Polo dizel çok keyifliydi şimdi mk6 dizel var 2000 rpm de doluyor benimki. Bir de konuyu baştan aşağı 2 kez okudum bu hp ler nm ler havada uçusuyor bir 10-15 sayfa sonra 200 hp 450 nm ye çıkar bu güçler
Printable View
serp dyno üzerinde 180 + görülür ama dynodynamics veya mustang üzerinde 160-165 üzeri sanmıyorum abi açık ve net konuşacak olursak eğer ben de :)
valla mk6 da polo ile aynı motor sonuçta aslında 1500-2000 aralığı normal diyeceğim fakat, turboyu ve debriyajı korumak adına yazılımda tork limitörü olabilir alt devirler için belki..
200hp orjinal turbo ile imkansız. Ha tabi, gidip yanlış çarpanli dynoda 200hp den bile fazla alırsınız. Ama şu var araba atmo gibi yürüyor. Biyere kadar boş, biyerde turbo spool olup bi anda patlama yapmıyor. 1500-4400 arası kesilmeden patlama olmadan yürüyor. Eski focusumda 1500 de kimse yoktu 2000 de bi patliyordu 3700 gibi sönüyordu.
Benim demek istedigim afaki hp ler bir tane dyno ornegi var onun haricinde yok ama git gide hp ve nm ler artıyor. Zaten bu arabalari ekinomi icin aldik yazilim yaptirarak biraz daha keyfli olmasını istedik ama videolardan izliyorum kara treni aratmiyor yuruyen araclar yaziktir gunahtir bu kadar acmasinlar mapperler yazilimi. Biraz daha alttan dolması benin icinde iyi olacak ozgun ile goruseyim bakalim.
Tercih meselesi abicim .Misal ben benzinli araca binemiyorum öğrenciyim binsem de keyif alamıyorum çünkü bütçem el vermiyor , diesel araçlarda güzel bir setup ile cok sağlam güçler alınabiliyor ve maddi olarak da zorlamıyor gazlarken 8-9 Lt yi geçmeyince de doyasıya keyif alına biliyor .
Ankara'da carbon clean yaptıracak yer tavsiyesi istiyorum arkadaşlar. Bir de 90bin bakımından önce mi, sonra mı yaptırsam?
Beyleeeeeer, çift mesaj mı yapalım illa ki? Yok mu tecrübeli biri? Hööööyyyttt!!!!
Uraz AS Hakan usta
Avrupalı ustaya saatlik 60 Euro para ödüyor siz ustaya el emeği deyip saatlik maks 50tl arada 4 katı fark var.
Avrupalı sökülen karbonu yok bilmem ne aşamasından geçmeli çevre kanunları var deyip birde onun için para ödüyor, bir yallah deyip çöpe atabiliyoruz.
hal böyleyken adam gibi gidip 200-400tl para verip adam gibi dpfsini,emme manifoldunu,egr valfini,egsoz manifoldunu,turbo kanatlarını ortaya çıkarıp adam gibi temizleme ile tamamen temizlemek yerine gidip yarardan çok zararı olan carblon clean tercih edildimi içim yanıyor be kardeşim.
ha illa carbon clean tercih edeceksende elbetdeki bakımdan önce yapacaksın,sonrasında değil.
mehmetim saygılar :)
benim golf 138.000 km oldu ( golf 6 90lık ) hava toparlansın yağı filtresi değişecek debriyaj değişecek. Bu arada buna carbon clean yaptırayım mı ? gerekli midir yada işe yarar mı ?
birde bunun ortalaması 8,5 ların altına hiç düşmüyor ekranda bu normal mi ?
Saygılar bizden müdür,
Emme manifoldun çamur içindedir, sökülüp bi temizlensin. sonrasında EGR yi contayla körletebilirsin, tekrar kurum birikmesin.
Carbon Clean özellikle yakıt sistemi kondisyonunu diri tutar. Sende yaptır bence.
90hp Golf6 çok yakar, habire gaza bastırır sana.. EGR nin kapatılması şehir içi tüketimine pozitif etki eder. Muhtemelen 1-1.5lt yakıtı partikül filtresi temizliği(rejenerasyon) için harcıyorsundur.
Eyvallah babacım,
Yağı değiştrirken emmeyi söküp temizleteyim. EGR yi kapattıktan sonra yazılımsal vs bir şeye gerek var mı kapatınca iş bitiyor mu ? birde bu carbonu bu tarafta nerede yaptırabilirim var mı tavsiyen yada sana mı geleyim :)
Arabamı yeni aldım 1.6 tdı 110luk.450km'ye geldi.Daha hiç gazlamadım bile.İdeal rodaj nasıl olur?Nasıl yapmalıyım sizce.
