Headers deil Turbo manifoldu die sorcan..
Printable View
Headers deil Turbo manifoldu die sorcan..
ne bılem abı benzınlıde yapıyolarya araba okuz gıbı bagrıyo sonra 5 10 bg alıosun dızelde nasıl oluyor ?
arfy arkadasımın onceden fıestası vardı egzos vardı dızelın egzos sesıde tatlı oluyor :)
bua arada senın arac ney abı 300bg flana ?
9N3 Polo Coupe 1.9 TDI
Dyno kağıdı hangi aracaait acaba? bide speclerini yazarmısın Mehmet abi?
merak ettım bıdakı geldıgımde orda olursan gorurum artıkın :)
benim polo işte
Mehmet abi. Bnm araca blow off taktık ama sankı biraz performanstan düştü araç. Neden olabilir abi. ?
Blow off un takıldıgı yerın şeklını falan resimleyip göstersem yardım etmende yararı olurmu acaba ?
Birde Bnm araçta yazılım + komple düz boru + kat iptali + Performans Egzoz Var abi. Daha fazla Güç elde etmek için ne yapabilirim ?
Mehmet abi maşaallah arabana :)
ayrıca Ahmet Saraçoğlu'nun arabayla denedik benim erayı az önce.
60 a kadar kafa kafaya gibiyiz sonra uzuyor cerato ama tam arkasındayım bırakmıyorum :D
Ama chip bayağı farkettirmiş :)
bu disellerin kaderi ülkemizdeki yakıt yüzünden ben babamın kullandığı kia rio 80 bindeyken sökmüştük emme ve egryi resmen emmenin gözleri kurumdan bişe gözükmüyodu ve egr tıknamıştı ve temizledikten sonra baya rahatladı araç belli peryotlarda dizel araçlarda bu temizliğin yapılması şart benim düşüncem yapılmazsa sonuç belli araç gitmicek ve çok yakıt tüketimi olcak :)
şimdi sanırım yine kurum yaptı araç 120 bin oldu bu sefer emme manifoldu egr iptalı turbonun tamir takımını değişrip kat iptalı ve uygun bi yazılım yaptırmayı düşünüyorum sizce bu maliyet neye çıkar sizce
ya bızım turbo yenı tamır gordu turbo tamır takımına ıhtıyac varmıdır ?
Arkadaşlar
palio aracıma
chip + kat iptali+ acık hava filtesi yaptırdım
en son 60 mm düz boru çektirdim arabada devirlenme düştü
bu borudanmı kaynaklanıyo aceba ??
1.3 lt Multijete 60'lıkmı çektin? :eek:
evet 1.3 multijet
kim bilir nası takıldı..komple bastan kontrol edilecek düzeltilecek v.s. v.s.
yeniden takmakdan daha zor anlıcağın..Blow montajı yapmaktan çok milletin katlettiği arabalarla uğraşıyorum..
daha fazla güç için yaptırdığın bazı şeyleri birde bana yaptırmayı deneyebilirsin ((:
turboyla oynamak biraz daha güç getirecektir..
evet öyle..
Font u fln belirt ama
italy bu hafta netleşir.
seat sport FMIC var evt
http://img294.imageshack.us/img294/7...9615614334.jpg
Gecen gün yazmıstım, debriyaj degisti + carbon clean + manifold temizligi + enjektör temizligi yaptırdım diye.
Bugun karsıdan dönerken baya gazladım, araba resmen 50-60bindeki performansına döndü, son zamanlarda 3000 devirlerde tıkanıyordu simdi cat diye 4300 4500lere geliyor :D
manifold temizliği nasıl yapılıyor? 42binde 1.3 corsa var. carbon clean yeterli olurmu? araç 2700 devirden sonra hızlanıyor altlar bomboş bunun nedeni nedir?
Turbo 2700 devirden sonra tam olarak devreye giriyor..
Partner da 2700 2800 civarlarında giriyor...
valla 2200-2500 altında kökle bekle geçersin öndekini :D şaka bi yana bunu brz alta çekmek çok gzl olurdu inş bu haftaiçi manifold temizliği yaptırıcam bi değişiklik olursa yakıtta veya performans ta yazarım buraya
İlacı var, manifoldun girisinden döküyorsun gaza bastıkca arabadaki tüm kurumu egsozdan atıyor.
Ben 2. kez yaptırdım cok memnunum.
Carbon clean ile birlikte onu da yaptırmanı tavsiye ederim.
1750 olmasın o? 2800den sonra birsey kalmıyorki :D
chip ve yakıt tüketimi açısından corsa 1.7dti mi yoksa 1.3 cdti mi avantajlıdır?yani hem az yakacak hem de iyi gidecek:)
mehmet abi cevabını okudum wrxsti nin telden ; ama internete giremediim için yazamadım.Burağın 1.5 vgt erasıyla denedik haftasonu.normalde hayatta şansı yoktu .hem güçsüz hem kmden dolayı sağlıklı değil hemde ağırdım(hem ben hem araba:D) , bide 17 jantlar vardı.Ona ramen güzel gitti ceratom..ama standartından dahi korkulur eraların maşallah.
ben özelliklede aracın sağlıklı gitmesini istiyorum.onun için yazdığın işlemlerin tahmini tutarı civarında bi bütçeyi ayarlamaya çalıştım bikaçgündür ***** öğrenci bütçesi ama hallettim gibi:D
Bahsettiğin manifoldu söküp yıkama + Carbon Clean , turboyu çıkartıp VNT kanatlarının kumlanması + turbo tamir takımının değiştirilip ses balansı yapılması işlemleri için ne zaman müsaitsen gelmek istiyorum yanına.
Carbonclean + manifold uzun sürmez diye tahmin ediyorum ama turboyla alakalı işlem uzun süreli bi işmidir?beylikdüzünden geleceğim için soruyorum ,erken gelsem dahi arabayı bırakıp ertesi günler almamızı gerektirecek bi işlemmi?
herşeyi yaptıktan sonra aracı rahatlattığımızda yazılımla birazdaha oynayıp birazdaha yükleyebilirmiyiz aracı?(tehlike sınırlarına getirmeyecek şekilde biraz daha yüklenerek ,,,duman vss hiç problem değil)
çarşamda-perşembe müsaitmisin yoksa tatil dönüşümdemi geliym yanına abi?