arkadaslar bildiginiz dizel yüklü bora varmi ? Benim bildigim hic yok öyle bir proje yapmayi düsünüyorum nasil olur sizce ?
Printable View
arkadaslar bildiginiz dizel yüklü bora varmi ? Benim bildigim hic yok öyle bir proje yapmayi düsünüyorum nasil olur sizce ?
vp motor da yapılır, bütçeye göre tabi herşey. pd bi tık daha dayanıklı internal yapısı olarak. vp motor ile tdipower Serdar Passat zamanı uğraştı, güzel güçler alınabilir. Alınacak aracın motor kondisyonuna bağlı herşey biraz da tabi ama alttaki arkadaşa da yazdığım gibi 300hp civarı binilebilir stok internal ile vp motora da. ama bence günlük kullanım ideali - 250hp ..
Biraz sıkmaca olmuş sizinki.. Dünya üzerinde belki pd den çok vp motorlu araç var, tabi limit daha düşük ama öyle leblebi değil. stock internal 300 hp civarı binilir sağlıklı düzgün ayarlı bir araçta.
mk4 jetta tdi olarak biraz google yapınca karşına yeterli sonuç çıkar.. golf 4 ile farkı yok çünkü veya leon 1m ile..
benım vardı hatta herseyını bızzat ben yaptım. tek sorunum hatta en buyuk sorunum dıyebılırım kı tıptıronıc torq konvektorlu sanzumandı. ancak benı cok sasırttı 1 gtb2260vk yalan oldu sanzumana bırsey olmadı :))
enjektor gtb2260vk dp fıltre cooler yazılım vs 230 cıvarı bınıyordum 2.0 barda.
2 yıl oldu satalı alan arkadasım hala gazlıyor bır sorun yasamadı hala.
manuel kadar dusuk guc kaybıyla olan bı aktarma yok ancak araba bı koseye sanzuman cok yenı teknolojı olmamasına ragmen gayet basarılıydı.
borada suspansyona drek el atmak lazım yoksa bıldıgın 66 ımpala :)
Masallah çok keyifli oluyordu eminim.Seneler önce 1.6 benzinli bora vardı bizde babam 2 bindeyken almış sattigimizda 160 bindeydi bir kere olsun tek bir sorun cikarmadi , 3-4 tane 1 tanesi büyük kazam oldu nereye vurduysam vurdugum yer yamuldu diyebilirim :D Sac i çok kalındı, herhalde VW in en sağlam ürettiği arabalar o yıllarda üretilmiş bora Passat golf vb... Dır büyük ihtimal.Şuan BMW kullanıyorum bir çok vag grubu aracım oldu ama boranin yeri bambaska .Allah kısmet ederse bir PD bora alıp sizin speclerde yukleyebilirim
Arkadaşlar merhaba, aracıma intercoler kiti almayı düşünüyorum,linkteki intercooler kiti b 5.5 passat pd 130 motor,için sorunsuz montaj yapılır mı?kesme biçme yapmadan ön tampona takılabilir mi?Lag artışı olur mu?Lag olursa ne kadar olur?Performans olarak artısı ne kadar olur ?
http://www.darksidedevelopments.co.u...0-avf-awx.html
Bu direk kit halinde zaten yazmış adamlar, kes biç yapmadan bolt on montaj için tabi egr iptali yapacaksanız veya oem turbo dışında bir model varsa ona göre seçim yapmanız gerekiyor.
Hissedilir lag yaratacağını sanmıyorum, keza yılların yıprattığı hortumlarda kaçak varsa onun yarattığı basınç kaybının da önüne geçeceğiniz için tepkiler iyileşebilir bile.
yalnız yaklaşık 400 paund + shipping vereceğiniz rakam, TR şartlarında da 1500-2000 TL ye mal edebilirsiniz benzer bir kiti diye düşünüyorum.
Merhaba arkadaşlar.
Önümüzdeki ay yazılım işini halledeceğim. Ancak bulunduğum il nedeniyle sıkıntılıyım.
Diyarbakır'da Ecufast bayisi varmış. Merak ettiğim şu; Bütün ecufast bayilerinde aynı motor için aynı yazılım mı kullanılıyor yoksa bu işte yazılımı yapan kişinin tecrübesi önemli mi? Ecufast Diyarbakır ve Ankara bayilerinde yapılan yazılımda fark var mı? Merak ettiğim bu. Eğer fark varsa yaza kadar beklemek zorunda kalacağım ve bu işi Ankara'da yaptıracağım. Yoksa Diyarbakır bayisinde yaptıracağım.
