ispartadayim malesef en yakin Antalya var. Bayramdan sonra gerekli malzemeleri temin edip ya Ata Motospors a yada Ecutech e yanasacak gibiyim. Antalya da onericeginiz bir yer yoksa tabi
Printable View
Yakinlarimda servis olmadigi icin ugrayip soramadim ama guncelleme aklimi karistiriyor
Filtreleri degistirdim yine ayni bi fark yok. Cok yumusak surdugum zaman yakit dusuyor ama o suruse de can dayanmaz ruhum sıkılıyor artik yakit kasicam diye :(
Yazilim dusunuyorum fakat partikulu soksem mi yoksa sokmesem mi konusunda cok kararsizim
Dpf boşattırıp yazılımlı Tüv muayene de skıntı yaşanıyor mu ?
şilede dpfnin içi boşaltılmış a4 gözümün önünde kaldı. Direk ona el attılar. Araba biraz yapılı gibiyse direk bakıyorlar .
merhaba arkadaşlar, benim leon 1.6 tdi yaklaşık 200hp civarında motor güçlendirmesinde sorun yok,benim sormak istediğim ön takım nasıl güçlendirilebilir çünkü ön takıma ve en önemlisi aks başlarına ciddi yükler biniyor neticede 105 hp için yapılmış bir ön takım var,önceki arabam golfte güçten dolayı aks başı değiştirmekten bıkmıştım artık...ön takımda ne gibi güçlendirmeler yapılabilir...
yahu bu soktumun dizel arabasını kullanmayı öğrenemedim sanırım.
Golf 6 1,6 dizel 90 lık aracım şehir içi 8-9 litre şehir dışı 7 litre yakıyordu kii hiç bakımlarını ihmal etmem
şimdi golf 7 aldım 90 lık bluemotıon hesapta yakıt verimlilik falan :) aldığım gibi bakım yaptırdım buda aynı yakıyor arkadaş.
nerde hata yapıyorum ben :)
1.4 TFSI'la ben yakmıyorum o kadar :)
1.6TDI ile istanbulda 7 kusurun üstünü yakamadım ben.
Belki biraz abes olacak ama tamamen cahilliğime verin aynı modelin mesela leon 2.0 tsi ön takım parçaları uymaz mı ? Gerçi uysa da dizelin torkuna ne kadar dayanır oda ayrı mesele.
hımmm bu hiç aklıma gelmemişti amca.
Nasıl temizlerik bunu şu würth ün DİZEL PARTİKÜL TEMİZLEYİCİ si iş görür mü ?
hatta sorum şu olsun eskiden çok meşhurdu şu kurum temizliği
EGR manifold katalitik temizliği yapan güvenilir bir yer var mı ?
şehir içi aynen dediğin gibi aslında sabah bas marşa 15 dakika git kapat akşamda aynı
ama uzunda da 5lt hiç görmedim mesela :)
Peki abiler bu dizellerde ekonomi yazılımı meselesi nasıl bişey hava yakıt oranı mı kısılıyor yoksa turbo daha erken mi doluyor ?
Beyler bu CLH 1.6 larda trigeri ne zaman degistiricez ? 4 yil 85.000km oldu degistiriyimmi sizce ?
Passat b7 kullanıcısıyım 130 ve 140 arası araç titreme yapıyor neden olabilir ?
4 yıl ya da 90bin civarı tavsiye edilen süre. Özellikle belli bi motor için tavsiye edilen bir süre vs yok, Vakti hertürlü gelmiş, riske atmasan iyi edersin.
Araç bir miktar güçlendiginde, gaza daha az basma ihtiyacınız olacak hızlanmak için, haliyle daha az yakması mümkün olacak normal kullanımlarda. Ağırlık çalışıp biraz güçlenince daha evvelden 4 kg 'luk poşeti daha rahat kaldırmamızla benzer bir mantık kurulabilir.
Yazılım var mı araçta ? km nedir ?
@63owen63
Askinda vwnin sitesinde yildan bahsetmemis ( https://binekarac.vw.com.tr/pdf/bakim_araliklari.pdf ) 120k diyor ama riske atmaya gerek yok bencede tesekkur ettim
140 160 larda normal abi bide klima acik yani :)
yok bu sefer normal :)
debriyaj değiştirmek istiyor halledeyim de bir yazılım yapılsın
Valla ben 1.4tsi ile 140-160 gidince 7-7,5 yakıyorum dizel için çok.
ya aslında bana da çok geliyordu hele ki çoğu arkadaşın 3-4 ltre ortalamalarını görünce :) 3 senedir dizel golf kullanıyorum ilk sene uzun yolda deneme için 90-100 km geçmediğim zaman 5-5,5 lt gördüm. Onun dışında uzun yolda hep 7 lt civarı oldu. Şehir içinde de 8-9 litre bakımlarını hiç ihmal etmedim araçların. O yüzden bana normal geliyor :)
Yazılım var mı araçta ? km nedir ?[/QUOTE]
Araç herhangi bir yazılım yok. Km 100 k da çok can sıkıyor olmadı servise gideceğim.
170 binde 2014 golf gebze-izmir arası full klima 4.8 yakıt iyi mi sizce?
Bir diğer sorum da 2014 leon CLHA motor sanırsam. Bu motor zincirli mi kayışlı mı? ve intercooler var mı araçta?
Kayisli, inter yok watercooler var
Arkadaşlar merhaba 2012 model 1.6 tdi fabia kullanicisiyim aracın yakıtı benide şaşırtıyor şehir içi 7.5 lerdeyim daha ince polo gti im vardı oda 7.2-7.5 arası yakardı dizel aldım az yaksın diye şimdi poloyu geri arıyorum bakımları full yapmama rağmen düşmüyor birde ekstra büyük intercolor uyguladım acaba yakıtda etkisi olur mu. Turbo olarak bayram sonrası 2.0 tdi 177 hp lik.turno dp yapmayı düşünüyorum yazılım birde ☺
Herkese merhaba
Forumun 63 sayfasını da baştan sona okudum. Gördüğüm kadarıyla Polo 1.6 Tdi'larda 2 tip turbo var. Birisi BorgWagner diğeri Garret turbo. Bu 2 turbo'dan hangisi daha iyidir? Neye göre daha iyidir? Sağlamlık, güç vb? Birde ileride turbo büyüteceğimiz zaman 1549 takmak istediğimiz de yanlış anlamadıysam BW marka turbo olan araçlarda flanş kullanılması lazımmış, fakat Garret marka turbo olan araca bolt on (al tak) şeklinde cuk diye oluyormuş. Doğru mudur?
Bende aracı aldığım zaman yükleme düşüncem var. Minimum 2013 model 1.6Tdi bakıyorum. Bw marka ve Garret marka turbo'lar hangi araçlarda oluyor? Model yılı ile alakalı bir durum var mıdır? Mesela 2010 model olanda BW 2013 model olan araçta Garret vardır diyebilir miyiz?
merhaba kardeşim hangi yılda hangi turbo var bilmiyorum ama benim aracım bw vardı arıza yaptı yeniden aynı marka aldım fakat 2.0 tdi (140 hp) modelini taktım 1549 için yağlama rekoru yapılıyor diğer her cıvatası aynı
yağlama rekoru uğraştırıyor mu peki ? veya 170 hp lik taksak aynı mı sadece yağlama borusumu uzatılacak :)