Partikül filtreli araçlar duman atmazlar..
Printable View
Partikül filtreli araçlar duman atmazlar..
bnm araba 5 30da yag kacırır herhalde:D 10 40 a devam ben :D ztn bı yerden hafıf damlatıyoda henuz cozulemedı sanzumanın sokulup oralar temızlencekmıs ole bakılcakmıs nerden gelıyo dıe:S
Neden atmaz peki bilgim olmadıgından soruyorum atılan zararlı gazları azaltır ama duman nasıl attırmıyo? S40 1.6D'de varmı yüksek dizel mühendisi mehmet usta? Hiç çalışmanız oldumu bu motor üzerinde tecrübeniz ve ya bildiklerinizi öğrenmek isterim.
Saygılar.
eklenen linkteki toledo 110 hp olan versiyon.. 150lik oldugunda TDI harflerinin hepsi kırmızı oluyor..
chip ve egr iptali öncesinde aracın motorunu tüm kurum pislik ne varsa hepsinden kurtarmak , tüm günahlarından arındırmak için gereken işlem nedir:D?? motorun içi , emme ve egzost manifoldu haricinde nereleri kurum yapar ?carbonclean sadece motor içindeki kurumu mu temizler?
Bide elektronik olarak egr yi iptal ettirmek mekanik olarak iptal ettirmeyle aynı işlevdemidir fiziksel olarak?yani elektronikte de tamamiyle kapanırmı o geri dönüşüm olayı??
mehmet usta sana gelicem. yoksa ben deliricem
Ben bugun servise bıraktım, debriyaj degisimi icin...
Carbon clean + Enjektör temizligi + Manifold temizligi yapılacak cicek gibi cıkacak insallah :D
Daha önce yaptırdım cok faydasını gördüm, özellikle manifold temizligi bildigin kurumu döküyor arabadaki, mis gibi oluyor :icon_tup:
abi belki okumuşsundur , ankarada çekişle ilgili sıkıntı yaşayınca debriyaj baskı-balata değiştirdik.Orda yapılan genel kontrolde intercooler da ince bi yağ kaçağı olduğunu farkettiler.Dün geldim İstanbula yarında kia servisine gidicez intercooler vss sorunları göstermek için.
O sırada da arabada pislik namına ne varsa söküp atalım ; chip e hazırlık olsun istiyorum.
Enjektör ve manifold temizliği carbonclean işlemi beraberinde paket halindemi yapıldı yoksa ekstra istek üzerinemi yapılıyor?Ne kadara mal oldu üçü?Fiyat makulse ve fiat harici araç ta alıyolarsa bende yaptırabilirim.Salıya kadar işleri hızlandırırsam bu gazla chip e kadar halledeyim diyorum aslında ama kısmet.Sonrasında uzun bi yol yapıcaz inşallah.
Valla debriyaj 480 dediler, öteki ücünü de sıkıstırdım araya 600e bagladım.
Normalde 60 enjektör temizligi 60 carbon clean olması lazım, manifoldu hatırlamıyorum benim 1 tanesi bedavaya geldi kısacası :D
Ama performansta ciddi fark göreceksin yaptırırsan, araba yeniden dogmus gibi oluyor :)
Intercoolerda kacak varsa o da performansını cok düsürüyordur, onu hallettir hemen iyi olur.
Servise de sorarım yapıyorlarsa haber veririm.
saol abi , dediğim gibi önce sağlıklı hale gelsin , problemsiz olsun , ondan sonra gidicem üstüne inşallah.Artık dizele ne kadar yapılırsa.Gerçi km çok değil , 70k yeni oldu ama ilk aldığım zamanlar yapılan bi haftalık egr iptali denememde bile ne kadar kurum çıktığını gördüm.Acayip kurum topluyo motor.
bazen yazabildim fakat aracımda çok büyük sıkıntılar yaşadım bu sayede ne gerekirse yaptım desem yeridir.
fakat herşey üst üste geldi bi kere yaptık artık. turbo bile değiştirdim. bursada iyi ustalar vardı bu sayede bursaya gelmiş iken bu işe girişip ne odluğunu öğrenmek istedim.
tesadüf üzerine beni aracın aynısını bulduk 69 bglik ve yan yana gelerek rolling yaptık.
karşı tarafın aracı orjinal benimkinde ise chip+kat iptali+düz boru vardı ortalama bg gücü ama inanmadım 102 vermişti.
