Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerli Otomobiller Geliyor!!!
Sayfa :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
mustafa_a
13-10-2015, 10:51
Tekrar diyorum elalem 115 yıldır otomobil üretiyor. Yapılacak, keşfedilecek nerdeyse herşey yapılmış zaten. amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Sanki Mercedes dizel motor üretemiyorduda renaulttan aldı. Global dünya artık. Fransız airbus şirketi a380 üretimi için 33 farklı ülkeden parça getiriyor. Bende birebir kopya bir araç istemem ama birkaç görsel dışında hiçbir detay belli olmadan herkesin hayali olan bu projeyi yerden yere vurmak hiç doğru değil
merttepe
13-10-2015, 10:52
Ben çok mutlu oldum. Kabuk başka olsun sorun değil. Zamanla özgün olur.
ne kabuğu abi rc mi bu :D
araç adan zye epsilon 1 cadillac bls.
free-hifi
13-10-2015, 10:53
romanya dacia der susarım
Bu araçlar en düşük 2.0 motor hacmine, benzinli ve 1.9 dizel motor seçeneğine sahip olur. Rakamları pek zannetmiyorum ki 100.000 Türk Lirasının aşağısında olsun. Yerli makam aracı olarak lanse edilir ve kullanılır.
free-hifi
13-10-2015, 11:05
Bu araçlar en düşük 2.0 motor hacmine, benzinli ve 1.9 dizel motor seçeneğine sahip olur. Rakamları pek zannetmiyorum ki 100.000 Türk Lirasının aşağısında olsun. Yerli makam aracı olarak lanse edilir ve kullanılır.
KEŞke öyle olsada 1 milyonluk makam arabası yerine kullanılsa
böyle yapacaklarına ´´biz gm le anlaştık altyapıyı onlardan alıp geliştirmeyi kendimiz yapacağız``deseler en azından millet anlar durumu ama yok biz geliştirdik deyip kandırmak abesle iştigal oluyor.
Önceki konuyada yazmıştım bunada yazayım tamam aracın herşeyi hazır arge falan yapmadık aldık direk platformuda Şahin doğan gibi gaz yağı tenekelerinden sağ aynası opsiyon araçlardan iyidir hiç yoktan cadillac tasarımına biner millet 2.0 motorlarla vergi indirimiyle falanda gelirse işte yapar ama bu işe girecek babayiğit aranıyormuş ya o kim çok merak ediyorum, bence o babayiğit hiç çıkmayacak aldığımız platform öylece seçim vaadi gibi kalacak ki tahminen 2020 diyorlar ülkenin 2020'ye ne olacağı belli mi ben onu merak ediyorum
Koç-ford volvo zaten yeterince mutlu
Doğuş-tüm vag grubu adamlarda
Sabancı-zaten girmez
Araçlar GM'nin Epsilon platformu arkadaşlar. GM anladığım kadarıyla başarısızlığa uğradığı bu platformu Türkiye'ye kaktırmaya yada bizimkiler nasıl olsa pek bilinmiyor ben bunu yerli diye kaktırayım gibi bir düşünce var. Hangisi doğru göreceğiz.
ne kadar çok seviyoruz yapılan bi işe emeğe saydırmayı... !!!
yapılsında nasıl olursa oldun. En büyük tasarımlar taklit edebilme kabiliyetiyle başlar.
Ne bekliyorsunuz Allah aşkına Milletin 150 yıllık Otomotiv tecrübesini 5 yılda Türkiyenin başarmasını mi ? Keske ... Ama her yapılana sizin gibi etiket yapıştıranlar yüzünden Devrim arabaları gibi küfür edip geçmekten başka bi faydanız yok.
Taklitte olsan kopyada olsa gölge etmeyinde bişeyler gelişsin bu ülkede...
Lafım Kişisel değil yanlış anlamayın lütfen. Derdim bu zihniyetle...
şimdi bu araç gm'in kullanmayı bıraktığı teknolojiler, kalıplar vs satın alınarak ortaya çıkarılmış bir araç mı, yoksa yerli araba ürettik yalanıyla var olan 3 arabayı kaplayıp işte yerli oto yaptık diye göz boyama mı? ilki doğruysa sıkıntı yok sevinirim. ama öyleyse piyasaya çıkarmak için neden 2020 bekleniyor onu anlamadım. motoru platformu teknolojisi her şeyi hazır bu arabanın.
Cimmeria
13-10-2015, 11:26
yapılsında nasıl olursa oldun. En büyük tasarımlar taklit edebilme kabiliyetiyle başlar.
Ne bekliyorsunuz Allah aşkına Milletin 150 yıllık Otomotiv tecrübesini 5 yılda Türkiyenin başarmasını mi ? Keske ... Ama her yapılana sizin gibi etiket yapıştıranlar yüzünden Devrim arabaları gibi küfür edip geçmekten başka bi faydanız yok.
Zihniyete laf etmeden önce bence bu zihniyetinizi geliştirin, en büyük tasarımlar taklit edebilme kabiliyetiyle falan başlamaz.
En büyük tasarımlar yaratıcılık ile doğru orantılıdır, taklit eden zihniyet kendi bir şey üretemeyen, geliştiremeyen, yaratacılığı kısıtlı ve kolaycı zihniyettir.
bu zihniyet değişmediği sürece de gelişmez maalesef ülke
Bencede aynen katılıyorum anca aşağıya çekelim.birebir aynı arabada olsa bir yerden başlanması lazım artık.bu sefer kopya olur geliştirir arge yaparsın kendın birşeyler yaparsın..Almaynayda mercedes dahil çalışmış bir sürü görselle alakalı insan var.kesa fırsat verilirse Türkiyedede.adamlar 1 asırdan fazladır araba üretiyorlar. biz 5 senede hemen aynı seviyede olalım. ama tabi AKP yapıyo ya bu işi vurmak lazım. maksat üzümü yemek olmasın anca bağcıya vurun
Mehmetmert
13-10-2015, 11:28
-Kusura bakmayinda devrim arabalari zamanin otomobillerinin aynisinin kopyasi degildi...
-Ulkenin sanayiisi daha kotuyken ne zorluklarla uretildi o araba,ikisini ayni kefeye koymanin mantigi yok.
-Su anki urettik dedikleri araba 12-15 yillik platforma sahip cadillacin ta kendisi,birsey uretilmedi satin alindi sadece devrim arabasiyla karistirmamak lazim
-Bencede taklit onemli mesela Cin taklit ede ede gelistirdi kendini ama siz bu arabanin taklit olduguna inaniyormusuniz?
*Bu arabanin sasisinden direksiyonuna taklit edio bizimkiler uretse anlayacagim,bu araba taklit degil bizzat GM'den satin alinan parcalarla yapilmis,kusura bakmayin ama ben bir muhendislik yada teknoloji goremiyorum.Bildiginiz satin alinip yapilmis bu araba
-Kusura bakmayinda devrim arabalari zamanin otomobillerinin aynisinin kopyasi degildi...
-Ulkenin sanayiisi daha kotuyken ne zorluklarla uretildi o araba,ikisini ayni kefeye koymanin mantigi yok.
-Su anki urettik dedikleri araba 12-15 yillik platforma sahip cadillacin ta kendisi,birsey uretilmedi satin alindi sadece devrim arabasiyla karistirmamak lazim
-Bencede taklit onemli mesela Cin taklit ede ede gelistirdi kendini ama siz bu arabanin taklit olduguna inaniyormusuniz?
*Bu arabanin sasisinden direksiyonuna taklit edio bizimkiler uretse anlayacagim,bu araba taklit degil bizzat GM'den satin alinan parcalarla yapilmis,kusura bakmayin ama ben bir muhendislik yada teknoloji goremiyorum.Bildiginiz satin alinip yapilmis bu araba
BMC batarken alındığındada eski kasa aptal saptal arabalardı. bu gün savunma sanayinde neler yaptığı ortada. söylediğinin bi tutar yanı yok yani. bence bir fırmayı satın alıp ufak ufak yapmak daha mantıklı. hiç olmazsa belli başlı bir düzeni olan kurum almış olunur. üstüne koyulur.
Kendi otosunu yapacağına koydeki ciftiyi kurtarsın.
Tarim bitmis bu ulkede samani okuzu disaridan alır olduk
Her taraftan su çıkıyor toprak bereketli ama biz dışa bagimliyiz
Etin kilosu ucmus
Milletin arabaya ihtiyaci yok ucuz aşa ihtiyacı var
Araba yapmak için bizim ilk önce tarımı tarimi islemeyi sonra sanayide bayaga yol gitmemiz gerek
Bu tamamiyle show amaç belli
Yaptığı yolu da kopruyude yedigi çaldığı parayida görüyorum.
Yani iki gözümde iyi herkes böyle gormedikce bizden bir b.k olmaz
Mehmetmert
13-10-2015, 11:34
BMC batarken alındığındada eski kasa aptal saptal arabalardı. bu gün savunma sanayinde neler yaptığı ortada. söylediğinin bi tutar yanı yok yani. bence bir fırmayı satın alıp ufak ufak yapmak daha mantıklı. hiç olmazsa belli başlı bir düzeni olan kurum almış olunur. üstüne koyulur.
Evet gorduk BMC'yide gene batti degilmi BMC?
Su duz arazide bile takla atan BMC'lerden bahsediyoruz dogrumudur?Duzeltmek icin surekli geri cagrilan?
*Bakin demek istedigim su bu araba Turkiyede uretilse(sasisinden direksiyonuna kdar) tamam diyecegim yerli ama bu araba uretilmemis satin alinmis sadece montaj yapilmis.
*Firmayi satin alip ufak ufak yapmak daha mantikli diyorsunuzda firma satin alan falan yok kusura bakmayin,firma yok ortada daha dogrusu.Cadillac BLS'nin logolarini sokup yerli otomobil yaptik demisler...
*Fiat Egea bence daha yerli bu otomobilden
fsunnetci
13-10-2015, 11:35
Biz ancak patates soğan üretiriz :D
Üretelimde bırakın motoru şanzımanı başkalarının olsun ama yeterki üretelim,en azından Gayri safi milli hasılamız artar :rolleyes:
vectra-tuner
13-10-2015, 11:36
Şimdi bi anda %100 kendi tasarımızla otomobil üretmek imkansız, Almanların bosch gibi bir firması var sensor üretiyor,beyin üretiyor,silecek vs. ellibin çeşit ama bunlar zaman içinde olabilecek şeyler, Türkiye gerçekten üretime yönelik bir yapıya geçse ki montaj yoluyla dahi olsa büyük getirisi olur bize, montaj da olsa paranın bir kısmı içeride kalıcak ve Türk insanına gidicek bu para ve İşsizlik azalıcak, ikincisi bu tarz üretimler arttıkça ilk başta dışardan gelen parçaların bir kısmı burada üretilmeye başlanıcak derken bu iş alıp başını gidicek.. Ama sorun şu bizde üreticiyi cezalandıran bir sistem var onu aşmak da kolay değil malesef .. Seçim öncesi hep böyle haberler çıkıyor bundan önceki genel seçimde de Habertürk gazetesinde tam sayfa yerli Savaş uçağı resmi vardı... Hele Aktroller geçen birşey paylaşmış Facebookta Uçaktan tutun Helikoptere , Yerli tanka Uzun menzilli füzeye vs. vs. Yahu madem yaptın bunları neden 19 Ağustosta yürütmedin? Yani inandırıcı gelmiyor bana malesef
Bir iş'i öğrenmek için bile yapılan deneme çalışmalarında birşeyler baz alınarak yapılır. Yeni bir iş kurulacağı zaman gizliden rakipler gidilir görülür fikir alınması için kenara yazılır falan.
Büyük markaların araçlarına bile "önden şuna, arkadan şuna benzemiş" diyorken, bu araçları dışlamaksa hiç olumlu bir tavır değil.
Bugün bir resim taklit edebilmek bile bir yeteneğin olmasını gerektirirken, bu prototiplerin başka araçlardan esinlenerek yapılması bile iyi'ye işarettir. Tecrübe edinmek ise para harcasanız dahi alamayacağınız birşeydir.
Bu zamana kadar "Devrim" aracı için komploya kurban gitti diyoruz, bari bu girişim için sahiplenelim.
"Ya en iyisi olacak yada ben bu iş'i yapmam" derseniz hiçbir iş yapılmaz ve yapılan herşeyde yarım kalır. Bir başkası gelip onu tamamlamaz, sıfırdan yaparım der ve daha da ilerlenmez.
Birşeye başlamak, bitirmenin yarısıdır diye bir söz var.
Kim olursa olsun, kim yaparsa yapsın bu araç bitirilmeli ve en önemlisi bunu sahiplenmeli, destek olmalıyız.
Evet gorduk BMC'yide gene batti degilmi BMC?
Su duz arazide bile takla atan BMC'lerden bahsediyoruz dogrumudur?Duzeltmek icin surekli geri cagrilan?
*Bakin demek istedigim su bu araba Turkiyede uretilse(sasisinden direksiyonuna kdar) tamam diyecegim yerli ama bu araba uretilmemis satin alinmis sadece montaj yapilmis.
*Firmayi satin alip ufak ufak yapmak daha mantikli diyorsunuzda firma satin alan falan yok kusura bakmayin,firma yok ortada daha dogrusu.Cadillac BLS'nin logolarini sokup yerli otomobil yaptik demisler...
*Fiat Egea bence daha yerli bu otomobilden
tabi tabii. bunlarda çarpışan araba zaten..
http://www.bmc.com.tr/savunma-sanayi/savunma-sanayi-ve-ozel-projeler/
Mehmetmert
13-10-2015, 11:39
tabi tabii. bunlarda çarpışan araba zaten..
http://www.bmc.com.tr/savunma-sanayi/savunma-sanayi-ve-ozel-projeler/
1-BMC Batti su anda? Varmi boyle bir Sirket soylermisiniz?
2-Otokar varken bunlar anca asfaltta gider kusura bakmayin :)
1-BMC Batti su anda? Varmi boyle bir Sirket soylermisiniz?
2-Otokar varken bunlar anca asfaltta gider kusura bakmayin :)
Batan olmayan bir firmanın üretimide senden duyuyorum bunlarıda sevimli hayalet casperın üretimi herhalde :)
https://www.youtube.com/watch?v=87PvfPyyb-0
https://www.youtube.com/watch?v=VunG2wzocLk
Ben basbakan olsam.
Yerli otomobil yapmam.
Dunyadaki tum araba ureticilerine hibe arazi veririm uretimlerini burda yapmalari için.
Zaten bir kac marka var.Hepsini kapmaya calisirim.
Insanlara is imkani gelir boylelikle
Var Mehmet batmadı :) Sancak grubu satın aldı.
Cadillac BLS çok komik yerli diye yutturulması :)
Mehmetmert
13-10-2015, 11:47
Batan olmayan bir firmanın üretimide senden duyuyorum bunlarıda sevimli hayalet casperın üretimi herhalde :)
https://www.youtube.com/watch?v=87PvfPyyb-0
https://www.youtube.com/watch?v=VunG2wzocLk
Kapali fuar alaninda ne kadarda yakisikli duruyor.
