pd130mk4 Nickli Üyeden Alıntı
Uzun zamandır konuya yeni mesaj gelmemiş, 114 sayfanın hepsini okudum ancak tam sorularınmın cevaplarını bulamadım. burdaki abilerime göre de oldukça toy olduğum için en iyisi işibilene danışalım dedim. fikrinizi almak için birkaç soru sormak istedim. sorularım yeni aldığım 2013 model 138bin kmdeki 1.6TDI CLH kodlu manuel golf mk7 için. aracı setuplu aldım. setup şu şekilde;
-dp, düzboru, vanalı egzoz
-k&n kutu içi hava filtresi
-gtd1449vz turbo
-tts fren
-17 inch replika enkei rpf (fren ve jantları aracın hareketli parça ağırlıgının normal bir golften bir miktar daha ağır olduğunun göz önünde bulundurulması için yazdım.)
sorularım şu şekilde, ilk olarak bu turboyu 1.6 hacimli motor hangi devirlerde tam spool etmiş oluyor? eski aracımda (1.9 PDTDI) 1900 devirden itibaren dopdolu yürüyordum, bu aracta 2000 den itibaren yarım dolu (tam randımanlı değil) 3200 den sonra dopdolu yürüyor gibi hissediyorum, turbosu oldukça pahalı olduğu için alt devirlerde de tam dolmadığı için sorun yaşamamak adına şehir içinde biraz çekinerek kullanmak zorunda kalıyorum.
ikinci olarak, bu setuplardaki emsal araçların 100-200 süreleri yaklaşık kaç saniyelerde oluyor? bana beklediğimden yavaş geldi araç, belki benim beklentilerim yüksektir diye soruyorum.
son olarak, vites değiştirirken 3100 devirin altına düştüğü anda cok ciddi basınç kaybediyorum ve gaz tam açık olmasına rağmen araç turboyu tekrardan doldurana kadar tüm ivmesi kayboluyor aracın.
hedefim çok ciddi yürüyeni olsun en hızlısı ben olayım değil ancak böyle setuplardaki emsal araçlarla karşılaştırılınca hissiyat olarak daha yavaş gelince acaba aracımda mekanik veya yazılımsal bir sorun mu var gibi sorular geliyor aklıma.