Hepsi aynı anda yapıldı. +50 hp +120 torque neler değiştirir sizce :)
Printable View
heheh neler değiştiğini tahmin edebiliyorum :) Egr sonrası şu şu oldu katı da iptal edince şöyle oldu gibi adım adım işlem yapan varsa hangi işlem ne kadar fark ettiriyor onu tespit etmeye çalışıyorum. Senin durum biraz hardcore olmuş:p Misal kat iptal edince egsoz üfleme yapmaya başladı mı ?
Egr iptali sonrası diyemicem çünkü re map yapılırken beyinden iptal edildi yani + - hp verdimi vermedimi bilemiyorum. Ancak araba daha geç ısınıyor bu kesin. Kat iptali sonrası ise, 3.000 devir den sonrası daha güçlü oldu, yani yüksek devirde motorun verimi biraz daha arttı. Ses e de etkisi oldu tabi.
EGR iptali sonrası motorun geç ısınması gibi bi durumda var. Hatırlattığın iyi oldu. Motor yağınında dolayısıyla geç ısınması şehir içi özelliklede kışın turbonun yağlanmasını sıkıntıya sokabilir mi acaba motor ısınana kadar. Gerçi burda motor ısınmadan kimse yardırmıyordur
Yağ sıcaklığı yeterli seviyeye gelmeden kesinlikle motoru zorlamamak gerekir. Özellikle egr iptali yapılan araçlarda kışın motoru ilk çalıştırmada hareket etmeden 1-2 dakika motoru ısıtmak gerekir. Yağ sıcaklık göstergesi olmayan araçlarda ise motor sıcaklığı 90°C'ye gelmeden motoru zorlamayın. Kullandığım yağ ise Castrol Edge 5-40 Turbo Diesel.
Şart değil egr iptali ama faydası var Yazılımdan kapatman yeterli olur. Önce katı iptal ettrebilirsin ardından egr ile chip tuningi bi anda çıkartırsın. Dragger 100 bg civarıdan sende o civar bişey olursun
İmzamdaki konuya tıklarsan ayrıntılı bilgiye ulaşırsın egr ile ilgili
Benim mantığım özellikle belirttiğim yeri kavrayamadı açıklayabilirmisiniz? Yağlamanın düşük olduğu rolentide 1-2 dk soğuk motoru çalıştırmakmı daha iyi yoksa çalıştırdıktan 5-10 sn sonra aracı zorlamadan düşük devirlerde sürerek hararet normal sıcaklığa ulaşana kadar hareket etmekmi?
Fren basıncından yağ devir daimine kadar çoğu şey motor devriyle artar veya azalır. uğur un dediği motor ısınmadan çok devir çevirmemek gerektiğidir özelliklede kışın sabahları. Güzel bi tespitte bulundun Can motoru daha çabuk ısıtmak adına biraz hareket etmenin faydası olacaktır. Özellikle kışın Bursa için 5-8 km sonra araç normal çalışma sıcaklığına geliyor. bu süreyi bekleyerek geçirmek için bi 5 dk temizinden rolantide beklemek lazım. Daha iyi bilen biri hangisinin daha iyi olduğunu açıklasın.
Bence bi 30 sn bekleyip 2000 deviri cok geçmeden yola devam etmek en güzeli.
ben aldık alalı hiç sektirmedim çokşükür , gecikicek olsam bile çalıştrdıktan sonra 1 2 dakika bekleyip ilk 700 800 metrelik mesafeyide rolantiden uzaklaşmadan yapıyorum.Stop ederkende en az 1 dk bekliyorum...
Hazır bukadar dizelci biraradayken ,,, tüketimleri ne alemde? , şehiriçi , şehirdışı , litre veya kuruş olarak hesapladığınız ne varsa yazılırsa kyaslama fırsatımız olur.
100 lira eurodizelle yaklaşık 850 km yaptım 300ü otoyol dizele alışmaya çalışıyorum hala
125 lira eurodizelle (ful depo üzeirne bidaha doldu) 790 km yaptım , tamamı beylikdüzü-mecidiyeköy arası sıkışık trafik iş saatleri:D
Beyler her türlü az yakıyoruz :) Ama konu daha çok yakıp daha hızlı gitmek adına :D 3 kuruşa 10 köfte veren bi dükkan daha açılmadı ;)
c max ankara :D 5.5 litre :D insani kullanım
adana-ankara-adana yaptım 150 kmde ankara içinde gezdim 130 TL yaktım GTL ;)
yaw bana :D downpipe konusunda oneride bulunacak kimse yok mu