Termostat denedinizmi ?
Printable View
Yazılım dp li afn motorda 7.5 litre normal mi acaba
Seite nicht gefunden | Facebook
BU arkadaşın sattığı araç hakkında bilgisi olan var mı ?
Merhaba. Yeni aldığım 1.9 tdi pd 130 aracımda bir tekleme başladı ve p0201 kodlu arızayı veriyor. Sizce sorun neden olabilir? Araçta duman atma, geç çalışma vs. yok. Sadece çekiş düşüklüğü ve tekleme mevcut. Cut offa girdiği zaman motor saat gibi çalışıyor.
P0201: Enjektör Devre / Açık - Silindir 1
Bugün aracı babam pompacıya götürmüş sorun enjektör tesisatındanmış sanırım el değmişken enjektörlerin temizliği yapılmış tamir takımı falan değişmiş söylenene göre.
Sorun düzelmiş fakat psikolojik mi bilmiyorum turbo basıncı biraz daha geç gelmeye başladı gibi
pd105 - pd140 bu iki aracı 250 hp lere çıkartmak istesek hangisi mantıklı ?
İkiside eş değer mi?
Kimse yok mudur pdyle uğraşan artık ?
Pd105 dediginiz 5ileri olan mi
Pd ile uğraşan çokta buraya uğramıyorlar sanırım. Favorim tdipower nickli Serdar abidir. Pd 105 1900cc pd 140 2000cc olmalı. 105liğin 5 ileriside var 6 ileriside var diye biliyorum.
İkisi bambaşka bunların
Ama pd yürütme konusunda 130 veya bulunabiliyorsa 160 olanların önü daha açık
Ayrıca 1,9 hacimli 105'lik makinenin hp için değil ekonomi için tune edilmesi daha mantıklı , zira o hedef güce gidebilmek için çok fazla parça değişimi gerekir ki o zaman da pd130 ile yürüme alternatifi daha mantıklı olur
Benim basınçta gerçekten sıkıntı oluştu 3 bin 4 bin rpmlerde gelmeye başladı derken şu an hiç gelmiyor ve düşük basınç arızası p0299 alıyorum. Tahminimce sorunum vnt çalışmıyor. Sebepleri ne olabilir?
Kurum?
Turbo elektrovana?
Akışmetre olabilir mi?(Alkolle temizlemiştim aslında yakın zamanda)
Başka?
Araç toledo 1.9 tdi pd130
PD140 +2260vk çok daha mantıklı olur
Golf Mk5 2.0 16v (BKD) 3
yazılım + egzozdan fazlası yapılacaksa hepsine harcanacak rakam aynı hemen hemen.
1.9 da alsan 2.0 da alsan
nozzle, cooler, turbo yapacaksın yani 250 hp ve üzeri için.
Golf 5 1.9 tdi mantıklı olur 6 ileri şanzımanıyla.
Arkadaşlar çıkma dp hakkındaki düşünceleriniz nedir bi sıkıntı yaratırmı orjinal 110luk+yazılım şekilde kullanıyorum kaçlık dp olsa daha verimli olur?
PD105 5 ileri sanzimani 6 ileriye cevirmek icin neler gereklidir ?
Pd düşünen varsa fabia vRS veya ibiza tavsiye ederim.
selamlar,
ahf 19tdi leon, limp mode(turbo korumaya geçme) sorunu yaşıyorum, vnt sisteminde sorun olduğunu düşünüyorum. turbocuya gittiğimde turbo revizyona girecek falan diyor. şuan ortalama turbo revizyonu kaç paradır ?
Ben de bir sorunumu dile getireyim;
1.9 TDI AHF 110hp + paşaoğlu + dp + düz boru mevcut bir araç benimkisi;
4. viteste rampa tırmanırken 2500 devirde kestiğini gördüm. Yani araç 2000-2500 devir arası yaşadığı devirlenmeyi 2500-2600 arası yapamıyor, gaz vermeye devam edersem de 2600 ü geçince tekrar açılıyor.
Düz yolda ise bu durum 3000 devirde gerçekleşiyor.
EGR diyen var, MAP diyen var, MAF diyen var, N75 diyen var... Damdan düşen var mı?
limp mode yok, kışın -14 derece hava sıcaklığı olduğunda 2 defa (farklı günler) turbomun çalışmadığını gördüm. Motor ısınınca turbo geri geliyordu. Kontak kapa/aç işe yaramadı.
Bir de, turbom bazen geç geliyor. Kimi zaman 2000 de kimi zaman 2400-2500'de...
İlk bahsettiğiniz durum MAF ve N75'den olabilir sanırım. Son bahsettiğiniz olay da yine N75'den kaynaklı olabilir.
1.9 afn aracımda da buaralar kesme mevcut arabayı 1 2 3 sıkıyorum bazen turbo kendini korumaya almıyor ama bugün yine biraz sıktıgımda korumaya aldı kendini..anlıcagınız bazen alıyor bazen almıyor..bunun altında turbo vntsinin bozuk olmasının dısında hangi sebepler yatıyor olabilir?
