chipten kasıt hazır program remapten kasıt aracın modifikasyonlarına gore özel program ise ,remap daha iyi tabiki :) Aslında 2 side aynı şey :D
Selpak = peçete gibi :rolleyes:
Printable View
Piyasada markalı olarak satılan hazır yazılımlardan ziyade custom yazılımlar daha mantıklıdır bence arkadaşlar.. Çünkü çok çok az da olsa hava sıcaklığı nem şehir rakımı gibi detaylar aracı mutlaka etkileyecektir.. Hazır olarak gelen bi yazılım sizin memleketinizin şartlarına göre hazırlanmadığı için custom yazılımdan daha az tepki verecektir muhakkak.. Aracın speclerine göre ve hava şartlarına basınca vs. göre yapılacak olan bi yazılım sizi mutlaka daha fazla tatmin edecektir.. Turbolu araçta custom yazılımdan şaşmayın derim ben..
Palioyu kastedioyorum. Hatta bu şikayeti gene bu forum başlığı altında dile getirmiştim normalmidir diye. Herkeste taksicilerde bu alt devir problemindne şikayetçiler die cevaplar gelmişti. 90-105 hatta 120 hp lik örneklerinde nasıldır bilmem. Ancak 70 hp lik versyon çok ama çok kötü.
Anladım demekki onlarda öyle bir problem var. Benimki 1.6 105hp liklerden. Stok halinde benimki 1900-2500 arasında gidiyordu bi tek öyle söyleyim :D
Orda başlıyordu 2500 den sonrada yok gibi bişeydi ondan çok şaşırdımda
murat 105 lik 290 torkmuydu??ümitköyün orda mesadan bi önceki ışıkta bi fiat bayii vardı.İlk çıktığı zamanlar bi testine gitmiştik , hızlı yavaş herşekil kullandım ama çekiş olarak 290ı tam olarak dolu dolu hissettirmemişti o an bana.Tamam güzel gidiyodu ama koltuğa yapıştırma hissi 290 kadar değildi sanki.Belkide torku en başta tavan yaparak değilde kadene kademe veren bi motoru vardır diye yorumlamıştım kendi kendime.Stock hali ile ilgili düşüncen ne?
Stok halinde şuydu motor.
1000-1700 dd tamamiyle bitik
1700-1900 dolmaya başlıyor artık yokuş çıkabilcek hızlanabilcek düzeyde ama yeterli değil
1900-2500 290nm gelse gelse bu aralıkta geliyordur :D Bu aralık sadece çok tatmin edici.
2500-4500 hiç boşa bu devirde kullanma nasılsa gitmiyor boşa mazot harcamaya değmez :D
Yani stokken sadece 1900-2500 arasında bişeye benziyor. Diğer hiç bir aralıkta beş para etmez.
ıyıde cok kotu snn soyledıgıne gore?
bende bak 1.9dti 98bg. 1500e kadar bos 1500 2000 arası dolmaya baslıyor 2000 den 4000e kdr tatmın edıcı bu stock halınde ama chıp gerek o baska:D
Çok kötü değil....Stok hali iğrenççççççççççççççççççççççççç
Arabayı 2 el aldım
İlk gün gezdim. Akşamında arabayı bakım için servise bıraktım.
Servisten aldım gitiğim ilk yer erhandı. Yani yazılım attırdım. Yeterince açıklayıcımı bilmiyorum :D
cok duman atıyormu pekı yazılımdan oncekıne gore?
mesela bnde bayagı az duman atıyor sadece yokusta dıp gazda bırazcık 1. vıteste oda.yoksa arkadasta 1.9 pastt tdi var dıo baya az onunda bellı edıo baya duman attıgını :D
Şimdi o sizin ne istediğinize bağlı . :D
Bi abimize yaptık dumansız istedi sıfır duman var arabada. Eskisine göre çok keyifli oldu arabası. 1700-3500 arasında gidiyor güzel keyiflice.
Bende egzoz var ve ben dumanlı yazılım istedim gayet sadece performansa yönelik dedim :D Benim arkamdan gelen ben basınca bana kesin sövüyordur. Hele beyazsa renk deiştirebilir. O derece dumanlıyım. İz bırakanlardanım.
gerçi dızelde duman olur orjınalde var demek zararı yok :D ben netten arastırdım 120 bg 250 torka cıkıyor benımkı stabıl degermıs duman olmaz herhalde:d kac dd arası daha ıyı olur okdarınıda bılmıyorum bıraz para bulayım cebıme koyayım onuda ogrenmıs olurum :)
gercı snde buyuk ıntercooler de var 150 hp vardır herhalde :)