italyaya gidicem 17 sine kdr bekle mustafa..
Printable View
italyaya gidicem 17 sine kdr bekle mustafa..
mobile hizmet verdiğimden ne zmn nerde olacağımı kimse bilemez..
gelmeden 1 gün önce haber verip 1 saat oncedende hatırlatmalısın...
Tamam gel laflarız..
mehmet abi italya nezaman?13ünde bi yolculuk yapıcam ege-akdeniz , ordan ank.üzerinden tekrar ist...bi görüşüp start vermek istiyorum kısmetse.öncesindede yarın serviste intercooler kaçağına baktırıp carbonclean ve diğer kurum temizliği için fiyat alıcam.
yola çıkmadan halletmek isterdim aslında ama denemesi falanı filanı varsa dar vakte sıkıştırmayayım.
bu saydığım seyahatim öncesi müsait olurmusun yoksa dönüşümdemi geleyim?
mehmet ustanın haberi var aracımla ilgili detayları az çok biliyor, aracın her yerine baktık bakılmadığı yer kalmadı ve son olarak egr valfi olayına giricem sebep ise şu;
egr valfi beyin tanımyor çünkü yazılım üzerinden mehmet gazihan iptal etti fakat şöyle bi durum var hep araştırmışımdır mekaniksel her zaman iyidir diye biliyorum sebebi ise şu beyine biz komut verdik açma arkadaş bu kapağı diye beyinde sana soruyor hangi aralıklarda açayım hangi aralıklarda kapatayım. sende değerini veriyorsun beyinde tamam ustad diyor amma yeni nesil araçlarda egr olayını çıkarttıklarıdna bu yana hep araçlarda problem var yaşadık yaşadılar yaşıyoruz. bu sebeple egr ile turbonun ve egzoz olayının gidişlerinin bağlantılı olduğunu biliyoruz ondan dolayı egr olayına bakıcam, beyine bakıcam, intercoolerı temizleticem ve artık hiç bişey kalmıyor :(
bu sözlerden egr yi ellememe sürekli temizlet hiç uğraşmıyım diye ders çıkardım:D kardeşim motorlarımız aynı zaten benimde benzer basınç kaybı var bazı değerler eksik çıktı arıza tespitte istersen benle bi karşılaştır aracı bende merak ediyorum şahsen kendi aracımı ulaşmak istersen pm yolla hem tanışmış olur hemde bazı fikirler edinirim senden
Ramo olm bnde iptl etmm temzlet daha ii harbi napek
bugün mehmet abinin yanına gittim , önce standart haliyle dynoya çıktık , 105hp-220tork civarı çıktı.(katalog verisi 102hp 240 nm) mehmet abi araç yükte olmadığı için , ağırlık olmadığı için birazdaha fazla çıkabileceğini söyledi verilerin.
Sonrasında yazılım ve elektronik egr iptali yaptı , sonraki veriler 125hp-260tork civarı...(cıktıları alınca net veri yazıcam , ondan ortalama rakam yazdım ikisindede)
uzun bi süre iğrenç trafik vardı , gaza yüklenmeme dahi fırsat olmadı ama sonrasında açılınca basma fırsatım oldu.Eskiden kasıntılı hızlanan , belli bi devir sorası sanki turbo ikinci kez kendini topluyomuş gibi hissettiren araç daha dolu ve kesintisiz bi tork bandına sahip oldu.Duman sıfır , sürekli xenonlu arabaların önünde bastım bişe göremedim :D 0-100 falan deneyemedim buralar baya yağışlıydı akşam ama sürenin kısalacağı kesin.Fakat mehmet abi turbonun rahat dönmediğinden bahsetti , muhtemelen kurum yapmış , birazda ondan dolayı düşük çıktı sanırım standarttaki tork ve yazılım sorası veriler , ben daha teste çıkmadan ''bu kesmezse turbo temizliği için tekrardan çalarım kapını'' demiştim ama ilk işim turbo olucak galiba :D
burdan sonrası mehmet ustaya soru?
1 hakikaten sağlıklı ,kayıpsız gitmesi için turbonun açılıp kurumdan arındırılmasının yanında ekstra ne yapmamız gerekir?
2 70ooode turboyu kurumlandıran motor kendiside kurum baglamışmıdır?carbonclean ve emme-egzost manifoldu temizliği gerektirirmi?
3 düz boru , tecrübelerin doğrultusunda tahmini nekadar güç artışı sağlar?(tubo temizliği sorası 135 e yakın olur şeklinde söylenmişti yanlış hatırlamıyorsam , yine tahmini rakam olarak egzostun getirisi ne olur)
ve en önemlisi ;ilk olarak tavsiye ettiğin üzere turbo temizliğiyle başlayıp sırasıyla yapılsın dersen carbonclean+manifold temizliği , egzost vss vss şeklinde gidicem.
bütçemi ayarlamam adına tahmini rakamlar olarak kalem kalem nekadar tutar buradan veya özelden yazabilirmisin acaba?
tekarardan eline sağlık abi
Saolasın..Güle güle kullan..
Bu motorlarda ciddi kurum problemi var..Aslında herşeyden önce manifoldu söküp yıkayarak sonrasında Carbon Clean yapmamız lazım..(100-150tl)
Bahsettiğim üzre turboyu çıkartıp VNT kanatlarını kumlamak gerekiyor..rahat çalışmıyorlar..sökülmüşken turbo tamir takımını değiştirir güzel bir ses balansı yaparız..(300-400TL)
eksozda KAT ve orta susturucudan kurtulman yeterli..senin eksoz boru capın gayet iyi..
motordan motora deişir aslanım.
senin egr selenoidinin çükünü kesmek de egr yi iptal eder, doğru yere sac conta koyarakda yapılabilir, eksoz manifold contasından kapatarakda..