chipten kasıt hazır program remapten kasıt aracın modifikasyonlarına gore özel program ise ,remap daha iyi tabiki :) Aslında 2 side aynı şey :D
Selpak = peçete gibi :rolleyes:
Printable View
Piyasada markalı olarak satılan hazır yazılımlardan ziyade custom yazılımlar daha mantıklıdır bence arkadaşlar.. Çünkü çok çok az da olsa hava sıcaklığı nem şehir rakımı gibi detaylar aracı mutlaka etkileyecektir.. Hazır olarak gelen bi yazılım sizin memleketinizin şartlarına göre hazırlanmadığı için custom yazılımdan daha az tepki verecektir muhakkak.. Aracın speclerine göre ve hava şartlarına basınca vs. göre yapılacak olan bi yazılım sizi mutlaka daha fazla tatmin edecektir.. Turbolu araçta custom yazılımdan şaşmayın derim ben..
Palioyu kastedioyorum. Hatta bu şikayeti gene bu forum başlığı altında dile getirmiştim normalmidir diye. Herkeste taksicilerde bu alt devir problemindne şikayetçiler die cevaplar gelmişti. 90-105 hatta 120 hp lik örneklerinde nasıldır bilmem. Ancak 70 hp lik versyon çok ama çok kötü.
Anladım demekki onlarda öyle bir problem var. Benimki 1.6 105hp liklerden. Stok halinde benimki 1900-2500 arasında gidiyordu bi tek öyle söyleyim :D
Orda başlıyordu 2500 den sonrada yok gibi bişeydi ondan çok şaşırdımda
murat 105 lik 290 torkmuydu??ümitköyün orda mesadan bi önceki ışıkta bi fiat bayii vardı.İlk çıktığı zamanlar bi testine gitmiştik , hızlı yavaş herşekil kullandım ama çekiş olarak 290ı tam olarak dolu dolu hissettirmemişti o an bana.Tamam güzel gidiyodu ama koltuğa yapıştırma hissi 290 kadar değildi sanki.Belkide torku en başta tavan yaparak değilde kadene kademe veren bi motoru vardır diye yorumlamıştım kendi kendime.Stock hali ile ilgili düşüncen ne?
Stok halinde şuydu motor.
1000-1700 dd tamamiyle bitik
1700-1900 dolmaya başlıyor artık yokuş çıkabilcek hızlanabilcek düzeyde ama yeterli değil
1900-2500 290nm gelse gelse bu aralıkta geliyordur :D Bu aralık sadece çok tatmin edici.
2500-4500 hiç boşa bu devirde kullanma nasılsa gitmiyor boşa mazot harcamaya değmez :D
Yani stokken sadece 1900-2500 arasında bişeye benziyor. Diğer hiç bir aralıkta beş para etmez.
ıyıde cok kotu snn soyledıgıne gore?
bende bak 1.9dti 98bg. 1500e kadar bos 1500 2000 arası dolmaya baslıyor 2000 den 4000e kdr tatmın edıcı bu stock halınde ama chıp gerek o baska:D
Çok kötü değil....Stok hali iğrenççççççççççççççççççççççççç
Arabayı 2 el aldım
İlk gün gezdim. Akşamında arabayı bakım için servise bıraktım.
Servisten aldım gitiğim ilk yer erhandı. Yani yazılım attırdım. Yeterince açıklayıcımı bilmiyorum :D
cok duman atıyormu pekı yazılımdan oncekıne gore?
mesela bnde bayagı az duman atıyor sadece yokusta dıp gazda bırazcık 1. vıteste oda.yoksa arkadasta 1.9 pastt tdi var dıo baya az onunda bellı edıo baya duman attıgını :D
Şimdi o sizin ne istediğinize bağlı . :D
Bi abimize yaptık dumansız istedi sıfır duman var arabada. Eskisine göre çok keyifli oldu arabası. 1700-3500 arasında gidiyor güzel keyiflice.
Bende egzoz var ve ben dumanlı yazılım istedim gayet sadece performansa yönelik dedim :D Benim arkamdan gelen ben basınca bana kesin sövüyordur. Hele beyazsa renk deiştirebilir. O derece dumanlıyım. İz bırakanlardanım.
gerçi dızelde duman olur orjınalde var demek zararı yok :D ben netten arastırdım 120 bg 250 torka cıkıyor benımkı stabıl degermıs duman olmaz herhalde:d kac dd arası daha ıyı olur okdarınıda bılmıyorum bıraz para bulayım cebıme koyayım onuda ogrenmıs olurum :)
gercı snde buyuk ıntercooler de var 150 hp vardır herhalde :)
VAlla beklentimiz 150 ye yakın bir değer. HAftaya istanbula gelince dynoya çıkcıcam. ***** ankarada düzgün ölçen hiç bir yer yok. O zaman net sonucu anlarım :D
Bence dizeli olan herkes yaptırmalııııı. kısa devir aralığında gelen gücü iyice yaydığı için arabadan aldığın keyif çok güzel oluyor.
