Bilmemki genel konuştum aslında 400 km üzerinde 200 km hızın altına düşmeden gidilecek başka otoyol var mı Türkiyede kesintisiz :)
Printable View
Merhabalar herkese kazasız belasız günler dilerim. Bir sorunum var fikrinize ihtiyaç duyuyorum . 2018 polo 1.6 tdi aracım belki kötü yakıttan belki km den (125k) belki soft dahi olsa yazılımdan enjektörleri bozduk. Kodu 277 bf. Bu parçaya ulaşmaya çalışıyorum. 4 adet almam gerektiği söylendi . Farklı görüş ve alternatifleriniz olursa da sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
adblue sistemin adaptasyonu yapılırsa düzelecektir.
- Soğutma suyu sıcaklığı > 60 °C.
- Atmosfer basıncı > 877hPa
- Ortam Sıcaklığı > -7 °C.
- Motor Kontrol Ünitesinde herhangi bir arıza kaydı bulunmaması.
Motor sıcaklığını operasyon sıcaklığına getirilir.
- Eğer araç Otomotik/DSG ise Tip-tronic modu seçilir. (4. veya 5. vites kullanımı tavsiye edilir.)
- Cruise Control ve ACC kapalı durumda olmalı.
- SCR katalitik konvektör sıcaklığı 210-350°C aralığına ulaşana kadar beklenir. 30s ->
- Test süresince motor devrinin 1400-2000 devir/dakika aralığında olması önerilir. ->
- Aracı sabit bir hızda 5 saniye boyunca 1800-2000 devir/dakika aralığına kullanın. Motor 2000 devir/dakika üzerinde çıkmamalı!
- Sonra gaz pedalını bırakarak aracın 5 saniyede 1400-1600 devir/dakika bandına düşmesini sağlayın. Motor devri 1350 devir/dakika altına
düşürülmemeli.
- Daha sonra gaza çok yavaş basılarak motor devri tekrardan 1800-2000 devir/dakika aralığına getirilmeli.
- Bu işlem (yavaşça motor devri arttırıp / azaltma) arıza giderilene kadar tekrar edilmelidir.
Sürüş profili esnasında şunlardan emin olun:
İvmelenmede büyük sıçramalardan kaçının.
Motor torku 80-270 Nm aralığında olmalıdır.
NOx değeri 70 – 700 ppm arasında olmalı.
İyi günler dgt için 277 bf dışında enjektör uygun olabilirmi
selamlar
1.6 TDI 110 HP ve 115 HP olan motorların enjektörleri 105hp gibi sıkıntılımı , şakırdama ve sonrasında yüksek yakıt tüketimi oluyor mu ?
105'lik CAY Golf 6 da kullandım 50k km sıfırdan, şu an CXX 1.6TDı A3 kullanıyorum yeni 110luklar ile eski 105liklerin ne çalışma karakteri ne sesi soluğu hiç bişey aynı değil :) Enjektör ile ilgili bir sorun duymadım ben 110-115lik motorlarda.
beyler bu yağ sıcaklığı konusu bendede hakim, araç 2.0 tdi tiguan 220bin km. otoyol hızlarında yağ sıcaklığı 135lere kadar çıkabiliyor. tüm sıvıları değişti 12 binde bir yetkili serviste bakıma giren bir araç zaten.
Yükte iken bu kadar artmasının nedeni ne olabilir sizce ? yağ soğutucu, turbo vs kontrol edildi. sorun yok gibi gözüküyor ama kaçırdığımız yer neresi diye düşünüyorum.
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Eski üyeliğime giriş yapamayınca yeniden kaydoldum.
2011 model 1.6 tdi cay motor polo aracım var. Konuyu 1 haftadır okuyorum yazılım güncellemelerinden bahsedilmiş şu an için en ideal yazılım sürümü 9971 mi. Elimde tüm cihazlar ve flash dosyaları mevcut.
Enjektörlerde ses vardı , 4 ünüde yaptırıp adaptasyonunu yaptım ( Hepsine yeniden numara verildi)
Yakıt , performans vs herşey güzel ama ayağımı gazdan bas çek yapınca sanki kulak kopuk gibi yapıyor ama herşey sağlam. Konuda güncelleme ile düzeldiği yazılmış.
9971 mi 9972 mi güncelleme yapayım ?
Teşekkür ederim.
Benim aracıma yetkili serviste istemediğimi belirttiğim halde dikkatsizlik yüzünden 23r7 emisyon yazılımı yapılmıştı. Üzerine tekrardan yazılım yaptırdım ama sizdeki gibi vuruntu sorunu ortaya çıktı.Şehir içinde düşük hızda gaza basamaz olmuştum aks yerinden çıkacak gibi vuruntu yapıyordu.Daha sonra emisyon yazılımı tamamen silinip 9971 güncellemesi yapıldı üzerine tekrar yazılım yaptırdım ondan sonra rahatladım.Bahsettiğim eski vuruntu tamamen yok oldu.Yani 9971 güncellemesi en stabil çalışan sürüm bence.