Sizinki gibi degil ama kesme sorunu olarak bende 180 km uzeri cikinca bazen kesiyordu araba stop edip calistiriyodum
Turbo basinc sensoru arizali cikmisi motor bolumunde arka tarafta olan sensor cama yakin olan. 50 tl ye cikma ile halletmistim:)
Arkadaşlar bizim büyükbaba 2007 1.9 Tdi 105 hp caddy sini model yükseltmek amacıyla 1.6 102 hp olanıyla değiştirdi ve performansından hiç memnun kalmadı. Şimdi 2.0 102 hp olanıyla değiştirmek istiyor. 1.9 daki performansı bulabilir mi 2.0 da? Test sürüşü yapacak araç bulamadık.
Belki işine yarayan olur. Haftasonu MAF sensörünü temizledim.
Temizliğe başlamadan önce aşağıdaki malzemeler gerekli;
- Yıldız ve düz tornavida
- Beş köşeli delikli IPR25 torx ucu ve tornavida. Piyasada bulunan bir uç değil malesef. Nette bulabilirsiniz.
- MAF temizleyici (Alternatif olarak IPA -izopril alkol- veya son ihtimal balata spreyi) Ben balata spreyi kullandım.
Videoda ben MAF sensörünü ve boğaz gibi olan yuvasını da söktüm. Temizlik için boğaz kısmını sökmeniz şart değil. O zaman iş baya kolaylaşıyor.
Şimdiden herkese kolay gelsin.
https://youtu.be/tghuHM3X8TM
arkadaslar bilen varsa yazsa iyi olur
dukkan icin caddy maxi 1.6 tdi dusunuyorum pololardaki 1.6 dizelle ne farklari var ve yazilimla nasil olur
yoksa 1.6 multijet doblo maxi bakicam
S.A. arkadaşlar 1.9 otomatik Boralar hakkında bilgi verebilecek arkadaş varmı? Alırken nelere dikkat etmeliyiz, Tam otomatik mı? tercih etmeliyiz yoksa triptonik mı? Kronik sıkıntıları var mı? Bakımı, kullanımı, yedek parça ve özelliklede yakıt olarak ekonomik bir araç midir? Fabrika verilerine baktığımda yakıt tüketimi 5lt ile 9 lt aralığında gösteriyor baya geniş bir aralık normalde kaç litre civarında tüketimi vardır bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Dostum 2.0 102'liğe binmedim, gidişini bilmem. Ben teknik veriler üstünden konuşuyorum. Ben, babanız güç arıyorsa 2.0 TDI sportline 140 bg ikinci el temiz bir araç almanızı tavsiye ederim eğer değişecek ise.
Ha, aracından memnun ama biraz daha güçlensin derseniz yapın bir soft yazılım, çok daha keyifli hale gelir.
Bora'da 3 farklı 1.9TDI var. 90hp, 110hp ve 130hp. (150hp TR'de yok diye biliyorum.) 90hp ve 110hp birbirine çok benzer diye biliyorum. Bunlarda tiptronik yok. Manuel ve 4 ileri otomatik var.
130hp ise tiptronik (5 ileri) oluyor. Motor kodu ASZ.
Aynı motora sahip hem Passat (Motor kodu AVF) hem Bora (Motor kodu ASZ) aracımız var. Her ikisi de 130hp. Passat yazılımlı. Şehir içi en sert agresif kullanımda bile 10lt üzerine hiç çıkmadı. Araç 2 yıldır bende daha bir kez bile görmedim 10lt üzeri ortalama. En fazla 9.5lt gördüm. Uzun yol 4.5lt civarı görebiliyorum. Ama genel olarak 5lt diyebilirsiniz.
Bora ise Passat'tan bir tık fazla yakıyor. O biraz daha sert kullanılıyor. Yazılımlı olmamasının da dezavantajı var. Ama size söylenen 5-9lt şehir içi ve dışı olarak düşünürseniz gayet normal.
2000 küsür km'dir sıfırlamıyorum yol bilgisayarını. 800km'si uzun yol, gerisi şehir içi. Şu anki ortalamam 5.8lt.
Eyvallah kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Bu bilgiler benim için çok faydalı oldu. O zaman secimimi triptonic ten yana yapmak daha mantıklı görünüyor. Sizin belirttiklerinize göre bora 100km ye 7 lt gibi yaksa motorinin litreside 4.70 den km ye 33krs gibi bir değer çıkıyor otomatik bir araç için bence gayet makul bir değer gibi görünüyor. Bu arada sizin opelim. net e üyeliğiniz varmiydi?
Nick ve araç pek yabancı gelmedi de. bende bı aralar orada takıldım dedim muhtemelen oradan animsadim .Bakıyorum araştırıyorum ama dediğin gibi piyasada pek fazla yok birde temizini, özellikli olanını açık renklisini bulayım diyorum işler dahada zorlaşıyor. Birde dikkatimi çekti triptonik dizelerin hepsi confordline paket işaretlenmiş ama bakıyorsun birinde digital klima sis farı falan var , başka birine bakıyorsun oda aynı paket ama klima analog , sis fari falan yok. Birde kmler hep çok yüksek 300 bin civarı insan ister istemez bu şekilde bir araca girmeye cekiniyor, km işi vw bora da çok sıkıntı olustururmu? Bu şekilde bir araç alırken nelere dikkat etmeliyiz birde aracın dolu paket olduğunu nasıl anlayabiliriz dediğim gibi hepsi confordline paketi isaretlemiş.