görmenin en sağlam yolu birkaç (olabildiğince fazla) sigorta şirketinden kasko fiyatı almak bence. o şekilde aracın varsa gizlenmiş eski hasarlarını öğrenmek daha isabetli oluyor
    anladım tsk ederim tekrar yararlı oldu bilgiler bi arkadasımız kaydını söylemeden satmaya calısıyordu da gidip ona ileticem korksun biraz da milleti kazıklamasın.

ykavcioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kayıt görmenin en sağlam yolu birkaç (olabildiğince fazla) sigorta şirketinden kasko fiyatı almak bence. o şekilde aracın varsa gizlenmiş eski hasarlarını öğrenmek daha isabetli oluyor
    +halk sigorta kesinlikle pert kayıtlı araçlara kasko yapmıyor, en yakın şb.den öğrenebilirsiniz
    Seyyar Tayyar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TEQUILA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanunen hiçbir yaptırımın yok, noterde imzalanan kağıt üzerinde araç üzerindeki tüm olanı biteni kabul ettiğine dair ibareler var. Zamanında 2003 model Vtec2 aldım galeriden, arabanın değişeni yoktu, 1 parça boya vardı. Alttan ıvır zıvır hiçbir yerinden de kazası veya hasarı yoktu.
    Arabayı ustalarımıza gösterdik onay geldi arabayı aldık, kasko yaptırırken pert kayıtlı çıktı.

O dönem kanunen çok yol araştırdım , açılan davaların sonuçlarını takip ettim fakat bir sonuç alınamayacağına emin olduktan sonra arabayı galeriye 1000 Tl eksik fiyattan geri sattım.
    Onuda kendime ceza yazdım.

yani o işler yazıldığı kadar kolay olmuyor maalesef, hakim mahkemede soruyor, neden baktırmadın arabaya kardeşim, bak noterden de olduğu gibi almayı taahhüt etmişsin bana neden geliyorsun diyor Burası türkiye, dosya kapansın işler azalsın.
    kanunlar sizin söylediğiniz şekilde değil. çoğunlukla mahkeme açılmaması nedeni ile insanlar mağduriyetlerini gideremiyorlar. hatta kanunda satanın pert durumunu bilmemesi bile cezadan kurtarmıyor. Alan değil satan bile bilmese durum alıcı lehine burada. noter satışındaki ibare önemli değil. zira herhangi bir sözleşmede kanunlara aykırı olan maddelerin herhangi bir hükmü yoktur. aynı pek çoğumuza imzalatılan iş sözleşmeleri gibi. bunlarda da iş kanunlarına anayasaya aykırı pek çok hüküm oluyor genelde. ama mahkeme durumunda bu hükümlerin bir geçerliliği olmuyor. biraz önce kanun maddelerine göz gezdirirken bir topic e rastladım. uzunca bir topic bu konu ile ilgili. oradaki durumu şöyle özetleyeyim
    mağdur alıcı ticari dava açmış, internet satışı ile alınan bir araç ve satış ilanında pert durumundan söz etmiyor. siteden kayıtları istemiş mahkeme ve hakim satıcının beyanlarına itibar etmiyor.
    daha sonra ceza davası da açmış savcılık. ceza davası da satış internet üzerinden olduğu için ağır ceza ya devrolmuş ve normal cezanın iki katı taleple yargılama devam ediyor. ticari mahkeme de ceza davası sonucunda karara bağlayacak. bu dava da henüz sonuçlanmamış.
    bu gibi olaylarda en büyük mesele dava açmak. dava açtıktan sonra da süre 1 yılı geçiyor malesef. onun dışında birşey yapılamaz diye bir durum asla yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarıda belirtmeyi unutmuşum o dönemde bir kaç avukat arkadaşım ile de görüştüm.
    Konunun uzun ve sancılı olduğunu ve hakimin bakış açısına ve olaya yaklaşımına göre kararnın kimin lehine sonuçlanacağının belli olamayacağını söylediler.

Dediğim gibi google dan da arama yaptırarak bu tarz dava açılan ve sonucu her zaman mutlu biteyen vakalar gördüğüm içinde ben kendi adıma vazgeçtim ve anlattoğım şekilde sorunumu çözdüm.

İşin dolandırıcılık tarafının sizin belirttiğiniz şekilde tesbiti, hatta satıcının bilmemesi durumunda da alıcı lehine karar çıkartılması hepimizin arzusu.
    Umarım ben yanılıyorumdur. Ama geçmişte benim incelediğim alıcı aleyhine gelişen olumsuz kararlarda mevcut. Elbette birşey yapılabilir ama her zaman mutlu son olmayabilir demek istediğim.
    Bu mağduriyete düşmemek çok kolay esasen, Aracın şase numarasını kaskocunuza telefonla bildiriyorsunuz 1 dk da size karşıdan cevabı gelebiliyor.
    '05 Honda CBF 600 SA
    '16 Qashqai