3. viteste yürüdük deviri bitirene kadar yarım boy fark oldu
4. viteste yürüdük deviri bitirene kadar 1 boy fark atabildim.
ve son olarakta güç kaybından dolayı 3500 devirde vites atarak rolling yaptık ve 1.5 boy atabildim. ve ertesi gün yetkili servise gidip beyne reset attım ve bu sefer öyle denedik
sonuç ise geçildim ve sinirden girdim sanayiye kimi gördümse baktırdım. ve sonunda bi arıza bulabildik ama sadece bulabildik oda ne mi? turbo 1560 basıyor basıncı düşük ustaların söylemesine göre minimum 1800 küsür olması gerekiyor dedi. turbo yeni değiştiği için valfi iptal edip denedik 1650 bastı ustanın demesine göre 2000i görüp arıza ışığı yakması gerekiyor ama oda olmadı
-hortumlar kontrol edildi.
-demimetre denendi
-intercooler kontrol edildi kaçak var mı diye?
fakat yine olmadı öyle bi araç çekişten düştüki anlatamam bakalım bulabilecekmmiyiz.
-
o normal basınç değeri bendede 1-2 değer aşağıda çıktı ama öle aşırı bi fark değildi atıyorum normal olması gereken 1800 ise bende 1790 küsür falan çıkıyordu ben turbodan şüpheleniyorum 87 binde aracım enjektör temizliğinde bu sonuçlar çıkmıştı bence ilk bi egzoz manifoldunu açtır bak çatlak vs yada conta tam oturmamıştır bunlar geliyor aklıma ilk basınç oluşmamasında sonra bide emme tarafındaki conta kelepçe tekrar bi onları kontrol et ki bence sen bunlarıda yapmışsındır bende bu aralar gazihana uğramayı düşünüyorum bu değerlerden dolayı hatta istersen benimlede stock halinle deniyebilirsin o sırada benimki zır stock 75 lik
italyaya gidicem 17 sine kdr bekle mustafa..
mobile hizmet verdiğimden ne zmn nerde olacağımı kimse bilemez..
gelmeden 1 gün önce haber verip 1 saat oncedende hatırlatmalısın...
Tamam gel laflarız..
mehmet abi italya nezaman?13ünde bi yolculuk yapıcam ege-akdeniz , ordan ank.üzerinden tekrar ist...bi görüşüp start vermek istiyorum kısmetse.öncesindede yarın serviste intercooler kaçağına baktırıp carbonclean ve diğer kurum temizliği için fiyat alıcam.
yola çıkmadan halletmek isterdim aslında ama denemesi falanı filanı varsa dar vakte sıkıştırmayayım.
bu saydığım seyahatim öncesi müsait olurmusun yoksa dönüşümdemi geleyim?
mehmet ustanın haberi var aracımla ilgili detayları az çok biliyor, aracın her yerine baktık bakılmadığı yer kalmadı ve son olarak egr valfi olayına giricem sebep ise şu;
egr valfi beyin tanımyor çünkü yazılım üzerinden mehmet gazihan iptal etti fakat şöyle bi durum var hep araştırmışımdır mekaniksel her zaman iyidir diye biliyorum sebebi ise şu beyine biz komut verdik açma arkadaş bu kapağı diye beyinde sana soruyor hangi aralıklarda açayım hangi aralıklarda kapatayım. sende değerini veriyorsun beyinde tamam ustad diyor amma yeni nesil araçlarda egr olayını çıkarttıklarıdna bu yana hep araçlarda problem var yaşadık yaşadılar yaşıyoruz. bu sebeple egr ile turbonun ve egzoz olayının gidişlerinin bağlantılı olduğunu biliyoruz ondan dolayı egr olayına bakıcam, beyine bakıcam, intercoolerı temizleticem ve artık hiç bişey kalmıyor :(
bu sözlerden egr yi ellememe sürekli temizlet hiç uğraşmıyım diye ders çıkardım:D kardeşim motorlarımız aynı zaten benimde benzer basınç kaybı var bazı değerler eksik çıktı arıza tespitte istersen benle bi karşılaştır aracı bende merak ediyorum şahsen kendi aracımı ulaşmak istersen pm yolla hem tanışmış olur hemde bazı fikirler edinirim senden
Ramo olm bnde iptl etmm temzlet daha ii harbi napek
bugün mehmet abinin yanına gittim , önce standart haliyle dynoya çıktık , 105hp-220tork civarı çıktı.(katalog verisi 102hp 240 nm) mehmet abi araç yükte olmadığı için , ağırlık olmadığı için birazdaha fazla çıkabileceğini söyledi verilerin.