Size daha cevap vermeyecegim konuyla alakasiz yerlere cekiyorsunuz.Son cevabimdir buda
Yapmaniz gereken cok basit gooogle.com.tr adresine girip bmc iflas yazmaniz yeterli :)
Ben basbakan olsam.
Yerli otomobil yapmam.
Dunyadaki tum araba ureticilerine hibe arazi veririm uretimlerini burda yapmalari için.
Zaten bir kac marka var.Hepsini kapmaya calisirim.
Insanlara is imkani gelir boylelikle
Kesinlikle insanlara is istihdamıda saglanır boylelikle, ama sanmıyorum bunu dusuneceklerini.Zamaninda vw e boyle bi teklif yaptiklarinda vw, dogus'un distributorlukten cekilmesini kendilerinin satis yapmak istedigini soylemisti ve red gelmisti yanlis hatirlamiyorsam
onurgoyunc
13-10-2015, 11:51
tasarimi bir kenara birakalim, teknik olarak nasil bir arac olacak? dogru düzgün hicbir bilgi yok, sürekli tarih veriyorlar.
üretimi nerde yapilacak? planlanan üretim sayisi ne? kac kisiye istihdam sağlayacak? markasi ne olacak?
tasarimi bir kenara birakalim, teknik olarak nasil bir arac olacak? dogru düzgün hicbir bilgi yok, sürekli tarih veriyorlar.
üretimi nerde yapilacak? planlanan üretim sayisi ne? kac kisiye istihdam sağlayacak? markasi ne olacak?
Tamamiyla bos gibi gorunuyor daha ustlenecek babayigit cikacak fabrika kurulacak 2020'ye gelecek falan filan olme essegim olme icinde ne motor var yuruyeni ne hicbirseyi belli degil marka bile yok ortada
Kapali fuar alaninda ne kadarda yakisikli duruyor.
Size daha cevap vermeyecegim konuyla alakasiz yerlere cekiyorsunuz.Son cevabimdir buda
Yapmaniz gereken cok basit gooogle.com.tr adresine girip bmc iflas yazmaniz yeterli :)
Ben girdim bulamadım varsa öyle bir yazı paylaş bende bakayım. laf salatası haberlerden başka birşey yok.
Ayrıca bu araç bir prototip.adamlar motor yürüyen yapıp sırtındamı taşıyacak.daha öncedende üretim olmayan bir firma yada devlete ait araç olmadığı için koymuşlardır. zaten seri üretim en az 5 yıl ister.daha zamanı vardır.yine söylüyorum keşke bir firma alsalarda onlar üzerinden devametseler. bugün mercedes bile motorlarının bazılarını renodan alıyor. sopa taşla kapısının önündemi bekleyelim öyle oldu diye. :)
Habere göre Bakan Işık, motorda tercihin menzili uzatılmış elektrikli araç motoru olacağını belirtti. Yani Saab markasının şimdi ki NEVS teknolojisinin baz alacaklar gibi görünüyor. Gelecek elektrikte.
Cimmeria
13-10-2015, 11:58
ya bu ülke bitmiş farkında değiliz arkadaş,
ülkenin bilim ve teknoloji anlamında ileri gitmesini sağlayacak kurum gidip cadillacın 2007 model arabasını alıp yerli prototip ürettik diye çalışma yapıyor, bunu haber yapıyor, üstüne ülkenin bilim ve sanayi bakanı da olayı abdülhamid zamanına kadar götürüp osmanlı muhabbeti yapıyor... millet de bunu savunuyor...
arkadaş dersinki sıfırdan araba üretecek halimiz yok, dünya çapında araştırmalar yaptık, ülkemizin sosyo ekonomik durumunu, coğrafi şartlarını inceledik ve bizim topraklarımıza en uyumlu olacak şekilde kendimize uyarlayabileceğimiz aracı bulduk. Firma yetkilileri ile görüştük ve bu platformu satın aldık/kiraladık/kullanım haklarını aldık. Şimdi bu platformu geliştirdik ve bu noktaya getirdik. O zaman herkes size helal olsun der.
ama siz kalkıp ta başka bir arabanın logolarını söküp tamamen yerli araç prototipi yaptık derseniz ne yazık ki bu halka yalan söylemek ve insanları aptal yerine koymaktan başka bir şey olmuyor.
Bizde Ar-Ge çalışması logoları söküp double-din teyp koymak mı?
Ayrıca arkadaşlar bu araçlar prototip biliyorsunuz anlamını bilmeyenler için aşağıda paylaşayım...Benimde pek ümidim yok açıkcası ama yapmayınca anca çiftçioluruz yapıncacada çifçiler aç kaldı mantığını kırmak adına en azından denenmeli bence..
https://tr.wikipedia.org/wiki/Prototip
Mehmetmert
13-10-2015, 12:04
Ya abicim anlatamiyorum herhalde demek istedigimi
*Bak bir firma alip yavas yavas gitme fikrine ben mantiksiz demiyorum,oladabilir diyorum ama konu bu degil
*Konu yerli arac urettik diye cadillac blsyi yapmislar,demek istedigim bu araba yerli falan degil.Bak hala marka satin almadan bahsetmiyorum sadece bu konudan bahsediyorum
*Araba taklitte olsa burda uretilse tum parcalari gene tamam diyecegim diyorum ama tamamen satin alio montaj yapilmis(hala marka satin alip yavas yavas yapma fikrine karsi birsey yazmiyorum)
*Kisacasi ben diyorum bu araba Cadillac,siz diyorsunuzki marka satin alip yavas yavas yapmak.Bmc soyleydi...Yani ben elma diyorsan sizde soylediklerin mantiksiz armut daha mantikli diyorsun.Bmc ornegindede sadece battigini,otokarin daha basarili oldugunu soyledim arazide ve savunmada
*Kisaca diyorumki bu araba sadece reklam,yaptik...vs gibi salakca bir dusunce olmus.Cocuk kandirir gibi insanlari boyle yapmalari hos degil.Bir marka satin alip arabayi yavas yavas uretmek daha mantikli olabilir ama ben bunu tartismiyorumki
;7951532']Bizde Ar-Ge çalışması logoları söküp double-din teyp koymak mı?
Hahahahhaa double diyecektim unuttum bende tubitak logosuda koymuslar yazılım usta isi :)
İçten yanmalı motor trenini kaçıralı çok oldu daha çok hibrit,elektirikli modeller yapılırsa önü daha açık olur.kasa da ilerleyen zamanlarda düzenlemeler yapılabilir.
Ya abicim anlatamiyorum herhalde demek istedigimi
*Bak bir firma alip yavas yavas gitme fikrine ben mantiksiz demiyorum,oladabilir diyorum ama konu bu degil
*Konu yerli arac urettik diye cadillac blsyi yapmislar,demek istedigim bu araba yerli falan degil.Bak hala marka satin almadan bahsetmiyorum sadece bu konudan bahsediyorum
*Araba taklitte olsa burda uretilse tum parcalari gene tamam diyecegim diyorum ama tamamen satin alio montaj yapilmis(hala marka satin alip yavas yavas yapma fikrine karsi birsey yazmiyorum)
*Kisacasi ben diyorum bu araba Cadillac,siz diyorsunuzki marka satin alip yavas yavas yapmak.Bmc soyleydi...Yani ben elma diyorsan sizde soylediklerin mantiksiz armut daha mantikli diyorsun.Bmc ornegindede sadece battigini,otokarin daha basarili oldugunu soyledim arazide ve savunmada
*Kisaca diyorumki bu araba sadece reklam,yaptik...vs gibi salakca bir dusunce olmus.Cocuk kandirir gibi insanlari boyle yapmalari hos degil.Bir marka satin alip arabayi yavas yavas uretmek daha mantikli olabilir ama ben bunu tartismiyorumki
Bu yapılan sadece bakın biz arabada üreticez deyip siyasi amaçla yapılan bir manevraysa dediğin doğru ama. bu araç bir prototip. daha önce üretilen bir araç yok. sırtındamı taşıyaçaklar insanlar birşeyleri denemek için.yada devrim arabasınamı takacaklar..Bence bu kasaya çok takılmayın. tabiki gerçekten işin içinde siyasi rant için yapılmış olan bir manevra yoksa. gerçekten böyle bir çalışma yapılacaksa eğer tabikide bir aracın üstünde deneyecekler. ne yapsınlar başka. traktöremi koysunlar..
aykutsafakyaman
13-10-2015, 12:11
Milgem projesinde de aynisi yapildi. Cogu insan o gemileri Turk yapimi olarak biliyor fakat fazla bi çoğunluğu yurtdisindan parca getirip burda montaj yapildi. Otomobilde ayni sekil olur vergiyle bu kadar kazanmak varken neden otomobil yapsinlar ki ayip olur.
mustafa_a
13-10-2015, 12:15
Milgem projesinde de aynisi yapildi. Cogu insan o gemileri Turk yapimi olarak biliyor fakat fazla bi çoğunluğu yurtdisindan parca getirip burda montaj yapildi. Otomobilde ayni sekil olur vergiyle bu kadar kazanmak varken neden otomobil yapsinlar ki ayip olur.
Herşeyemi muhalefet arkadaş. Yukarda da yazdım Airbus 33 ülkeden parça tedarik edip uçak yapan bir fransız şirketi oluyorda biz aynısını yapınca neden çöp oluyor ?
Daha önce de belirtmiştim, yapılmışı tekrar etmenin bir mantığı yok.
Kurarsın bir otomobil firması, gerekirse mevcut bir firmayı patent ve konow-how ları ile satın alır millileştirirsin.
Yani ilgili markanın söz sahibi sen olur bunu geliştirirsin.
Ama haberin sunuş biçimi kimse kusura bakmasın bilmeyeni kandırmaktan öte bir şey değil.
Bir anda kimse senden mükemmel bir araç zaten beklemiyor.
Ayrıca milli diye gösterilen aracı bu şekilde değil de;
Mevcut imkanlar ile kısa vadede bir araç üretmemiz mümkün değil o yüzden x firma ile görüştük,
bu modelin tüm haklarını satın aldık ve üretimini ülkemizde yapacağız.
Parçalarını da kendi yan sanayimizde ürettirip montaj yapıp adını da şu koyacağız deseler inanın ilk ben alırım.
Dediğim gibi yapılan haber sunuş biçimi küçük akıllarıyla milleti kandırıp şov yapıp oy toplama amacından öteye geçmiyor benim gözümde.
Yazık sadece.
merttepe
13-10-2015, 12:19
olm yerli derken bunu kastetmiş yaa sizde hemen şey yapıyosunuz.
http://images.bursadabugun.com/haber/2013/07/17/258630-yerliler-kobay-olarak-kullanilmis-51e6b93421667.jpg
merttepe
13-10-2015, 12:19
orj detroit yerlisi malı işte. mis
aykutsafakyaman
13-10-2015, 12:20
Herşeyemi muhalefet arkadaş. Yukarda da yazdım Airbus 33 ülkeden parça tedarik edip uçak yapan bir fransız şirketi oluyorda biz aynısını yapınca neden çöp oluyor ?
Ben cop demedim ki insanlara yansitilma şekli yanlis. Bangir bangir Turk yapimi olarak lanse edilen biseyin ben neden radar sistemini fuzelerini vb. sacini yurt disindan alip Turk yapimi diye soyliyeyim.
Cok degil 2013 de yayinlanmis http://haber.star.com.tr/guncel/simdi-sira-milli-motorda/haber-799227
mevzuyu yanlıs anlarsan tutturursun 1205498050 ükleden parca tedariği diye. kimse sana en ufak puntosuna kadar Türkiyede yap üret demiyor. Bi yaprak yiyosun altına gir elalemin tutulmamış arabasının tasarımını alma kendine özgün tasarım yap demek isteniyor, yoksa isterse 5 ayrı gezegenden tedarik edilsin parçalar takılan ona takılmıyor
mustafa_a
13-10-2015, 12:27
mevzuyu yanlıs anlarsan tutturursun 1205498050 ükleden parca tedariği diye. kimse sana en ufak puntosuna kadar Türkiyede yap üret demiyor. Bi yaprak yiyosun altına gir elalemin tutulmamış arabasının tasarımını alma kendine özgün tasarım yap demek isteniyor, yoksa isterse 5 ayrı gezegenden tedarik edilsin parçalar takılan ona takılmıyor
Mevzuyu gayet iyi anlıyorum. Tutulmamış bir araç olabilir lakin tasarımı harika, matrix filminden beridir beğendiğim bir araç. Tek üretilecek araçta bu değil. Bu bir başlangıç. Diğer sınıflarda da üretim olacak. Hiçbirşey bilmeden bukadar ezmeyin. Çinde kopyaladı peki ya şimdi ?
Low-Rider
13-10-2015, 12:27
ne kadar gündem değiştiren bir hökümet
görelim bakalım %100 yerli otomobilleri :)
Mevzuyu gayet iyi anlıyorum. Tutulmamış bir araç olabilir lakin tasarımı harika, matrix filminden beridir beğendiğim bir araç. Tek üretilecek araçta bu değil. Bu bir başlangıç. Diğer sınıflarda da üretim olacak. Hiçbirşey bilmeden bukadar ezmeyin. Çinde kopyaladı peki ya şimdi ?
1-adamların kopyalamadığı şey kaldımıki ? heriflerin hayatı bu sekilde gidiyor
2- sen çinmisin ? Onlar böyle böyle yaptı diye seninde böyle yapmanmı gerekiyor ?
3- şimdi ?
4-matrix filmi kaç sene önceydi zaten filmde gördügünde bls değil cts
5-forumca anket acalım bakalım kaç kişi alırım diyecek merak ediyorum
Bunlar seçim için uydurma haber değilse bende bişey bilmiyorum
hakotech
13-10-2015, 12:42
Alırım ama kullanmam :D
Kesinlikle insanlara is istihdamıda saglanır boylelikle, ama sanmıyorum bunu dusuneceklerini.Zamaninda vw e boyle bi teklif yaptiklarinda vw, dogus'un distributorlukten cekilmesini kendilerinin satis yapmak istedigini soylemisti ve red gelmisti yanlis hatirlamiyorsam
doğuş kim ya ülkenin geleceği söz konusu iken.
ama bunlar ülke geleceği için değil kendi cepleri için çalışıyorlar.
doğuşda yandaş holding sonuçda...
Türkiye her otomobil markası için ideal bir ülke üretim maliyetleri teşviklerle çok aşağılara çekilebilir.
Tüm markalar bu ülkede üretim yaparsa bu sefer yerli için daha rahat adımlar bile atılabilir.
İhraçatı hiç söylemiyorum bile.
Yedek parça üretimi bile çok önemli otomotivde.
Daha çok fırın ekmek yemek arabayı sıfırdan yapmak için.
Yoksa benim yigende legodan araba yapıyor :D
mustafa_a
13-10-2015, 12:53
1-adamların kopyalamadığı şey kaldımıki ? heriflerin hayatı bu sekilde gidiyor
2- sen çinmisin ? Onlar böyle böyle yaptı diye seninde böyle yapmanmı gerekiyor ?