Sıfır A3 o kmlerdeyken top speed yapmıştım ben alıp götürme esnasında yolda :)
2 hafta önce arkadaşa Golf 7 TDi aldık biz de, 250-300 km geçtikten sonra esneklik ile hızlanmaya başladık, 1000 e yaklaştı 4000 devri 2-3 defa geçmişizdir toplamda. Şu havalarda araba ısınana kadar %30-40 gaz oranını geçmeden manuel modda 1600-2600 devir aralığında kullan derim bi süre daha sonra sıkıştırmaya başla ufak ufak..
A3 ten hatıra :) 507. km deymişiz
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...b4&oe=5735F893
Keyif bir yana, Sırbistan'ın, Bulgaristan'ın uzun tır kuyruklu sollamalı, tek gidiş-tek geliş yollarında çok ekmeğini yedim, son hız kasmayacağım için hız limitörü iptali yaptırmadım, benim meselem ivmelenme ile ilgiliydi, soft bir yazılımla 2013 Ekim ayında 41.000 kmde iken işi halletmiştik Ankara'da.
İşlemi ben başka bir işim için yine yurtdışına çıktığımda dayıma yaptırtmıştım, yani şubenize hiç gitmedim, EGR de kapatılmamıştı sanırım, olmazsa bi uğrasam garanti :) kapsamında yapar mı şubeniz? Yani yapmam gerekir mi?
Şu an kullanımım genelde şehiriçi ve Erzurum'dayım. Yaklaşık 2000m rakımda basınç azaldığından 1 ve 2'nin alt devirleri çok tatsız. (Siz bu konu içinde daha evvel "uğrayıp basıncı açtırın" demiştiniz fakat Ankara'ya gitme fırsatım olmadı henüz.)
Ek olarak tüketimim zaten kış dolayısıyla arttı ama normalde de şehir içi biraz yüksekti bu yaz bu şehirde.
Onun dışında soft yazılımdan memnunum, 170'lik Suberbin kapışma sonrası ışıklarda camı indirip kaçlık bu diye sorduğu bile oldu.
...
Haftaya planım; Ankara'ya gidip CClean, 90bin bakımı ve Megachips'e uğramak. :)
EGR iptali iyidir,
https://www.google.com.tr/search?q=e...CJC9wQ_AUIBigB
motorunuzun temiz hava girişinde bu manzaralar oluşmaz.
merhaba bir sorum olacaktı aracım polo 1.6tdi hararet göstergesi yok bu araçta, ben gösterge takmak istiyorum ama sensörü tam olarak nereye koymalıyım aşağıdaki resimde işaretlediğim yere taşırma kabının ince hortumundan T boru ile montajlasam olur mu acaba :)
http://i.hizliresim.com/O7ln10.jpg
105hp superb düz vites ile 48 litre yakıtla 550 km yapıyorum tamamı şehir içi 8.7 litre ediyor! bu arada yol bilgisayarı kafayı yemiş 9.7 falan gösteriyor direk moral bozar şekilde bu tutarsızlık normalmi?
tabi bu 550 km yi araba kış lastikleriyle ve ortalama 8km bazen 5km giderek yapıyorum tamamı dur kalk ve dikmen yokuşlarında, tabi araba ısınmamış oluyor genelde.
yağ filitre bakımı yaptırdım egr dpf temizliği falan yaptırmadım!
Yakıt sanki biraz çok gibi tecrübeliler ne der tecrübeleri nedir paylaşırlarsa memnun olurum!
Egr iptal ettirsek ne faydası olur?
ilker de oturuyorum mazot ve benzini petrol ofisinden alıyorum caddedeki, 1.6 tdi golf ile 170TL. mazot alıyorum yaklaşık 700-750 km. hiç şaşmaz. benzin 160 dsg scirocco ile yine dikmen ve okul atılımda hep tepeye çıkıyorum 230TL. benzin ile geçen hafta aldığım 550km yol yaptım. sizin araçta sıkıntı olabilir. menziliniz çok az.
arkadaşlar 1,6 tdi almayı düşünüyorum neredeyse almadan sogudum arabadan bi arkadaşım aldı kol yamuk cıktı aracından garantiden deyişti diger arkadaşım dsg aldı fiyasa degerinden yüksek aldı onunda enjektör arızalı cıktı araba 1,6 polo dizel bakarken nelere dikkat etmem gerekir... şimdiden teşekkürler...
hayırlısı ile bi tane 1,6 dizel 2012 aldık 200 hp güç almak için nelere ihtiyacımız var hangi turboyu kullana bilirim hem günlük kullanım için hem ince çıtır yürümek için....
Bugün doğuş otodan aradılar sattığım 2.0 bitdi amarokda emisyon yazılım güncellemesi varmış aracı sattım ama 2.0 tdi tiguanım var dedim. Euro5 bütün dizel motorların yazılımı değişcek dedi
1.6 tdi da kol yamuk çıkmasını ilk defa duydum. Enjektorler kronik benimde aracımin Enjektorler serviste garantiden degismis 17 bin km de.
Enjektör arızalı çıkınca ne oluyor?
Egryi köreltince arıza yakıyor mu ?