İlave olarak; dumansız sorunsuz günlük kullanım için yazılım yaptıracağım. 150-160hp'ler sorunsuzluk için yeterli değerler mi? Daha önce Ecufastte +35hp demişlerdi. Tork için bilgim yok.
Aracım 185.000km'de. AVF motor 130hp.
Sizin aracınızın yazılımı okunup, ordaki parametrik değerlere göre yazılım yapılıyor.
165 hp 380 nm civarı olur yaklaşık olarak sanıyorum yani 35hp 65-70 nm gibi getirisi olur..
Getirisi güzelmiş açıkçası.
O zaman bu işi Ankara'da yaptırmak daha mantıklı. Buradakilere güvenmek zor.
ben soft 41 bg almıştım epeyde kullandım bilindik br marka idi. motorda falan sıkıntı çıkmazda turboya bakım yapılmadıysa birazcık ötebilir oda sorun değil. 174 bg dyno verisi vardı aracımında konuyu bulamadım. 41 yazdım çünkü öncesinde 133 bg çıkmıştı araç
1.9tdi ye chip yaptırmak isteyenlere fikir olsun dumansız yazılım.
yav ceza veriyorlarya orta boyutu seçmiştim kardeşim :)
http://i.hizliresim.com/828gp7.jpg
levet hocam ve Kadyr hocam bilgiler için teşekkürler.
Diyarbakır'da Ecufast'e yaptıracak gibiyim. Bu hafta gidip görüşeceğim. Fiyat olarak 650TL gibi bir rakam geçiyor. Uygun mudur? Bu işin ederi nedir? Ecufast için TR geneli bir fiyat mı var yoksa bayiler arası değişiyor mu?
Fiyat normal ben o kadarını söyleyebilirim size açıkçası, genelde de aynıdır ancak sizin bayi veya bayilerden biri ile olan muhabbetinize göre bir nebze daha indirim alınabilir yani. ama verilen fiyat şu piyasada iyi denebilecek fiyat.
Fiyat gayet iyi hatta bana gore bayi indirimi bile var:)
Selamlar arkadaslar öğrenciyim 110luk golfum var ve benı maddi anlamda yormayacak sekilde performans artısı saglamak ıstıyorum önerilerini bekliyorum teşekkürler..
S.a
aracım pd 130 ve sabahları soğukta araç tekliyerek çalışıyor bi müddet ciğ mazot kokusu geliyor ve ısınınca düzeliyor.
enj sorun var dediler tamir takımı değişimi yapıldı düzelmedi
başka bir önerisi olan varmı ne yapabilirim?
not:enj ler fırad %80 büyütülmüş
merhaba arkadaşlar ben bahadır aranıza yeni katıldım ve buradan çok şey öğrendim.
normal telefondan opera mini kullanarak siteye giriyorum o yüzden profilimi dolduramadım kusuruma bakmayın,ileride halledeceğim.
şu an 1.4crdi 90hp 210nm 1190kg i20 sahibiyiz.Arkadaşımda 1.9tdi pd130 2001 passat var 6 senedir onlarda araba şu an 325k kmde (chipli 170 hp olduğunu söyledi)
285k motor rektefiye edilmiş pistonlar genişletilip 2.0 olmuş.turbo sıfır alınıp pal büyütülmüş,enjektörler ellenmemiş.güneş yanıkları boyanıp alt takım sıfırlanmış.
Sorun araçta performans düşüklüğü var gibi.i20den sonra açık bir şekilde daha performanssız geldi.i20deki torku hissedemedim.130hp 310nm bumuymuş dedim.Haftaya aracı m.gazihan'a göstereceğim.
Passatı alıp uzun süre masrafsız(vergi ve muayene),konforlu,güvenle kullanmak istiyoruz.Çocuk yakın arkadaşım,20bin tl ye bırakıyor.
Performans sorunu çözüldüğünü varsayarsak.
Sizce bu araç 20bine alınır mı?
..........
20 bin güzel rakam bence uygun alınır o paraya.yalnız aracın motorunu iyice bir baktırmanız öğrenmeniz lazım ne yapılmış nereler kurcalanmış.sıkıntısı giderilirse o yapılanlar ile güçlü olması ve hissettirmesi lazım.bu motorlarda n 75 valfi ve buna benzer arızalar olabiliyor internette bu şekilde bir aratın isterseniz
öğrendiğim kadarıyla hava akışdebi metresi,turbo değerleri,enjektörlere birde n75 valfini ekledim,bunlara baktıracağım.