3- şimdi ?
4-matrix filmi kaç sene önceydi zaten filmde gördügünde bls değil cts
5-forumca anket acalım bakalım kaç kişi alırım diyecek merak ediyorum
Piyasada aynı kasaya farklı logoya ait onca araç varken sizin bu takıntınızı anlayamıyorum. Evet 5. madde de haklısın. Kamuflajdan tam ayıramamışım, keşke cts olsaymış.
Turkar 4x4 Eskişehir'de üretiliyordu.İyi kötü taşın altına elini koymuş bir şirket vardı.Lakin motoru Iveco'dan alıyorlardı.O kadar bekledim,o firmaya destek olup yerli motor yapılsın diye ama şimdi o araçların adını duyan bile yok.Hem de kamunun bütün ihtiyaçlarına göre dizayn edilebilen bir araç olmasın rağmen!
optimus_prime
13-10-2015, 13:05
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-cadillac-saylamlar-dan-2007-cadillac-bls-dizel-hatasiz-215288758/detay
1.9 dizel otomatik 40 a bırakıyorlarsa alalım birer tane :D
bunun nesi yerli anlamadım ben
resmen cadillac işte
merttepe
13-10-2015, 13:17
Bizimkisinin arkasi saab 9 3 ama, fabrika cikisi modikli.
bumudur yani ?
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/12107222_906030859466921_6174069060845799780_n.jpg ?oh=deccfde0bc0d504185c149eceab65e09&oe=56C7F5F4&__gda__=1452318540_56aaa5a18b2532b3b59bf018e761d34 9
Ahmet Bby
13-10-2015, 13:32
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-cadillac-tubitak-tarafindan-gelistirilmis-ilk-yerli-otomobilimi-satiyorum-236685166/detay
Seçim öncesi milleti gazlamaya yönelik hazırlanmış Fabrikanın nerede olduğu belli olmayan ondan bundan parça birleştirerek yapılmış ve düşünceme göre asla seri üretime geçemecek hatta seçimden 3 gün sonra unutulacak 3 tane prototip le şimdi biz yerli otomobilmi üretmişmi oluyoruz??
7 hazirandan önce bangır bangır bağır seçimden sonra tıkın çıkmasın tekrar seçime 15 gün kalsın prototip çıkart ortaya ki oda başka arabanın kopyası olsun..
Şaka olsa güldürmez ama halkımızdan takdir görüyor enteresan vallahi enteresan..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-cadillac-tubitak-tarafindan-gelistirilmis-ilk-yerli-otomobilimi-satiyorum-236685166/detay
efsane ilan olur yetişemedik benimde kafamda bu vardı :( :D:D:D
kelalper
13-10-2015, 13:37
kopyalayarak ancak kopyaladığın şey kadar gelişebilirsin. Onun kadar olmak ne demek. Ondan daha iyi olmaya çabalamalısın. Yapılan araba çakma cadillac. Bunların yaptıkları bütün icraatler çakma zaten. Türkiye sanayisi şu anda otobüs minibüs üretebilirken araba mı geliştirip üretemiyecek. Yaw zaten üretiliyor. Buyrun fiat doblo fiat ege. Bunların ikiside türkiye tasarımı ve üretimi. Üretimi olmayan ülke bunları tasarlayıp üretebilir mi?
Yerli firma kurulsunmuş yapılsınmış? Bu vergilerle kim o işe girişir. Sen mevcut her türlü sanayiciyi küstürmüşsün kaçırmışsın yaptığın politikalarla. Neden bu işe girişsin. Koskoca çerkezköy sanayiye gidin bütün heryerde satılık kiralık bina ilanı var. Bursa desen aynı.
şuan bakanı verıyolar haberlerde. adam prototip diyor. aynen kelimeside şu. bu araç böyle olmayacak diyor adam.bende yeni öğrendim araçlar bu şekilde kamuflajlı olmak zorunda bırebır aynısıda olmasada. araç bu değil diyor. DOğru yalan bilmiyorum artık .2020 de seri üretime geçeceğiz dedi.(doğruysa). şuan için adım adım ilerliyoruz.araştırma geliştirme aşamasındayız dıyor..
kelalper
13-10-2015, 13:40
bu sahibinden salak mı arkadaş. Bu ilana nasıl onay veriyor. Onay veren gerizekalıya maaş verdiği için övünüyordurda.
:welcome: to Turkey :goz:
bu sahibinden salak mı arkadaş. Bu ilana nasıl onay veriyor. Onay veren gerizekalıya maaş verdiği için övünüyordurda.
Biz orjınal resimde oynama yapıyoruz azıcık ona onay vermezler adiler. bu ilana onay vermişler. şaşırmışlar yaa.
vectra-tuner
13-10-2015, 13:44
2011 Seçimlerindeki afişler böyleydi, Şimdi kafamı karıştıran olay şu 2011 Senesinde Yerli Uçağımız göklerdeyken neden bi kıytırık araba için 2020'yi bekliyoruz?
https://www.youtube.com/watch?v=tDbIBTa9wPU
http://i.hizliresim.com/48gBNQ.jpg
nete düşmüş bile :D
bumudur yani ?
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/12107222_906030859466921_6174069060845799780_n.jpg ?oh=deccfde0bc0d504185c149eceab65e09&oe=56C7F5F4&__gda__=1452318540_56aaa5a18b2532b3b59bf018e761d34 9
Aslında bu arabayla prototip yapacaklarına benim typerı verseydım onda yapsalardı. daha çok ilgi olurdu en azından :D hahahaah. hiç olmazsa k20 den biraz ilham alırlardı :D
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim.her ne kadar bazışeyler saçma olsada biz bunlara kızacağımıza DEVRİMİ doğmadan öldüren belkide bugünlerde ilk otomobil taklit olmuş ifadeleri yerine yeni model nedir dedirtmeye engel olan Sözde paşa müsvettesi olan KANSIZlara laf sayalım..
sonuna kadar okuyunuz
bakın beyler %100 yerli otomobil zaten olmaz
siz hiç bmw marka lastik gördünüzmü?
yada mersedesin ön camı mersedes markamı?
audinin teybi audi markamı?
koltukları üreten firma WV mi?
çoğu aracın abs sistemi bosch değilmi? hiç bmw marka abs sistemi varmı?
araç üretmek tasarımdır, oradan buradan satın alır kendi tasarımını yaparsın
yada x firmasına dersinki bize şöyle ürün-parça tasarla aracımızda kullanıcaz
ana hatları zaten sana aittir, karoseri, motorun birçok parçası!!!
bakın gene motorun birçok parçası diyorum, hiç bmw marka buji varmı? yada enjektör
onlarda ngk dır bosch tur, beyin bosch markadır siemenstir vs vs vs
bmw oturup bujimi üretecek?
ama
gidip dışardan cadillac marka arabayı alıp üzerine 2 tane kamuflaj sticker yapıştırıp ona yerli diyemezsin
aptal değiliz heralde
yani bu kopyalamak falan değil, bazı arkadaşlar anlamıyor hala
sen git parasını ver cadillac otomobil satın al, normal araba kontağını çevirince çalışan yani
sonra üzerini kapla bu yerli de!!
anlatabiliyormuyum?
Kendi kesimini çok kolay kandırıcak yine :)
Bakan ürettik dedi.İzledim şimdi bakanın açıklamasını.
Allahım bu ülkede bitmiş buna inanlar var ise :D
Adam ürettik dedi kamera şakası gibi.... :D
Kendi kesimini çok kolay kandırıcak yine :)
kandırdı bile facete AA nın haberinin altındaki yorumlara bakmak yeterli...
yanlız kalorifer peteklerinin arasındaki saati bayaa geliştirmişiz :) analog tan digital e geçiş :)
Mitinge falanda götürürler bunları, 10 sene baksa hangi marka olduğunu anlamayacak insan çok var. Araştırmazda zaten yerli mi yerli.
ufuksaracci
13-10-2015, 14:10
Tübitak'tan önce Tarkan abi üretmemiş miydi?
http://i.hizliresim.com/gAoLqR.jpg
yanlız kalorifer peteklerinin arasındaki saati bayaa geliştirmişiz :) analog tan digital e geçiş :)
plastik kapak olmasın o :D:D:D:D
özellikle cadillacı secmişlerdirki millet yolda görmedi etmedi diye uyutmak için elalemi. 65 yasındaki babama göstersem oda negüzel der bilmezki böyle bir cadillac oldugnu :)
Hahahahhaa beyler yanlış olmasın bizimde Tübitakta bir masamız var yani :D
Hani Lada'yı getiriyorlardı pazara sunacaklardı, hamle falan olabilir mi ?
Değişik işler olduğu kesin, bu kadar bariz bi sunum yapmazlardı diye düşünüyorum.
Lada Vesta muhabbeti unutturuluyor mu acaba..
A haberin haberinde 25 bin tl satış fiyatı deniyor hala;
http://www.ahaber.com.tr/otomobil/2015/01/25/lada-vesta-turkiyede-25-bin-tlye-satilacak
http://www.sansursuzgazete.com/images/haberler/25-bin-liraya-seneye-turkiyede.jpg
ufuksaracci
13-10-2015, 14:22
Hazır arabayı al folyo kapla ( sanki Ring'te test edecekler) , sonra millete biz ürettik diye kakala. Şaka maka yiyenler de var.
Bir tek havalı süspansiyon eksik, onu da koyarlarsa ilanını görürüz;
"Tübitak'tan, proje değişikliği nedeniyle hatasız yerli araç."
Konuyla ilgili yazı çıkmış hürriyette .
http://www.hurriyet.com.tr/milli-cadillac-30302310
Konuyla ilgili yazı çıkmış hürriyette .
http://www.hurriyet.com.tr/milli-cadillac-30302310
benim koydugum resmi sola yansıtıp koymuşlar habere :hehe: forumda hurriyette kim calısıyor
Modelleri kopyalayan cinliler gibiyiz yemin ederim. resmi gören yerli araba değil cadillac bls casus fotoları sanar pes
http://mashintop.ru/uploads/attachments/car_photo/2013-07-09/755507857/originals/800x600_9121373352239.JPG
prototip deniyor. 3 tane cadillac şasesinde yürüyen aksam motor test ediliyor olamazmı?
zamanında devrim arabalarında da gazeteye çıktığında kimse inanmamıştı şuanda da aynı şey oluyor.
adamlar cadillac olduğunu anlamayacağımızı düşünemeyecek kadar salak olamazlar. var bu işte bir iş görecek bakalım.
şunuda söylemeden geçemicem; sırf işin içinde bu hükümet var diye olurda yerli otomobilimiz olursa buna binmeyecek adamlar tanıyorum. :D
SerkanYazgan.
13-10-2015, 14:31
O değilde bu kadar kör olunmaz. Sadece seçim vaadi için insanları kandırmak ne derece doğru ve ahlaki? Gerçi 97 kişinin ölümüne bile sevinilen bazı kesimlerin olduğu ülkeye bunlar yakışır. Sözün özü yap takdir edelim, yapamıyorsanda sus meşgul etme gündemi. Şu ülkede tomarla kolay para kazananları gördükçe deli oluyorum, kıçı kırık c sınıfları 100 bin sınırında. Orta kesim bile alamıyorsa yemişim arabasını.
prototip deniyor. 3 tane cadillac şasesinde yürüyen aksam motor test ediliyor olamazmı?
zamanında devrim arabalarında da gazeteye çıktığında kimse inanmamıştı şuanda da aynı şey oluyor.
adamlar cadillac olduğunu anlamayacağımızı düşünemeyecek kadar salak olamazlar. var bu işte bir iş görecek bakalım.
şunuda söylemeden geçemicem; sırf işin içinde bu hükümet var diye olurda yerli otomobilimiz olursa buna binmeyecek adamlar tanıyorum. :D
test ediliyor olamaz.. Bakan çıkıp ÜRETTİK diyor daha açık nasıl söylenebilir?
Bu halkı o kadar çok şeyle kandırdılarki bunun Cadillac olduğunu anlamayacak yüksek bir çoğunluk olduğunu düşünecek kadar zekiler..
bu arada fotoğraflar paylaşılıp bakan ÜRETTİK dediğinden beri aracın CADİLLAC kopyası olduğu halde sırf işin içinde HÜKÜMET olduğu için yerli otomobil olduğuna sorgusuz inanan o kadar insanda ben tanıyorumki inanamazsın..
kelalper
13-10-2015, 14:40
İnanç AKP taraftarı olduğunu biliyoruz o yüzden başkaların .... sen temizlemeye uğraşma istersen. Prototip araba da kasa değişir doğrudur ama gene baktığın zaman kamuflaj altında bile genel hatlar bellidir. Haa şase ve motor test ediyoruz diyosan kamuflaj kaplama kullanmazsın çıkar test edersin kimse de aa bu ne demez zaten arabanın ne olduğu bellidir.
Nerde kalmıştık araba tamam uçak gemisi tamam bide helikopter yaptıkmı bugun yarın tamamdır
http://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2015/10/13/milli-yuzen-ordu
http://i.ahaber.com.tr/2015/10/13/660x347/1444727382388.jpg
vectra-tuner
13-10-2015, 14:46
Yahu madem böyle bir iş yapıcak hükümet burda Techturkey diye bir site var bi danış, Cadillacı modifiye etsesler şaşmazda kimse birşey çakmaz , Kaportada şöyle birkaç değişiklik yap git Kaputa birkaç havalandırma aç, Çamurlukları şişirt, far kaşı abart eksoz motor sesi de dinletirsin Akp seçmeninin hoşunada gider..
Nerde kalmıştık araba tamam uçak gemisi tamam bide helikopter yaptıkmı bugun yarın tamamdır
http://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2015/10/13/milli-yuzen-ordu
http://i.ahaber.com.tr/2015/10/13/660x347/1444727382388.jpg
hadi kopyaladın çaldın bunu ürettin kumanda edecek komutanmı kaldı? :)
he ben olsam vallahi otomobil prototip i yerine böyle bişey kopyalardım en azından gemi bu bu kadar açık ve net anlaşılmazdı kopya olduğu :)
hadi kopyaladın çaldın bunu ürettin kumanda edecek komutanmı kaldı? :)
he ben olsam vallahi otomobil prototip i yerine böyle bişey kopyalardım en azından gemi bu bu kadar açık ve net anlaşılmazdı kopya olduğu :)
:hehe: :hehe:
https://www.naval.com.br/blog/2011/02/18/bpe-juan-carlos-i-l61-2/
Asgari ücret 1000 Tl
Ama her b.k yapıyoruz.Biz ne zengin bir ülkeyiz.
Biriside kupayi ithal ettik motoru biz yaptik demiş.
