1.4 122 tsi golf 7 ile 6 arasında motorda epey farklılık var diye duydum. Farklar nedir bilen arkadaşlar varmı? Araç hafifliği (100 kg) yakıt tüketiminde kendini gösteriyormu acaba
Printable View
1.4 122 tsi golf 7 ile 6 arasında motorda epey farklılık var diye duydum. Farklar nedir bilen arkadaşlar varmı? Araç hafifliği (100 kg) yakıt tüketiminde kendini gösteriyormu acaba
Bu mesajım yeni sayfada dursunda cevap gelmesi için.
GOLF 7' lerde ben yeni bir teknoloji olduğunu öğrendim bugün. Belirli bir hız veya devir aralığında 4 Silindir olan aracın 2 Silindirini iptal ederek 2 Silindir ile yakıt olayını kullanıyor ve ona göre tekrar kendisi açıp kapıyor. 2 Silindir uzun yolda ciddi güzel yakıt sağlatabilir insan için :icon_tup: Demek böyle güzel özellikleri olduğundan, en iyi araç seçilmiş :icon_tup:
Golf7'deki 1.4 TSI 122 , eski 1.4 122 CAX motorla alakası yok :) Motor kodu, ECU, hacmi vs tamamen farklı. :)
Eskiler 1390 cc, yeni 122'ler 1395 cc. Bosch MED 17.5.21 ECU'ya sahip. Hava filtresi yeri falan da farklı. Daha fazla teknik detay bilmiyorum ama araştırmak lazım :)
Acaba 1.6 tdi gibi bir fake durum olmasın. Yükleme payları daha doğrusu motor parçaları birebir aynıda sadece yazılım farkı varsa 122 tsi almak daha mantıklı olur o zaman.
1.4 TSI golf 7 ye orta mı yoksa son susturucu iptali mi yaptırmalıyım? Hafif ses istiyorum. Orta yaptır diyorlar ancak alt devirlerde kayıp yasarmıyım ?
ortayı söktürün.sonu söktürürseniz alt devriniz ölür.
Ortayı söktür tınlar sadece.Sonu söktürünce kusan 60 yaşında nineler gibi ses çıkarıyor.122lik golf var bizim arkadaşta oda öyle yaptı.
1.2 tsi araca yazılım yaptım dp de dusunuyorum yazılımdan once mı yaptırmalıydım dp yı bı fark olur mu guc acısından?
yazılımı yaptık bile şimdi nasıl yapıcaz peki dp yapıp geri mi götürücez ?
Ben yazılımımı önce dp yi mi önce yapmalıyız diye okumuşum.
Eğer yazılımcınız yazılımı yaparken dp varmış gibi yaptıysa problem yok
Bir konuşun yazılımcınızla ama dp den sonra tekrar ayarlanması gerekebilir yüksek ihtimal.
çok sağol kardeş
arkadaşlar golf gt kullanan arkadaslar varsa yardımcı olabilirler mi acaba boost gostergesi gazladıgım zman tam olarak sona vurmuyor bazen vuruo bazen vurmuo sorun ne olabilir acaba ?
Basınç kaçki arabanın ? peak atmasından mı bahsediyorsunuz anlamadım.
Yazılım var mı ? ayarlanan basınç kaç ? basınç kaçırıyor olabilir sanırım dv'den
1.2 tsi dsg'ye yazılım yaptıran var mı?