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ENGean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arac kırmızı HB mi ?
    evet engin dediğin gibi hb kırmızı üzerinde orj. vtec jantları var.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

ENGean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet engin dediğin gibi hb kırmızı üzerinde orj. vtec jantları var.
    b.pasada bı tane kırmızı hb war 35 plaka. engin hoca diye bırısınde. forumlara takılmaz belkı onun aracıdır. egr oysa guzel arac hakkaten.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu zl vtec hakkında burada tartışılması gereken şey bence ticaret ahlakıdır. eğer aracın pert oldugunu bile bile alıcı kişiye eksik / hatalı bilgi verilip kar edilmeye çalışılmışsa bu gerçekten ayıptır. bunun dışında tabııki serbest piyasa hakim. isteyen istediği fiyata aracı satar buna kimse birşey diyemez. ilanlara bakın 19 lıraya da vti var 30 bin liraya da vti var. bu araçlar kıymetli araçlar oldugu için fiyatların yuksek olmasına kimse itiraz bile etmiyor ama sen sahibinden'e 15 lıralık ikan koyup açıkca pert kaydı var yazıyorsan ve buna rağmen poiyasayı bilmeyen bir adama araç sağlam sana 22 ye veririm diyorsa bu senın ahlakınla ilgili bir durumdur. bi de tabiiki alan arkadaş bu şekilde anlatmış bi de satan adama sormak lazım.
    gerçekliğini teyid etmek lazım. alıcı kişi belki pert oldugunu biliyordu ve düşükte bir rakama aldı ama yüksek göstererek kulis yapıyor olabilir. bunlar ihtimal tabii. kesindir demiyorum.
    Yukarıda tüm yazdıklarım kolpadır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mesaj mı doğru
    yoksa imza mı

(kendi adıma mesaja katılıyorum)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mesaj mı doğru
    yoksa imza mı

(kendi adıma mesaja katılıyorum)
    mesaja bakalim tabii
    Yukarıda tüm yazdıklarım kolpadır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    +

İşin ticaret yanı kısmına da katılmıyorum. Ticareti ahlaklı yapan insanda var ahlaksız yapanda.
    Ticaret yapıyoruz diye eğer alıcıyı herhangi bir sebeple düdükleme hakkına sahip sayılmıyoruz.
    Satan kişi malının artısını eksisini söyler, malının arkasında durur ona göre bir fiyatı vardır, alıcıda bu artı eksilere göre kafasına yatıyorsa alır. Satıcı dürüst olursa zaten ortada bir sorun kalmaz.

Ben sahibinden.com da ilanlara bakıyorum bazı satıcılar arabaları için pert kaydı vardır gayet dürüstçe yazabiliyorlar. Demekki bu yapılabiliyor. Aksi halde pert arabayı ucuz alıp bilerek birine yüksek değerden arada dünya para kazanarak tertemizmiş gibi satmak ahlaksızlığın daniskasıdır. Yukarıda basedilen arabayı alan yeni sahibi arkadaşa cidden çok üzüldüm, çünkü o anda insanın ne hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum.

Alan adam baksaydı mantığı bana bu ahlaksızlığın temeli gibi geliyor ve bende sindiremiyorum.
    '05 Honda CBF 600 SA
    '16 Qashqai

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o yuzden arabayı bu sekilde kimin sattıgının burada ortaya cıkmasını ıstıyorum. ınsanlar tanısın bu erdemli arkadaşı.........

FiReWaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı skyhawk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni sahibini tanimam ama onceki sahibi bizdendi hatta bulusmalarda falanda canli canli gordugum bi aracti gercekten iyiydi
    çok sıkıştığım için satmıştım ZK yı .
    ben k.çekmeceye full dolu vaziyette sattım aracı benden aldıktan sonra aracı komple söküp çıtalarla , marşpiyeli bıoyadı sis taktı ş.evlerde bi arkadaşa sattı , ama oda yayları falanda sökmüş batırmışlar arabayı

bendeyken böyleydi ;

Hasan ORAN

1881-193∞ Gazi M. Kemal Atatürk

Beşiktaş Fikstürüne Endeksli Hayatlar ...

halilkarakas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sefaköydeydi araç ordan demekki başka birine satılmış....güzel araçtı
    SENSİN.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    firewall da iken araç hoşmuş gerçekten.. önü komple makyajlı mı yoksa yarım tampon mu idi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    firewall da iken araç hoşmuş gerçekten.. önü komple makyajlı mı yoksa yarım tampon mu idi?
    araç makyajlı kasa orjinal .
    SENSİN.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilkarakas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç makyajlı kasa orjinal .
    99 model mi? hmmmmm

edit; evet koltukları görmemişim. bu ilanı olan araç şuan tamam şimdi uyandım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet 99 olabilir modelini tam bilmiyorum
    SENSİN.

FiReWaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen 99 du model
    Hasan ORAN

1881-193∞ Gazi M. Kemal Atatürk

Beşiktaş Fikstürüne Endeksli Hayatlar ...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)