Her zaman peçete demisimdir.Dünyada ki en güzel icat.
açık ve net olim AKP hükümetinden nefret ediyor tiksiniyorum hemde ele alınabilecek her bir anlamda.
yalnız şu bir gerçek bence olaya çok alaycı,küçümseyici bakıyoruz be beyler, rica ediyorum saldıraya uğramim şimdi :) ama bu araç SAAB gibi Cadilac gibi dehşet kalite seviyelerinde bir kasa , tasarım üzerine kurulmuş ise ne olmuş bu bunu kötü yapmazki.
ha yerlimi yemeyin beni o konuda ne bekliyordunuzki bizim ülkemizde parti liderlerinden biri dini kullanan hırsız, biri bakkalda çocuğa dido satamaz diğeri cümle bile kuramazken bizim %100 yerli otomobil yapıyor olmamız zaten hayalki.
sonuçta bu bir başlangıç ise bence önemli ve doğru ,sağlıklı bir karar olabilir ve ümit ederimde öyle olur.
sonuçta skoda vw öncesi neydi şimdi ne oldu, bizim kendimizi geliştirmemizdede bu platformdaki aracı kendimizinde zamanla geliştirmemizede engel yokki.
İnanç AKP taraftarı olduğunu biliyoruz o yüzden başkaların .... sen temizlemeye uğraşma istersen. Prototip araba da kasa değişir doğrudur ama gene baktığın zaman kamuflaj altında bile genel hatlar bellidir. Haa şase ve motor test ediyoruz diyosan kamuflaj kaplama kullanmazsın çıkar test edersin kimse de aa bu ne demez zaten arabanın ne olduğu bellidir.
benim akp taraftarı olmamın konuyla alakası nedir? istediğimin taraftarı olurum o beni ilgilendirir.
adam kamufulajın ne olduğunu daha yeni öğrenmiş otomobil hakkında belliki bilgisi yok. eline verilen metinden anlayabildiği konularda konuşmuş. doğrumu? değil. Ama hiç bişi yapamamakdansa en azından bişeyler çıkıyor ortaya bilinçli yada bilinçsiz. şase üzerinde test edilen bişeyler var, ama motor ama elektronik ama başka bişey.
hadi 60 yaşındanki adam anlamıyor, cadillac sen benim arabamı nasıl kamuoyuna sunarsın diye dava açmazmı? açar. açmadıklarına göre bi durum ortada.
bugün sosyal medyada bu karşılaştırma yapılmayacakmıydı? kimse anlamayacakmıydı? alenen ortada olan bişey var ve bununda farkındalar.
merttepe
13-10-2015, 14:57
bir siteden alıntı:
"Amerika'daki hatalı üretimlerle 124 kişinin ölümüne yol açan General Motors yaklaşık 1 milyar dolar tazmiat ödemeye mahkum edildi. Araçlardaki sorunların giderilmesinin maliyetinin 4,1 milyar dolar olduğu iddia ediliyor. Ölen insanlar ve devlete verilecek tazminatların daha uygun olması sebebiyle General Motors araçların tashihi yerine tazminat ödemeyi kabul ediyor.
Bugünlerde de yerli otomobil adı altında tanıtımı yapılan araçla Cadillac BLS modelinin benzerliğini inceleyince gözlerinize inanamayacaksınız. Bilim ve Sanayi Bakanlığı'nın bu projeyi birkaç ufak makyajla birlikte Amerika'nın General Motors'undan almış olduğu çok aşikar. Üstelik bunu yerli otomobil olarak ürettik diyecek kadar da utanmaz arlanmaz bir politika izliyorlar.
Türk insanı olarak yardımseverliğimizi bize sormadan gösterip General Motors'u içine girdikleri berbat durumdan kurtardıkları için devlet büyüklerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Çok şükür bugün de devletimiz milletimiz adına utandık."
General Motors Batağı İçin;
http://www.haberler.com/general-motors-a-rekor-ceza-770239…/
Bunlar neyden utandı ki
Kutu kutu paralar gemicikler sifirlamalar yani
Simdi cadillac filan buna oy veren vatandaş inandikca biz nedesek boş
motor kapagini kendileri dizayn etmisler galiba haklarini yemeyin :)
çin malı mercedesler gibi mi olacak aynısını güzel bi motorla mı sunacaklar kafamdaki sorun bu.
Yahu bu arac amerıkada cadıllac ın basına turlu problemler acmamısmıydı?
Hatta 4 mılyar dolar zarar acan.Hatalarının gıderılmesı mumkun olmayan model degıl mı?
Ulan bır gunde bızı artık salak degıl gerızekalı yerıne koyuyorsunuz! Ayıp dıyecegım ama bunlarda oda yok....
turbo&quattro
13-10-2015, 15:24
Herseyi caldiklari yetmemis gibi birde cadillacin tasariminimi calmislar. Sasirdikmi tabiki hayir.
Şimdi çıkıp meydanlarda oy isterler biz ilk yerli otomobili ürettik ey chape ey mehape sen ne ürettin diye.
Bu olayın filmi çekilse komedi dalında oscar alır :D
kelalper
13-10-2015, 15:30
Klasik türk mantığı. Hanımın çalıştığı firmada da var. Tayland firması alanında dünya lideri. Çalışanlar türk şimdiye kadar pazar araştırması yapılmamış ama Genel CEO sunumuna 2010 yılından bugüne kadar sahte bilgilerle donatılmış hedef vs bilgileri koymaya çalışıyorlardı da hanıma söyledim sakın o slaytları koyma adam nereden derlediniz diye sorsa cevap veremezsin kabak senin başına patlar diye. Bizimkide türkiyedeki genel müdüre anlatınca adam kabak bizimkinin başına patlamasın diye direk yurtdışındaki fuara kaçan müdürleri geri çağırdı herkes kendi bölümü ile alakalı sunumu kendisi hazırlayıp sunsun dedi. Şimdi herkes hanıma düşman.
Canselmo
13-10-2015, 15:32
Abi bence cadillac ile aynı bile üretmemişler, bildiğin getirmişler üzerini kaplamışlar biz yaptık diyolar.
wiesmann
13-10-2015, 15:36
Abi bence cadillac ile aynı bile üretmemişler, bildiğin getirmişler üzerini kaplamışlar biz yaptık diyolar.
kesin akına kaplattılar :D :P
Ya bunu savunanları anlamıyorum. Cadillac elinde kalan bütün kalıpları bize itelemişse, biz ikinci Tofaş kuş serisi olayını yaşıyoruz demek. Tofaş kuş serisi üretimi bize ne kattı ki? Zaten biz burada araba montajlıyoruz, belli parçaları da ülke içinde üreterek, ne farkı kaldı ki? Ne gerek var yani %100 kopya bi araba üretmeye çalışmakta?
Aslinda cadillac turkiye üretim yapsa gercekten başarı.
Ama yerli otomobil diye kakalamak nedir yaw :)
spree1903
13-10-2015, 15:49
Bunlar milleti keriz yerine koyuyorlar.Yerli otomobil üreteceksin ve oraya sadece bir tane Bakan gelecek,aracın birinide life kaldırmışlar.Bir tanede reklam panosu koysalarmış tübitak otomotiv diye daha inandırıcı olurmuş.Sahtekarlar
ben bls kullanmıştım , epey güzel araçtı . Tabi bose ses sistemi vs vardı oldukça dolu bir arabaydı. Bence kasa olarak ve ebat ölçü bagaj hacmi olarak yeterli bir araç. Güzel bir motor kombinasyonu ile Türkiye de güzel satış yapabilir neden olmasın.
Fakat devletin teşvik edici olması için bir farklılık yapması lazım. Mesela bu araca 2 litre güzel bir dizel motor yapsınlar , ekonomik , güçlü bir motoru olsun ve yerli aracımız olduğu için 2 litre vergisi olmasın . Bir çeşit teşvik uygulansın. Bizler de d segment arabalarda geberik 1,6 motorlar yerine bunu tercih edelim.
En büyük tasarımlar taklit edebilme yeteneği ile başlar cümlesini yok yalnış okudum diyerek defalarca okudum. Doğru okuduğumu fark ettim ne yazık ki... Biz boşuna tasarım okumuşuz, boşuna araştırmışız kendimizi geliştirmişiz, keşke başından beri mesleğimizde taklit yeteneğimizi geliştirseymişiz. Tasarımda esinlenmeye yer vardır taklite değil..
Burada tartışılan şey Cadillac ın yaptığı otomobili ' onlar konuşur biz yaparız ' yalanına alet edip insanlara yalan söylemeleri. herkez ister yapılsın edilsin tabiki ki ama dalga geçiyorlar resmen ya dalga geçmektir bu... o araba yola çıksın kasada, iç trimde vs cadillac logosunu bile unuturlar biryerlerde bu kafayla...
benim akp taraftarı olmamın konuyla alakası nedir? istediğimin taraftarı olurum o beni ilgilendirir.
adam kamufulajın ne olduğunu daha yeni öğrenmiş otomobil hakkında belliki bilgisi yok. eline verilen metinden anlayabildiği konularda konuşmuş. doğrumu? değil. Ama hiç bişi yapamamakdansa en azından bişeyler çıkıyor ortaya bilinçli yada bilinçsiz. şase üzerinde test edilen bişeyler var, ama motor ama elektronik ama başka bişey.
hadi 60 yaşındanki adam anlamıyor, cadillac sen benim arabamı nasıl kamuoyuna sunarsın diye dava açmazmı? açar. açmadıklarına göre bi durum ortada.
bugün sosyal medyada bu karşılaştırma yapılmayacakmıydı? kimse anlamayacakmıydı? alenen ortada olan bişey var ve bununda farkındalar.
Hani yazmayayım diyorum ama,
"adam" ın adının önünde " Bilim, Sanayi ve Teknoloji" Bakanı ibaresi var. Adam ODTÜ mezunu İng. ve Matematik öğretmeni.
Sormazlar mı "adam" a kardeş sen ne iş yaparsın, liyakatın ne, bilim ve teknoloji ile ilgili ne ürettin bu güne kadar ( Araştırma, makale vs) diye. Hadi onu da geçtim, eline verilen kağıdı okuyup sorgulama yapacak kapasiteden yoksun musun ?
Çıkmışsın milletin karşısına "milli otomobil geliştirdik diyor. Neyi geliştirmişler bilen bana da anlatsın.
Var olan bir aracı al, kapla folyo ile sonra çık milletin karşısına "geliştirdik, nerede üreteceğimize de babayiğit çıkarsa onun isteğine göre karar vereceğiz"
kusura bakma da adam bildiğin t...k geçmiş milletle.
Bir şeyler çıkıyor ortaya diyorsun ya evet haklısın aslında, ortaya çıkan millet ile dalga geçip kendini kurnaz sanan insanların ne kadar küçüldükleri.
Bu da bakanın ağzından açıklama,
Babayiğit ortaya çıktıktan sonra nerede üreteceğimize birlikte karar veririz, hatta onun tercihine bırakırız. Sonuçta bir kişi riski üstleniyorsa tercihi ona bırakmak gerek. Ama tüm Ar-Ge'nin Gebze'deki TÜBİTAK tesislerinde başladığını söylemek lazım.
Şimdi çıkıp biri beni aydınlatırsa sevinirim,
Ben piyasada zaten yıllardır var olan ve parasını verip satın alabileceğim bir aracın T.Cumhuriyeti'nin bir bakanı tarafından kamuoyunu "Yerli Otomobil" diye tanıtıldığında sevinmeli miyim. Ya da bizi (ki milletten bir ferdim ya o bakımda) salak yerine koydukları için üzülmeli mi.
Çıkarın şu at gözlüklerini artık.
http://img7.mynet.com/ha8/f/fikri-isik-tweet.jpg
merttepe
13-10-2015, 16:12
oha işin sırrını çözdüm.
cadillac = kadillAK
Lan!!
Aklıma jet fadıl ve imza geldi :D
AyrtonSenna
13-10-2015, 16:17
E bu bildiğin cadillac bls:D
http://onlytruecars.com/data_images/models/cadillac-bls/cadillac-bls-04.jpg
arabaya gelene kadar desteklenecek çok sektör var.
en basitinden makine (endüstri, is, maden) ve bunların yan kollari (hidrolik, pnömatik vs)
araba yapcam = "fantezi x fantezi"
yahu bildiğiniz BLS yi kamuflaja sarıp koymuşlar oraya ne yapması ne taklidi ? Motor kapağına bakın motor da direk GM , sadece logoları sökülmüş. Milleti nasıl keriz yerine koyuyorlar belli değil .
Facebookda da yayınlanan sayfada fotoğrafın altına biri de şöyle bir yorum yapmış : Helal olsun be aynı da cadillaca benziyor , süper yapmışlar
Güler misin ağlar mısın :)
Yazık gerçekten bu ülkeye herkes herseyi çok iyi biliyor ülkeyi yönet desen Cumhurbaşkanlığı yapacak seviyede
Herkes herseyi bu kadar bildiğini savunursa kutuplastirip yonetmekten kolay is yok nasılsa herkes herseyin en iyisini en doğrusunu biliyor bu ülkede
Canselmo
13-10-2015, 16:32
Valla boyle pişkin göz göre göre yalan söyleyen bakan olabilir mi . Aynı arabayı getırmısler kaplamışlar ekran koymuşlar tubitak yazıyor.
Adamların amacı zaten böyle gariban bu işlerden haberi olmayan anlamayan kitleye , en cok oy aldıgı kesımde onlar .lafa grlince hükümet yerli arabayıda yaptılar bak dedirtmeleri, bu ülkede k bakmayın cok cahil insan var onlarada kızamam ama böyle insanlarıda cehaletinden yada masumiyetinden yararlanmaları cor cirkin
Tübitak Mutasyonda son noktaya erişti ! Adamlar çalışıyor önden Cadillac arkadan Saab 9.3 çiftleştirerek Yerli aracımızı üretti büyük başarı. ...
Tübitak Mutasyonda son noktaya erişti ! Adamlar çalışıyor önden Cadillac arkadan Saab 9.3 çiftleştirerek Yerli aracımızı üretti büyük başarı. ...
arkasını bende saaba benzetmiştim ki zaten öyleymiş , saabın GM ile ortak çalıştığını bilmiyordum :)
http://img-3.onedio.com/img/719/bound/2r0/561ceddf086bd4fe5004b71b.webp
:hehe:
tamamı
http://onedio.com/haber/gorucuye-cikti-ama-pek-yerli-degil-gibi-yerli-uretim-arabanin-ilk-detaylari-604534
Bu haber ne olaki ?
