rekor kısmı ne kadar uğraştırır bilgim yok açıkçası çok zor bişey değildir 140 170 arasıda 2/3 mm kadar fark var
Printable View
rekor kısmı ne kadar uğraştırır bilgim yok açıkçası çok zor bişey değildir 140 170 arasıda 2/3 mm kadar fark var
Sosya medyada sorduğumda 1549 un 170 hp lik turbo olduğunu söylüyorlar kafam karıştı 1549 140 1749 170 ligin değil mi
Yukardaki soruya ek olarak cayc kodlu motorda hangi turbo var acaba ?
herkeze merhaba geçen gün youtube de 2.0 tdi turbosu takılmış golf gördüm sadece turbo + yazılım ile 195 hp civarlarında olduğu iddia ediliyor, aynı şekilde octavia aracıma uygulayıp sorunsuz binme şansım olur mu ? yada ekstra maliyet gerektirecek şeyler çıkabilir mi ?
Araç forumdan @Mehmetmert’e ait sadece turbo ve yazılım ile şuan 195 beygir idda edilmiyor doğru, herhangi bi ekstra maliyet, problem olmadan gayet rahat daily drive binebilirsiniz.Mehmet mert şuanda 0 duman, katalizör egr herşey üzerinde full orjinal biniyor.Sadece turbo ve yazılım var başka hiçbirşey yok.
Octavia mqb platform clh 1.6 tdi ise şayet aynı setubu yapıp rahatlıkla binebilirsiniz.
Arac benim , motorlarimiz ayni yapabilirsiniz sizde...
eski polomun turbosu ötmeye başlamıştı km vardı zaten dedim yenisini alıyım kk vardı üzerinde garret aynı dediler yaglama yerleri tutmuyor zaten iki firmadanda aldım orj yazılımda basıncı bir türlü kısamadılar araba 3bar cıvarı basıyordu naptık ettik olmadı 1549 alalım dedik yok yine yaglama yok boru yetişmedi enjektör yapılırsa iyi olur falan filan derken ondanda vazgeçip yine orj olan kk orj turbosunu alıp ntaktım 1250 forumdan takıp mis gibi yola dewam ettim bence orj altları daha verimli daha keyifli yakıt olarakta herzamn orj derim suanki aracımda sadece soft yazılım var dp takmadım polis yuzunden cok keyifli
Cay Kodlu 1.6 TDI polo için dumansız alabileceğimiz max güçler ne seviyelerde bilgisi olan var mı polisler iyice yormaya başladı artık duman meselesini de öğrendiler herşeyi saklamamız gerekiyor mecbur
yakıt uzun yolda benim de 7 civarı ben artık alıştım a3 1.6 tdi 8v araç
arkadaşlar, soracağım soru eminim ki önceki 63 sayfada detayıyla ince ince konuşulmuştur
ama hepsini okumaya kalkarsam gece yarısından önce ofisten çıkamam heralde :)
sorum basit aslında
yeni/güncel kasa passat 1.6 tdi manuel almayı düşünüyorum
şu an kullandığım araba 220 hp / 450 nm civarı turbodizel
tabi passat şimdikine göre oldukça güçsüz sayılır, ben de eski aracımla karşılaştırmayacağım zaten,
lakin alınca yazılım yaptırmayı düşünüyorum, vw'nin 1.6 tdi'sini sadece yazılımla sorunsuz kullanabilir miyim ?
yani DPF iptali, sensör iptali, şudur budur gerekir mi ?
yoksa linkte görülen superchips yazılımı yaptırıp, rahat rahat + 20-25 hp ve + 40-50 nm ile biner miyim uzun yıllar ?
http://www.superchips.co.uk/search?m...3&variant=3523
İviri ziviri iptal etmeye gerek yok, AFR orani duzgun bir yazilim yapildigi surece.Malsef buna ulkemizde cok dikkat etmiyorlar,olan DPF ve EGR ye oluyor.Cogu firma yazilim atiyor ama araba ne kadar basinc basiyor, ne kadar yakit sokuyor bayiide araci yapanda bir haber.
Duzgun bir yazilim olduktan sonra 150hp 300nm civarinda dertsiz,tasasiz,birsey sokmeden binebilirsiniz.
Arkadaşlar Aracım mk5 2011 1.6 Tdı Jetta Cay motor manuel...
Stage1 yazılım var arac 145.000km de ağırlıklı şehir içi kullanıyorum.
Dpf 500km de bir pasif rejenerasyona başladı km aralığı çok kısaldı her hafta rejenerasyondan sıkıldım yaktığım mazota acıyorum.
vagcom ile baktım 24gr gözüküyor karbon değeri şuan çok yüksek değil ama sık pasif rejenerasyon yapıyor 1000dd kalıp huysuz at gibi davranıyor fakat pasifte dpf ışığı yakmıyor.
Tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var,
1.Dpf içini boşaltmak mı mantıklı düz boru mu ? (ben düz boru yapıp dpf muhafaza etmek istiyorum.)