Cevabınız için teşekkürler
görüşleriniz karar almamda çok önemli arkadaşlar
1.9 90 lık boraya chip ne kadar etki eder, yaptırmak sağlıklımıdır ?
Arkadaşlar ufak bir sorunum var,
Seat leon 1.9 tdi 110 hp ( 2001 ) aracım var, Genel bakımları yeni yapıldı ve sıfır 80 amper akü alındı. Sabahları soğukta ilk çalıştırmada 2 uzun marş sonrası ancak çalışıyor. Gün içinde yarım marşta alan araba sabahları zor çalışıyor. Buji ışıkları 1-2 sn yanıp sönüyor. aracımın çekişinde gidişinde herhangi bir sorun yok, çok yüklenmediğim zaman duman atma olayıda yok.
Okuduklarıma göre
1-hareret müşürü
2-Kızdırma bujisi
3-geri dönüş hortumları
4-pompa
5-enjektör
6- ?
Fikir ve yardımlarınızı bekliyorum
Mevcut aracımı satıp (Skoda Felicia) .. Passat almayı düşünüyorum. Fakat 1.8T ile 1.9TDİ arasında kararsız kaldım. Bilgilendirirseniz sevinirim.
1 - Hangisini tercih etmeliyim? ( Günde 50km den fazla yol yapıyorum )
2 - Alırken nelere dikkat etmeliyiz ?
3 - Beni üzmeyecek kriterde olan araçların piyasa değeri şuan nedir? ...
max 50 km ise kesınlıkle 1.8t
Selam .. Sorunları çözebildinmi o sabah çiğ duman atma olayını
ve bunları
1-kalkarken baskı balata gırrçç diye ses yapıyor bazen
2- 4. ve üzerindeki videslerde devirsiz kaldımı araç sılkeleme yapıyor gaz verince yada kesince düzeliyor
3- ani hızlanmalarda yüksek devirlerde akü ışığım yanıyo sonra gaz kesince sönüyor.
4- EVC hafızasında basıncı tutumuyor kontak kapatıp açınca basın düşüyo ne yapmam gerek
5- Bu arada Benim 4. vides 220 de kesiciye düşüyor sizde kaç?
a.s
3- aku sorununu cözdüm sadece oda kayışı değiştim düzeldi
sabahları duman olayını ve diğer sorunları cözemedim cözülecek gibide değillermiş
sabahları duman tüm büyük enj biraz varmış.
bronzdan gelen seste kesilmiyormuş
anlıcan bunlar arabanı dikenleri geri kalanlar gülleri :)
Kondisyonumuz kötü mü acaba? 190.000km'de. Kışlık lastikler var üzerinde. Tiptronik. ESP görüldüğü üzere açık.
https://www.youtube.com/watch?v=3flMLrnVEo4
Hayir hocam normal benim aracimin videolari varda suan telden giriyorum belki youtube aratirsan bulursun
marikan aracın normal görünüyor kondisyon olarak
dostum selam.
1- bronz 6 yaprak balatada titreme ve ses sorunu olur arada sırada yapacak bişey yok malesef.
2- volan ne durumda bilgin var mı ? eğri olması muhtemel. ilk sorunun sebebi de bu olabilir ayrıca.
3- halletmişsin
4- bi bilgim yok malesef evc ile alakalı
5- 4. vites 220 fazla biraz. stok şanzıman 208 ile kesiciye giriyordu. uzun şanzıman drag yapmadığın sürece iyi değil. boş yere aynı viteste çok uzun süre kalarak basınçtan dolayı strese düşüyor araç.
cooler seat sporta benziyor. 14 litre değil. 6.75 litre. Bu araç bizim Kamerin eski aracı sanırım doğru mudur ?
Douu merhaba
cevapların için teşükkürler
1-6 yaprak bronz ses sorununu kabullendik her zaman yapmasada bazen yapıyor.
2-volan da eğriliği nasıl anlarız sökmeden. mesela 5. vides 120 den aşagıda gidersem araç silkeliyor 120 ve üstünde sorun yok 6. vides te 160 la filan gitmem gerek :)
3-akü işiği sorununu nasıl çözdüm bilmiyorum ama kayışı değişince gitti.