İngiliz Rolls Royce ‘yerli oto’ için geldi
'Yerli oto'nun teknolojisi, Rolls Royce’un TÜBİTAK’la kurduğu Gelişmiş Üretim Merkezi’nden çıkacak, üretimi yerliler yapacak İngiliz Rolls Royce ‘yerli oto’ için geldi
Yetkililer, “ilk endüstri lideri ve kurucu üyesi” ibaresinin, merkezin üretici firmaların ortaklığına açık olmasını ifade ettiğini belirtti. Buna göre, Ar - Ge’sini TÜBİTAK’ın yaptığı ‘yerli araba’nın motor gibi temel aksamlarının üretimi konusunda Rolls Royce önemli rol oynayacak. Aracın fiili üretimi konusunda ise TÜBİTAK’ın daha önceki seçim süreçleri sonucu belirlenen 5 yerli üretici rol alacak. Kuruluşu ile ilgili duyuruda, merkezin, “Türkiye’nin milli projelerinin temelini oluşturan endüstriyel beceri ve yeteneklerin geliştirilmesine öncülük edeceği” belirtildi.
http://www.milliyet.com.tr/ingiliz-rolls-royce-yerli-oto-/ekonomi/detay/2128764/default.htm
AyrtonSenna
13-10-2015, 16:47
Tübitak'ın başında Fikri Işık gibi çok afedersiniz bir boktan anlamayan bir keko getirirsen çıkan sonuçta bu olur ülkemde o kadar profesör varken bu malı TÜBİTAK gibi bir kurumun başına geliyor ya yanarım yanarım ona yanarım tipini si....:D
Bu hoşgörüsüzlük neden, 2013ten beri okumuş laik geçinen bir kesim, karşı tarafın yaptığı hataları yapıyor empati yoksunu hale geliyor,Devlet /hükümet ne derseniz diyin, sürekli eleştiriyor,
Sadece bizim/sizin doğrunuz yok bu dünyada...
tamam beyler sorun yok :) . Almazsınız taklit kopya ürünü beş para etmez sorunlu tü kaka bu arabadan olur biter. Bu kadar dert etmeyin.
poseidon
13-10-2015, 16:56
Pardon ama daha ortada fol yok yumurta yok.
Arabanın motor, elektrik, aktarma, emisyon, ateşleme, fren, şasi vs..vs..
hakkında hiçbir bilgimiz yokken ki gayet doğaldır bu bir prototip nasıl olur da sadece ve sadece kasasına bakarak bu kadar zıt yorumlar yapılabiliyoruz.
Kaporta dediğimiz şey tasarımla ilgilidir. Elimizdeki teknolojiler şasi üzerinde denenir. Tasarım beğenilmezse değiştirilir. Bu zor bir şey değil.
Ayrıca yeni bir araç çıkınca biz demiyor muyuz milyon dolarlık Ar-ge ve tasarım markalarının sağının solunun birbirlerine benzediğini....
Ama biz kökten muhalif olduğumuz için emin olun kendi motor teknolojimizi % 100 kendi teknolojimizle ve inovasyonumuzla üretsek bile yahu fantezi yapıyorum
kendi uzay mekiğimizi üretip uzaya adam yollasak bile kafa aynı oldukça Devrim otomobilinden öteye geçemeyiz. Biri gelir çomak sokar ya üretilmez ya da sabote edilir.
Sonra bakın biz ne demiştik dersiniz.
Arabayı fiziksel olarak bir köşeye bırakın Cadillac veya Chavrolet veya başka bir markadan çalınmış bir kaporta olsun daha araba ortada yokken kendi arabamızı üretme düşüncesi ortaya atılınca bile
aynı karamsar ve muhalif düşünceler atıldı ortaya. Durun yahu ne oluyorsunuz bu fikir ülkenin sınai, ekonomik ve iş gücü anlamında kalkınması için ortaya atılmış bir fikirdi sadece...
Aynı 1961'de devrime olduğu gibi...
Aynı Vecihi Hürkuş'un uçmasına engel oldunduğu gibi,
Aynı Nuri Demirağ'ın üretip hatta sattığı uçakların üretiminin yasaklandığı gibi...
Diyorsunuz ya bir bir şey üretemeyiz diye. Bu kafa bize yıllardır bir şey ürettirmedi işte.
Değişime arabanın kasasından değil bu üretime muhalif kafadan başlamak gerekiyor.
Onu değiştirince araba da gelir uçak da...
Siyaseti bir kenara bırakın. Akp sini de Chp sini de Mhp sini de kılını da tüyünü de...
Siz bu ülkenin üreten bir evladı olarak kalkınmamız için bir şey üretmek istiyor musunuz istemiyor musunuz?
İstemek "biz yapamayızla" değil "denemeliyiz"le başlar.
Bu araba da bir denemenin ürünüdür. Denemek deneyim getirir. Deneyim de başarı...
vectra-tuner
13-10-2015, 16:58
Emek verdim bi prototip de ben çizdim... Emeğe saygı lütfen
http://d.piclect.com/o151013_77b6c.jpg
Bu hoşgörüsüzlük neden, 2013ten beri okumuş laik geçinen bir kesim, karşı tarafın yaptığı hataları yapıyor empati yoksunu hale geliyor,Devlet /hükümet ne derseniz diyin, sürekli eleştiriyor,
Sadece bizim/sizin doğrunuz yok bu dünyada...
Muhalefet olarak yazmıyorum çok ciddiyim,
3-4 üstte mesajımda da belirttim. Var olan ve parasını verip alabileceğim yıllar önce üretilmiş bir aracı bu gün kalkıp
"geliştirdik" ve "babayiğit" bulunca üretime başlayacağız diyerek kamuoyu ile paylaşan birini ki bu adam
"bakan" hatta bu gün ki resmi gazete de maliye bakanlığına da vekil tayin edilmiş kendisi, eleştirmeyelim de ne yapalım ?
Bunu hangi hükümet hangi bakan yaparsa yapsın ben eleştiririm şahsen. Tutar yan arıyorum ama bulamıyorum savunmak için.
Ya arkadaşlar bırakın şimdi bunları , hemen vatan haini ilan ettiniz bakıyorum. Herkes ister gururumuz olsun yerli sermaye otomobil ,
Arabaya çivi çakılmamış üzeri kaplanıp getirip konmuş resmen, bakanın açıklamalarına bakıyorsun en ufak bir teknik detay yok , yok yol testi yapılacakmış vs. vs. resmen laf salatası bir kaç süslü kelime.
Madem Otomobil yapıyorsun , projeden bahsedersin , dersinki şu hacimde şu güçte olacak kabaca şu bütçelere hitap edecek vs. vs. hani nerde ? Çünkü yok öyle bir bilgi kendileri bile bir haber. Yani bas bas basitlik saçmalık akıyor şu haberden. Partiyle falan alakası yok ben onjektif baktım ve haberi ilk gördüğümde yok artık bu kadar da olmaz dedim.
Sanki Kaporta yapmak tasarım yapmak prototip yapmak çok mu zor Türkiye de ? Adamlar ona bile tenezzül etmemiş. Sanki tasarımcı kıtlığı var memlekette. 2 kaporta sacını birleştirememişler çizdirip. En azından böyle yapılsaydı da içinde motor takılı olmasaydı en azından bir şeyler yapılmış derdik. Bu şekilde kimse kusura bakmasın da eşşek yerine koymuşlar milleti.
Mehmetmert
13-10-2015, 17:04
Ya beyler, abiler...
*Bu araba kopya bir araba degil...
*Bu araba calinti bir arabada degil...
*Bu arabanin ne sasisi,nede ustundeki civatasinin Turkiyede uretildigini sanmiyorum.
*Bildigin satin almislar arabayi folyolamislar,bitti gitti
....
Siyaseti bir kenara bırakın. Akp sini de Chp sini de Mhp sini de kılını da tüyünü de...
Siz bu ülkenin üreten bir evladı olarak kalkınmamız için bir şey üretmek istiyor musunuz istemiyor musunuz?
İstemek "biz yapamayızla" değil "denemeliyiz"le başlar.
Bu araba da bir denemenin ürünüdür. Denemek deneyim getirir. Deneyim de başarı...
Ben bu konuyu çok sevdim ya,
Hangi deneme "cadillactan arabayı alır" yerseler "milli" diye kakalarız denemesi mi :)
Üzülerek söylüyorum beğenmediğimiz çinliler bizden daha iyiler bu konuda, önce batan ve ar-ge si olan patenti olan markaları satın aldılar, sonra kopya da olsa araba ürettiler. Hatta chery kimo alıp sattım bi ara o fiyata süper arabaydı diyebilirim.
Madem üretme niyetin var, mecliste % 99 işe yaramayan insanlara vereceğin maaş kadar maaş verirsin yetkin mühendis alırsın,
devlet olarak "baba" lığını yapar sermayeyi koyarsın fabrikanı açar geliştirmek için çaba sarf edersin.
Bu ülkede zaten tonla yan sanayi üreticisi var Bursa - İstanbul - Sakarya istedikten sonra yapılmaz diye bir şey yok.
Kendileri de biliyorlar bunun rasyonel bir karar olmadığını ve bu topa kimsenin girmeyeceğini.
Çivi çakılmamışsa yada hiçbirşeyi ile bilgi verilmiyorsa önümüze sunmayacaklar kimse çocuk cahil değil...
Olmamış meyveyi dalından koparma olmasını bekle öyle ver önümüze ... Türkiye'nin gücü bu mu imkanımız bumudur ? Kesinlikle DEĞİL!
Bunun nesine gururlanacam bu bildiğin Ülkemle dalga geçmektedir !
Bizlere sunulan Prototip değil bu düpedüz Seçim öncesi PROPAGANDADIR ...
Canselmo
13-10-2015, 17:09
Beyler secim geldi çattı bişeyler göstermek zorundalar almışlar 3 tane cadıllac folyalayıp alın işte demişler , resmen oratada bişey yokken sırf millet görsünde az daha oy gelsin telaşı degilse bende bişey demiyorum
Canselmo
13-10-2015, 17:12
Ayrıca devlet neden araba üretsinki bence , bir arabadan aldıkları vergiden zahmetsiz bir şekilde aracın kendısı veya kendısınden fazla vergi alıyorlar.hemde hiçbişey yapmadan
Ben olsam hıc ugraşmazdım nasıl olsa alıyoruz
Bu araba Milli olmamış daha önceden Milli olan bir araç bu :)
http://zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=291113
Mivec_4G63
13-10-2015, 17:20
Araba milli falan değil ya resmen cadillactan çalmışlar. Yav bizim Türk milleti ne kadar aciz. Ne kadar geri bir ülkeyiz. Dünyaya rezil olduk adeta.
İşin garibi bu durumdan keyif alanlar var. Tüp kuyruklarından, kilometrelerce araba kuyruklarına... Nankörlüğün tanımı bu olsa gerek.
Araba *** değil yönetenler *** işin doğrusu
Aslinda arabada abd 4 milyar dolar dolar ceza ödemiş oda *** ama neyse tr ye fazla bile
Bu araba ile test sürüşü yapiyorsunuz 2020 diyorsunuz alin abd den 50.000 tane vurun logoyu niye kasiyorlar ki
Al sana yerli ithal araba
İnanlarinda inandiranlarinda allah belasini versin.milleti kerize cevirdiniz
free-hifi
13-10-2015, 17:46
Cadillac ceo su calmak yok esinlenmek var demis.
Zaten calmak akp nin fitratinda yok
Ekrem_06
13-10-2015, 18:09
Bugün bi arkadaş aradı beni olm galiba cadillacı almış bizimkiler dedi ne alaka dedim resimleri gördüm şaşırdım valla ben jaguarı falan alırlar diye bekliyordum çıtayı yükseltmişler :D :D gözümle gülüyorum durmak yok yolmaya devam
t-jet ali
13-10-2015, 18:13
Üretim yılı 2020 , nede olsa bizim milletin hafızası o zamana kadar sıfırlanır, balıklarda bile daha uzun süreli hafıza vardır.
Bakalım kaç seçim daha ekmeğini yiyecekler.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-cadillac-sahibinden-ilk-yerli-otomobil-236741993/detay
Bu durumu bile savunanlar var ya hangisine yanayım bilemedim.. :S
Dip not 1: Cadillac BLS bizzat Saab fabrikasında Saab alt yapısı ile İsveç'te üretilmiştir.
Dip not 2: Gündemi hızlı değiştirdiler. Her yerde bu konu işleniyor şu an.
Tübitak motor, yürüyen aksam vs. teknolojisini geliştirsin mekanik ve gövde parçaları yerli üretim olsun gerisi gelir...
Yorum yaptığım bir yerde gördüm; twitter.com/olcaytocengiz "gm epsilon platformu" ve donör kasa modeli falan demiş. İnşallah dediği gibidir.
Sonuçta Mercedes, Kangoo kasasına logo çakarken yada Peugeot - Citroen - Fiat birlikte araba yaparken utanmıyorlar. :D
ceratoniaorg
13-10-2015, 18:57
En azından full+full olacak :D cadillac sonuçta
Ilk yerli arabayi daha onceden kullanmisim haberim yok :D Tubitak sorsaydi soylerdik.
Mehmetmert
13-10-2015, 19:20
Yerli otomobil dabil din teyp cercevesi gelmistir
Reklam muzigi de bu olsun, tanitimi da Tubitak baskaniyla Rick Ross birlikte yapsin :D
https://www.youtube.com/watch?v=uQj7Clsscus
Boşa tartisiyorsunuz seçimler bitsin bu proje rafa kalkar cehape ve israil bizi engelledi derler ak troller 2-3 Erbakan'a sonra araba yapılmasına izin verilmemiş devlet adamı capsi yapar unutur gideriz
Gokberk611
13-10-2015, 21:00
Her şey iyi hoş üretim yapılmalı artık da kaç senelik otomobil devleriyle yarışmak çok zor bu saatten sonra
YunuscanVg
13-10-2015, 21:17
http://www.webtekno.com/otomobil/yerli-otomobil-cadillac-bls-h11435.html
ben şöyle bişey gördum dogrumudur yanlışmıdır bılemıyorum ama
mert_can 41
13-10-2015, 21:27
Ben halen anlamadım bu üretimin ülkemizde üretilen ford dan hyundai den ne farkı varki bir tek markayı yaratıp sal pazara tasarım başka parçalar ordan burdan ford hyundai gibi türkiyede birleştirme sonrada ilk yerli otomobil bana saçma geliyo ayrıca sadece benzinli ve eletirikli yapılcağını duydum ilk etapta yapılacak bir araba için çok cesaretli bir karar bari dizel yapsalardı ilerde çok büyük sıkıntı yaşıcaklar eletiriksel :)
belki paylaşan olmuştur göremedim ama
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/v/t1.0-9/12112203_930342690335192_3169168007984395176_n.jpg ?oh=e32c60e95e269567f7fd43241c65787d&oe=56D29CE8&__gda__=1452547806_7be670c2bd273f68fa113feb79473d5 4
Aracı yapmakta sorun yokta , dünya genelinde 80 yıllık üreticiler batıyor. Rekabet edemiyor rakipleri ile.
Bunu yerel pazara basarız işi bitiririz gibi düşünmeyin. Türkiye nin araç talebi çok komik kalır. Bir üretimin sağlıklı yürüyebilmesi için dünya Pazarına satış yapılabilmesi gerekiyor. Asıl o iş zor bu saatte
Dönor kasa olayını bende bugün yerli otomobil olayı ile öğrendim. Hala da çok bilmeyen var.
Mercedes SLS AMG'nin Dodge Viper dönor kasası üzerinde geliştirildiğini de mesela bugün öğrendim.
Yani Cadillac BLS yerli otomobil için dönor kasa seçilmiş.