sen max torku asakı devırlere aldın dımı ?
fabrıka verınde 1500dd yazıorkı max tork ama sen begenmedıgını soylemıstın sımdı kaca aldırdın..bende 2000dd yazıyor ama 1500 den ıtıbaren etkısını gosterıyor anlamadım bu durumu :D ben rollerde hep 2000dd baslıyorum aşa kalınca olmuyor:D
Bende maksimum 2500-2700 arasında bir değerde veriyordur. Yazılımla mak torku aşağı alırsa üstleri çok kaybedersin.
peki max tork neye gore belırlenıyor yanı arac bunu nasıl belırlıyor benım turbo 1500 de acıyor max tork 2000 bunu nasıl ıfade edersın ?
pardon yanlıs solemısım max torku:D
Üstten tek egsantrikli, 8 supaplı, 1870 cc hacmindeki motor 4000 d/d'de 100 HP (DIN) güç, 1750 d/d'de 200 Nm tork üretiyor. Düşük basınçlı turbonun düşük devirlerden itibaren devreye girebilmesi sayesinde 1500 d/d'den itibaren hissedilir bir çekiş artışı hissediliyor. İlk anda diğer dizel motorlar gibi çok ağır tepki veren Renault motoru 1500 d/d'yi geçtikten sonra gerçek gücünü ortaya koyuyor. Maksimum torkun 1750 d/d'de elde edilmesi
Onu bilmek için daha detaylı teknik bilgiye gerek var. Ama gözlemlerimle söylüyorum.
Benim araçlara taktığım ve dyno dana aldığım değerlerden gözlemlediğim hep şu yöndeydi.
peek değerini verdiği en yüksek devirde maksimum torku alıyorduk ;)
benim otonun dyno sonucları var ama siteye yukleyemedim sanırım boyutu bir fazla geldi ziplediğim halde 540kb oldu
Bilgliendirme, 1.5 dci kullananlar için
10.000 km de yağ değişeyim dedim (Renault 20.000 km ye çıkarmış dizel motorların bakımını ki bence bu çok fazla), Mobil 1 0-40 koyacaktım her araca yaptığım gibi ama 5-30 Mobil 1 ESP tam sentetik koydum Mehmet abinin önerisi üzerine;
Ses ciddi oranda azaldı fabrikasyon yağ ile kıyasla
Tüketim pek bişey fark etmedi, zaten her halüskarda az yakıyor çok sallamıyorum. 2000 km ortalaması 6.1 ki benim nasıl kullandığımı beni tanıyanlar biliyor :)
Ama gidişi-sesi-karakteri herşeyi değişti aracın sadece yağ ile
Şüphelerim var gerçi 5-30 ince mi kalır diye ama, özellikle yazılımdan sonra, göreceğiz
yeni yağ konuyunca benım arabada fark etmişti. Bir öneri daha 5w-40 yaz için daha iyidir ;) bu arada mobil 1 in 0-30 tam sentetik yağı %100 İthal bir yağdır. Ben 5w-40 edge kullanıyom :)
Evet haklısın
Zaten mobilde tam sentetik 10-60 , 0-40, 5-50, 5-30, 0-30 bide 5-40 var
5-40 düşündüm ama onun da 1 litreliği yoktu, 8 litre almam gerekiyordu o zaman (5 litre alıyor), bir de 5-40 farklı seri yağ (super serisi oluyor), daha alt kalite diğerlerine göre.
5-50 , 10-60 da benim araca olmayacağına göre
Geriye sadece 0-40, 0-30 ve 5-30 kalıyordu bana uygun :)
Artık koyduk bakalım, baktım çok eksiltiyor, 0-40 a ya da 5-40 a geçerim en kötü.
renault servislerinde bu araca konulan yağ nedir acaba ?
ben servisin kullandığı mobil super s 10-40 yarı sentetik kullanıyorum işin açığı memnunum
Volvo S40 1.6d 0-100 12.1 sn hızlanması. Acaba siyah duman attırmadan optimum düzeyde ne kadar hızlanması iyileştirebilir? Şuan bu araç için keşifteyizde potansiyelini araştırıyorum. :) ve yanılmıyorsam Ford'un TDCİ PSA'nın HDİ ile aynı motor diye biliyorum doğrumudur?
uzun süredir araçta bi test yapıyorum fakat birtürlü bulamadık bu hatayı. bakımını bile orjinal parçalar üzerinden gittim. yağı bile mobil1 0*40 aldım. ya ben aracın eski halini hatırlamıyorum :( yada aracç gerçekten 150kmden sonra gitmiyor. lastik ebatlarını bile orjimale denedim fark olucak mı diye ama fark etmedi. bakalım önümde daha ne kalıcak denedicek.