85lik için 2000 tl fark istiyorlar clio da. bende merak ediyorum.85 olmasada bir 80hp 190 nm yeter o arabaya
Printable View
o 2000tl ye değer..
1.3multijet 70-75 hp liklerde turbo basıncını cok kolay bir şekilde arttırabilirsiniz. hiç vana yada ebc almanıza gerek yok. 3-5tl ye turbo wastegate hortumunun içine konulabilecek ebatta geçen hava akımını daraltacak yüzük yaptırın. orjinal 0.9 barda yürüyen turboyu 1.5 bara kadar(max) arttırabillirsiniz. boost artışından sonra dyno ölçümlerine bakıldığında max hp de kayda değer bir artış olmamasına(3-4hp) rağmen tork verileri(10-15nm) artmıştır.
multijetimi ebc ile 2005 ten 2008'e 3 sene 1.3 barda yürüdüm. herhangi bir sorunla karşılaşmadım. yakıtı dijital box ara kablo ile direkt pc de ayarlayarak çok kez dyno ya cıktım. tecrübelerime dayanarak yazıyorum bazı şeyleri. kamikaze olacak bir durum yok.
Mehmet usta 95 hp liğin turbosunu alsak direk 75 liğe uyum sağlıyormu başka neler değişiyor?
turboyu büyütsem,volanı sabitlemek şart mı ? .o
Sadece turbo buyutmede gerek olucagini sanmam
yenikonu açmayıp buraya yazıyım
Bir arkadaşımın 75hplik D kasa Corsasına çip uygulamasının yanında EGR valf iptali ve filtre koymayı düşünüyoruz. Bu konuda;
-EGR iptali zor olurmu? sök-tak fazla aracı kuracatmak istemiyoruz
-Dizellerde genel olarak kutu içi filtre koyulduğunu gördük bunun belli bir nedeni varmıdır?
-Bu uygulamalar sonunda araçtan dumansız sağlıklı kaç hp alırız?
Teşekkürler
yok mu cevap?
bu uygulamalarla 100 hp ye yaklaşır araç dumansız kutu içi filtre mantıklı açığa gerek yok egr iptali yazılımsal olarak yapılıyor fakat sac conta ile kapatılırsa daha iyi zor birşey değil bu işlemlerin içinde arabayı kurcalıcak birşey yok gayette memnun kalırsınız yanlız yazılımı yaptıracağınız yeri iyi seçin yeter :)
tamam teşekkür ederim
95 lik motorun turbosu VGT biliyorum tak çıkar olmaz öyle.. 75 ve 95 lik motorlar arasnda teknik açıdan baya fark var zaten.
yazılım
enjektörler
turbo
debriyaj baskı ve balata
mazot filtre
enjektör kütükleri
manifold da farklıydı galiba.
Ama turbonu hybrid yapabilirsin.