Sonuç olarak vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Tamamını görmek de nasip olur inşallah.
Burda kimsenin arac uretimine hayir diyecegini zannetmiyorum.Asil dalga gecilen hic bir detay verilmeden cadillac'in logolarini sökûp al biz bunu yaptik demeleri.
Aga nasıl yediririz vol 34322444422
Bu kadar amatör bir beyin takimlari var.
Pc çizimi ver motoru tanit anlarim
Araba ile test sürüşü yapiyor
Donörden neye dönüşecek acaba ladaya mı :)
hayırlısı olsun . bekleyip göreceğiz tam sonucu ( kim bilir kaç sene )
hakotech
13-10-2015, 22:17
Ulan helali harama çevirmek diye buna deniyo galiba..
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/v/t1.0-9/12112203_930342690335192_3169168007984395176_n.jpg ?oh=e32c60e95e269567f7fd43241c65787d&oe=56D29CE8&__gda__=1452547806_7be670c2bd273f68fa113feb79473d5 4
simdi bi daha dusunmek lazim.
Orcun_Simsek
13-10-2015, 22:21
Yerli otomobil yapılsın bu hepimizi grurlandırır. Hepimiz kendi vatanımızın otomobiline binelim. Ama şu bir gerçek ki biz Türkler asla bir işi doğru düzgün yapmıyoruz(yapamıyoruz değil yapmıyoruz). Mutlaka biryerlerden kısıyor/çalıyor/eksiltiyoruz. Konuda gördüğüme göre şu an sadece başka bir kasa içerisinde motor testi yapılıyor. Ki haberin tekrar patlama zamanına bakarsak içerisinde bulunan motoru bile bizim yaptığımızdan şüpheliyim. Her seçip öncesi mutlaka böyle haberler çıkıyor piyasaya sonra bir bakıyoruz ortada hiç birşey yok. Bundan 4-5 yıl önce seçim afişlerinde yerli uçağımız göklerde yazılırken 7haziran seçimlerinde yerli uçağımızı yapıyoruz denildi. Ortada ne uçak var ne uçağın yapıldığı fabrikaya vs. ait bir bilgi. Bir devletin en başındaki adam fabrikanın nerede olduğu sorusuna o kadar gizli ki ben bile bilmiyorum diyebiliyor (yersen). Keşke yapılsa keşke dört dörlük bir iş çıkarsak ortaya da memleketimiz kazansa.
Ama şöyle bir durum var ki eğer olurda yerli otomobil yollara çıkarsa ilk yapılacak şey ithal otomobillere ekstra vergiler bindirmek olur. Nasıl ki vestek ve bekonun başvurusu sonrası ithal elektronik eşyalara ek vergiler geldiyse otomobilde de aynısı olacak. Vestel , beko adam gibi ürün çıkardı da biz mi almadık. Ne kadar vestel , beko ürün kullandıysak en sıkıntısız çalışanı 2 sene çalıştı. En sağlamı buydu.
Hem kötü mal üretiyorsun , hem pahalıya satıyorsun sonra oturup ağlıyorsun halkımız ithal ürün kullanıyor diye.
Adam gibi hakkıyla üreteceklerse üretsinler. İnsanları keriz yerini koyacak , dalga dümenle mal satmaya çalışacaklarsa , ithal ürüne sırf alamasınlar diye ek vergiler bindirerek hile yapacaklarsa hiç üretmesinler daha iyi...
Tayfun.O
13-10-2015, 22:28
Dönor kasa olayı gerçekse eğer olabilir. Ama tasarımının Cadillac Bls olması veya benzemesi çok iyi olur. Bkz.(Şamil-Etox ( bunları kime çizdiriyorlar arkadaş.)
Diyeceğim şu ki biz de daha bu tasarım işini yapacak mühendis yok okullarda verilen eğitim belli. (sırf bu yüzden otomotiv müh. tercih etmedim mezun olan transit- merso tır fabrikasında çalışıyor :) ) Bu yüzden tasarım işi şurda dursun motorunu mekaniğini biz yapalım varsın BLS ye benzesin. Hiç olmasa bundan 20 yıl sonra şahin doğan yerine bls görürüz
Niye BLS asıl soru bu
Dunyada bir suru marka model var
kelalper
13-10-2015, 22:43
Arkadaş donör kasa kullanmak bişey değil bütün fabrikalar yapıyor bunu motor veya şase geliştirirken ama hiçbir zaman çıkıpta arabayı kamuflaja sokup yapmıyorlar bunu. Pekala diyelim ki bu donör kasa o zaman arabanın neden başı cad. kıçı saab. Adama bunu sormazlar mı?
Lan milli araba mı geliştirmeye çalışıyorsunuz o zaman yerli motor HBO yu destekle ve onu kullan arabanda.
Akılları fikirleri yalan ve dolanla halkı kandırmak ve daha ne kadar iktidar kalarak şimdiye kadar yaptığımız usulsüzlükleri hırsızlıkları kapatırız diye insanları bu şekilde aptal yerine koymak. En komiği de bunları bildikleri halde bu vatan hainlerini savunabilen döl artıklarının olması.
Ne yerli otomobili ya başımızda bunlar bunlar gibi sarıklı cübbeliler örümcek kafalılar olduktan sonra millet marsa gider bizde böyle bakarız işte...
https://cdn.liveleak.com/80281E/ll_a_s/2015/Oct/12/LiveLeak-dot-com-356_1444678378-muslimevolution_1444678387.jpg?d5e8cc8eccfb6039332 f41f6249e92b06c91b4db65f5e99818bdd3924a43dad7a647&ec_rate=230
Ya Bursa'da bir otobüs fabrikası var biliyor musunuz? Markası Güleryüz cobra :):):)
Güleryüz cobra ne olm lan bu Ne yaman Çelişki
Inşallah arabaya adam gibi isim bulurlar temennim budur.
Ya Bursa'da bir otobüs fabrikası var biliyor musunuz? Markası Güleryüz cobra :):):)
Güleryüz cobra ne olm lan bu Ne yaman Çelişki
Inşallah arabaya adam gibi isim bulurlar temennim budur.
Güleryüz sahibinin oğlu ayni yerde askerlik yaptım.
Motor sase malesef ithal karoser türk yapımı
Fatih Cummins vardı bi de
donörsüz üstelik
Mehmetmert
13-10-2015, 23:33
1-Şimdi Donör kasa muhabbeti çıktı,donör kasa olduğuna nerden kanaat getiriyorsunuz varmı böyle bir bilgi veya resmi açıklama?Yok tabikide...
2-Diğer nokta ise şu algı çok yanlış aga ben motorla yürüyen aksamı yapıyım arabaya bir gerisi kolay üstüne bir kasa buluruz gibi lafları anlıyorum ben mesajlardan.Halbuki araç üretici yeni platformlara yeni şasilere dünya kadar arge yapıyor.Motor-şanzumanı geçtim aracın şasisi yani platformuda çok önemli ve emek isteyen birşey...
3-Diyelimki öncelik motor ve aksam,aracın şasisi değil Üsteki Alper abinin dediği gibi arabanın önü cadillac arkası saab böyle bir Donör kasa olabilirmi?
4-Hadi bu ön/arka saab-cadillac çakmasınıda geçtik,Elimizdeki test platformumuz bu.O zaman size şunu soruyorum bu yerli otomobilmi oluyor? Siz sormadan ben söyleyeyim bu yerli otomobil olmaz,bu arabanın motoru yerli ama karaseri tamamen farklı birşey oluyor.Sonuç olarak %100 yerli bir otomobil değil
0-Bu kendi yorumum tamamen(o yüzden sıfır numara),ben bu aracın motorunun veya elektrik aksamının artık her neyse yerli olduğunada inanmıyorum.Doner kasa ama diğer aksamları yerli diyen arkadaşlarında zaten resmi yoldan açıklanmış yada söylenmiş bir kanıtları yok.Birisi atmış ortaya kim attıysa umarım doğrudur
5-Hadi herşeyi geçtim,aracımızın şasisi sadece deneme amaçlı(donör birde bu söz çıktı ortaya) O zaman sorarım sen yerli otomobilmi ürettin yoksa yerli motormu ürettin? Madem böyle adam akıllı çık deki yerli motorumuzu ürettik sırada yerli şasimiz var...vs Ama bunlar öyle demiyorki.Mal bu,birkaç sene içinde 30 tane üretmeyi düşünüyoruz(30 tane cadillac alıp,kıçını saab yapıp,logoları söküp,double din teyp takıcaz demek istiyor sanırım).2020'de de seri üretime geçicez ama geçmek içinde babayiğit aranıyor.
0-Buda kendim kişisel yorumum,ben bu aracın ne motorunun nede şasisinin yerli olduğuna inanmıyorum.Umarım öyledir umarım o motoru tamamen kendimiz üretip tasarlamışızdır ama yok işte inanıcak bir yanım yok.İnş yüzüm kızarır inş. o arabanın ciğerini bizim mühendislerimiz tasarlayıp,çizip üretmişlerdir
6-Tamam kolay bir iş değili,hakta veriyorum.Ama bitmemiş bir şeyi yaptık oldu deyip.Seçim propagandası haline çevirirseniz bu iş olmaz.Bunca insan geri zekalımı Araba bildiğimiz cadillac,araksı saab.Yerli otomobil ürettik de...Gerçi akşama doğru Donör kasa olmuş bu...
7-Madem ürettin şuna adam akıllı bir tanıtım yap,güzel bir video çek.Teknik açıklama yap,projenin şurasındayız burasındayız de.Yemin ediyorum forumun Project Cars kısmında bunda daha çok emek harcanmış arabalar varya,en azından şu anli görüntü bunu gösteriyor bana.Şasi Akşam Donör olmuş,yarın bakalım ne olcak hayrola...
Motor ile sase iki konuda başlar araç sonra dallara ayrilir yuruyen elektrik karoser ince detaylar filan.
Sase cadillac mi olucak simdi
Yaa yersen.com işte:)
Zaten bu iş böyle olmaz
racona ters
Erkek arabasında VSA, donör, likör bulunmaz bilader
%100 elektrikli araba üretimlerse gerçek anlamda Aşama sayılır. Al yanına Tesla'yı, adam zaten açık kaynak. Yap adam gibi tasarım, koy elektrik motorunu. Bataryaları da Teala'dan satın al bitir işi geç.
Bugün mercedes bile motor yapmakla uğraşmıyor gidip Renault'tan alıyor. Bmw pug dan alıyor.
Gelecek elektrik beyler.
Yerli araçlar keşke wankel olsa diye kuyuya bi taş atayım mı?
Şahsen ben çok isterdim :)
HondatugraL
13-10-2015, 23:46
düz pistonlusunu bı yapsınlarda razıyız sonra üçgenle kafa yorarlar :D
Motor turbo yerine turbojet olsun
Aynı zamanda ilk uçakta kullanılsın
Kanatlara 2 tane yapıştır bitti gitti
Motor işinin alayı böyle çözülmez mi
Olmaz mı bu şekil?
Yok be olooomm ne Cadillac'ı. Bildiğin türk tasarımı işte..
aykutsafakyaman
14-10-2015, 00:29
4 tane silindiri bi görelim de gerisine bakarız :)
overblack
14-10-2015, 01:27
seçim geliyor diye nasıl prim yapacaklarını şaşırdılar. araba değil rezil bişi çıkmış. iç mekan zaten bildiğin cadillac.
Hocam valla o benden baktı...
donör kasamı?
Çevir kazı yanmasın.
Zaten arabanın üretileceği yok seçim öncesi ortaya attılar birşey.. baktılarki tepki çok neymiş donör kasa...
İnsanın en çok ta böyle Aptal yerine konmak zoruna gidiyor arkadaş..
hakikatten donör kasa kullanıyor olursun araba ürettik demezsin biz bi motor geliştiriyoruz onuda deneme aşamasındayız dersin canıma minnet...
Sen kalk kelime oyunlarıyla 2007 model cadillacı milli otomobil diye lanse et reklam yap seçim yatırımı yap sonra foyan ortaya çıksın vay efendim neden destek olmuyosunuz yeaaa desinler..
Pes arkadaş vallahi pes.
Güleryüz sahibinin oğlu ayni yerde askerlik yaptım.
Motor sase malesef ithal karoser türk yapımı
Yanlış bakmadıysam içinde man motoru vardı.
Gönül ister tamamı Türk olsun ama hazır yapılmışı varken dünya para harcayıp yenisini yapmaya gerek yok.
İsim konusunda haklı arkadaş biraz daha tarz bir isim bulunabilirdi.
Ayrıca karsa'ın JEST i mesela piyasayı silip süpürüyor şu ara.
Güzel araç yapmışlar, rakibinden de 30K civarı aşağı satıyorlar pazar lideri oldular neredeyse.
yilmazcatalbas
14-10-2015, 07:38
Ne yerli otomobili ya başımızda bunlar bunlar gibi sarıklı cübbeliler örümcek kafalılar olduktan sonra millet marsa gider bizde böyle bakarız işte...
https://cdn.liveleak.com/80281E/ll_a_s/2015/Oct/12/LiveLeak-dot-com-356_1444678378-muslimevolution_1444678387.jpg?d5e8cc8eccfb6039332 f41f6249e92b06c91b4db65f5e99818bdd3924a43dad7a647&ec_rate=230
Bu olayın din, sarık, cübbeyle ne alakası var? Laf olsun bir yerden b*klayalımda nereden tutarsa değil mi? Evvelinden beri bu adamlar yok başımızda diğerlerini de biliyor bu ülke ne oldu marsa mı çıktık? Bu arada hükümet yanlısı değilim istediğini söyle ama bu olayların sarıkla cübbeyle alakası yok.
Benim peygamberim "ilim çinde de olsa gidiniz" diye bir hadisi var sende bir ara bunları düşün istersen yada düşünme ama dini de bilmeden karıştırma
İşim detayını bilmem, durum buysa, 2. devrim vakasını kabullenemem ben!
dragon07
14-10-2015, 07:53
deselerdi başka bir aracın kasasını kullanıcaz , motorunu kendimiz yapıcaz ,yüzde50 yerli yapıcaz diye bilgilendirselerdi bu konuşmaları yaparmıydık :)
face de gördüm çok güldüm
https://www.facebook.com/iPhonedo/photos/a.321294107919551.66504.254388541276775/873849389330684/?type=3
yilmazcatalbas
14-10-2015, 08:17
hahahahahah adam olayı çözmüş :D
Muhalefet olarak yazmıyorum çok ciddiyim,
3-4 üstte mesajımda da belirttim. Var olan ve parasını verip alabileceğim yıllar önce üretilmiş bir aracı bu gün kalkıp
"geliştirdik" ve "babayiğit" bulunca üretime başlayacağız diyerek kamuoyu ile paylaşan birini ki bu adam
"bakan" hatta bu gün ki resmi gazete de maliye bakanlığına da vekil tayin edilmiş kendisi, eleştirmeyelim de ne yapalım ?