9978 yazılım numaralı passat b7 geldı bıldıgın enjektorlerı catır catır ses yapıyordu
9971 e cevırdım
fıltre borusundakı aparatı soktum
stage 1 yazılım yaptık
ses %80 azaldı
guncel yazılım versıyonlarında enjektorler cıddı anlamda ses yapabılıyor
Teşekkür ederim . 9971 yükleyip tekrardan farkları yazacağım. Bende tahminim çok eski versiyon var
9970/71 den şaşmayın CAY sahipleri :)
Benim yağın aşırı ısınma sorunumda radyatör ve yağ soğutucuyu değiştikten sonra düzeldi.
Selamlar, benim 2011 model 1.6 tdi cayb motorlu fabiam var. Sorunum yazılımda kesici olmasına rağmen 1. viteste kesiciye düşmüyor fabrikasyon bir kesici varmış gibi tepki veriyor. Diğer vitesler de giriyor ama bilindik cay kesicisi gibi değil. Tavsiye edebileceğiniz birşeyler var mıdır? Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar , Odis ile vas5054a cihazı olan bir arkadaşımız Cay motora 9972 sürümünü atabilir mi , yardımcı olmak isteyen arkadaş özel mesaj atarsa memnun olurum.
İstanbuldayım.
9972 sürümü ea32 geri çağırma kodu ile cay motorlara dağıtılmış. Bu sürüm ECU yazılımının yeniden başlatılmasını zorunlu kılan EGR soğutucusu/valfi ile ilgili sorunları içinmiş. Yurtdışı forumunda bu şekilde yazmışlar.
Benim enjektörlerde şakırdama ve ve alt devirde kalkmaya çalışınca silkeleme vss sorunu var. Yol üzerinde enjektör adaptasyon yaptım önemli derecede azaldı ama tamamen gitmedi.
Direksiyon kolay, vcds ile yapılabiliyor ancak alternatöre binen yük artıyor, zayıf akü ve soğuk hava şartlarında bir sabah bakmışsınız akü yok durumu olabilir :)
EGR ile alakalı kısmını bilmiyordum, sahip olduğum son tdi ı alır almaz 9971 e çevirmiş, o şekilde stock / stg1 / stg1+egr off / stg2 olarak kullanıp sattım.
Müşterim olan tüm CAY ları da 9971 e çevirdim bugüne kadar, olumsuz dönüş olmadı :)
Arkadaşlar selamlar, iki tane sorum olacak.
A3 Sedan kullanıcısıyım, ön takımdan tümsek geçişlerinde yatak gıcırtısı gibi ses geliyor. bi ara golflerde de vardı bu problem servis bi yağlama ile geçici çözüm üretiyordu sanki yanlış hatırlamıyorsam.
aracı doğuşa götürdüm yağladılar ama 3 gün sonra yine başladı. bunun kesin bir çözümü var mıdır ?
İkinci sorum ise orjinal bi-xenon sistemli olan aracımın ampulleri; Bozuk yolda, paket taşlı yolda v.s. titreme yapıyor. Sanki mercek içindeki ampul sabit değil gibi. Ama göz kırpma şeklinde değil, hareket etmiyorken ve düz zeminde bir sorun yok. Buna nasıl bir çözüm üretebilirim?
Servis bakımlı bir 1.6 TDI DSG leon var rölantide titreme oluyor..
Bazen çok hissettiriyor devir saati oynamıyor sadece silkelenme gibi bir titreme sanki bir tıkanmışlık var gibi..
Artık EGR midir, rejenerasyon kaynaklı bir silkeleme mi oluyor anlamadım.. Bu ara canımı sıkmaya başladı..
Aslında titremede değilde, motorun sesi sanki devir artıyormuş gibi oluyor ama sabitse buda normal. Araçta bazen klima devereye giriyor, alternatör devreye giriyor...vs tüketim aşırı fazla değilse motora ekstra yük biniyor ve sesi değişiyor. Rolanti dalgalanıyor gibi olur ama dalgalanmaz sadece ses o şekilde kalır.
VW Golf 7 | Alt Takımdan Gelen Sesler ve Çözümü | Burçlar | Rulman | Askı Kolu | Aks Kafası - YouTube
2.5 yıl önce serviste deiştirmiştim ben, şu an fiyatlar ne oldu bilmiyorum tabi ki
MQB lerin ön salıncakları eski pq35 lere göre farklı.