4- evc sorununu çözdüm baştan söküp taktım evc yi ve içerisinde offset ve şifres menülerindeki değerleri yapınca düzeldi
5-sezai aral bu aracı yapmış ve aynalı şanzıman var o araçta dedi. aynalı ne demek bilmiyorum ama drag şanzımanı sanırım
evet cooler seat sport cooleri bende tam bilmiyordum kaç lt verdiğin bilgi için sağolasın
araç sahipleri sırası ile alper iyiçil sezai aral ile yüklemiş ondan sonra antalyada alper diye bi doktor almış ve bu specklerin birazını o yapmış. daha sonra trabzona geldi araç ve ben trabzondan aldım.
şu anda aracın tüm eksiklerini tamamladım.
sedece Nos tüpünü doldurum kullanmak kaldı. fakat tüpü kargolar kabul etmiyor nasıl dolduracam bilmiyorum:)
şu anda yazılımla basınc 2.8 filan yürüyor araç ben evc den 2.2 ye kıstım şehir içinde 1.8 barda kullanıyorum. iddalı bir kapışma olursada 2.8 alıyorum basıncı gündelik kullanmıyorum
bi tek şu silkeleme işi canımı sıkıyor uzun yolda 4. vides 90 la yada 5. vites 120 ile gitmem gerekli
birde bilmeyenler için söyleyeyim aracın debriyaj müşürünü çıkarmadığım zaman araç vides atarken ayağımı gazdan çekmeme ragmen sanki gaza basılıymış gibi araç gaz vermeye devam ediyordu.
debriyaj pedalının üstündeki müşürü çıkarınca sorun olmuyor.fakat müşürü çıkarıncada hız sabitlici çalışmıyordu bende müşürün kablosundan bi düğme aldım ve açıp kapatabiliyorum artık sorun olmuyor.
resimdeki gibi de tuşu konumlandırdım.
http://hizliresimyukle.com/images/20...02_800x450.jpg
yapmak isteyenler için buda vites kolunu kısalttım bi nevi short shift :) kullanım ve görsel olarak cok güzel oldu :)
http://hizliresimyukle.com/images/20...06_800x450.jpg
buda Bonus :)
https://media.giphy.com/media/3o7abw...jaTK/giphy.gif
Selamlar, yıllarca takipten sonra buraya mesaj yazmak da kısmet oldu :)
2000 Toledo 1.9 TDI AHF 110bg'lik motor üzerine el yapımı downpipe, düz boru (kat iptali) + Paşaoğlu Yazılım uygulanmış, aracın 140 bg 329 N.m tork dyno verisi var. Fakat bu işlem sonrasında da manifold ve boğaz kelebeği temizliği yapılmış(kurum fazla imiş, fotoları mevcut), yazılımda güncelleme yapılmamış.
Durum şu ki, günlerdir AHF uprade'lere bakıyorum.
.216 nozzle tak diyenler var, Darkside Developments'a baktığımda HFLO-X Race DLC nozzle'ları var, hazır el vurmuşken .240 mı alsam diyorum? AHF'lerde 11 mm pompa var diye yazılıyor, (90lık motorlarda 10mm imiş).
Üzerinde hangi turbo var bilmiyorum, açıkçası göremeyeceğimi düşündüğümden koruma kapağını bile açmadım. vnt15 diye tahmin ediyorum.
Şu hali yetmiyor mu derseniz, atmosferik leon'dan geçtim, gayet keyifli, bir de sıkıştırınca duman atmasa keşke derim. Ama bu işin sonu da yok, olmuşken 170-180 bg bandına çıkmak isterim. Peki attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değecek mi? Yani sizden talebim; aracımın şu halini göz önünde bulundurarak 170-180 bg bandına nasıl çıkabilirim onu bana öğretmenizdir. Nozzle değişimi illa ki ister, turbo değişimi şart mı? Şart ise ne ile değiştirmeliyim, nerden temin edebilirim? Araçta fiber cupra tampon var, yani SMIC önü signo tampona göre daha açık, FMIC intercooler'a geçmek gerekir mi o güçler için?
PS: Daha önce yine tech'de okuduğum kadarıyla 110 luk vp motorlar için T4 2.5 tdi enjektörü öneriliyor idi, İstanbul'da bir usta da Volt enjektörü tak der. Bunlar .216 mı? Yoksa daha mı büyük?
@tdipower Hocam bu t4 enjektörü mevzusu sanırım sizin bir yazınızda idi, elimde var demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.