Bunu hangi hükümet hangi bakan yaparsa yapsın ben eleştiririm şahsen. Tutar yan arıyorum ama bulamıyorum savunmak için.
Yok haklısın yazdıklarında ancak açıklamaları dinlemeden,(bu konu için konuşmuyorum genel konuşuyorum) derinlemesine araştırmadan sırf "onlar" yaptı diye herşeyi eleştiren büyük bir kitle var, ne zaman bu kadar kutuplaşır hale geldik, 70 lere doğrumu gidiyoruz yavaş yavaş, iyice bölünelim anasını satıyım bu nedir böyle..
Medya tarafından yürütülen büyük bir algı operasyonu var bunuda kimse göremiyor...
kelalper
14-10-2015, 08:31
bu sence algı operasyonu mu?
Adamların doğru düzgün yapabildiği ne var? Metro sistemi mi? Her sene yeniden yıkılıp yapılan yollar mı? Sürekli arıza yapan sorun çıkaran metrobüs mü? Adamların yaptığı elle tutulur bi halt yok. Herşey derme çatma. Herif köprü yoluna bile kendi karar verio. Arkadaş kimliğin ne vasfın ne. Kaldırım mühendisi bile değilsin neye karar veriosun.
Benim yazımda din kelimesi geçiyor mu? Klasik ortadoğu kafası işte onu eleştiriyorum, millet gider aya biz gideriz yaya...
orhan_guney
14-10-2015, 08:49
Maşallah araba haricinden her şeyden fazlaca konuşulmuş.
Bu olayın din, sarık, cübbeyle ne alakası var? Laf olsun bir yerden b*klayalımda nereden tutarsa değil mi? Evvelinden beri bu adamlar yok başımızda diğerlerini de biliyor bu ülke ne oldu marsa mı çıktık? Bu arada hükümet yanlısı değilim istediğini söyle ama bu olayların sarıkla cübbeyle alakası yok.
Benim peygamberim "ilim çinde de olsa gidiniz" diye bir hadisi var sende bir ara bunları düşün istersen yada düşünme ama dini de bilmeden karıştırma
Benim yazımda din kelimesi geçiyor mu? Klasik ortadoğu kafası işte onu eleştiriyorum, millet gider aya biz gideriz yaya...
http://m.hurriyet.com.tr/milli-cadillac-30302310
Bende fotoğrafları görünce herkes gibi kandırmaca olduğunu, var olan bir aracı kaplayıp seçim propagandası yaptıklarını düşündüm. Gerçektende seçim propagandası yapıyorlar ama gerçekten bir çalışma var ortada anladığım kadarıyla. Paylaştığım linkteki yazıyı okuyun lütfen, saab'tan aracın tüm hakları alınmış, ister aynı tasarımla ister farklı şekilde üretsinler fark etmez, yapılmaya çalışılan bir şey var ortada. Bunun seçim malzemesi yapılıp hiç bir açıklama yapılmadan 3 fotoğrafla paylaşılmış olması sıkıntı olan. Yani yapılan bir çalışmayı kötülesik ama bu bizim değil açıklama özürlü bir bakanın suçu.
Yok haklısın yazdıklarında ancak açıklamaları dinlemeden,(bu konu için konuşmuyorum genel konuşuyorum) derinlemesine araştırmadan sırf "onlar" yaptı diye herşeyi eleştiren büyük bir kitle var, ne zaman bu kadar kutuplaşır hale geldik, 70 lere doğrumu gidiyoruz yavaş yavaş, iyice bölünelim anasını satıyım bu nedir böyle.
Medya tarafından yürütülen büyük bir algı operasyonu var bunuda kimse göremiyor...
Br noktada katılıyorum iki taraf demek ne kadar doğru bilmiyorum ama şuan böyle bir kutuplaşma söz konusu maalesef.
Ve bu algı dediğin şey hükümete yakın medya tarafından yapılıyor bence.
En çok izlenen kanalların sahipleri yaptıkları yayınlar ayırt etme gücüne sahip her insan tarafından anlaşılabilecek kadar net.
Araba olayında kızdığım ise var olanı biz var ettik gibi çıkıp propaganda yapılması. Eminim bu olayı muhalif partilerden biri yapsa,
bu gün manşetlerde çarşaf çarşaf okuyor olurduk.
Ekrem_06
14-10-2015, 08:54
Ben şu kadarını söyleyeyim gerçekten üzüldüm. Bu proje ilk çıktığında inşallah dedim çünkü evet büyük ülkeler artık araba üretmeyi bırakıp ortaklıklar kurup çözüm üretirken bizim böylesine bir atağa geçmemiş beni şaşırtmıştı. Olur da yapılırsa çok sevineceğim bir proje idi. Zamanında yapılan devrim arabaları gibi bir olayla yok olmasından korkuyorum halen ama yapılmış bi arabayı alıpta biz yaptık denilmesi beni çok üzdü. Hiç bir zaman bir partiye körü körüne bağlı olmadım bunun partiyle alakası yok bunun ülkemiz ile alakası var. Açılacak olan bir fabrika ülke ekonomisine sağlayacağı katkı çok büyüktür. Keşke çıkıp biz bu markayı satın almayı düşünüyoruz, 2020'de fabrika tamamen ülkemize taşınacak deselerdi. Ama yıllar önce yapılan arabayı piyasaya süsleyip püsleyip ahanda biz yaptık demek bence sahtekarlıktır. Bu ülkede ne dehalar var. İnanın istersek çok daha iyilerini yaparız.
huseyinturk
14-10-2015, 09:06
İlk yerli telefonuda yapmışlar :D
http://i.hizliresim.com/7PbM9L.jpg (http://hizliresim.com/7PbM9L)
sonraki seçimlerin projesi bu
ilk TR hayfonu
Rockford
14-10-2015, 09:22
yav 250milyon dolara saab ı satmışlardı bari direk saabı satın alıp 9.3 üreteydik.
artık parca sıkıntısı da yaşanmaz 9.3 bakmaya başlayabiliriz :)
İbrahim33
14-10-2015, 09:27
bakın görüdünüz mü ülkemiz yerli arabada yapıyor. bekle bizi 2023 , dünyaya kafa tutacağız. ülkemizin refah seviyesi çok yüksek. her yerde yol yaptılar , havalimanı yaptılar. milli iradeye saygılı olun , bre zındıklar , cehapeliler ve atayizler.
sabah okuyan ak - koyun...
huseyinturk
14-10-2015, 09:29
sonraki seçimlerin projesi bu
ilk TR hayfonu
Çin malı çakma telefonlar gibi çakmasını yapıp, TAYfon diye 200 liraya satarlar sonra bu ülkenin yarısı adamın sayesinde garibanında ıphoneu oldu der oy verir. Burası Türkiye
bu sence algı operasyonu mu?
Adamların doğru düzgün yapabildiği ne var? Metro sistemi mi? Her sene yeniden yıkılıp yapılan yollar mı? Sürekli arıza yapan sorun çıkaran metrobüs mü? Adamların yaptığı elle tutulur bi halt yok. Herşey derme çatma. Herif köprü yoluna bile kendi karar verio. Arkadaş kimliğin ne vasfın ne. Kaldırım mühendisi bile değilsin neye karar veriosun.
Peki ne diyim..
Br noktada katılıyorum iki taraf demek ne kadar doğru bilmiyorum ama şuan böyle bir kutuplaşma söz konusu maalesef.
Ve bu algı dediğin şey hükümete yakın medya tarafından yapılıyor bence.
En çok izlenen kanalların sahipleri yaptıkları yayınlar ayırt etme gücüne sahip her insan tarafından anlaşılabilecek kadar net.
Araba olayında kızdığım ise var olanı biz var ettik gibi çıkıp propaganda yapılması. Eminim bu olayı muhalif partilerden biri yapsa,
bu gün manşetlerde çarşaf çarşaf okuyor olurduk.
Hükümet yandaşı medyanın yaptığı algı operasyonu değildir, direkt yapılan propagandadır,amatörcedir yani çoğu insana ters teper,
algı operasyonu yada bilinçaltına verilen mesajlar fark edilemez etkisine kapılır gidersin senin aldığın kararlara etki eder,doğan medyasının bilmem kaç yıldır yaptığıda bu, bu dünyada bir kaç yüzyıldır uygulanan yöntemlerden zaten.
Konuyla ilgilenenler bilinçaltı konusunu araştırabilir çokça makale/kitap var.
Mesela örnek Saddam kötü adam ilan edildi Irağa demokrasi bahanesiyle girildi sonuç ortada, bunun gibi örnekler 1800lü yıllardan beri uygulanıyor.
bizi bıraksalar neler yapacaz da
şu üst akıl yok mu üst akıl...
böyle kıspetten tutmuş bırakmıyo hesaaabı
"üst akıl" deyince VTEC üstü geliyo hep aklıma
donör şasili yerli milli motora modifiye olmaz mı?
silindir başına 2 egzantrik mili koysak, hepsinin VTEC'i bağımsız olsa, içerden açıp kapamalı olsa?
olmaz mı?
http://m.hurriyet.com.tr/milli-cadillac-30302310
Bende fotoğrafları görünce herkes gibi kandırmaca olduğunu, var olan bir aracı kaplayıp seçim propagandası yaptıklarını düşündüm. Gerçektende seçim propagandası yapıyorlar ama gerçekten bir çalışma var ortada anladığım kadarıyla. Paylaştığım linkteki yazıyı okuyun lütfen, saab'tan aracın tüm hakları alınmış, ister aynı tasarımla ister farklı şekilde üretsinler fark etmez, yapılmaya çalışılan bir şey var ortada. Bunun seçim malzemesi yapılıp hiç bir açıklama yapılmadan 3 fotoğrafla paylaşılmış olması sıkıntı olan. Yani yapılan bir çalışmayı kötülesik ama bu bizim değil açıklama özürlü bir bakanın suçu.
+1
Detaylara bakinca Turk firmalar da var, Rover vs. bir calisma var..
Ama bizim insanimiz okuma ozurlu oldugu icin "cadillac'a sticker yapistirip yediriyolar lo " modundan cikamazlar ta ki birileri aciklama yapana kadar...
Birilerinin emegi, birilerinin hirsi ugruna heba oluyor belliki.
Mehmetmert
14-10-2015, 10:33
Olaylar soyle gerceklesti
1-Millet tepki gosterdi bu cadillacin aynisi diye,sonra kopyada olsa yaptik.Kopya olmadan gelisiez falan fistam denildi,ama degil kopyasini yapmak araci hazir alip logo sokmusler :)
2-Motor ve elektrik aksamini biz urettik,kasayi oylesine onu cadillac arkasi saab secmisler.Sasi onemli degil yaa demir parcasi bulup oturturuz ilerleyen zamanlarda gibi ortam yaratildi :)
3- Simdi yani bugun Saabdan motor ve sasinin hallari satin alindi o deneniyor,yani zamaninda saabin urettigi elektrik motor ve bildigimiz saabin sasisi var yani :) Aksama dogru gene degisir degistikce eklerim :)
Edit gelsin lutfen ya,cok kotu yazmisim telefondan :(
Olaylar soyle gerceklesti
1-Millet tepki gosterdi bu cadillacin aynisi diye,sonra kopyada olsa yaptik.Kopya olmadan gelismez falan fistam denildi,ama degil kopyasini yapmak araci hazir alip logo sokmusler
2-Motor ve elektrik aksamini biz urettik,kasayi oylesine(denemelik,donör)aldik, önu cadillac arkasi saab olarak yapmislar sasiyide.Sasi onemli degil yaa demir parcasi bulup oturturuz ilerleyen zamanlarda gibi ortam yaratildi
3- Simdi yani bugun Saabdan motor ve sasinin haklari satin alindi deniliyor,yani zamaninda saabin urettigi elektrik motor ve bildigimiz saabin sasisi var. Aksama dogru gene degisir degistikce eklerim
Yerli telefonumuz hayırlı olsun.
http://i.hizliresim.com/PBokJ7.jpg
merttepe
14-10-2015, 10:57
Ya donör kasa olsun vs ne fark eder?
Bu ülkede yüzlerde iyi mühendis tasarımcı varken. Neden hala yabancı proje hele ki başarısız olmuş ve batmış bir platform satın alınıyor.
Kim ne kadar kazanıyor da milli! olacak araba D segmenti oluyor? Kim alacak bunu. avrupaya satamazsın, ortadoğuya satamazsın, Uzak doğuya satamazsın, güney amerikaya hayatta stamazsın.
Bu arabaya sadece türkiye binecek, binecek de D segmenti bir aracı 30bin tlye mi satacaklar? 30bin tlye BLS yapacaklarsa ben binerim.
o resimler donörse bizde(alanlar) kobay olucaktır en kısa yoldan.
oyüzden bırak 30bini 1tl olsa dönüp bakmaz. millet abd'de deli gibi satan kia hyundayi benimseyemedi daha burda orda sorun üstüne sorun üretmiş kasayı burda kim alacak merak ediyorum :D
Yerli telefonumuz hayırlı olsun.
[IMG]Yerli Telefon Resmi
OOOOOO Elma Amasya'dan sanırım çok güzelmiş sulu sulu.
merttepe
14-10-2015, 11:07
milli gelirin gerçekten 10bin dolar olduğuna inanıyor heralde bunlar.
Hem amerikada hem avrupada başarısız olmuş ve kendi haklına hitap etmeyecek bir segmenti tercih etmeleri bu işten ne kadar anlamadıklarını gösterir.
Donörmüş, 1.3 motormu koyacaklar o kasaya? vergi sisteminimi değiştirecekler? 2lt motor için tasarlanmış kasa o, neyi test ediyorlarmış o kasada.
Ya donör kasa olsun vs ne fark eder?
Bu ülkede yüzlerde iyi mühendis tasarımcı varken. Neden hala yabancı proje hele ki başarısız olmuş ve batmış bir platform satın alınıyor.
Kim ne kadar kazanıyor da milli! olacak araba D segmenti oluyor? Kim alacak bunu. avrupaya satamazsın, ortadoğuya satamazsın, Uzak doğuya satamazsın, güney amerikaya hayatta stamazsın.
Bu arabaya sadece türkiye binecek, binecek de D segmenti bir aracı 30bin tlye mi satacaklar? 30bin tlye BLS yapacaklarsa ben binerim.
Mert,
Sen bu sektorde calisiyorsun, tubitak'tan bir kac kisiye mail atsana detay icin, bakalim donus yapacaklar mi?
Aracın aynısını yapsınlar ucuza alıp cadillac logoları çakıp satan çıkmazsa ben birşey bilmiyorum.
merttepe
14-10-2015, 11:20
Mert,
Sen bu sektorde calisiyorsun, tubitak'tan bir kac kisiye mail atsana detay icin, bakalim donus yapacaklar mi?
Cem, benim tubitak ile yerli oto konusunda bir bağlantım yok.
Bizden başka projeler satın alıyorlar ve alacaklar şu an.
Dolaylı sordurabilirim ama.
Cem, benim tubitak ile yerli oto konusunda bir bağlantım yok.
Bizden başka projeler satın alıyorlar ve alacaklar şu an.