Sonrasında yazılım ve elektronik egr iptali yaptı , sonraki veriler 125hp-260tork civarı...(cıktıları alınca net veri yazıcam , ondan ortalama rakam yazdım ikisindede)
uzun bi süre iğrenç trafik vardı , gaza yüklenmeme dahi fırsat olmadı ama sonrasında açılınca basma fırsatım oldu.Eskiden kasıntılı hızlanan , belli bi devir sorası sanki turbo ikinci kez kendini topluyomuş gibi hissettiren araç daha dolu ve kesintisiz bi tork bandına sahip oldu.Duman sıfır , sürekli xenonlu arabaların önünde bastım bişe göremedim :D 0-100 falan deneyemedim buralar baya yağışlıydı akşam ama sürenin kısalacağı kesin.Fakat mehmet abi turbonun rahat dönmediğinden bahsetti , muhtemelen kurum yapmış , birazda ondan dolayı düşük çıktı sanırım standarttaki tork ve yazılım sorası veriler , ben daha teste çıkmadan ''bu kesmezse turbo temizliği için tekrardan çalarım kapını'' demiştim ama ilk işim turbo olucak galiba :D
burdan sonrası mehmet ustaya soru?
1 hakikaten sağlıklı ,kayıpsız gitmesi için turbonun açılıp kurumdan arındırılmasının yanında ekstra ne yapmamız gerekir?
2 70ooode turboyu kurumlandıran motor kendiside kurum baglamışmıdır?carbonclean ve emme-egzost manifoldu temizliği gerektirirmi?
3 düz boru , tecrübelerin doğrultusunda tahmini nekadar güç artışı sağlar?(tubo temizliği sorası 135 e yakın olur şeklinde söylenmişti yanlış hatırlamıyorsam , yine tahmini rakam olarak egzostun getirisi ne olur)
ve en önemlisi ;ilk olarak tavsiye ettiğin üzere turbo temizliğiyle başlayıp sırasıyla yapılsın dersen carbonclean+manifold temizliği , egzost vss vss şeklinde gidicem.
bütçemi ayarlamam adına tahmini rakamlar olarak kalem kalem nekadar tutar buradan veya özelden yazabilirmisin acaba?
tekarardan eline sağlık abi
Saolasın..Güle güle kullan..
Bu motorlarda ciddi kurum problemi var..Aslında herşeyden önce manifoldu söküp yıkayarak sonrasında Carbon Clean yapmamız lazım..(100-150tl)
Bahsettiğim üzre turboyu çıkartıp VNT kanatlarını kumlamak gerekiyor..rahat çalışmıyorlar..sökülmüşken turbo tamir takımını değiştirir güzel bir ses balansı yaparız..(300-400TL)
eksozda KAT ve orta susturucudan kurtulman yeterli..senin eksoz boru capın gayet iyi..
motordan motora deişir aslanım.
senin egr selenoidinin çükünü kesmek de egr yi iptal eder, doğru yere sac conta koyarakda yapılabilir, eksoz manifold contasından kapatarakda..
valla patron vericme sana turboyu ne yaparsan yap :) birine uyuz oldum birine kapak etmem lazım :)
bu arada ne dicem işin tuhafı senin arabada gizliden hava filitresi gördüm. dizellerde ki hava demimetresinde yağlı olduğundan arıza ışığı yakıyor. ama green dedikleri hava filitresini kullandıklarında ise sadece yakıt fazla yakıyor deniliyor. senin araçta ne varsa ben yaparım misali kafama takıldı ne yaptın abi sen arabana
http://img338.imageshack.us/img338/7...ipsdynonos.jpg
bu güç için gereken hava normal hava filtresinden geçmiyor..
geçen gaza getirdiler de ölçdük..40-50 hp eksiğim var..
mantar şeklinde bi hava filitresi gördüm;
sen bana ne dersen yapıcam biri bana yok saçma dese bile yapıcam sağlıklı olan neyse odur. bütün bakım malzememi orjinal kullandım hep ama hava filitresi çok kafama takılıyor ve turbo hortumlarının sıcak hava akışı sağlamasını engellemek içinde izalasyon tabii sen daha iyi bilirsin bu durumu abi ama diyorum ya kim ne derse desin seni izlicem
dizele headers yaptıran varmı hıc :)