2.Egr yi iptal etmeyeceğim egr bundan olumsuz etkilenirmi ?
3.Tekrar yazılım yapılması gerekir mi araca ? şuan performans ve yakıtından zaten çok memnunum
140hp 300nm civarında fazlasına ihtiyacım yok menvut yazılımla aynı stabilitede çalışır mı araç?
4.Mekanik haricinde Dpf nin iptalinde yazlım müdahalesi de gerekiyor mu ? Fiyat olarak totalde kaça patlar bu işlem bana.
5.Siyah-beyaz duman olur mu araçta ?
6.Dpf iptalinin performansa olumlu/olumsuz etkisi nedir ?
şimdiden teşekkürler.
Aynı durumla bende karşı karşıyayım aracım 130 binde stage 1 yazılım var. takipteyim
@rene54 cayc motor leon kullanıyorum.
dpf nin içi boş egr de kör conta vardı galiba
dpf iptal edilince yazılım güncelleniyor.
3000 devirden sonra duman atmaya başlıyor. aracımın duman videosunu da ekliyorum
https://www.youtube.com/watch?v=sPsfzHoFGKk
bende de aynı sorun oldu dp yaptık dayanamadık düz boru da koyduk yine dayanamadık 1549 ile cooler taktık leş gibi dumanlı geziyoruz :)
arkadaşlar golf 6 1.6 tdi 90 hp ecufast yazılımlı aracım var. egr yazılımla iptal edildi dpf de hem yazılımla iptal edildi hem de içi kırılıp boşaltıldı. muayeneden geçmek için böyle yaptık sizce downpipe yapmama gerek var mı şu anki halinden çok farklı olur mu? egzoza eğilip dinlediğinizde ıslık benzeri bi ses var bunun sebebi dpf in içinin boş olması mı?
araç 180-190 civarına kesilmeden gelirken 200-205 dediği anda soluğu kesiliyor. bunun sebebi ne olabilir araç 85 bin km de 10 bin km dir yazılımla kullanıyorum.baskı balata iyi durumda. enjektörlerden ya da volan dan kaynaklı son hız problemi olabilir mi aklıma başka bişey gelmiyor
A3 1.6 tdi periyodik bakım + yakıt filtresi 1100 tl
Bi bana mı astronomik geliyor bu rakamlar
evet o rakamlara ulaşabilirsiniz forumda ve çevremde kullananlar var fakat düzgün bir firma ile çalışmanızı öneririm. Ayrıca dpf iptali yaptırmak istemezseniz bence bu işe girmeyin dpf iptali gerçekten gerekli aracın sağlıklı yürüyebilmesi için. çünkü aracımda dpf egr iptal ayrıca son trafik ceza olayları başlayana kadar son susturucu sökük geziyordum olaylar patlayınca dikkat çekmemek adına son susturucumuzu taktık şimdi aracı 2-3 sıkıştırdıktan sonra şiştiğini bariz hissedebiliyorum 3 ay içerisinde vizeye gireceğim şimdilik sakin sakin biniyorum vizeden sonra cut-out yapmayı planlıyorum. herhangi bir sorunuz var ise CLH motor big turbo hakkında elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
DCXA (Passat&Superb 1.6TDI 120HP) motor için de bir fikriniz vardır eminim. Konuma beklerim :) http://www.techturkey.com/forum/dize...-tme-olay.html
1.6 TDİ DSG 'de yazılımdan sonra sorun yaşayanlar mevcutmu acaba ? Yaptırmayı düşünüyorum bende.
polo ya 2.0 tdi emme manifoldunu takan varmı faydası nedir bolt on şekilde oluyormu tadilat görmeden ?
Bugün itibariyle yazılım işini halletmiş bulunuyoruz her aşamayı detaylı olarak anlatacağım belki işine yarayan birileri olur..
Öncelikle emeklerinden ve her sorumu cevapladığından dolayı Koray Akyol a teşekkürler.
Beyini söktük şifresini kırdık bu noktada dikkat ve titizlik çok önemli bu iş 30 dk kadar sürdü tekrar montaj yaptık ve obd cihazıyla baglandik.
Ben günlük kullandığım için soft bir yazılım yaptık yaklaşık 140 civarı güç elde ettik 320nm tork ile yapılan işlemler dpf yi ve Egr yi kapattık daha sonra downpipe için egzozcu ya gittik sağolsun çok emek verdi bizide uzmedi cokda güzel bir iş çıkardi şuan mutluyum
arkadaşlar merhaba soruyu daha öncede sormuştum ama cevap alamamıştım bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
golf 6 1.6 tdi 90 hp ecufast yazılımlı aracım var. egr yazılımla iptal edildi dpf de hem yazılımla iptal edildi hem de içi kırılıp boşaltıldı. muayeneden geçmek için böyle yaptık sizce downpipe yapmama gerek var mı? downpipe yapsak şu anki halinden çok farklı olur mu yani değer mi yaptırmaya ? egzoza eğilip dinlediğinizde ıslık benzeri bi ses var bunun sebebi dpf in içinin boş olması mıdır?