Dolaylı sordurabilirim ama.
Senin kanalindan ogrenebiliriz bence birseyler, sordur bence.
Ben birseylere cabaladiklarina umut ediyorum.
çorum kaloriferi rulezz :D
Bu arada kasa seçimi güzel eniştemin doblosunun pabucu dama :D
Vallaha kötülüyoruz falan ama buna da şükür en sonunda öyle yada böyle başladılar bişeyler yapmaya.
https://www.youtube.com/watch?v=aY1X91ocCwY
ya şöyle bişeyle çıksalardı?
merttepe
14-10-2015, 11:30
Senin kanalindan ogrenebiliriz bence birseyler, sordur bence.
Ben birseylere cabaladiklarina umut ediyorum.
inş çabalanıyordur tabi, ama ben gene boşa kürek çekildiğini düşünuyorum.
Bunu düşünmeme sebep olan ise, şimdiye kadar yapılanlar ev bunların sonucunda hüsranla birlikte bizim kapımızın çalınması.
Sana pm atacağım detayları mecburen. yazamıyorum buraya.
herkes herşeyi ne çok biliyor. herkes pazara, teknolojilere, kaliteye ne kadarda hakim. ne kadar da ceo bir toplum olmuşuz. saab battı evet ama kim saab'ın araçlarına kötü diyebilir. yani başka bir firmanın teknolojisinden yararlanmakta ne sıkıntı var. baştan yapmaya kalksak daha masraflı olacaktır muhtemelen, başlamak için güzel bir nokta olabilir neden bu kadar karşıyız bu olaya. çalmamışız ayrıca çinlilerin yaptığı gibi, satın almışız kullanıyoruz teknolojileride, tasarımıda. alan razı satan razı ne sıkıntı var. aracın üstüne kendi teknolojimizi, hibrit sistemini, elektirikli motor sistemini vesayresini geliştirmeye çalışıyoruz işte. sanki yüzlerce binlerce bilim adamlarımız, dünya çapında mühendislerimiz var, dünya teknolojisini bizden satın alıyor, arge'nin merkezi bir ülke olmuşuzda nedenkendimizyabmıyozyaaa bizyaparsakeniyisiniyaparızyaaa diye boş boş muhabbet yapıyorsunuz. burada kızmamız gereken nokta yapılan iş değil, harcanan emeğin seçim propangandası uğruna saçma sapan açıklamalarla heba ediliyor oluşu.
merttepe
14-10-2015, 11:41
Evet tahmin ettiğim gibi çıktı,
Yerli motor yok, projeside yok.
Üstünde çalışılan araba elektrikli araba projesi, hybrid değil elektrikli.
Vectra c de ayni platform diye biliyorum. bu sebeple yürüyen akşamda yedek parca bulunulurlugu acisindan iyi olur.
sifirdan yapmaktansa devşirme şase/model üzerinden gitmek, sonunda ekonomik olarak basarisiz olması çok muhtemel olan bu projeye daha az para gömülmesi demek olduğundan bence doğru karar.
ama proje tamamen gereksiz diye düşünüyorum.
umarim basarili olur ve ben haksiz cikarim.
Elektrikli olmalı zaten. İçten yanmalı motor gereksiz bu saatten sonra.
alperkirman
14-10-2015, 12:10
http://www.ahaber.com.tr/multimedya/galeri/otomobil/9-bin-liraya-spor-otomobil-yapti?tc=15&page=1
mikelazi
14-10-2015, 13:11
Vectra c ve alfa 159 platformu.
yerli neyimiz kaldıki otomobilimiz olsun.
millet marsta su bulur,biz ölü yıkamakla ilgileniriz.
adam hazar denizinden sınırımızdaki işide füze yollar,biz yumurcak tv yi kapatırız.
97 vatandaşımız başkentimizde canlı bomba ile öldürülür,biz o canlı bombaların kimler oldugunu bilsekte suça karışmadıkları için tutuklamayız.
orta dogu bizden sorulur,dünya liderimiz,dünyanın buyuk gücüyüz yeter artık bu yalan dolan yeter.ne mutlulukta,nede üzüntümüzde birlik olamıyoruz artık.bizi bu hale getirenler utansın.bu ülkenin gerçekten yerli denebilecek bir otomobile ihtiyacı vardı.bu hayalimizde çakma cadillacta söndü.
her yerde mühendis açıklama yaptı söyle böyle deniliyor nerde abi o açıklama bulamadım link video vs var mı?
daha ilk yapılacak otomobil için tamamen özgün bir tasarım beklemek saçma olur, bugün birçok marka birbirleriyle benzer platformları kullanıyor.aynı motorlara farklı isimler vererek satıyor ürünlerini. sonuçta yapılan işin de piyasaya uygun olması gerekir. dış kasa olayına çok takılmıyorum ben, tamamen kopyalamadan platform kullanılarak özgün bir motorla araç üretilebilirse yine de bir başarıdır. Dacia nasıl renault ile birlikteyse biz de bir marka ile birlikte iş yapabiliriz.
;7952677']her yerde mühendis açıklama yaptı söyle böyle deniliyor nerde abi o açıklama bulamadım link video vs var mı?
Al sana mühendis
https://www.youtube.com/watch?v=kGojEyq8x4Y
Hala olayı kavrayamayan arkadaşlar görüyorum.
Olay çaba sarfedilen bir durumu baltalamak değil ki.
Mevzu milletin gözünün içine baka baka x marka y model bir aracı biz ürettik, geliştirdik diyerek ortaya çıkmak.
TR de yapılsın biz yapalım, yapacak makina parkı, insan gücü var. çok spesifik parçaları alırsın üreticiden kullanırsın.
Bunu tüm dünya yapıyor zaten ayıp değil ki.
Medyada yorumları görüyorum elifi görse mertek sanacak adamlar "yapana helal olsun, işte bu" vs gibi yorumlar yapıyorlar.
Aç bir araştır yok, sor soruştur yok, adamların ağzından çıkanı vahiy kabul edecek insanlar var bu ülkede.
Onlarda bunu bildiği için bildikleri yoldan yürüyorlar ne güzel..
herkes herşeyi ne çok biliyor. herkes pazara, teknolojilere, kaliteye ne kadarda hakim. ne kadar da ceo bir toplum olmuşuz. saab battı evet ama kim saab'ın araçlarına kötü diyebilir. yani başka bir firmanın teknolojisinden yararlanmakta ne sıkıntı var. baştan yapmaya kalksak daha masraflı olacaktır muhtemelen, başlamak için güzel bir nokta olabilir neden bu kadar karşıyız bu olaya. çalmamışız ayrıca çinlilerin yaptığı gibi, satın almışız kullanıyoruz teknolojileride, tasarımıda. alan razı satan razı ne sıkıntı var. aracın üstüne kendi teknolojimizi, hibrit sistemini, elektirikli motor sistemini vesayresini geliştirmeye çalışıyoruz işte. sanki yüzlerce binlerce bilim adamlarımız, dünya çapında mühendislerimiz var, dünya teknolojisini bizden satın alıyor, arge'nin merkezi bir ülke olmuşuzda nedenkendimizyabmıyozyaaa bizyaparsakeniyisiniyaparızyaaa diye boş boş muhabbet yapıyorsunuz. burada kızmamız gereken nokta yapılan iş değil, harcanan emeğin seçim propangandası uğruna saçma sapan açıklamalarla heba ediliyor oluşu.
Herkes ceo bizde, herkes arge mühendisi, herkes herşeyi çok iyi bildiğini zanneder bu ülkede..İşyerinde herkes patronu eleştirir mesela strateji denen birşeyin ne olduğunu bilmez.Cahillik zor iş...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-cadillac-turkiyenin-ilk-yerli-otomabili-226118513/detay
İlk yerli otomobil ilana düştü :D
https://youtu.be/pTWb-pOLvd4
Arkadaşlar,
10 küsür senedir otomotivde orta düzey yönetici olarak görev yapıyorum.
Kısacası , bu bahsetmiş oldukları işler tamamıyla palavra. Konuyu AKP'ye bağlamıyorum, siyasete bulaşmayacağım.
Bir aracı geliştirmek için yüzlerce mühendis , bir sürü yan sanayi ile beraber uğraşıyor. Türkiye'de böyle bir yetenek sadece beğenmediğimiz TOFAŞ'ta var. Onlar bile Ege projesi için FCA'dan büyük destekle, motor ve şanzuman parçlarını carry-over kullanarak ancak 1.5 senede prototipini yapabildi. Prototipten yaklaşık 2 sene sonrasında da aracı satmaya başlayacaklar.
Ayrıca prototip aracın prototip detay parçalarını da , yine yan sanayiden alırlar. Mesela vites kumanda gruplarını bizim firmamız verdi. Bu tedarikçilerden gelen parçaların fiyatları da prototip üretiminden çıktığı için inanılmaz pahalıdır(seri parçanın 10 katına varır)
Bu aracı kimler nasıl geliştirmiş, hangi bütçeyle yapmışlar, prototip dedikleri bu araçlarda neyi test ediyorlar? Testleri hangi test cihazları ile yapıyorlar? Tam anlamıyla komedi.
İnsanları kandırmak bu kadar kolay ve cezasız olmamalı.
Ha bir de uçmuşlar, elektrikli ve hybrid de çalışıyorlarmış. Tey Allah'ım yaa..
onursumer
14-10-2015, 14:50
Bence biz once yerli taksi yapmaliyiz , butun un yollarda , elistirmek hatalari gormek icin ideal diye dusunuyorum
Hemde ayni zamanda bi standart yakalamis olucaz taksi olarak
Bence biz once yerli taksi yapmaliyiz , butun un yollarda , elistirmek hatalari gormek icin ideal diye dusunuyorum
Hemde ayni zamanda bi standart yakalamis olucaz taksi olarak
bunuda unuttuk gitti;
http://www.conceptv1.com/overview/default.aspx?id=overview
cabrioleter
14-10-2015, 15:00
http://i58.tinypic.com/dztgk9.jpg
"Müjdeler müjdesi! İşte ilk akıllı telefon prototipim.
Bakalım Apple bundan sonra aklına geldiği gibi zam yapabilecek mi?"
diye yazmış İphonedo :D
Kasası ortalama düzeyde yani bu tanıtılan gibi ve elektrikli motora sahip olacak. En az 250 km yapabilen bir türk otomobili olursa vede bunu devlet teşvik eedip ucuza satarsa ben memnuniyetle binerim
http://www.saabplanet.com/rebadged-saab-9-3-is-turkeys-new-national-car/ :D
ersandeniz
14-10-2015, 16:54
Gercekten birseyler yapiyorlarsa da yanlis yoldalar, bence ticari taksilerin kullanacagi bir otomobille cikilmali, sorunsuzluk, ekonomi ve yedek parca sikintisi olmadigi goruldugunde zaten bireysel kullanicilar da alir.
(Bu arada herkes masallah herseyden anliyor, buyuklerimiz en iyisini bilir mantigindeki arkadaslar lutfen kafalarinin icindeki organin ne ise yaradigini bi arastiriversinler)
Mühendislik çerçevesinden bakarsak bir problemin yada sürecin birden çok çözümü varsa, en kolay çözüm seçilir.
Problem: Otomobil yapmak. Sene 2011. Proje başlasın.
Progress report 2013: Otomobil yapmak zor iş.
Progress report 2014: Göz boyamak ise kolay.
Progress report 2015: Boyamak çok kolay.
Çözüm: Boyamak.
İlk yerli otomobilimiz hayırlı olsun.
Resimle anlatırsak:
http://img.memecdn.com/the-worlds-problem-solved_o_349111.jpg
-Murat Özcan-
14-10-2015, 17:48
Ülkemize milletimize hayırlı olsun umarım dışa bağımlılığımız bir nebzede olsa azalır artık..
Ülkemize milletimize hayırlı olsun umarım dışa bağımlılığımız bir nebzede olsa azalır artık..
Çelik: ithal
Aliminyum: ithal
Petrolle ilgili lastik, hortum, paspas vb. tüm plastik malzeme: ithal
Benzin: ithal
Elektrik: %60'ı ithal
Asfalt: ithal
Üstüne batık şirketin knowhow'ı da ithal.
Birde malkoclar ın Megane platformu üzerine çalışmaları vardı ne oldu acaba?
Çelik: ithal
Aliminyum: ithal
Petrolle ilgili lastik, hortum, paspas vb. tüm plastik malzeme: ithal
Benzin: ithal
Elektrik: %60'ı ithal
Asfalt: ithal
Üstüne batık şirketin knowhow'ı da ithal.
Ya şimdi ne yaptın sen
Hz. Muhammed hayatta olsa bunlara oy verirmiş.
Diyen kesim bu yazdıklarına yalan dolan montaj der.
Beyin ölümü gerceklesmis insan musfetteleri ne anlar
Guzel kardeşim benim :)
İbrahim33
14-10-2015, 18:28
Ulan şöyle albea - symbol kırması bir araba yapıp bütün bakanların vekillerin , bürokratların altına verseler ne güzel olur bee. ülkedeki en götü boklu kalem müdürünün , meski müdürünün bile altında 100 k tl lik passata biniyor. böyle birşeyin olması imkansız ama müthiş bi tasarruf olur ülke için.
Bilim sanayi bilmem ney başkanı kopya iddialarını kesinlikle kabul etmiyolarmışmış.
Haberlerde izledim az önce. Tabi yersen..
huseyinturk
14-10-2015, 19:06
http://i.hizliresim.com/48kzOp.jpg (http://hizliresim.com/48kzOp)
Böyle bir açıklama yapılmış. Kullanılan kasa cadillakmış zaten, donör olarak motoru yürüyeni test ermek amaçlı kullanılıyormuş. İşin garipsenen tarafı henüz test aşamasındaki bu projenin bitmiş gibi seçim öncesi gün yüzüne çıkarılması.
a haberde birazdan önemli bilgiler verilecekmis :)
önümüzdeki haftalarda bakan veya başbakan bilgi verecekmis, nihai araç çok begenimizi kazanacakmis :)
önemli bilgiler bunlar malesef
hddsheriff
14-10-2015, 19:39
Fırıldak fadıl bile özgün bir tasarım olan imza ile kandırmıştı milleti, bunlar o seviyeye bile gelememiş.
Başkasının "şeysi"yle gerdeğe girmek diye bir söz vardır a-ha tamda bu durumlar için söylenmiş.
Marmaray Projesi içinde zaten çok daha öncesinde planı olan bir konuydu asrın projesi olarak gösterildi.. Biraz daha zaman geçince aslında araç bizim Cadillac bizden çaldı biz geri aldık derlerse şaşırmıcam
Bi kere de destekleyin ya ne cok biliyorsunuz, Turk mali ya yikin , cadillacin aynisini cikarmazlar merak etmeyin, iyi kotu desteklememiz lazim. Cadillacin sasisinde ne varmis gm sasisi, Turkiye de en cok gidecek sedan aile araci tipi bisey yapilacak, can cin conun arabasindan yine on kat iyi olur